放假行經K11 Musea 來到MUSE Edition ,地方很大,人流唔算好多,唔會有迫迫夾夾嘅感覺,休閒度十足!🍽😎連帶附近嘅餐廳都唔係一般連鎖食店。今日發掘到這間「王家沙.花樣年華」,取名好有年代感,睇真啲是聯乘「喫麵」攜手合作,主打一系列京滬菜,粵菜和特色東南亞獨家熱辣鍋!蘇式鮮肉小籠包即叫即蒸,手工精細,皮薄得透徹,包着滿滿的湯汁,肉餡肥瘦比例均勻,非常美味!😋👍🏻酸辣湯麵每次食上海菜都必點嘅酸辣麵,唔同餐廳都會做出唔同嘅口味。這裏各方面都表現平均,用料講究而傳統,有豬肚,蝦仁,東菇絲…湯底較稠,酸度和辣度比例平均,個人覺得可以加強一點辣度會更吸引。上海麵入口超滑而且吸滿湯汁,由於味道勁醒神,吃畢也不會覺得滯嘅一款麵食!熊貓流沙包(3隻)🐼🐼🐼造型實在太趣緻可愛,大人都俾佢迷倒!即叫即蒸,奶黃餡料也真的極度流心,而且也散發出很濃的蛋香,絕對係招牌甜品仲可以打卡。韭黄炒鱔糊能夠炒出濃香的味道,黃鱔肉很多,結實彈牙,唔腥,下飯之選!👍🏻奶油津白很久沒有吃奶油津白,師傅做得唔錯,奶油醬汁令津白又甜又香,功不可沒嘅係鋪上金華火腿蓉,鹹香味道中和返帶點點甜嘅奶油醬汁,味道簡單得來令人

連帶附近嘅餐廳都唔係一般連鎖食店。
酸辣湯麵
熊貓流沙包(3隻)🐼🐼🐼
韭黄炒鱔糊
奶油津白
很久沒有吃奶油津白,師傅做得唔錯,奶油醬汁令津白又甜又香,功不可沒嘅係鋪上金華火腿蓉,鹹香味道中和返帶點點甜嘅奶油醬汁,味道簡單得來令人着迷!
金桔鮮果檸檬綠茶
上海菜再Crossover手搖飲品😄
金桔🍊味道好清爽,唔會太酸,以綠茶為底茶味道好夾。
黑熊珍珠奶茶
好可愛嘅黑熊茶冰。飲品本身都係多冰🧊,所以黑熊冇咁容易用掉。夠茶味,珍珠夠煙靭!

菜式精緻高雅,創新亦不失傳統味道,每一口都吃得津津有味,環境舒服,座位闊落,朋友聚會不二之選。
Lunch
2022-06-09 637 views
約老朋友食飯,大家都想食中菜。 相約去K11 Musea嘅王家沙.花樣年華,喺一樓轉咗兩個圈都唔見,原來要去MUSE EDITION嘅一樓,即係MoMA Design Store 隔嚟。行年輕路線,餐廳中間有櫻花樹裝飾,摩登別緻。只限K11 Musea店先有嘅「熱辣鍋特色系列」,當然要試吓。 有唔同湯底可選,我地鍾意酸辣口味,揀咗【泰式冬蔭功海中蝦】!廚師將每隻大蝦背部中分,去蝦腸,仲剪鬚剪眼,好細心,抵贊!湯底配料十足,我哋叫嘅大鍋仲有明火保温,可以慢慢嘆住鮮蝦同飲到熱辣辣嘅湯,下面仲有好多薯粉,滿分滋味!花樣年華嘅【招牌蟹粉小籠包】的確非常好食,皮薄,咬落去不單只肉汁多、 蟹粉滿,而且香味濃郁。醉嘉美雞細細份,用特色盛盅裝載,夠特色。 雞味濃厚,鮮滑香嫩,食完仲有一啲酒香餘韻。【鮮鳳梨生炒骨】菠蘿、青椒、紅椒同洋蔥,顏色鮮艷,賣相吸睛!生炒骨肉質嫩滑,外層帶點煙韌焦脆,配上菠蘿清新鮮味,極之爽口!【海鮮蟹肉炒飯】先係用咗墨魚汁同蟹肉撈飯再去炒,配料份量好多,有鮮菇、魷魚、大蝦、青口等,啖啖美味!最後甜品係【高力豆沙】,一口咬落去,全係磨得嫩滑清甜豆沙,豆沙不帶半點油膩,外層鬆軟。原

行年輕路線,餐廳中間有櫻花樹裝飾,摩登別緻。
原來呢間係「王家沙花樣年華 x 喫麵」嘅二合一概念店! 除咗有四川同粵式菜、分店限定嘅「熱辣鍋特色系列」,YumMee(喫麵)亦都有其他唔同城市嘅地道美食,一店就可嘆晒咁多東南亞美食同中國各地嘅滋味,好多選擇呀,下次要試吓其他嘢食先~
Dinner
終於一嚐做辣媽既滋味😏真的好過癮😝講緊既係食辣野🌶,而今次落腳點係尖沙咀K11 Musea 新店「王家沙花樣年華 x 喫麵YumMee概念店」顧名思義就知是中菜crossover東南亞菜,新店唔再局限京滬菜,仲提供一系列四川及粵式佳餚,好多元化。其中K11 Musea店獨家熱辣鍋特色系列,就最吸引鐘意食辣既我。除左有川菜必備麻辣水煮菜式、酸菜魚外,仲有東南亞菜的冬蔭功,喇沙等等,辣度亦可自選。⭐️四川麻辣水煮牛肉太耐無食辣野,只敢點小辣淺嚐,滿足下自己鋪辣癮🌶 估唔到細既都咁大盤,夠晒份量😳 通紅的麻辣汁鋪滿大大少少的辣椒和辣油,而且不時飄來陣陣花椒麻香味,好刺激,令人胃口大開。牛肉片份量不少,下層更有雲耳和紅薯粉,十分足料。雖然紅噹噹望落好刺激,但小辣連個囡都食到幾片,味道香多於辣,川菜獨有的孜然味低調地散發,味道夠地道😋。牛肉稔滑,沾上麻辣汁肉味更香更有層次感,麻中帶鮮,食多都唔覺膩,估唔到咁大盤我一個人都食到8成,難以置信🙈⭐️招牌海鮮蟹肉炒飯🍚無諗過炒飯都咁高質,賣相精緻。用上墨魚汁燴飯🐙,飯粒染黑了更是鮮味;蟹肉混合飯中🦀,口感微濕,軟硬適中,味道香濃鮮甜。飯面鋪滿海鮮,青口、大
終於一嚐做辣媽既滋味😏真的好過癮😝

⭐️四川麻辣水煮牛肉

⭐️招牌海鮮蟹肉炒飯🍚
無諗過炒飯都咁高質,賣相精緻。用上墨魚汁燴飯🐙,飯粒染黑了更是鮮味;蟹肉混合飯中🦀,口感微濕,軟硬適中,味道香濃鮮甜。飯面鋪滿海鮮,青口、大蝦🦐、鮮魷🦑等都好新鮮,又夠份量,性價比好高。

⭐️陳醋海蜇頭
海蜇頭都幾大片,口感爽脆,沾浸陳醋夠晒入味,係好開胃既前菜。

⭐️炸饅頭
純為個囡喜歡所以點,$38半打都幾多,佢主要為點練奶食,來回仲要店員refill左2次。我覺得配麻辣菜式唔錯,起到中和的作用,可以減辣!

⭐️黑熊珍珠奶茶🧋
絕對係kids-friendly飲品,🐻爆萌小熊造型冰塊唔止冧到細路,大人都覺得可愛到痺🧡,原來熊仔冰係用麥精造既,原粒可食,幾香甜架🥰。

奶茶本身唔太甜🧋,主要甜味來自啲黑糖珍珠,用來解辣就啱晒!
2022-05-30
Lunch
2022-06-07 68 views
自己本身係王家沙嘅忠實 Fans,最近知道 K11 Musea 新開左分店,咁當然唔會錯過呢個開餐機會啦。餐廳裝修用上大量淺色木材為主,而中間位置擺放左一棵人造嘅櫻花樹,令整個感覺很柔和,打造出悠閒寫意的用餐氛圍,餐牌同以往差唔多,不過就多咗四川麻辣系列,咁就梗係要試吓啦。金牌蟹粉生煎包 ($78) : 有圖有真相,皮薄多餡又多汁。鎮江肴肉 ($78) : 江蘇鎮江名菜,肴肉肉味酥香,配搭少許黑醋食,味道層次豐富之餘又可平衡豬肉嘅油膩滯感。溫泉蛋賽螃蟹 ($148) : 自己超鍾意嘅菜式 😍 蛋白上再配搭温泉蛋,令本來已經嫩滑嘅蛋白滑上加滑,而且重加入了瑤柱絲等配料,令整個賽螃蟹嘅鮮味更上一層樓。紅燒牛腩擔擔麵 ($108) : 擔擔麵嘅份量都幾多,而且味道相當濃郁,雖然芝麻醬味道濃郁但都無蓋過紅燒牛腩嘅肉香。四川麻辣水煮鱸魚片 ($228/小) : 上枱時鮮紅色嘅外表有啲嚇親我,好彩小辣自己同朋友都接受到,而且食落又辣得幾滋味 😋 鱸魚肉質細膩柔滑,平時好少食魚嘅我都食到停唔到口 🤤 而且底下重有薯粉配搭飽肚感一流。高力豆沙球 ($58) : 呢個高力豆沙誠意推介,比起好多地方都整得
高力豆沙球 ($58) : 呢個高力豆沙誠意推介,比起好多地方都整得好好食,熱辣辣又多餡。
2022-06-06 534 views
Get ready for a wanderlust dining journey …From Shanghai, Sichuan, Guangdong to the different cities in Asia, the Shanghainese Restaurant “Bloom by Wang Jia Sha 王家沙.花樣年華” at K11 Musea, crossover with the Asian Noodle Specialist “YumMee 喫麵”, bringing the most authentic Shanghainese and Cantonese delicacies, as well as a variety of Sichuan & Asian-style fragrant spicy pot series. 泰式冬蔭功海中蝦($228/Small)This is one of the Asian-style Fragrant Spicy Pot - Sea Prawns in Tom Yum Kung. The Tom Yum broth

泰式冬蔭功海中蝦($228/Small)
泰式冬蔭功海中蝦

This is one of the Asian-style Fragrant Spicy Pot - Sea Prawns in Tom Yum Kung. The Tom Yum broth itself has a warm, solid body, the fragrances slowly released that allow you to taste the distinct flavours of lemongrass, chilli and lime with every mouthful. Serving with the generous toppings of prawns, bean sprouts, sweet potato noodles and mushrooms.
* The Fragrant Spicy Pot Series is exclusively available at K11 Musea Branch only!
泰式冬蔭功海中蝦

醉嘉美雞($108)
醉嘉美雞

The Drunken Chicken was marinated and cooked in Chinese Shaoxing wine, the tender chicken pieces were aromatic with just a touch of booze!
醉嘉美雞

蘇式鮮肉小籠包($62)
蘇式鮮肉小籠包

The Steamed Shanghai Soup Dumpling has the perfect ratio of meat to soup, with a delicate and paper-thin skin.
蘇式鮮肉小籠包

排骨菜飯($108)
排骨菜飯

The Pork Spare Ribs was deep fried to golden crispy on the outside and juicy, tender on the inside, served with Steamed Vegetables Rice.

Storefront

Interior

Menu

2022-06-06
$265 (Lunch)
2022-06-06 70 views
王家沙。花樣年華位於K11 Musea,是全新設計的分店,擺放了櫻花樹作打卡之用,跟傳統的裝修有點不一樣,覺得這間分店是偏時尚一點。招牌蟹粉小籠包薄皮配上濃郁的蟹粉及新鮮豬肉,豐富多汁,一口一個剛剛好。陳醋海蜇爽脆的海蜇陳醋味濃,非常開胃。招牌海鮮蟹肉炒飯 用墨魚汁做的飯底帶有鮮味,而且材料豐富,有魷魚,青口和蝦,加上微微的辣醬,好惹味。 韮王炒鱔糊鱔片肉厚粗大,有鑊氣,而且醬汁惹味,重點是鱔魚與韮王的份量平均,不會到最後只剩韮王。招牌砂鍋雞絲翅餐牌上註明為慶祝 K11 MUSEA 新店開幕,特意準備分店限定菜式。這個熱㷫㷫的雞絲翅份量非常多,絕不欺場,湯頭清甜,更有雞件,雲吞和菜,滋味無窮。
招牌蟹粉小籠包
薄皮配上濃郁的蟹粉及新鮮豬肉,豐富多汁,一口一個剛剛好。
陳醋海蜇
爽脆的海蜇陳醋味濃,非常開胃。
招牌海鮮蟹肉炒飯
韮王炒鱔糊
招牌砂鍋雞絲翅
3K
2022-06-06 127 views
京滬菜是我最鐘情。 K11 Musea 內進駐了王家沙,花樣年華。原來跟YumMee crossover,好特別喎。黑熊🐻珍珠奶茶🧋Bear Bear好可愛啊!有啲唔捨得,無奈慢慢溶化💦,要快手跟它留倩影😅。奶茶香滑,珍珠煙煙韌韌非常有趙口。台北火龍果檸檬🍋綠茶🍵炎夏最啱嘅飲品。酸酸甜甜好清新。招牌蟹粉小籠包必食推介。散發出鮮味,即叫即蒸,皮薄多汁。老壇酸菜鱸魚🐟片酸酸辣辣勁惹味。鱸魚片好滑溜,啖啖肉。配菜吸到精華所在,尤其薯粉,正!話梅骨🍖開胃嘅一道菜。梅香味道吸引到味蕾。排骨肉質軟熟,滋味。

黑熊🐻珍珠奶茶🧋
奶茶香滑,珍珠煙煙韌韌非常有趙口。

台北火龍果檸檬🍋綠茶🍵
炎夏最啱嘅飲品。酸酸甜甜好清新。

招牌蟹粉小籠包
必食推介。散發出鮮味,即叫即蒸,皮薄多汁。

老壇酸菜鱸魚🐟片
酸酸辣辣勁惹味。鱸魚片好滑溜,啖啖肉。
配菜吸到精華所在,尤其薯粉,正!

話梅骨🍖
開胃嘅一道菜。梅香味道吸引到味蕾。排骨肉質軟熟,滋味。
2022-06-06
$350 (Dinner)
2022-06-06 61 views
行過見到呢間餐廳好有格調望一望 發現原來係王家沙即刻好放心一定有質素保證11:30食頭圍 時間仲早 未有人 呢度咁多圓檯 office放飯嚟一大堆人食最啱兩個人點咗咁多嘢食😄小籠包夠晒多汁皮夠晒薄我筷子🥢功唔得唔敢膽夾起嚟影相呢杯係我最期待嘅飲品熊仔頭珍珠奶茶🧋真係夠晒可愛唔捨得飲唔想要奶茶底仲可以叫咖啡酸菜魚係店員推介食到我標晒汗夠晒麻又夠辣仲有金菇、紅薯粉睇下層油就知正宗涼拌拼盤有蒜泥青瓜、皮蛋豆腐、上海淆肉、醉雞食完辣嘢食返呢味就可以比條脷抖抖
行過見到呢間餐廳好有格調

夠晒麻又夠辣
仲有金菇、紅薯粉
睇下層油就知正宗

涼拌拼盤

有蒜泥青瓜、皮蛋豆腐、上海淆肉、醉雞
食完辣嘢食返呢味就可以比條脷抖抖

2022-06-04 66 views
之前嚟過喫麵,原來佢同加入王家沙變成全新2合一的餐廳,裝修相好有特色,舖頭名叫花樣年華,果然周圍放咗好多桃花,打卡一流。精選滬式涼菜拼盤$198,有齊最經典嘅上海涼菜,蒜蓉拍青瓜係最好嘅開胃小食;鎮江肴肉加上海醋一齊食好夾,減低肥膩感覺。醉嘉美雞,酒味唔算好濃,雞肉都幾滑。招牌蟹粉小籠包$78,招牌菜果然皮薄湯汁夠鮮有少少回甘,整體熱度足但又唔會熱到燙口,處理得好啱時間。紅油抄手$68,唔算好辣,有好香嘅蒜頭同麻油味道,增加整體味道層次感。奶黃小麻球$42,炸得酥脆,奶黃唔會太鹹,食落去淡淡奶黃香氣撲鼻。泰式黑熊珍珠咖啡,呢個飲品造型可愛,平時珍珠奶茶飲得多,原來珍珠咖啡都唔錯。

2022-06-02
$240 (Lunch)
K11 musea 歸為尖東新地標,最近都開咗一間連鎖上海餐館🫶🏻不過呢一度有商場限定嘅菜式,比喜歡食東南亞菜嘅你。鎮江肴肉晶瑩剔透的豬肉,當沾上香醋之後能一解油膩感。原來煮法都唔容易,難怪爸爸一坐低就想食呢一個傳統上海前菜。來到上海食店,又點可以唔叫返個蟹粉小籠包?新鮮熱辣辣,咬開湯汁四溢,進食時一定要好小心,難怪這是小店的招牌菜 炸饅頭半打起,新鮮炸起,沾上煉奶的香甜,很有兒時回憶。乾煸四季豆,炒得好有鑊氣,欖菜和免治豬肉恰到好處蜜糖脆皮蝦大蝦用上蜜糖以滾油煎封,連殻都可以食得落,味道香甜可口。最啱就係送飯。冬陰功鱸魚平時酸菜魚食得多,用上泰式冬陰功的煮法配以新鮮海鱸魚,酸酸辣辣,感覺好創新。仲有煙靭嘅寬粉,絕對唔使驚唔夠。呢一個菜式係K11限定,如果唔鍾意冬陰功,可以揀四川麻辣或者椰香風,配以牛肉聽落都好惹味!

鎮江肴肉

炸饅頭半打起,新鮮炸起,沾上煉奶的香甜,很有兒時回憶。

乾煸四季豆,炒得好有鑊氣,欖菜和免治豬肉恰到好處

蜜糖脆皮蝦

冬陰功鱸魚
2022-06-01 116 views
近年都時興食店crossover,而王家沙花樣年華及喫麵合作,進駐了K11 Musea,二合一概念店提供多款的四川及粵式佳餚;喫麵的K11 Musea分店則限定「熱辣鍋特色系列」,提供多個城市的地道小食、飯及甜品等等,讓大家可以品嚐到上海傳統美食之餘,亦能試到東南亞風味。鎮江肴肉肴肉煮至膠質彈牙,肉質略有咬口。蒜泥白肉以青瓜卷著腩肉片,表面是蒜泥汁,入口爽脆又清新。招牌蟹粉小籠包vs蘇式鮮肉小籠包蟹粉小籠包只比鮮肉貴$10,比較兩者,蟹粉比較多汁,而且入口有蟹膏的鮮甜味,而鮮肉則是普通肉汁,但味道都不錯,兩者的包皮都很薄,夾起不易穿,不過比較推薦食蟹粉。炸黑毛豬扒擔擔麵黑毛豬扒炸至金黃香脆,而且外層粉漿很薄,豬扒肉質鬆化,擔擔麵份量十足,濃郁的花生醬香味。老壇酸菜鱸魚片鱸魚切片去骨,每啖都是雪白嫩滑的魚肉,下面有大量的芽菜及薯粉,酸菜湯底鮮甜,帶微微辣香。

鎮江肴肉
肴肉煮至膠質彈牙,肉質略有咬口。

蒜泥白肉
以青瓜卷著腩肉片,表面是蒜泥汁,入口爽脆又清新。

招牌蟹粉小籠包vs蘇式鮮肉小籠包

炸黑毛豬扒擔擔麵

• 蟹粉小籠包
1K
2022-06-01 74 views
「王家沙花樣年華 x 喫麵」二合一概念店正式登陸K11 Musea啦🥳🥳餐廳提供一系列四川及粵式佳餚,仲有多款不同城市著名的地道小吃、飯食同甜品~~可以一次過試哂上海傳統美食同東南亞美食呢😍😍🍲老壇酸菜鱸魚片 $228✨K11 Musea分店獨家推出「熱辣鍋特色系列」,心思思點左款酸菜魚試試💕💕估唔到份量都幾多,感覺幾抵食!!湯頭酸酸辣辣重麻香🌶,配料有雲耳、寬粉、芽菜、酸菜等~~鱸魚片非常新鮮,大大片口感好爽彈!整體唔錯👍🏻👍🏻🦐蜜汁脆皮海中蝦 $188✨全部蝦炸到脆卜卜,連殻都食得!!蝦肉炸得通透,一啲都唔會霉~~而且好入味、掛汁,食落甜甜地好滋味🤤🤤🥟招牌蟹粉小籠包 $78✨粒粒飽滿!外皮造得好薄好煙韌~~輕輕一咬湯汁已流出來,蟹粉味道鮮甜,好正❤️❤️🍜炸黑毛豬扒擔擔麵 $138✨黑毛豬扒肉質嫩滑,炸得好香口~~麵條幼身,份量都好多!湯底都唔錯,花生味道炒得幾香,辣辣地好惹味👍🏻👍🏻🐼熊貓流沙包 $42✨造型好可愛,打卡必備!!一摵開奶皇湧出黎好吸引,好睇又好食😋😋
可以一次過試哂上海傳統美食同東南亞美食呢😍😍

🍲老壇酸菜鱸魚片 $228✨
估唔到份量都幾多,感覺幾抵食!!
湯頭酸酸辣辣重麻香🌶,配料有雲耳、寬粉、芽菜、酸菜等~~
鱸魚片非常新鮮,大大片口感好爽彈!整體唔錯👍🏻👍🏻

🦐蜜汁脆皮海中蝦 $188✨
全部蝦炸到脆卜卜,連殻都食得!!
蝦肉炸得通透,一啲都唔會霉~~
而且好入味、掛汁,食落甜甜地好滋味🤤🤤

🥟招牌蟹粉小籠包 $78✨
粒粒飽滿!外皮造得好薄好煙韌~~
輕輕一咬湯汁已流出來,蟹粉味道鮮甜,好正❤️❤️

🍜炸黑毛豬扒擔擔麵 $138✨
黑毛豬扒肉質嫩滑,炸得好香口~~

🐼熊貓流沙包 $42✨
造型好可愛,打卡必備!!
一摵開奶皇湧出黎好吸引,好睇又好食😋😋
約朋友係度食飯交地方便新開所以都舒適好坐,唔迫食物選擇款式多,黎到王家沙當然想食小籠包,湯麵,不過呢間仲有川菜例如酸菜魚,水煮魚,泰式冬蔭公龍蝦黎王家沙最想食小籠包同埋個滬式涼菜拼盤不過見到隻熊仔好得意就叫左珍珠奶茶拼盤入面我最鍾意鎮江肴肉和醉嘉美雞鎮江肴肉厚實的口感,肉味道剛剛好,不油膩醉嘉美雞有酒香,雞皮爽肉滑,不肥不油招牌蟹粉小籠包小籠包入面湯汁唔算多,但皮軟滑厚薄適中,夾起唔會穿熊貓流沙包熱辣辣蒸好上桌,真係流心蛋黃酸辣湯麵,湯味道酸多於辣我喜歡佢酸辣湯配料豐富,有爽口的荀絲,木耳絲,冬菇線芝麻豆沙餅係酥餅,芝麻香
約朋友係度食飯交地方便
新開所以都舒適好坐,唔迫

黎王家沙最想食小籠包同埋個滬式涼菜拼盤
不過見到隻熊仔好得意就叫左珍珠奶茶
拼盤入面我最鍾意鎮江肴肉和醉嘉美雞
鎮江肴肉
厚實的口感,肉味道剛剛好,不油膩
醉嘉美雞
有酒香,雞皮爽肉滑,不肥不油

招牌蟹粉小籠包
小籠包入面湯汁唔算多,但皮軟滑厚薄適中,夾起唔會穿

熊貓流沙包
熱辣辣蒸好上桌,真係流心蛋黃

酸辣湯麵,湯味道酸多於辣
我喜歡佢酸辣湯配料豐富,有爽口的荀絲,木耳絲,冬菇線

芝麻豆沙餅
係酥餅,芝麻香

2022-06-01 62 views
原來新開左「王家沙花樣年華 x 喫麵」二合一概念店係 K11 Musea!🙌🏻🙌🏻全新裝修好靚,其實之前都試過依兩間餐廳,兩間餐廳都各有特色,嘢食都唔會令人失望!二合一概念店更提供一系列四川及粵式佳餚,真係一次過滿足你兩個願望,好岩我依啲鍾意食麵但係又想食下啲小菜嘅人😍可以一次過嚮往上海傳統美食及東南亞美食。三絲粉皮啖啖雞絲加粉皮,再加上佢用左少少花生醬咁好好味👍奶黃小麻球👍👍👍👍👍本身都好鍾意食流心奶皇既野,佢仲要熱辣辣,外脆內流心😍香辣土豆絲辣辣地,加上土豆絲好爽口口感豐富👍👍👍👍👍金牌蟹粉小籠包蟹粉未算好出,但都還可以☺️炸黑毛豬扒擔擔麵豬扒肉質鮮嫩,唔會好乾麵記得趁熱食,唔係就會變左一堆麵好難夾!四川麻辣水煮黑豚豬腩肉依個係分店限定「熱辣鍋特色系列」對於好鍾意食辣嘢嘅我🙈就超級開心可以喺呢度食到四川水煮~~個底仲有寬粉,真係食唔停口,個辣好香口!大大份,岩哂2-4個人食!🥰👍👍👍👍👍黑熊珍珠港式奶茶對於女仔來講真係超可愛,打咭一流不過略嫌奶茶味比較淡,如果奶茶濃味啲就更加好!👀
全新裝修好靚,其實之前都試過依兩間餐廳,
兩間餐廳都各有特色,嘢食都唔會令人失望!

三絲粉皮
啖啖雞絲加粉皮,再加上佢用左少少花生醬咁
好好味👍

奶黃小麻球👍👍👍👍👍
本身都好鍾意食流心奶皇既野,
佢仲要熱辣辣,外脆內流心😍

香辣土豆絲
辣辣地,加上土豆絲好爽口
口感豐富👍👍👍👍👍

金牌蟹粉小籠包
蟹粉未算好出,但都還可以☺️

炸黑毛豬扒擔擔麵
豬扒肉質鮮嫩,唔會好乾
麵記得趁熱食,唔係就會變左一堆麵
好難夾!

四川麻辣水煮黑豚豬腩肉
依個係分店限定「熱辣鍋特色系列」
對於好鍾意食辣嘢嘅我🙈
就超級開心可以喺呢度食到四川水煮~~
個底仲有寬粉,真係食唔停口,個辣好香口!
大大份,岩哂2-4個人食!🥰
👍👍👍👍👍

黑熊珍珠港式奶茶
對於女仔來講真係超可愛,打咭一流
不過略嫌奶茶味比較淡,如果奶茶濃味啲就更加好!👀

2022-06-01 46 views
王家沙•花樣年華今天在K11 MUSEA看電影,看完電影後我們就在這裡揾食肆吃晚飯,最後決定了去王家沙試一試。 入到去見地方不大,而且安排的座位狹窄感覺擠逼,坐低後我們看完menu就快速點餐,今餐我們點了三個菜式 :(1)蘇式鮮肉小籠包$62,小籠包皮很薄,夾起容易穿流出湯汁,湯汁尚算多但味道偏向清淡,味道算是合格。(2)排骨粗炒$118,排骨炸得鬆脆但排骨醃製不夠入味,麵條就幾掛汁味道oK。(3)京蔥爆羊肉配薄餅$148,用爐火端上桌,這道菜味道還算不錯,羊肉不羶。
王家沙•花樣年華
(2)排骨粗炒$118,排骨炸得鬆脆但排骨醃製不夠入味
,麵條就幾掛汁味道oK

2022-05-31