餐廳:星橋居酒屋地點:中環嘉咸街菜式:日本菜餐牌:主餐牌有沙律,酒肴,天婦羅,揚物,食事,一品料理,燒物,串燒,飲料,刺身盛。另外都有時令黑板餐牌。燒鱈魚干 $48 另加一燒鱈魚干一客八片,燒得好脆口又薄,魚味適中,點另上沙律醬好正,滑溜中帶辣辣七味粉辣味。鮟鱇魚肝 $88 另加一鮟鱇魚肝一客兩件,好厚身,非常滑溜,完全唔腥,面頭加上蔥花,伴有白蘿蔔蓉同薑蓉,個汁酸酸地好開胃。酒盜芝士 $68 另加一酒盜芝士係多條滑溜軟芝士條,加上酒盜醬同白芝麻粒,味道特別,醬汁偏鹹。伴有8片克力架餅乾,可以平衡鹹味,又多一重口感。油甘魚鮫 $138 另加一油甘魚鮫大大件,燒得燶面,皮脆肉嫩,好有魚味。伴有酸汁,白蘿蔔蓉同檸檬。味道酸酸地,更好味。叫左幾款串燒。日本豚腩 $48 另加一日本豚腩一串兩大件,中間夾有大蔥。豚腩又厚又脆又多汁,好正,味道鹹味適中。大蔥燶面,都甜。伴有檸檬。雞軟骨 $35 另加一雞軟骨一客多件,好脆口,骨外圍都有好多肉食。雞翼 $45 另加一雞翼係一串兩隻雞中翼,燒得皮脆肉多汁,好香口,正!雞頸肉 $35 另加一雞頸肉一串大概有四件,味道都唔錯,伴有檸檬。雞皮 $38 另加一
餐廳:星橋居酒屋

日本豚腩

日本豚腩 $48 另加一
雞軟骨,雞翼

雞軟骨 $35 另加一
雞軟骨一客多件,好脆口,骨外圍都有好多肉食。
雞翼 $45 另加一
雞翼係一串兩隻雞中翼,燒得皮脆肉多汁,好香口,正!
雞頸肉

雞頸肉 $35 另加一
雞頸肉一串大概有四件,味道都唔錯,伴有檸檬。
雞皮

雞皮 $38 另加一
雞皮一串多片,燒得好脆皮,又薄又脆口。伴有檸檬。
飯團

飯團 $90 另加一
飯團燒得塊皮好脆,有飯焦食,醬油味唔錯,唔會太鹹,墊有紫菜一片,伴有黃蘿蔔漬物同日式芥末。
今餐食物質素唔錯,服務員非常有禮,環境舒適。
2024-05-27
雞軟骨,雞翼
雞頸肉
雞皮
2024-05-19 134 views
慢工出細貨的店,已經是二訪了環境寧靜,播上一些日文歌儘管店內有客人但都是細斟一杯、小細聊天的舒服的環境店家慢慢地遂一燒煮串燒每款串燒燒的時間也是控制到恰到好處而每一款也是放上一個小碟簡單而又整齊地擺盤很有心做的小店價錢也是很合理的絕對會再光顧的店~➽螢光魷魚漬 $58 醃過既魷魚鹹味較重,好開胃,如果送酒就正~ 加了一些薑蓉在上面去腥店家有心思地鋪成一行,同時作為點綴有些心思➽雞頸肉 $35坊間少見既雞頸肉少肥既雞頸肉幾嫩入口有汁,火喉控制不錯➽三文魚腩串 $38魚腩切得size 比較細小易入口、而且多了焦脆面積腩位夠juicy~ ➽汁燒蔥牛肉卷 68包裹著香蔥朋友話唔太食蔥都覺得好味兩者好夾肥牛外層燒得有些焦、不生香蔥味出,但不會過搶肥牛既味反而提香左整個串燒味道兩者好夾,好味➽雞翼 $45雞翼外焦,而肉質不硬落了些沙律醬加汁燒醬好味➽帆立貝串 $52兩粒真係好巨大粒,好滿足同朋友一人一粒食完岩岩好肉質不會收縮,沒有燒過頭➽炙燒拖羅蓉赤身卷 $188包得好有心機面層是厚厚的拖羅蓉內層的是飯卷包裹著一舊厚切的拖羅整個造型幾可愛白飯內加了些許的紫菜粉整個飯也不單調不過飯比較軟而黏,如果沒
慢工出細貨的店,已經是二訪了

環境寧靜,播上一些日文歌
儘管店內有客人
但都是細斟一杯、小細聊天的
舒服的環境

店家慢慢地遂一燒煮串燒
每款串燒燒的時間也是控制到恰到好處
而每一款也是放上一個小碟簡單而又整齊地擺盤
很有心做的小店
價錢也是很合理的
絕對會再光顧的店~
➽螢光魷魚漬 $58
醃過既魷魚
鹹味較重,好開胃,如果送酒就正~
加了一些薑蓉在上面去腥
店家有心思地鋪成一行,同時作為點綴
有些心思
➽雞頸肉 $35
坊間少見既雞頸肉
少肥既雞頸肉
幾嫩
入口有汁,火喉控制不錯
➽三文魚腩串 $38
魚腩切得size 比較細小
易入口、而且多了焦脆面積
腩位夠juicy~
➽汁燒蔥牛肉卷 68
包裹著香蔥
朋友話唔太食蔥都覺得好味
兩者好夾

肥牛外層燒得有些焦、不生
香蔥味出,但不會過搶肥牛既味
反而提香左整個串燒味道
兩者好夾,好味
➽雞翼 $45
雞翼外焦,而肉質不硬
落了些沙律醬加汁燒醬
好味
➽帆立貝串 $52
兩粒真係好巨大粒,好滿足
同朋友一人一粒食完岩岩好
肉質不會收縮,沒有燒過頭
➽炙燒拖羅蓉赤身卷 $188
包得好有心機
面層是厚厚的拖羅蓉
內層的是飯卷包裹著一舊厚切的拖羅
整個造型幾可愛
白飯內加了些許的紫菜粉
整個飯也不單調
不過飯比較軟而黏,如果沒有這麼黏就更好
➽翠肉瓜$28、秋葵 $38
翠肉瓜下了些牛油
好香,瓜甜
蔬菜黎幾有驚喜呀
2024-05-18
$302.5 (Dinner)
2024-04-24 237 views
友人終於歐遊完返黎,約食飯兼送上手信。為咗方便佢放工過黎,飯聚於中環比較就腳,提出想食日本嘢。呢間當區居酒屋價錢以中環黎講算親民貼地昏暗燈光,坐位靠牆兩側,無日式七彩燈籠作裝飾,只有特色推介食物黑板掛於牆上。伴隨係半玻璃窗廚房及開放式酒吧。下雨晚上除咗悶,仲有濕同熱,當呢一刻遇上呢客梅子蕃茄 ($58),食完當場身心舒暢。飽滿多汁嘅蕃茄已經去皮,浸淫係甜中帶微酸嘅梅子汁入面,完全入晒味,凍食好醒神又開胃。見隔離幾枱都有叫呢客螢光魷魚漬 ($58),細細隻面頭加上薑蓉夾住薑蓉食先食到有薑味,魷魚漬口感煙韌,帶點咸香,送酒都唔錯。以鷄皮做餃子皮都係第一次食,呢客雞皮餃子 ($60)一客4隻,外型有別於一般嘅餃子。另上自家製醬汁,味道似沙律醬不過係薄身D,襯煎炸類食物係適合嘅。食完餃子,到佢嘅”皮”…………….鷄皮 ($38)燒得無晒皮下脂肪,只剩下香脆,似鷄皮味嘅脆片。鷄類代表唔好停,鷄翼 ($45),雞軟骨 ($35)及鷄頸肉 ($35)又岩岩燒好啦。只睇外表都令人想食,燒鷄翼….我鍾意食,皮香肉嫩,調味岩岩好唔會某D位會好咸。鷄軟骨係軟骨之間連住鷄肉,一啖有兩種唔同口感。只食鷄又唔得嘅

呢間當區居酒屋價錢以中環黎講算親民貼地

食完餃子,到佢嘅”皮”…………….鷄皮 ($38)

鷄皮

燒得無晒皮下脂肪,只剩下香脆,似鷄皮味嘅脆片。

鷄軟骨係軟骨之間連住鷄肉,一啖有兩種唔同口感。

只食鷄又唔得嘅,用蔬菜做串燒作間場,點咗秋葵($38)同甜薯($28),唔會燒到收晒水份,只加添香味。

海鮮類出場,先有三文魚腩串 ($38),切成條狀串住再燒,腩位嘅油份被”迫”出來,軟嫩嘅魚肉帶點油脂香,加上連帶少少脆感嘅魚皮,另一番口感。

再黎帆立貝串 ($52),唧上沙律醬及及汁燒過。

有點厚度嘅主體,香甜鬆軟,加埋醬汁食有點似層相識嘅味道………………..係大阪燒呀,哈哈……

帶點厚切油揚 ($38),揸住竹籤食都無問題,燒到外脆內嫩,再汁燒一下,甜甜地好味道。

加點澱粉質,明太子芝士醬薯條 ($58)真係超邪惡,無辧法唔一條駁一條。

居酒屋食物就係可以點多幾款,慢慢叫,慢慢食,慢慢飲,享受一下放輕鬆感覺。
鷄皮
2024-04-18 233 views
唔係上網見到都唔知有間居酒屋喺度,雖然喺中環,諗住會好細間坐得好迫,但原來都算坐得舒服!餐廳有好多串燒嘅選擇,價錢適中,值得一試。🍴唐揚雞軟骨 ($58)🍴梅子蕃茄 ($58) 🍴螢光魷魚漬 ($58)🍴牛蒡片 ($45)🍴豬頸肉 ($48)🍴雞肉大蔥 ($38)🍴免治雞肉棒 ($58)🍴三文魚腩串 ($38)🍴帆立貝串 ($52)🍴辣炒牛肉烏冬 ($108)開胃菜梅子蕃茄食得出好新鮮,酸酸地好開胃。螢光魷魚就細細條,不過有少少鯹。雞軟骨就細細粒脆卜卜,唔錯。串燒方面我地都叫左好多款,全部都即叫即燒,所以都要等15分鐘先上菜。免治雞肉棒d肉整得幾實,唔會好鬆散,唔錯!最後個炒牛肉烏冬都幾唔錯,唔食得辣嘅朋友最好唔好叫,因為都算辣,不過辣得嚟會令到人好想繼續食!煙煙韌韌好惹味,推薦!.............................. 星橋居酒屋地址📍: 中環嘉咸街35-39號嘉豪大廈地舖總評分: 8.4/10 .............................. 味道😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️💫環境👀: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️衛生🧹: ⭐️⭐️⭐️⭐️💫抵食💰: ⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴唐揚雞軟骨 ($58)
🍴梅子蕃茄 ($58)
🍴螢光魷魚漬 ($58)
🍴牛蒡片 ($45)
🍴豬頸肉 ($48)
🍴雞肉大蔥 ($38)
🍴免治雞肉棒 ($58)
🍴三文魚腩串 ($38)
🍴帆立貝串 ($52)
🍴辣炒牛肉烏冬 ($108)

星橋居酒屋

衛生🧹: ⭐️⭐️⭐️⭐️💫
抵食💰: ⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-04-13
Dinner
和朋友相約在中環,想找家餐廳吃飯聊天談心,於是朋友帶我到她公司附近位於蘇豪區的一家居酒屋。 店員超級好禮貌,地方寬敞坐得舒服,裝修有點像家庭風,十分溫馨。牆身油畫好靚,問了店員才知道原來是出自本地插畫家"BAO" 的手筆。餐牌內菜式種類蠻多,前菜刺身、壽司串燒、天婦羅及主食一應具全。般佐酒小食或串燒幾十元已有交易,在這區來說價位算很合理。梅子蕃茄上菜時碟嘅中間有一粒梅子,蕃茄很新鮮,將蕃茄醃制得酸酸甜甜,食落好開胃。煮牛筋牛筋同日本白蘿蔔炆得夠腍身好入味,醬汁微甜很合我口味,配合黃芥辣一齊食可解油膩。唐揚雞軟骨即叫即炸,炸得皮香脆可口,內里仍很嫩, 軟骨很脆口,可配合店家準備的沙律醬及檸檬一齊食,口感更清新 。串燒雞肉大蔥,雞翼,免治雞肉棒, 九條蔥豚肉卷, 帆立貝。雞肉大蔥,九條蔥豚肉卷和雞翼以簡單的鹽燒,燒得微焦很惹味、嫩滑多汁,啖出天然原味道。免治雞肉棒肉汁滿滿,配埋日本蛋黃一齊食更香更滑!帆立貝真系非常得我心, 燒得剛剛好,入口非常軟滑,大大粒啖啖肉,充滿海鮮的香氣。松葉蟹膏蟹肉炒飯將松葉蟹拆膏拆肉來炒飯,蟹味很濃郁。炒飯夠乾身,炒得粒粒分明,很有鑊氣,配埋飛魚子,口感層次更加
和朋友相約在中環,想找家餐廳吃飯聊天談心,於是朋友帶我到她公司附近位於蘇豪區的一家居酒屋。 店員超級好禮貌,地方寬敞坐得舒服,裝修有點像家庭風,十分溫馨。牆身油畫好靚,問了店員才知道原來是出自本地插畫家"BAO" 的手筆。餐牌內菜式種類蠻多,前菜刺身壽司串燒、天婦羅及主食一應具全。般佐酒小食或串燒幾十元已有交易,在這區來說價位算很合理。

梅子蕃茄

煮牛筋

唐揚雞軟骨

串燒

松葉蟹膏蟹肉炒飯
將松葉蟹拆膏拆肉來炒飯,蟹味很濃郁。炒飯夠乾身,炒得粒粒分明,很有鑊氣,配埋飛魚子,口感層次更加分明,真的很滿足。
2024-03-12
  • 松葉蟹膏蟹肉炒飯
  • 唐揚雞軟骨
  • 煮牛筋
下班後跟朋友約在附近吃飯聊天想要選一間比較安靜的餐廳就走進了星橋居酒屋舒服又安靜不會太吵的環境有些推薦的會寫在黑板上第一次來隨便點 食物都ok不錯整體口味不會太重太咸 日式串燒更著重食材本身豆腐沙律很清爽唐揚雞、墨魚咀炸的很香 粉漿不太厚香香脆脆配沙律醬 完全是下酒菜串燒:油豆腐、秋葵、日本銀杏、帆立貝串最喜歡是汁燒蔥牛肉卷!!滿滿牛肉香氣都滲在蔥裡 一口一個好正最後來一份辣炒牛肉烏冬QQ彈彈的烏冬是我愛吃日式必點人均300 跟朋友聊天聊了一個晚上
下班後跟朋友約在附近吃飯聊天

第一次來隨便點 食物都ok不錯
整體口味不會太重太咸
日式串燒更著重食材本身

豆腐沙律很清爽

唐揚雞、墨魚咀炸的很香 粉漿不太厚
香香脆脆配沙律醬 完全是下酒菜

串燒:油豆腐、秋葵、日本銀杏、帆立貝串

最喜歡是汁燒蔥牛肉卷!!
滿滿牛肉香氣都滲在蔥裡
一口一個好正

最後來一份辣炒牛肉烏冬
QQ彈彈的烏冬是我愛吃日式必點

人均300 跟朋友聊天聊了一個晚上
2024-05-28
2024-05-24 3 views
早幾日接朋友收工,順便係中環食飯,入左一間居酒屋,餐廳選擇種類都幾多下,我哋益左各款串燒,炸物,小食等😋❣️豆腐沙律豆腐好滑,清香豆味,上面鋪左調好味嘅金菇碎,增加豆腐鮮味。沙律菜新鮮爽脆,醬汁甜酸度剛好。❣️明太子芝士醬薯條超好味,薯條好香脆,表面用火燒過,令佢更加乾身,但內裏柔軟多水份,食到最尾還是脆的。❣️雞皮餃子雞皮軟滑沒有肥膏,部份表皮香脆可口,內裏雞肉充滿肉汁,加上廚師特別配製嘅微酸醬料,多重味覺享受。❣️唐揚雞入面熱辣辣又多汁,表面簿脆,沒有厚粉,沙律醬味道同雞肉好夾。❣️雞軟骨大件軟骨同雞肉相間,同出面嘅完全唔同,一定要試,雙重口感,又軟又脆。❣️雞頸肉第一次食,幾特別,平時唔食雞頸都會覺得好味,有少少燒脆左嘅皮,肉又多又香。❣️雞皮真係好脆,食薯片咁,雞味濃郁。❣️雞翼雞肉嫩滑,雞皮脆口又唔會乾身。❣️牛舌芯呢個一定要叫,好大件又香又軟又多汁,完全冇筋,趁熱快d食。❣️辣炒牛肉烏冬辣得好開胃,烏冬唔會好多油,又多蔬菜,食埋呢個飽曬。

❣️豆腐沙律

❣️明太子芝士醬薯條

❣️雞皮餃子

❣️唐揚雞

❣️雞軟骨

❣️雞頸肉

❣️雞皮
真係好脆,食薯片咁,雞味濃郁。

❣️雞翼
雞肉嫩滑,雞皮脆口又唔會乾身。

❣️牛舌芯
呢個一定要叫,好大件又香又軟又多汁,完全冇筋,趁熱快d食。

❣️辣炒牛肉烏冬
辣得好開胃,烏冬唔會好多油,又多蔬菜,食埋呢個飽曬。
2024-05-21
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2024-05-23 7 views
特別的日子520…………當然要去一間有份量級的食肆慶祝🍾🥰————————-梅酒:🥃雞尾酒:🍹兩款酒都是師傅自家調較,味道濃厚香醇,芬芳味道又好喝🥃🍹———————梅子番茄🍅:飯前小吃,充滿梅子味道的新鮮番茄🍅,味道特別又開胃—————-雞翼:外皮燒得香脆,肉質嫰滑——————雞頸肉:幼嫰香滑—————雞皮:燒得脆卜卜的甘香————-雞賢:咬落有口感又夠滋味——————日本豚腩🐷:厚切的日本豚腩,又是我最愛的豬腩肉,又香又熱辣辣的好吃—————九條蔥豚肉卷🫔:好爽口又燒得甘香的豚肉卷,越吃越滋味的—————-三文魚腩串🍣:燒得非常嫩滑,魚腩的肥美太好吃了———————牛肋肉🥩:嫩滑無比的肉質,肉嫩帶有肉汁,味道惹味—————唐揚雞:入口溶化的鬆脆,沾上沙律醬特別好吃——————唐揚墨魚咀:外脆口內煙煙靱靱的口感——————飯團🍙:外面燒得又香又又脆,裏面熱辣辣香噴噴,一向小吃飯的我都覺得好好食👍————中環隱世居酒屋.. 色香味俱全😋其實開心簡單就在你身邊❤️⋯⋯😋食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美好回憶—————
特別的日子520…………當然要去一間有份量級的食肆慶祝🍾🥰

————————-
梅酒:🥃
雞尾酒:🍹
兩款酒都是師傅自家調較,味道濃厚香醇,芬芳味道又好喝🥃🍹

———————
梅子番茄🍅:
飯前小吃,充滿梅子味道的新鮮番茄🍅,味道特別又開胃

—————-
雞翼:外皮燒得香脆,肉質嫰滑
雞頸肉:
幼嫰香滑
雞皮:
燒得脆卜卜的甘香

————-
雞賢:
咬落有口感又夠滋味

日本豚腩🐷:
厚切的日本豚腩,又是我最愛的豬腩肉,又香又熱辣辣的好吃

九條蔥豚肉卷🫔:
好爽口又燒得甘香的豚肉卷,越吃越滋味的
—————-
三文魚腩串🍣:
燒得非常嫩滑,魚腩的肥美太好吃了
———————
牛肋肉🥩:
嫩滑無比的肉質,肉嫩帶有肉汁,味道惹味

唐揚雞:
入口溶化的鬆脆,沾上沙律醬特別好吃

唐揚墨魚咀:

其實開心簡單就在你身邊❤️⋯⋯😋
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美好回憶
2024-05-03 8 views
同老公兩個放工過嚟食。食物味道幾好,員工服務態度好好,有啲風趣。放工嚟飲返杯啤酒,食串燒,炸物,飯團,輕輕鬆鬆一晚。價錢少少貴,唔小心叫啲又叫啲,我哋又係大食積,每人就食咗差唔多$500😂用左OpenRice訂枱送小食,係細細碗黑木耳。好似食夠$500會送sake,不過我哋唔記得咗嗌🐷

Dining Offer
Tasting Event
  • 雞皮餃子
  • 免治雞肉棒
2024-04-30 11 views
📌星橋居酒屋📍中環嘉咸街35-39號嘉豪大廈地舖💕今晚又係同老公🩵💙的Date night🌙 接完老公放工之後 我哋就漫步🩷嚟到呢間近蘇豪區嘅日式居酒屋🍢 好想放工可以同親愛的老公一齊飲下酒食🍸 食下嘢🍡同傾計 🌙呢一間居酒屋地點方便 感覺好舒服 好大嘅窗戶🪟 空氣流通 裝修都好新穎乾淨 感覺好放鬆☁️ 壁畫有好多貓貓 好日本風情 啱曬打卡😋 嘢食方面都有好多選擇 同埋好高質素 非常之有驚喜 🍽🩷梅子蕃茄 酸酸甜甜 非常開胃🩷免治雞肉棒 係我老公最鍾意食嘅小食 雞肉新鮮好味 多汁配上日本蛋黃 非常惹味 🩷汁燒蔥牛肉卷 非常健康 牛肉同埋蔥好 好夾 好好食 好多汁🍡🩷九條蔥豚肉卷燒到好香 豬肉好多汁 好新鮮 啱曬做下酒菜🍢最尾加埋個 🍘燒飯團就夠曬飽喇 🌹喺居酒屋感覺好輕鬆可以一路飲酒🍸 食小食 🍢一路同老公💙輕鬆一下 傾下計真係 賞心樂事🌃 我哋度過咗個愉快嘅晚上🌙 呢度坐得好舒服好想下次再嚟🍽
📌星橋居酒屋

🩷九條蔥豚肉卷
燒到好香 豬肉好多汁 好新鮮 啱曬做下酒菜🍢

最尾加埋個 🍘燒飯團就夠曬飽喇

2024-04-27 8 views
星橋居酒屋地址 :中環嘉咸街35-39號嘉豪大廈地舖一入門口右手邊黑藍壁畫好搶眼,可愛日本卡通風,這日本居酒屋🏮氣氛很活潑。食串燒點了多款雞軟骨、雞頸肉、雞翼,雞軟骨一向領貪爽口,雞頸肉在香港人是不會吃的部位,起骨邊位肉,用門牙咬一絲絲的,作下酒小吃。雞翼燒到皮脆日本豚肉同九條蔥豚肉卷,日滋滋是五花腩的魁力油甘魚餃豐富油脂,香噴噴魚油肉質柔軟。燒明太子那鹹香味,是要在口中慢慢品嚐。配了青瓜片同香蘿蔔蓉,平均返鹹辣味道。燒鱈魚干,記得小時一包一條細長的鱈魚絲零食嗎,就是那味,燒到帶點焦脆唐揚雞圓圓的很可愛
星橋居酒屋

地址 :中環嘉咸街35-39號嘉豪大廈地舖
食串燒點了多款

日本豚肉同九條蔥豚肉卷,日滋滋是五花腩的魁力
油甘魚餃豐富油脂,香噴噴魚油肉質柔軟。

唐揚雞圓圓的很可愛
2024-04-27 9 views
今晚好友帶我去中環食串燒,中環區有不少居酒屋,但星橋餐牌選擇多👍🏻價錢整體合理三文魚牛油沙律-三文魚,蕃茄,蟹子,粟米,牛油果,圍住新鮮爽脆生菜,細緻清新,沙律已經收買了我味蕾免治雞肉棒-啖啖雞肉配上香濃日本蛋,蛋香,加入後味道昇華。雞心-比較小有可以食到,估不到又好好味,咬口不錯雞肝-燒得岩岩好,又香又滑又軟綿綿雞腎-必點,味道材料都一流日本豚腩-肥瘦相間五花腩,又軟又油潤,咬口豐富。不錯唐揚雞-熱辣辣,外皮炸醬不厚身,加入檸檬汁口感清新消除解膩辣炒牛肉烏冬-烏冬彈牙,味道偏辣,有椰菜,紅椒,牛肉及菇,味道佳整體不錯,地方舒服,岩晒傾計食下串燒好地方
免治雞肉棒-啖啖雞肉配上香濃日本蛋,蛋香,加入後味道昇華。
雞心-比較小有可以食到,估不到又好好味,咬口不錯
雞肝-燒得岩岩好,又香又滑又軟綿綿
雞腎-必點,味道材料都一流
日本豚腩-肥瘦相間五花腩,又軟又油潤,咬口豐富。不錯
唐揚雞-熱辣辣,外皮炸醬不厚身,加入檸檬汁口感清新消除解膩
整體不錯,地方舒服,岩晒傾計食下串燒好地方
  • 免治雞肉棒
  • 雞心
  • 雞肝
2024-04-26 7 views
一入去就比日本風既貓貓壁畫吸引住, 好得意可愛, 餐廳有酒飲又有得食, 餐牌上種類繁多, 串燒, 刺身, 炸物樣樣都好值得試, 店員仲好有禮貌,值得推介.-豆腐沙律 $78.0豆腐豆味濃又香滑, 沙律菜鮮甜爽脆, 配上特製的醬汁, 酸酸甜甜, 十分清新醒胃。-雞頸肉 $35.0 我第一次食, 無諗過原來雞頸係咁好食, 因雞頸肉好少, 所以好真貴. 雞肉軟淋, 零油脂, 唔係到到有得食, 值得推介- 活白鱔 $68.0皮脆肉嫩, 魚肉夠厚身, 彈牙又多汁, 無泥味, 十分鮮甜-豬頸肉 $48.0 微焦香的豬頸肉. 油脂均匀, 配埋wasabi, 咬落去好爽口好juicy-醬燒飯團$45.0必食, -燒得好乾身, 外脆內軟, 廚師功架了得, 飯團只靠醬汁就可以燒得咁惹味, 飯粒分明, 好香飯味-唐揚雞 $68.0抵食夾,好大件, 皮脆肉滑, 香脆惹味-雞肝 $35.0好細心, 燒到剛剛好, 肉汁帶甜,口感柔嫩

-豆腐沙律 $78.0

-雞頸肉 $35.0

- 活白鱔 $68.0
皮脆肉嫩, 魚肉夠厚身, 彈牙又多汁, 無泥味, 十分鮮甜

-豬頸肉 $48.0

-醬燒飯團$45.0

-唐揚雞 $68.0
抵食夾,好大件, 皮脆肉滑, 香脆惹味

-雞肝 $35.0
好細心, 燒到剛剛好, 肉汁帶甜,口感柔嫩

2024-04-17 10 views
近排好想食日本野,放工去中環搵老公食飯閒日中環晚市好少人,可以靜靜地食餐飯三文魚牛油果沙律$108沙律醋好好味,酸酸地好清新牛油果同三文魚都吾少,好creamy 油甘魚緞$138厚身又多肉,燒得好靚,皮脆肉嫩燒得好平均牛油果炸蝦卷$118炸蝦好鬆脆,即點即整,蝦都熱熱地配千島醬,再加新鮮即磨Wasabi超好味翠肉瓜,好甜厚肉番薯仔,甜度適中炸豆腐,豆香嫩滑日本銀杏免治雞肉棒雞翼雞肉大葱全部都烤得好靚,乾身但又鎖住肉汁
近排好想食日本野,放工去中環搵老公食飯
閒日中環晚市好少人,可以靜靜地食餐飯

三文魚牛油果沙律$108
沙律醋好好味,酸酸地好清新
牛油果同三文魚都吾少,好creamy

油甘魚緞$138
厚身又多肉,燒得好靚,皮脆肉嫩
燒得好平均

牛油果炸蝦卷$118
炸蝦好鬆脆,即點即整,蝦都熱熱地
配千島醬,再加新鮮即磨Wasabi
超好味

翠肉瓜,好甜厚肉
番薯仔,甜度適中
炸豆腐,豆香嫩滑
日本銀杏

免治雞肉棒
雞翼
雞肉大葱
全部都烤得好靚,乾身但又鎖住肉汁
2024-04-11 20 views
📍星橋居酒屋//中環//▫豆腐沙律 $78依個沙律嘅份量都幾多 有粟米 蕃茄 生菜 同豆腐 成個沙律都幾清新~ ▫牛蒡片$45份量都幾多 又脆身 口感好好 好岩喺居酒屋送住酒飲~ 推薦!▫雞頸肉 $35 第一次食雞頸肉 同一般嘅雞肉口感幾似~ ▫雞心 $35 ▫雞肝 $35 ▫雞腎 $35 依個雞內臟嘅組合裡面 最推薦係雞心 好爽口 而且唔重內臟味 平時唔食開內臟嘅人都可以試吓~ 雞肝冧冧地 雞腎都爽口▫雞軟骨 $35雞軟骨比平時一般嘅多啲肉 好特別 第一次食▫帆立貝串 $52依個帆立貝煎得脆脆地 就算煎完嘅帆立貝仲好大粒 所以食落好有口感 (〃∀〃) ▫油揚 $38 依個豆腐都幾有驚喜 香煎加啲醬油 外皮脆脆地 裡面軟冧冧 好味~▫唐揚雞 $68一舊六舊 就算放耐左都熱 食落去啲雞肉都幾嫩 同juicy 不過如果可以再重味啲再點沙律醬就更正!▫牛油果炸蝦卷 $118 一共有4舊 成個卷有兩隻蝦 食到啲肉質都幾彈 炸蝦嘅皮就算放耐左都會脆脆地 不過如果小啲啲飯就更加食到成個卷嘅味道~▫豚腩 $48有兩舊大嘅豚腩 食落彈牙同好juicy 推薦!▫白桃烏龍茶涼浸浸嘅飲品 係茶嘅底部會有啲白
📍星橋居酒屋//中環//

▫豆腐沙律 $78

▫牛蒡片$45

▫雞頸肉 $35
第一次食雞頸肉 同一般嘅雞肉口感幾似~

▫雞心 $35

▫油揚 $38

▫唐揚雞 $68

▫牛油果炸蝦卷 $118

▫豚腩 $48
有兩舊大嘅豚腩 食落彈牙同好juicy 推薦!

▫白桃烏龍茶
涼浸浸嘅飲品 係茶嘅底部會有啲白桃肉令成個飲品更有口感 更清新!
▪️店員好細心咁照顧客人嘅需要 餐廳環境都幾舒服~