放假黎南豐紗廠行下,到達首先食左個lunch先~Cozy coffee環境好大好開揚,食物選擇都幾多,最特別既係見到佢地除左一般意粉之外,仲有薯丸同埋飲管粉呢啲比較少見主食。成間cafe既環境都比人一種好舒服好relax既感覺。黎到坐低之後自己出去買野食同埋攞餐具,之後店員就會送餐過黎。 1⃣️帶子意式薯丸($128) 出面好少見到呢款!薯丸一粒粒咁都幾煙韌,食到少少松露既香味,配料有啲切開左既帶子、粟米、車厘茄、意大利青瓜。幾特別,都幾好食😋  2⃣️龍蝦汁海鮮飲管粉($148) 飲管粉又係我第一次見既item😳睇落個樣同一般意粉一樣,但係食落感覺係粗身少少同埋再煙韌啲,幾特別。龍蝦汁味道其實唔係好食到,如果再濃啲會更好。海鮮配料有炸魚、魷魚、蝦。  3⃣️紫薯燕麥鮮奶($50) 紫薯味道好香~淡淡既紫色好靚~  4⃣️芝士焗炸薯條&蕃薯條配黑松露蛋黃醬($58) 呢個好好食!芝士啱啱焗出黎有拉絲🧀️另外有普通薯條加蕃薯條,個人更鍾意蕃薯條甜甜地既味道。仲有配黑松露蛋黃醬,個醬好濃黑松露味!芝士薯條加黑松露醬,呢個真係冇得輸👍  5⃣️豆乳芝士蛋糕($56) 見到個玻璃櫃到擺左好多款蛋糕,就嗌一款試下。個
1⃣️帶子意式薯丸($128)
帶子意式薯丸
2⃣️龍蝦汁海鮮飲管粉($148)
龍蝦汁海鮮飲管粉
 3⃣️紫薯燕麥鮮奶($50)

紫薯燕麥鮮奶
紫薯味道好香~淡淡既紫色好靚~
4⃣️芝士焗炸薯條&蕃薯條配黑松露蛋黃醬($58)
芝士焗炸薯條&蕃薯條配黑松露蛋黃醬
5⃣️豆乳芝士蛋糕($56)
豆乳芝士蛋糕
見到個玻璃櫃到擺左好多款蛋糕,就嗌一款試下。個豆乳芝士蛋糕豆乳味道唔算出,質感都厚實既,另外配上餅底,不過個餅底就比較鬆散易碎。
帶子意式薯丸
龍蝦汁海鮮飲管粉