2021-01-16
呢條街美食選擇勁多!而喺附近返工真係經常行經呢條街,有出哂名嘅勝香園同九記☑️見佢招牌好modern,一睇之下幾特別,墨西哥菜🇲🇽再加少少fusion,細問裡面staff剛開業兩個月,暫時試業階段!燈光同裝潢都有好chill感覺,幾啱約同事三五知己嚟食吓嘢飲嘢我都想試吓甜品😋有雪糕有雞蛋仔🔸Taco - Market Fish 🐟 $32叫得Market Fish真係每朝去街市睇吓有咩新鮮靚魚做食材,今次食到嘅係white fish,魚肉新鮮嫩滑,厚肉口感都好啲👍🏻配埋煙韌Taco皮,值得一讚呢個配料及口味都好refreshing,青蘋果青木瓜沙律及蕃茄莎莎,好夾✔️🔸Taco Rice Bowl - Harajuku $68好豐富嘅Taco Rice Bowl,聽店員介紹佢哋用上三種香米煮成,珍珠米、蠶絲米及茉莉米再加上電解水煮維持米嘅黏性,看似簡單嘅一份食物,欣賞佢哋對食物用心製作!厚厚嫩滑味噌三文魚,魚油滲入米飯,流心蛋配上牛肉果醬,加入埋烤過嘅蔬菜感覺健康得嚟好好味!最後灑上芝麻及海苔,💯日式x墨西哥 Rice Bowl🤗🤗欣賞佢哋用心製作,支持👍🏻👍🏻
而喺附近返工真係經常行經呢條街,有出哂名嘅勝香園同九記☑️
我都想試吓甜品😋有雪糕有雞蛋仔
🔸Taco - Market Fish 🐟 $32
欣賞佢哋用心製作,支持👍🏻👍🏻