2022-05-31 117 views
終於有機會同老婆撐枱腳。今次試左尖沙咀既王家沙.花樣年華。 (5⭐️最高)招牌蟹粉小籠包(5⭐️) 入口咬落即溶化🥰🥰, 皮簿餡靚又唔易斷, 蟹肉汁入口慢慢滲出, 清甜美味,食過最好味的小籠包子。奶黃小麻球(5⭐️)3粒的小麻球, 外觀只是芝麻球,無特別。 但咬落有驚喜😋, 奶黃餡慢慢從內流出。 入口幼滑, 一點都唔黏口🥰小食奶黃的我都覺得好正。熊貓流沙包(5⭐️)外觀可愛, 熱熱的外皮包著岩岩熱的奶黃, 唔會太甜。 食既時候要小心一點, 否則奶黃會整污糟件衫。海洋蟹肉炒飯(5⭐️)無想過會用墨魚汁做飯底, 有尤魚, 青口, 蝦等, 加了小小辣醬炒😋, 好野味。 估不到墨魚汁飯係獨立個體。 所以要跟飯一齊食, 否則會偏鹹。😅⭐️特別的- 京蔥爆羊肉薄餅(5⭐️,有4件熱熱的薄餅, 配上野味的蔥爆羊肉, 薄薄的薄餅, 包著羊肉, 因為包著醬汁, 咬落去, 醬汁係口中爆開, 好滋味。 黑熊珍珠奶茶(凍)(4.5⭐️)冰熊🐻係奶茶頂部, 打卡一流, 珍珠有咬口 , 唔係一咬又黐牙或者好硬。 味道適中。#王家沙花樣年華 #k11musea #食材正
招牌蟹粉小籠包(5⭐️)
奶黃小麻球(5⭐️)
熊貓流沙包(5⭐️)
海洋蟹肉炒飯(5⭐️)
⭐️特別的- 京蔥爆羊肉薄餅(5⭐️,
黑熊珍珠奶茶(凍)(4.5⭐️)

#王家沙花樣年華 #k11musea #食材正
奶王流沙包
黑熊珍珠奶茶
奶王流沙包
黑熊珍珠奶茶
5月新餐廳速報!「王家沙花樣年華 x 喫麵」二合一概念店正式登陸 K11 Musea, 行完街想食野又多個選擇啦!環境|卡位坐得舒服!裝修唔錯 有古風掛畫, 門口仲有打卡位~🦁川菜風味見到有個限定既熱辣鍋特色系列, 試左四川麻辣水煮牛肉, 估唔到咁大碗 😆 入面仲有金菇薯粉木耳等配料, 超惹味!🦁 王家沙經典滬菜蘇式鮮肉小籠包|個湯好juicy! 皮唔厚溫泉蛋賽螃蟹|好嫩!加埋溫泉蛋超正松子桂花魚|正常排骨菜飯|排骨炸得唔錯上海擔擔麵|花生味好濃 麵質唔錯!

🦁川菜風味

🦁 王家沙經典滬菜
蘇式鮮肉小籠包|個湯好juicy! 皮唔厚

溫泉蛋賽螃蟹|好嫩!加埋溫泉蛋超正

松子桂花魚|正常

排骨菜飯|排骨炸得唔錯

上海擔擔麵|花生味好濃 麵質唔錯!

2022-05-30 18 views
-Marinated Pork Cube in Zhen Jiang VinegarExtremely tender With jelly like texture in between the porkGiving you fantastic layers It’s also very soothing for the summer-Drunken ChickenTender , Moist and juicyThe alcohol flavour is not too strongGood for ladies who want something less fatty-Steamed Shanghai Soup Dumplingwith Crab RoeGenerous portion of crab roeLoads of soup insideSkin with Reasonably thickness to hold the content inside-Signature Seafood And Crab MeatFried RiceValue for money!Loa
Extremely tender
Giving you fantastic layers

-Drunken Chicken
Tender , Moist and juicy

with Crab Roe
Generous portion of crab roe
Loads of soup inside

Fried Rice
Value for money!
Loads of seafoods sprinkled on top
Squid and shells are full of umami
Love how the rice is treated with squid ink to make it more interesting!
放假安排了照胃鏡,好彩有人陪,搞掂之後當然要食下好野,畢竟十幾個鐘冇食過嘢,食好少少係常識。由於要安排喺尖沙咀整嘢嘅關係,最後鎖定K11 Musea,但可能時間太早嘅關係,選擇唔太多。本來想試之前的YumMee,但竟然佢而家Crossover左王家沙做主題店,好奇之下,入去試吓。餐廳嘅枱好似密左,但係裝修咗靚咗好多,中間有一個好靚嘅粉紅色嘅樹,當場少女心爆發。先來個招牌蟹粉小籠包,老婆話要點呢個,當然要遵命。趁熱食,蟹粉味夠濃,肉質鮮而飽滿,皮唔算厚,做得好好。上海擔擔麵,點了唔辣嘅版本,由於照完胃鏡嘅關係,唔可以食啲太刺激嘅嘢,之前YumMee嘅麵做得好好,唔知係咪同一班廚房嘅人,呢個麵嘅質素都有啲特別,花生醬味不太濃,亦都唔會食到非常之飽嘅感覺。聽佢哋嘅同事介紹,呢排佢哋新出左熱鍋系列,好多種唔同嘅選擇例如酸菜魚,水煮牛,水煮魚等等,全部鍋上熱辣辣。有大小兩種,我們唔算太肚餓,叫了個小的,但係都有成十幾件魚,美中不足係有啲位有骨,唔夠完全無骨件件呑嘅爽皮。辣度酸度都夠,而且有好多酸菜,另外仲有幼嘅薯粉,如果食粗薯粉,應該開心好多,以呢個場地,呢個環境格局,$228好抵食。尾聲點個甜

尾聲點個甜品,奶黃小麻球,即點即整,好脆嘅外脆,芝麻炒得勁香,奶黃有流心效果。

悠閑吃足兩小時,咁樣放假先似樣。

2022-05-26 117 views
自從K11 Musea開之後,我都幾喜歡到這裏行街食飯🥰。見到有王家沙花樣年華 x 喫麵,是二合一的概念店, 餐廳主打四川及粵式佳餚, 另外喫麵也提供多款不同城市的菜式,可以一次過滿足大家上海美食和東南亞美食👍🏻。 店內以清新簡潔的裝修為主, 配合一些中式掛畫, 環境舒適☺️。 看到餐牌的熱辣鍋特色系列, 非常吸引🤩,所以先點了一個老壇酸菜魚$228, 然後還有京蔥爆羊肉配薄餅$148、醉嘉美雞$108、 招牌蟹粉小籠包$78、 奶黃小麻球$42、自製鮮豆漿$32。 🔴老壇酸菜魚🍲 ~ 魚片厚實, 鮮嫩啖啖肉又冇骨。 湯底的酸味和辣味好平均,濃香夠熱,麻中帶鮮, 加上酸菜和薯粉, 真係食得好滋味。 🔴招牌蟹粉小籠包🥟 ~ 一啖吸入小籠包湯汁的精華,鮮肉餡裹著蟹粉的甘甜鮮味,香氣四溢。🔴京蔥爆羊肉配薄餅🌮 ~ 羊肉嫩滑不羶, 京蔥好惹味, 配上熱辣辣的薄餅, 很香又好吃。 🔴醉嘉美雞🍗 ~ 充滿濃郁酒香的雞塊, 裏面還有杞子和木耳, 好味又養生。 🔴奶黃小麻球🍘 ~ 好像一個迷你煎堆仔,外層是香脆芝麻,內裏是香甜奶黃, 一口一個。 🔴自製鮮豆漿🥤 ~ 香濃的豆漿味,但又不會過甜。 各款菜式

老壇酸菜魚$228、京蔥爆羊肉配薄餅$148、醉嘉美雞$108、 招牌蟹粉小籠包$78、 奶黃小麻球$42、自製鮮豆漿$32

老壇酸菜魚

京蔥爆羊肉配薄餅

醉嘉美雞

奶黃小麻球

🔴自製鮮豆漿🥤 ~ 香濃的豆漿味,但又不會過甜。
自製鮮豆漿

各款菜式依然做得好
, 特別推介熱辣鍋特色系列的老壇酸菜魚, 香辣美味☺️👍🏻。

2022-05-25
$363 (Dinner)
老壇酸菜魚
京蔥爆羊肉配薄餅
醉嘉美雞
自製鮮豆漿
  • 老壇酸菜魚$228、京蔥爆羊肉配薄餅$148、醉嘉美雞$108、招牌蟹粉小籠包$78、奶黃小麻球$42、自製鮮豆漿$32
2022-05-24 519 views
百忙之中, 終於有機會同老公去撐枱腳。今次試左尖沙咀既王家沙.花樣年華。 (5⭐️最高)招牌蟹粉小籠包(5⭐️) 入口咬落即溶化🥰🥰, 皮簿餡靚又唔易斷, 蟹肉汁入口慢慢滲出, 清甜美味🫶🏻🫶🏻。奶黃小麻球(5⭐️)3粒的小麻球, 外觀只是芝麻球,無特別。 但咬落有驚喜😋, 奶黃餡慢慢從內流出。 入口幼滑, 一點都唔黏口🥰。熊貓流沙包(5⭐️)外觀可愛, 熱熱的外皮包著岩岩熱的奶黃, 唔會太甜。 食既時候要小心一點, 否則奶黃會整污糟件衫。😅海洋蟹肉炒飯(5⭐️)無想過會用墨魚汁做飯底, 有尤魚, 青口, 蝦等, 加了小小辣醬炒😋, 好野味。 👏🏻👏🏻因為墨魚汁飯係獨立個體。 所以要跟飯一齊食, 否則會偏鹹。😅⭐️特別的- 京蔥爆羊肉薄餅(5⭐️,有4件熱熱的薄餅, 配上野味的蔥爆羊肉, 薄薄的薄餅, 包著羊肉, 因為包著醬汁, 咬落去, 醬汁係口中爆開, 好滋味💓💓黑熊珍珠奶茶(凍)(4.5⭐️)冰熊🐻係奶茶頂部, 打卡一流, 珍珠有咬口 , 唔係一咬又黐牙或者好硬。 甜度適中。如果唔係甘多冰就Perfect 👍🏻

招牌蟹粉小籠包(5⭐️)
招牌蟹粉小籠包

奶黃小麻球(5⭐️)
奶黃小麻球

熊貓流沙包(5⭐️)
熊貓流沙包

海洋蟹肉炒飯(5⭐️)

⭐️特別的- 京蔥爆羊肉薄餅(5⭐️,
京蔥爆羊肉薄餅

黑熊珍珠奶茶(凍)(4.5⭐️)
黑熊珍珠奶茶(凍)
熊貓流沙包
京蔥爆羊肉薄餅
黑熊珍珠奶茶(凍)
2022-05-24 44 views
尋晚同朋友慶祝生日,去左k11新開花樣年華,一試佢地出名既上海小菜。泰式冬陰工鱸魚:用上新鮮鱸魚,入口嫩滑,咬落唔會太硬,加上用上正宗冬陰工材料製造,食落泰味十足。上海粗炒:師父用上正宗上海粗麵來炒,加上甜豉油炒製,麵身彈牙,炒得乾爽,實在必食。話梅骨:用上話梅炒的排骨,不但炸得香口,而且話梅味十足,加上用上百年陳醋來炒,實在係開胃之選。總括來說,花樣年華實在十分抵食,不但分量夠,而且味道可口,實在必食之選。

2022-05-23
$350 (Dinner)
2022-05-23 32 views
Bloom🌸🌸🌸 Shanghai Cuisine🥢💫..登登登登。。「王家沙花樣年華 x 喫麵」二合一概念店正式登陸 K11 Musea‼️🥳 此二合一概念店更提供一系列四川及粵式佳餚,包括 K11 Musea 分店限定「熱辣鍋特色系列,YumMee (喫麵)亦提供多款不同城市之著名地道小吃、飯食和甜品,可以一次過嚮往上海傳統美食及東南亞美食喔!今次趁Lunch 來吃個上海菜🥢,地方寬敞舒服又帶點寧靜,食物精緻高質感又可口,一次過嚐盡小菜、小點、甜點,都非常推薦呢!整頓飯很滿足❤️。香酥酸甜 ll $128惹味嫩滑 ll $108香甜清潤 ll $62必吃小點 ll $78煙韌咸香 ll $42上海招牌 ll $88..×××「王家沙花樣年華 x 喫麵」概念店××ש尖沙咀梳士巴利道18號K11 MUSEA1樓136號舖..想知詳細餐廳位置❓提提你係136, *1F, MUSE EDITION (next to MoMA Design Store)* @bloom.bywjs

Bloom🌸🌸🌸 Shanghai Cuisine🥢💫

×××「王家沙花樣年華 x 喫麵」概念店×××
©尖沙咀梳士巴利道18號K11 MUSEA1樓136號舖
想知詳細餐廳位置❓
2022-05-23 101 views
泰式冬蔭功鱸魚片 $298湯底酸味比較重,少咗陣泰式嘅辣味,有少少失望。鱸魚片份量少,配料份量正常,有木耳、芽菜、薯粉等等。咸肉津白 $98咸香味好出,白菜好清甜酒釀丸子 $42必試!!!酒味聞落好香,食落去有淡淡酒味唔會太多over,熱辣辣食好好味蘇式鮮肉小籠包 $62皮薄夠juicy, 而且價錢合理
泰式冬蔭功鱸魚片 $298
泰式冬蔭功鱸魚片

咸肉津白 $98
咸香味好出,白菜好清甜
咸肉津白

酒釀丸子 $42
必試!!!
酒釀丸子

蘇式鮮肉小籠包 $62
皮薄夠juicy, 而且價錢合理
蘇式鮮肉小籠包

咸肉津白
酒釀丸子
蘇式鮮肉小籠包
2022-05-22 41 views
今日係K11 Musea 行街,然後搵餐廳食飯,見到呢間王家沙新開,好耐之前食過一次都唔錯,所以打算今次再試下,因為都好耐冇食過上海菜。環境好唔錯,空間闊落,同埋一入門口就有一個中式嘅酒吧,好特別。《招牌蟹粉小籠包》$78食上海菜當然要嗌小籠包啦,見到係招牌即刻嗌!食過咁多來講呢個都算係幾唔錯,湯汁好多,皮唔算好薄但係有啲口感,我反而更鍾意,同埋個蟹粉味真係好出,整體值得嗌。《雞肉粟米羹》$62大排檔嘅粟米羹就食得多,上海餐館嘅粟米羹第一次食,味道會淡少少,呢個加咗雞肉味道就更加豐富!《上海話梅骨》$128呢個話梅骨幾好食,甜得來唔會過甜,岩岩好 好香鎮江醋香味!《老壇酸菜鱸魚片》$228熱鍋系列係佢哋獨家,見到酸菜魚好吸引!酸菜魚用鱸魚,所以好滑又冇骨!重點係個湯底,好香青椒味,仲有好多配料,例如薯粉芽菜,亦都唔會太辣。《豆沙鍋餅》$48一直都好鍾意食豆沙鍋餅,脆得來又香豆沙味 而且佢嘅豆沙唔太甜,所以覺得做得都幾出色。

《招牌蟹粉小籠包》$78

《雞肉粟米羹》$62

《上海話梅骨》$128
呢個話梅骨幾好食,甜得來唔會過甜,岩岩好 好香鎮江醋香味!

《老壇酸菜鱸魚片》$228

《豆沙鍋餅》$48
2022-05-21 349 views
王家沙。花樣年華今日同朋友食好少少。同埋未真正行過呢個商場,所以就揀左呢間食Lunch2個人叫左3樣野+1杯飲品!好食之餘仲可以打卡!一舉兩得!蘇式鮮肉小籠包 $68Staff介紹,話呢個小籠包係必食既菜式!咁當然要試試佢啦👍🏻話要大概10至15分鐘先有。好有理由相信佢係即叫即蒸,一籠有5粒。粒粒都呼喚緊我。staff都好細心叫我小心熱。記得要用匙羹食,如果唔係就流走哂啲精華。我就鍾意成粒放入口個種滿足既感覺。所以我都灘左一陣先敢食!一入口。啲汁真係爆哂出黎。肉既鮮味同小籠包入面既汁會充斥住成個口係超級滿足既感覺!第2粒我就沾左少少醋再試下有無分別。個人會喜歡乜都唔沾。因為可以試至佢既原汁原味!醉嘉美雞 $108呢個又係打卡位!成個酒埕入面放滿雞肉無特別數,粗略估計應該都有十幾舊。佢放到3層既雞。頭一層,雞相當之嫩滑!有淡淡既酒香,加上脆脆地既雞皮。一流!當以為之後食落去都係一樣既時候,發現下面幾層既都係有酒浸到!所以鍾意酒味重少少既人可以直接食下面既先。等第一層再浸多陣最後先食返!酒味香而不重!👍🏻老壇酸菜鱸魚片 $228到呢一個重頭戲就係呢個酸菜魚!鍾意食辣但又唔可以食好辣既人就岩
王家沙。花樣年華

今日同朋友食好少少。
同埋未真正行過呢個商場,
所以就揀左呢間食Lunch
2個人叫左3樣野+1杯飲品!
好食之餘仲可以打卡!一舉兩得!

蘇式鮮肉小籠包 $68
Staff介紹,
話呢個小籠包係必食既菜式!
咁當然要試試佢啦👍🏻
話要大概10至15分鐘先有。
好有理由相信佢係即叫即蒸,
一籠有5粒。粒粒都呼喚緊我。
staff都好細心叫我小心熱。
記得要用匙羹食,
如果唔係就流走哂啲精華。
我就鍾意成粒放入口個種滿足既感覺。
所以我都灘左一陣先敢食!
一入口。啲汁真係爆哂出黎。
肉既鮮味同小籠包入面既汁會充斥住成個口
係超級滿足既感覺!
第2粒我就沾左少少醋再試下有無分別。
個人會喜歡乜都唔沾。
因為可以試至佢既原汁原味!

醉嘉美雞 $108
呢個又係打卡位!成個酒埕入面放滿雞肉
無特別數,粗略估計應該都有十幾舊。
佢放到3層既雞。
頭一層,雞相當之嫩滑!
有淡淡既酒香,加上脆脆地既雞皮。一流!
當以為之後食落去都係一樣既時候,
發現下面幾層既都係有酒浸到!
所以鍾意酒味重少少既人
可以直接食下面既先。
等第一層再浸多陣最後先食返!
酒味香而不重!👍🏻

老壇酸菜爐魚片(小)

老壇酸菜鱸魚片 $228
到呢一個重頭戲就係呢個酸菜魚!
鍾意食辣但又唔可以食好辣既人就岩哂。
因為可以叫佢小辣。
拎到出黎未放低,幾枱既人都望哂過黎。
因為啲香味真係超級正!
雖然叫左細size但都幾多。
除左魚片,仲有金菇、木耳、酸菜、薯粉
都夠你食好耐!如果要黎撈飯一定食到2碗!
重點!!!我同男朋友都食唔到有骨!
起哂骨都值回票價!下次可以試埋其他👍🏻

黑熊珍珠奶茶 $34
睇相就知有幾大杯!
又係一個打卡位!呃Like一流!
我仲試咬隻熊仔一啖🤣係甜既!
因為出面有啲舖頭只係一舊冰,
呢個位加分。因為以我多年既打卡經驗,
如果隻熊仔無味就一定越飲越淡。
所以呢杯係可以飲到底既!

400幾蚊2人份都可以既。
再加上當日有揸車。
夠$300可以free 3hrs
食完仲可以慢慢行下街!
老壇酸菜爐魚片(小)
  • 老壇酸菜鱸魚片
2022-05-21 37 views
「王家沙花樣年華 x 喫麵」二合一概念店正式登陸 K11 Musea 啦🎉二合一概念店提供一系列四川及粵式佳餚除左K11 Musea 分店限定「熱辣鍋特色系列」YumMee(喫麵) 一次過可以食哂川粵既菜式點菜既時候都真係樣樣都好想食❤️Joanne’s 必點 (5⭐️為最高)泰式冬蔭功原隻龍蝦$368 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️冇諗過有2大隻大龍蝦 龍蝦鮮甜彈牙同冬蔭功好夾熱鍋裡面配咗木耳金針菇同薯粉而且個湯底就咁飲都得 好好味😋❤️招牌蟹粉小籠包 $78 ⭐️⭐️⭐️⭐️蟹粉小籠包又一必點 濃濃既湯汁 皮薄餡靚 蟹粉好鮮❤️魚湯蒜子時蔬 $98 ⭐️⭐️⭐️❤️上海粗炒 $108 ⭐️⭐️⭐️⭐️❤️奶黃小麻球 $42 ⭐️⭐️⭐️

二合一概念店提供一系列四川及粵式佳餚
點菜既時候都真係樣樣都好想食

❤️Joanne’s 必點 (5⭐️為最高)
泰式冬蔭功原隻龍蝦$368 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

❤️魚湯蒜子時蔬 $98 ⭐️⭐️⭐️
❤️上海粗炒 $108 ⭐️⭐️⭐️⭐️
❤️奶黃小麻球 $42 ⭐️⭐️⭐️

2022-05-19 46 views
偽韓仔又出動同媽媽去搵食啦!今日我哋出咗尖沙咀,見到K11 Musea 開咗新嘅王家沙。花樣年華,二話不說就衝左入去啦😆媽媽咁喜歡食辣野,緊係叫個熱辣辣特色鍋,呢個係K11 Musea 店限定黎架,原鍋上枱,一邊用火爐暖住,辣味適中,非常過癮👍🏻我地叫左牛肉鍋,除咗入邊有好多牛肉之外,仲有好多配料,例如紅薯粉、芽菜等等🥰另外我地仲叫左招牌既小籠包,你韓仔自己一個人,都K.O左4粒😆可見美味程度,都唔洗我多講🥳主食方面,我地揀左火焰蟹肉海鮮炒飯,烏卒卒嘅炒飯,係加入左墨魚汁去炒,鮮味提升😋獎勵偽韓仔咁乖乖陪我地食野,叫左佢最like既凍檸茶😆大家一齊share飲啦☺️解辣一流👍🏻

2022-05-18 225 views
五月的天,剛誕生的夏天,連日大雨, 冲走了昨天…難得五月天清涼,竟然20度都唔到。疫下出街食飯放慢腳步都係選擇最好行既K11 Musea。近排尖沙咀新開好多餐廳,就在「喫麵」的位置驚顯王家沙·花樣年華!原來佢哋二合一概念店正式登陸 K11 Musea!是京川滬聯承東南亞系列的特色風味餐廳😋K11 Musea 分店限定「熱辣鍋特色系列」,中午仲有大量特色套餐選擇,比如以主菜酸菜魚,水煮牛肉,辣子雞,賽螃蟹….搭配各類套餐選擇豐富,炒飯,炒粗,菜飯,湯麵…實在大滿足!餐廳環境簡約清爽,座位相隔有私人空間,是舒適的飯聚之選!一場黎到,我又試吓個酸菜魚二人精選分享套餐先。前菜:鎮江肴肉點心:鮮肉生煎包主菜:老壇酸菜魚時蔬:乾扁四季豆甜品:酒釀丸子另配:上海菜飯首先值得一提既系大大一盆酸菜酸相當吸睛,一上檯已經引黎好多人望過嚟,可見佢色香味俱全,出品不馬虎,用料上乘,魚肉口感飽滿爽滑,選用大量酸菜冬粉香菜木耳打底,味道濃郁充滿地方特色,少許紅椒點綴不過不失,適合食少少辣同唔食辣的朋友。鎮江肴肉,點上鎮江香醋,突顯肉汁精華,果凍啫喱般肉凍,色透明,味香嫩不膩。生煎包,皮薄餡多,皮香脆芝麻多,一啖咬
五月的天,剛誕生的夏天,連日大雨, 冲走了昨天…

餐廳環境簡約清爽,座位相隔有私人空間,是舒適的飯聚之選!

一場黎到,我又試吓個酸菜魚二人精選分享套餐先。
前菜:鎮江肴肉
點心:鮮肉生煎包
主菜:老壇酸菜魚
時蔬:乾扁四季豆
甜品:酒釀丸子
另配:上海菜飯

生煎包,皮薄餡多,皮香脆芝麻多,一啖咬落去特別滿足。

乾扁四季豆:帶有肉香,鑊氣十足,系很不錯的配菜。

相比主菜前菜,甜品略顯遜色,酒釀丸子賣相還是很不錯,如果可以凍食可能更好。

• 酸菜魚
見到K11 Musea有新餐廳,想話試吓,點知伏到一個點:1. 樓底矮,仲要有bg music…超嘈!2. 食物portion少,皮蛋豆腐少得可憐!3. 兩位待應先後都不知道怎樣放下餸菜,要客人整理枱面放食物4. 待應只懂回應,但沒有跟進!漏咗碟醋,佢話轉頭拎嚟,結果又係不了了之!5.茶壺冇水,開蓋15分鐘,結果又係無人理!6.open rice訂有折扣,結果埋單,當然順利成章估到無折.跟住問佢,佢竟然第一個反應話唔係個個都有折,真奇怪!至於食物質素則屬中規中矩,味道尚可!
見到K11 Musea有新餐廳,想話試吓,點知伏到一個點:
1. 樓底矮,仲要有bg music…超嘈!
2. 食物portion少,皮蛋豆腐少得可憐!
5.茶壺冇水,開蓋15分鐘,結果又係無人理!

至於食物質素則屬中規中矩,味道尚可!
皮蛋豆腐
小籠包