2023-11-29 278 views
原來呢間餐廳係半自助形式要去櫃檯落單 攞餐具都係自助 店員淨係會送食物去你張枱地方都算闊落 有梳化位同吧枱位見呢間比其他餐廳多人就入嚟試吓LUNCH SET 配送美式咖啡 / 熱茶/ 果汁茶都有幾款種類可以揀 🥑墨西哥牛油果醬辣雞肉薄餅 (6件)餅皮都幾脆餡料足料 雞肉醃得幾好食中間夾住啲青椒/黃椒都幾辣🫑附送超級少量沙律🥗 如果沙律份量多少少就好啦🍝意式肉醬溫泉蛋扁意大利粉上到枱熱辣辣啱啱焗好肉醬份量都唔少 撈埋溫泉蛋味道都唔錯 正正常常冇乜特別

原來呢間餐廳係半自助形式
要去櫃檯落單 攞餐具都係自助
店員淨係會送食物去你張枱

地方都算闊落 有梳化位同吧枱位
見呢間比其他餐廳多人就入嚟試吓

LUNCH SET 配送美式咖啡 / 熱茶/ 果汁
茶都有幾款種類可以揀

🥑墨西哥牛油果醬辣雞肉薄餅 (6件)
餅皮都幾脆

肉醬份量都唔少
撈埋溫泉蛋味道都唔錯
正正常常冇乜特別

2023-10-30 248 views
🐟🥗☕️☕️餐廳名: Cozy Coffee地區: 荃灣評語:炸魚柳配薯條 HK$118 - 本身睇餐牌既相係大家認識既英式炸魚 變左三塊炸魚柳 有一塊炸過左火 好彩既係佢熱上 魚肉都食得下 沙律醬個兜唔係幾岩個魚點 沙律菜同薯條正常發揮柚子醋帶子沙律 HK$88 - 成碟綠色感覺好健康 有菜有牛油果 牛油果夠熟所以好淋好食 紫菜上枱已經淋左 帶子正常發揮焦糖牛奶咖啡 HK$50 - 普通咖啡牛奶咖啡 HK$50 - 普通咖啡結論: 係紗廠唔少Cafe選擇 呢間本身以為高質 實際整體比想像中差 食物質素同價錢少少唔成正比 老實講係有啲失望
🐟🥗☕️☕️

2023-02-04
Type of Meal
Tea
2023-10-26 170 views
黎左南豐紗廠比狗狗放電本身想食burger 但另一間honbx無開呢度都有漢堡所以試下坐低左又想食pasta🤣隻虎蝦就無menu影到咁大隻,有兩隻🦐 爽口彈牙就講唔上🤣 但炸左外殼都算唔hea而且落左唔少明太子 食到尾都仲有相當嘅醬汁都OK~平日lunch set就有drink星期五六日紅日無set & drink要另外散叫呢幢大廈係以動物友善為前題相信來者對餐廳味道相對要求會輕手啲有個位比動物坐低、主人食下野就ok見佢係有其他分店的 整體還可以但如果無左動物呢個前題就唔會特登再試其他分店

黎左南豐紗廠比狗狗放電
本身想食burger 但另一間honbx無開
呢度都有漢堡所以試下
坐低左又想食pasta🤣

隻虎蝦就無menu影到咁大隻,有兩隻🦐
爽口彈牙就講唔上🤣 但炸左外殼都算唔hea
而且落左唔少明太子 食到尾都仲有相當嘅醬汁
都OK~

平日lunch set就有drink
星期五六日紅日無set & drink要另外散叫

呢幢大廈係以動物友善為前題
相信來者對餐廳味道相對要求會輕手啲
有個位比動物坐低、主人食下野就ok

見佢係有其他分店的
整體還可以
但如果無左動物呢個前題就唔會特登再試其他分店
$200 (Lunch)
2023-09-27 193 views
要做野又要開會,想搵間靜靜地既Café chill住做,又唔想去d好大聲音樂又好多人 又趕人走既地方,咁岩係紗廠入面搵到一間靜靜地既cafe,又動物friendly,都有d人girls talk但又唔會嘈到我,比我有d空間的確唔錯😎。試左佢地既ice Americano同龍蝦汁意大利粉,價錢真係算係咁,因為佢係好多海鮮係入面,唔似出面d cafe得兩舊蝦,加埋coffee都係$148又唔洗加一(圖入面因為我食左一半先記起影 🤣 太餓)

龍蝦汁海鮮意大利粉
龍蝦汁海鮮意大利粉
2023-09-20 167 views
放大假就同朋友一齊去南豐紗廠食brunch😋Cafe平日唔算多人,加上座位闊落,岩哂慢慢食傾下偈香煎美國豬肉眼烤菠蘿配薯菜豬排份量好大。 雖然係煎既,但都保持到肉汁同嫩滑。同菠蘿一齊食非常清新😁白松露雞肉珍珠飯珍珠飯一入口充滿忌廉味,口感唔會過硬,味道唔錯👍🏻餐飯加左錢要紫薯奶。雖然有紫薯味但成杯野飲都偏稀😮‍💨
放大假就同朋友一齊去南豐紗廠食brunch😋

Cafe平日唔算多人,加上座位闊落,岩哂慢慢食傾下偈

香煎美國豬肉眼烤菠蘿配薯菜

白松露雞肉珍珠飯
珍珠飯一入口充滿忌廉味,口感唔會過硬,味道唔錯👍🏻

餐飯加左錢要紫薯奶。雖然有紫薯味但成杯野飲都偏稀😮‍💨
2023-06-24 331 views
位於南豐紗廠的Cozy Coffee,平時入去飲咖啡就算,今次左去食Lunch, 座位舒服,有bar枱、有sofa坐,非常闊落。 平日有Lunch set , 今次叫左個白雞肉珍珠飯,$78包1杯飲品(有Americano/果汁/茶)。另外仲叫左份菠蘿豬扒😀好香豬扒又唔硬,好香脆😀😚😚

今日去咗南豐紗廠嘅文青店Cozy Cafe 呢度係Pet-friendly 既所以去親都會見到好多毛孩同主人好休閒一齊食嘢!呢度環境好舒服,不過成日都好多人❤️今次妹妹叫咗法式寶雲酥烤雞扒配薯菜我就叫咗香煎美國豬肉眼烤菠蘿配薯菜我個妹話好似多少少錢就多咗一塊豬扒🤣🤣🤣佢食完佢自己塊雞扒,又要食我塊豬扒,咁係嘅我塊豬扒都幾Juice,肉汁鎖得好好,好味過塊雞扒!因為我哋嗰兩塊雞扒啲脂肪都比較多,肉嘅部份雖然都幾嫩,但真係要切咗好多脂肪出嚟!🙈🙈🙈再加上我有一大塊菠蘿,一啖菠蘿一啖豬扒,確係好味啲嘅!我哋個set lunch仲可以免費轉飯,或者意粉不過湯同埋沙律要加$20 Ps:不過我覺得佢哋人手唔夠,大約要20分鐘以上先至到齊食物,如果太趕呢間唔係最好嘅選擇!
今日去咗南豐紗廠嘅文青店Cozy Cafe
呢度係Pet-friendly 既
所以去親都會見到好多毛孩同主人好休閒一齊食嘢!
呢度環境好舒服,不過成日都好多人❤️

今次妹妹叫咗

法式寶雲酥烤雞扒配薯菜

我就叫咗香煎美國豬肉眼烤菠蘿配薯菜
我個妹話好似多少少錢就多咗一塊豬扒🤣🤣🤣
佢食完佢自己塊雞扒,又要食我塊豬扒,咁係嘅
我塊豬扒都幾Juice,肉汁鎖得好好,好味過塊雞扒!
再加上我有一大塊菠蘿,一啖菠蘿一啖豬扒,確係好味啲嘅!
我哋個set lunch仲可以免費轉飯,或者意粉

不過湯同埋沙律要加$20
呢間唔係最好嘅選擇!

放假黎南豐紗廠行下,到達首先食左個lunch先~Cozy coffee環境好大好開揚,食物選擇都幾多,最特別既係見到佢地除左一般意粉之外,仲有薯丸同埋飲管粉呢啲比較少見主食。成間cafe既環境都比人一種好舒服好relax既感覺。黎到坐低之後自己出去買野食同埋攞餐具,之後店員就會送餐過黎。 1⃣️帶子意式薯丸($128) 出面好少見到呢款!薯丸一粒粒咁都幾煙韌,食到少少松露既香味,配料有啲切開左既帶子、粟米、車厘茄、意大利青瓜。幾特別,都幾好食😋  2⃣️龍蝦汁海鮮飲管粉($148) 飲管粉又係我第一次見既item😳睇落個樣同一般意粉一樣,但係食落感覺係粗身少少同埋再煙韌啲,幾特別。龍蝦汁味道其實唔係好食到,如果再濃啲會更好。海鮮配料有炸魚、魷魚、蝦。  3⃣️紫薯燕麥鮮奶($50) 紫薯味道好香~淡淡既紫色好靚~  4⃣️芝士焗炸薯條&蕃薯條配黑松露蛋黃醬($58) 呢個好好食!芝士啱啱焗出黎有拉絲🧀️另外有普通薯條加蕃薯條,個人更鍾意蕃薯條甜甜地既味道。仲有配黑松露蛋黃醬,個醬好濃黑松露味!芝士薯條加黑松露醬,呢個真係冇得輸👍  5⃣️豆乳芝士蛋糕($56) 見到個玻璃櫃到擺左好多款蛋糕,就嗌一款試下。個
1⃣️帶子意式薯丸($128)
帶子意式薯丸
2⃣️龍蝦汁海鮮飲管粉($148)
龍蝦汁海鮮飲管粉
 3⃣️紫薯燕麥鮮奶($50)

紫薯燕麥鮮奶
紫薯味道好香~淡淡既紫色好靚~
4⃣️芝士焗炸薯條&蕃薯條配黑松露蛋黃醬($58)
芝士焗炸薯條&蕃薯條配黑松露蛋黃醬
5⃣️豆乳芝士蛋糕($56)
豆乳芝士蛋糕
見到個玻璃櫃到擺左好多款蛋糕,就嗌一款試下。個豆乳芝士蛋糕豆乳味道唔算出,質感都厚實既,另外配上餅底,不過個餅底就比較鬆散易碎。
帶子意式薯丸
龍蝦汁海鮮飲管粉
芝士焗炸薯條&蕃薯條配黑松露蛋黃醬
2023-03-05 497 views
〰️同餐廳名一樣Cozy cafe環境真係好舒服,加上商場係pet-friendly可以帶埋毛孩一齊黎度過悠閒下午~〰環境: 4/5服務: 3/5地點: 4/5〰️#fat_factor_香港 #fat_factor_荃灣#fat_factor_cafe 〰️ 🌟虎蝦明太子醬飲管粉 $138評分: 4/5明太子醬真係無得輸,加上飲管粉可以包住d醬汁令到每啖都咁濃郁☺️唔錯唔錯👍🏻〰️🌟帶子蝦肉意式薯丸 $108評分: 4/5薯丸真係好好食,開心越黎越多餐廳有呢個選擇~薯丸本身比較heavy加埋醬汁本身都重黑椒味,同帶子+蝦肉既鮮甜相輔相成~可以encore🉐️

環境: 4/5

評分: 4/5

🌟帶子蝦肉意式薯丸 $108
評分: 4/5
2023-03-02 298 views
服務:啲員工態度真係好好 又nice又有耐性🫶🏻我少飲咖啡問咗好耐 佢哋都無唔耐煩 好細心咁講解每種有咩唔同同有咩特色俾我聽🥺隔離枱話要拎走 佢哋仲要幫手pack埋 好細心🫶🏻食物:卡邦尼超好食 好重芝士味又有脆片係上邊 個脆脆有少少咸同好重嘅芝士味 所以都唔使落芝士粉🤣 個蛋好香好食 篤落去蛋黃流出嚟真係好治癒🫠下次試下其他🫡飲品:最尾揀咗杯flat white 每一啖都飲到少少嘅奶泡同下面嘅咖啡同牛奶 咖啡好香好好飲 唔記得打卡 但個拉花好靚🫶🏻出面好多狗狗跑嚟跑去 好qq🤣下次再嚟🥰
服務:

食物:

飲品:

出面好多狗狗跑嚟跑去 好qq🤣下次再嚟🥰

• Carbonara
  • Flat  White
行下想坐低既 呢度都好好外面比寵物玩下 比主人抖下🐶.叫左三樣野 四杯野飲佢啲炸物都真係幾好食魚柳又唔會一切就散開脆卜卜雞翼就還好 咸蛋黃醬都唔重味最正 真係個朱古力棉花糖窩夫好似加左啲爆炸糖咁加強左個口感 好新鮮😂😂熔埋既棉花糖 唔太漏窩夫都好好食 雖然唔係煙韌果啲但好match😝仲有杯新地😋.四杯飲品1-冷萃咖啡 -好好飲 但就細杯左啲2-tonic coffee - Tonic再凍啲會正啲 不過已經好好飲3-抹茶鮮奶-記得要攪下先 啲抹茶味道都唔錯4-雜莓雪糕-行得太攰又熱既 一試無妨
行下想坐低既 呢度都好好

四杯飲品
1-冷萃咖啡 -好好飲 但就細杯左啲

3-抹茶鮮奶-記得要攪下先 啲抹茶味道都唔錯

4-雜莓雪糕-行得太攰又熱既 一試無妨

話說平日lunch hour係南豐紗廠揾食通常都會俾Koko // Fleur 吸引左前者食物幾大份 但service好麻麻 又多人後者好味 igable fancy 但好貴▫️所以今次試新餐廳12:30pm 我係第二枱客坐位任揀 水要自己拎▫️叫左份 All day breakfast 同 oat flat whiteAll day breakfast 份量比較少Bacon燶到黑杯flat white我真係等左好耐差不多半小時先有我自問食野都唔太快但真係要特登停低放低刀叉等杯啡⋯⋯▫️下次再試其他餐廳先😅
話說平日lunch hour係南豐紗廠揾食
下次再試其他餐廳先😅
Type of Meal
Lunch
2022-12-29 343 views
呢間到訪過冇數次嘅Cozy coffee 西貢間分店都試過好野更係再黎食啦今次試新嘢咖啡味bagel🥯裡面有煙三文魚 意大利軟芝士 石榴 牛油果 洋蔥 意想不到咁清新簡單 三文魚配軟芝士夾bagel 簡直係完美配搭雙重自選egg Benedict 雙重煙三文魚牛油果egg Benedict 係度食嘢都幾得意 望住出面唔同品種狗仔行來行去真係有衝動領養一隻返屋企
呢間到訪過冇數次嘅Cozy coffee

係度食嘢都幾得意
望住出面唔同品種狗仔行來行去
真係有衝動領養一隻返屋企
2022-12-28 160 views
難得可以休息又想去cozy試試新野啦!今次去到發現有Christmas menu 同新嘅pet menu,上一次來都係半個月前,今次去到發現都幾多新野可以試下。不過得我自己一個食就真係食唔落太多,叫左個salmon benedict,南瓜湯同mocha。原本仲想食完試下人氣朱古力棉花waffle,但真係太飽啦……唯有下次再試。btw食物質素都有keep到,咖啡都好香好濃郁,拉花都好有心機,好開心食到間咁好嘅咖啡店。
難得可以休息又想去cozy試試新野啦!
btw食物質素都有keep到,
Mocha
南瓜湯    double salmon
Mocha
南瓜湯    double salmon
  • latte
  • Double salmon
2022-12-15 197 views
好耐冇去cozy食野 之前去過大圍覺得麻麻地 點知今次來南豐紗廠真係好surprise 好有節日氣氛 環境好cozy 一入到去嘅時候service 都好nice 再去到order又講得好detail 野食都好好味 感覺好滿足 下次帶埋fd來食!!
好有節日氣氛 環境好cozy
Latte
buger
Mix  berry  ice  cream  waffle
2022-12-14
Latte