2021-03-29 60 views
又同老公撐枱腳,係旺角行街行到廣華醫院附近,見到呢間門面貼滿「和你燒」豬豬既黃💛燒烤店。我地本身都好鍾意燒烤,但係因為都懶得動手燒,所以一般都唔會考慮呢類麻煩野食,出於好奇自助燒烤,上網睇口碑又好,所以決定入去一試。入到去,店內都有個自設既QR code用黎登記返資料,我兩被安排帶到最入面的枱,有好足夠的私隱空間店員介紹了醬汁(韓式你執燒烤醬,泰式魚露等)仲朝一系列調味粉(串Grill辣粉、孜然粉、味椒鹽和海鹽)再教育返點放燒烤叉係個燒烤架,另外,店內非常貼心的有一張燒烤時間建議表。超過40款的食物又唔叫牛、豬、羊、海鮮、雞、菜、丸、腸,最特別係棉花糖和雞蛋仔都可以放咗燒烤架燒飲品出出面雪櫃自取有好多選擇所有肉類都值得一再encore尤其係澳洲m5和牛肩肉眼和牛舌所有肉類都不會冰冰的,亦不會過量溶雪,燒起來剛剛好。最最後仲有haagen-dazs雪糕食總結:環境舒適,沒有太大油煙味食物亦有一定質素沒有漏單情況,性價比高誠意推薦
,出於好奇
,我兩被安排帶到最入面的枱,有好足夠的私隱空間
店員介紹了醬汁(韓式你執燒烤醬,
泰式魚露等)仲朝一系列調味粉(串Grill辣粉、

超過40款的食物又唔叫牛、豬、羊、
海鮮、雞、菜、丸、腸,
最特別係棉花糖和雞蛋仔都可以放咗燒烤架燒

飲品出出面雪櫃自取有好多選擇

所有肉類都值得一再encore
尤其係澳洲m5和牛肩肉眼和牛舌

所有肉類都不會冰冰的,亦不會過量溶雪,燒起來剛剛好。

最後仲有haagen-dazs雪糕食

總結:環境舒適,沒有太大油煙味
食物亦有一定質素沒有漏單情況,性價比高
誠意推薦

2021-03-26 123 views
心思思咗好耐想食串燒,第一次就黎串grill任食🤤想黎嘅一定要提前book位,見到好多walk in都入唔到!一入去坐埋位就有個職員黎講解點樣燒,燒幾耐,調味個d野,服務態度超好❤️見到我地無口罩套,即刻俾咗個我地,好貼心❤️首先每座都會有個頭盤👎牛肉燒完之後好乾☹️👍漢堡腸廚師腸一如既往bbq必食👍雞柳雞翼肉質幾滑,燒完好惹味👌豬肉不過不失,但以後去會嗌少d豬肉牛肉最後剩翻好多食唔曬,後尾問我地要咩雪糕都食唔落,所以無嗌到🙈食物質素唔錯,服務態度良好,以後會多d懲罰💛

首先每座都會有個頭盤
👎牛肉燒完之後好乾☹️
👍漢堡腸廚師腸一如既往bbq必食
👍雞柳雞翼肉質幾滑,燒完好惹味
👌豬肉不過不失,但以後去會嗌少d豬肉牛肉

食物質素唔錯,服務態度良好,以後會多d懲罰💛

$200 (Dinner)
2021-03-21 91 views
一向喜歡吃串燒,一般的串燒店一串都成20幾蚊,難得差在旺角的鬧市中,找到一間任食的串燒店,實在難得!決定入去一時!一看到餐廳門口,就知道是良心店,一進店,職員十分有禮貌的招呼我們坐下,之後就是任點食物時間!食物有很多種類,不只有肉類雞牛豬羊,還有魷魚和很多種類的蔬菜,非常健康,也很適合女孩子。下單後很快食物便送到,牛肉串燒很惹味,加上孜然粉,就是我的最愛!還有辣粉和椒鹽粉可選擇。想不到還有女生們的最愛:燒棉花糖!由於燒烤爐懂得自轉,所有食物受熱非常平均,也不會怕燒燶!非常貼心飲品也是只取和任飲的種類10分多元化,我自己就最喜歡看海底椰飲品,滋潤一下喉嚨。總結,以二百幾蚊的價錢可以吃到任食的全消,而且食物種類是這樣的多,非常抵吃

想不到還有女生們的最愛:燒棉花糖!

2021-03-21 66 views
生日飯局,主角揀咗串串燒,第一次嚟呢間,地點方便。餐廳細細地,枱唔多,但係坐得舒服,有卡位。呢度係手畫落單order,唔使自己出去囉,飲品亦有多款選擇。選擇雖然唔係好多,但係兩個鐘加埋燒烤時間,都未必食得晒全部,食物質素都幾好,新鮮,服務態度好好,店員好細心講解,最開心就係呢度有棉花糖。都幾鍾意呢間餐廳,雖然細細地,款式又唔太多,但係店員貼心服務,雖然我哋超出時間,但都冇趕我哋走,仲俾我哋食埋蛋糕💕相比起我之前去大的串燒餐廳,呢度有另一種感覺,起碼唔使自己出去攞同人迫,值得一試。
生日飯局,主角揀咗串串燒,第一次嚟呢間,地點方便。

餐廳細細地,枱唔多,但係坐得舒服,有卡位。

2021-03-17
$260 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 蝦卷
  • 雞皮
2021-03-20 36 views
嚟開旺角食飯 成日都係食個啲 今次同朋友嚟試下新搞作 食自助燒烤😙佢呢度有好多醬同埋調味料俾我地揀😙我最中意佢既梨汁燒烤醬 酸酸甜甜好開胃的個人嚟講最推薦棉花糖🍡因為燒完外脆內軟 好甜食落好幸福雞蛋仔 🍡好特別 比平時既會軟身少少 溝埋棉花糖一齊食完全係perfect🤩🤩肉方面M6和牛牛柳都好出色 脂肪分布都平均雞肉同埋雞軟骨都十分好味魚肉年糕 魚肉豆腐都好得意 平時較少機會食到 推😙!另外都好食既丸類有墨魚丸 係較特別既 食落好出色!一去到既時候waiter會俾定一set high tea既串燒俾你 裡面主要包含咗唔同既肉類然後會教我地點樣燒同埋有個表教哂大家大概要燒幾耐所以大家可以睇住個表燒野飲方面個度都有好多選擇 普通汽水 茶 仲有黑豆漿🤩🤩間唔中同朋友嚟chill下燒住傾下計一路食都幾過癮的😍同埋臨走前老闆會提你時間同埋會問你食唔食雪糕 Haagen-Dazs架😍好開心!💛💛

佢呢度有好多醬同埋調味料俾我地揀😙
我最中意佢既梨汁燒烤醬 酸酸甜甜好開胃的

個人嚟講最推薦
棉花糖🍡因為燒完外脆內軟 好甜食落好幸福

肉方面M6和牛牛柳都好出色 脂肪分布都平均
雞肉同埋雞軟骨都十分好味

魚肉年糕 魚肉豆腐都好得意 平時較少機會食到 推😙!
另外都好食既丸類有墨魚丸 係較特別既 食落好出色!

然後會教我地點樣燒同埋有個表教哂大家大概要燒幾耐
所以大家可以睇住個表燒

野飲方面個度都有好多選擇 普通汽水 茶 仲有黑豆漿🤩🤩

間唔中同朋友嚟chill下燒住傾下計一路食都幾過癮的😍

2021-03-17 58 views
最近疫情關係都無乜點出街食好嘢,所以依家一出去食一定幫襯好味嘅良💛小店!串Grill都唔係第一次食,每一次食比我嘅感覺都係好滿足,用料新鮮,自己燒又好玩!舖頭唔係好大,座位比較少,建議大家可以提早book定位,咁到時就唔洗驚要等位~食物方面係用紙落單,類別都唔少架!除咗有豬牛羊雞外,都有唔少嘅蔬菜、菇、丸、街頭小食,仲有海鮮等!舖頭都會比埋建議燒烤嘅時間表比食客參考~飲品就自助👍醬料都好出色,有我最愛嘅孜然粉,再加少少燒烤醬就已經好香口!牛肉方面極度推薦:牛舌同牛肋腩~只要跟翻參考燒,唔好燒到過熟,就可以燒得好好味,非常鮮嫩多汁,又有咬口!真係可以瘋狂咁食小食方面都好推薦:菠蘿、甜薯、棉花糖同雞蛋仔~雖然逐串逐串燒好似要好耐先有得食,不過用餐時間有120分鐘,所以都唔會話好急好趕咁食~食到最後仲有Haagen-dazs 雪糕食!二百幾蚊可以食到咁高質嘅牛肉,同咁多咁出色嘅小食,絕對係值得一試!又可以支持小店!

牛肉方面極度推薦:牛舌同牛肋腩~

小食方面都好推薦:菠蘿、甜薯、棉花糖同雞蛋仔~

2021-03-13 69 views
餐廳既燒爐最過癮既地邊方係 只需將串燒上的齒輪卡於路軌上,就會自動旋轉,連手動反轉都唔使。乾手淨腳之餘 亦可以保證食物 平均受熱,唔會一邊熟 一邊生既情況。更重要既係,可以等燒邊等個陣 同朋友吹水亦唔怕會燒到爉哂啦。而且個爐每次仲可以燒到13串食物,4人一枱食都唔會有燒唔切唔夠食既情況。餐廳提供貼心既燒烤時間提示,等你唔會燒過熟。串燒種類多,擺盤亦十分企理。餐單上除左一般串燒常見既豬牛雞 肉串外,亦有少見既雞皮同豬大腸串,當然唔可以錯過啦。老闆教路燒到7成熟個陣就可以搽下日式燒汁黎調下味。到熟個陣就加d調味粉。調味粉包括:鹽、椒鹽、辣粉、孜然粉,自己味道自己調。雞皮:燒到微微起焦就食得,又香又脆口,食落又肥膩,一流推介。豬大腸:處理得好乾淨,完全無腥味,加少少調味已經好正,值得一試雞軟骨:由於燒烤過程平均受熱,保留到水份之餘亦油香,唔似放題既雞軟骨串咁乾淨淨,非常出色。和牛串:肉味香濃,有油香,加少少調味粉,睇見都流口水啊。牛舌:油香重、無腥味,的確有驚喜。總結:環境舒適,燒烤過程無乜油煙味產生,食物種類多亦有一定質素。Happy hour時間更有優惠。性價比高,誠意推薦。

餐廳提供貼心既燒烤時間提示,等你唔會燒過熟。

和牛串:肉味香濃,有油香,加少少調味粉,睇見都流口水啊。

牛舌:油香重、無腥味,的確有驚喜。

2021-03-08 93 views
今日難得放假,係旺角行完街,想去食下串燒,就搵倒呢間串grill。 一入去,店鋪不是好大,裝修一般,但一坐低就已經好有驚燒。原來,呢個唔係韓燒/就咁燒俾你食個隻串燒,佢係張枱有個串燒爐。 侍應好nice ,一黎就問我地有冇用過呢d 爐,我地當然話冇,佢好有耐性教我地用爐,好nice 。 呢度係放題自助串燒,飲品自己拎,有不同種類嘅道地飲品,又有不同種類嘅鴻福堂飲品,選擇都多。嘢食種類都有很多,我們大部份肉食都試了一遍,嚟到嘅時候會有嘅擺上一個盤,材料已經在鐵簽吉好,非常方便,你只需要將鐵簽放上串燒爐上,就會自動轉,不用你手動反d 串燒。睇住d 野食自動轉,都好治癒。除了肉食外,還有雞蛋仔,菠蘿,山葵,棉花糖等等。最後仲可以有一人有一杯haagadaz 雪糕,性價比好高,值得推介。

除了肉食外,還有雞蛋仔,菠蘿,山葵,棉花糖等等。

2021-03-08
$265 (Dinner)
  • 串燒
2021-03-08 70 views
鐘意bbq 食串燒既朋友可以試下串grill依間自助燒烤店🤩有自動旋轉的燒烤裝置😼😼而且120分鐘任飲任食👅餐廳提供既餐牌仲列埋每款食品需要燒幾耐⏱️非常體貼💯特別鐘意依度既燒烤醬 可以代替平時用既蜜糖🥣店員介紹食物大概燒到六七成熟既時候就可以搽🤪燒出黎會更加香👍🏻•食物種類非常豐富肉類: M6和牛牛柳 牛舌🐮 荷蘭豬五花🐖 雞翼🐓 羊肉卷等海鮮: 鯖魚 墨魚咀 多春魚🐟蔬菜: 日本甜薯🍠 雞脾菇🍄 翠玉瓜 菠蘿🍍 等丸類&腸類: 墨魚丸 蝦卷 台灣膠等🍡甜品: 棉花糖&雞蛋仔🧇 •食物新鮮燒起 熱辣辣🔥🔥 yummy🤤特別推介牛舌 夠爽口😛蝦卷燒到外面脆卜卜 入面又彈牙🤤雞脾菇非常juicy 配埋燒烤醬💦套餐仲包埋餐後甜品 有Haagen Dazs雪糕🍨飲品方面都好齊全🍹🥤🧃有各種汽水 烏龍茶 枝裝野飲等等

有自動旋轉的燒烤裝置😼😼

有Haagen Dazs雪糕🍨

飲品方面都好齊全🍹🥤🧃
有各種汽水 烏龍茶 枝裝野飲等等
2021-03-07 41 views
燒雞翼...我鐘意食..🎶🎵🎶🎵我本身就好鐘意BBQ.但無奈兩個人都同你癲的唔多😣所以揀咗室內舒舒服服食串燒🤣半手動,再自己搽醬😎韓式梨汁燒烤醬同泰式魚露都係燒完可以點黎食!而中間個個係燒熟前搽的🤤都幾惹味🙃種類方面大概四十種,應有盡有,有m6和牛牛柳粒任食🤣豬五花如果鐘意食肥的值得一試🤣我個人就鍾意食燒雞皮!但燒雞皮比較難拿捏!要燒得脆都要有返咁上下手勢😎食飽飽之後梗係要燒返個棉花糖!外脆內軟!入口即溶😆冇得頂!最後仲有Häagen-Dazs雪糕俾你食!非常滿足嘅一個晚上!
第一次嚟食,因為黃店所以支持吓,點知⋯選擇少,啲肉又細粒,我食手指尾都大過佢串肉⋯又冇餣,冇味嘅⋯一串貢丸係兩粒迷你丸,係「迷你」切開兩邊為一串,又係冇味嘅⋯個燒汁代替蜜糖但又係冇味嘅⋯點食物嘅韓式醬好唔韓式,泰式汁係魚露⋯最後兩款汁都冇用,落鹽食⋯食物選擇已經少,仲要大部分都係加功食物⋯最好食只有台灣香腸,菠蘿同雪糕個爐好細,殘體字(明顯made in China)個齒輪又唔係好轉到,同埋坐位有啲迫,個爐太近太熱,唔係咁舒適⋯最後三個人埋單900蚊賺到笑賺錢係要,但900蚊主要食啲加工嘢,仲要唔好食,真係冇下次⋯
第一次嚟食,因為黃店所以支持吓,點知⋯
個燒汁代替蜜糖但又係冇味嘅⋯
點食物嘅韓式醬好唔韓式,泰式汁係魚露⋯
最後兩款汁都冇用,落鹽食⋯
食物選擇已經少,仲要大部分都係加功食物⋯
最好食只有台灣香腸,菠蘿同雪糕
個爐好細,殘體字(明顯made in China)
最後三個人埋單900蚊賺到笑

2021-03-06
2021-03-05 58 views
最近天氣又涼番,好想BBQ,不過又唔想去到山長水遠。朋友提議去旺角食串燒放題!地點方便之餘,重點係有自轉燒爐!只需要將串燒放上爐就得!啱哂我地呢啲想懶又想食好嘢嘅人🙈入座後,店員先送上一個雜錦串燒拼盤,再介紹呢到嘅用餐安排,同自轉燒烤爐嘅用法。自轉燒爐除咗方便唔洗自己燒之外,食物可以更加均勻受熱,簡單講,靚過我自己燒。另外,燒烤爐係用電熱線發熱,所以冇咩油煙,唔會整到成身都係BBQ味🙌🏻有冇人同我一樣次次燒野食都唔係咁識睇火喉🤣成日唔知食物到底熟咗未,呢到就有張BBQ天書,list out哂所有食物所需要嘅時間,咁就唔洗估估吓喇!串燒種類都唔少,海鮮/豬/牛/羊/雞/丸/腸/蔬菜,甜品都有!最驚喜係,牛類方面有M6和牛牛柳都係任食!連調味料都有多款選擇:辣粉、孜然粉、椒鹽、海鹽、韓式梨汁燒烤醬,同埋泰式魚露。飲品放於雪櫃內,以自助形式自取;飲品方面有茶有汽水,仲有我最鐘意嘅荔枝紅茶。多款串燒入面,個人最鐘意M6和牛牛柳,肉質嫩滑唔韌,肉味香濃。牛舌亦都係必食推介,彈牙爽口。墨魚咀同雞軟骨食落脆卜卜,各有風味,兩款都要試!雞腎粒爽脆,丸腸類亦都比較特別,唔係一般貨色。甜品雞蛋仔同棉花糖都

甜品雞蛋仔同棉花糖都好正,有啲後悔自己唔食多啲😂

最後仲有一人一杯Häagen-Dazs雪糕,好滿足好開心🥳
2021-03-05 40 views
心血來潮好想食串燒。 其實一直都好想食, 但好長時間冇機會, 今日就去食啦。旺角lee間串grill真係好grill. 早左放工, 行過入去, 未係好多人, 但坐落好快都坐滿咁制。以為佢舖位細細, 會好大陣味, menu得一張好似好少野食, 原來都唔係wor.佢部串燒機好過引, 可以比支鐵义自己轉之外, 亦唔會燒到好大煙, 好大陣味,燒野時間都控制得好好。 而且menu上既食物, 如果全都食佢5,6串, 真係會非常飽足同足夠,真係咩類型都有d, 好正呀。而坐底, 店員介紹點樣燒烤同用調味醬,都有好詳細既解說, 值得一讚。佢既野飲櫃都有2個, 雖然都似好一般既飲品, 但都好多, 幾多選擇。 最搞笑我攞左罐可樂竟然入面凍到有沙冰, 燒住飲真係好爽。佢既肉類新鮮, 我覺得夠選擇, 估唔到連雞蛋仔都有得燒, 真係第一次。 仲有我最喜歡既燒菠蘿,超甜。 今日真係燒得好開心。
今日真係燒得好開心。
2021-03-04
Type of Meal
Dinner
  • 菠蘿
2021-03-02 219 views
係呢個無得BBQ 既時侯,串燒係替代既好選擇! 而且用機器燒,自動轉轉轉,好方便,又過癮🤪雞卷肉,五花腩好味, 唔會腌到過鹹,又或者唔夠味☺️調味剛好~肉類大部份有寫產地,唔駛驚食左不明來源既肉。(e.g. 澳洲牛、美國豬)雞蛋仔燒完夠特色, 有D似熱香餅既口感,不過又外脆內軟,夠特別👍落ORDER黎既肉都齊全, 唔會刻意漏單拖你時間, 飲品算多選擇~店舖大概七、八張枱,最好book 定枱。爐具算幾乾淨企理,員工態度唔錯。整體體驗幾好,絕對會約friend 子 再幫襯💕💪🏻

雞蛋仔

Type of Meal
Lunch
雞蛋仔
  • 雞卷肉
2021-03-01 48 views
🍴串Grill 自助燒烤專門店🍴💰$238(晚市)有咩懶得過放燒烤網BBQ?就係幫你串好埋自己轉🤣枱面有個會自動轉既燒烤爐~嘢食一上枱已經幫你串好晒~大家要做既只係將嘢食放上爐🤤就可以輕輕鬆鬆傾住計等食😍仲可以食足120分鐘~咁多時間基本上都可以慢慢嘆🥳食物種類好多😍豬牛羊雞、簡單海鮮、蔬菜樣樣齊~連BBQ必食既綿花糖都有😆真心好驚喜(((o(*゚▽゚*)o)))估唔到呢個價錢d肉都全部好高質😚有M6和牛牛柳、牛西冷、豬肉眼、豬五花等等🤩真係冇諗過🙈😂另外懶人如我平日bbq真係怕左燒雞翼🥲每次都拮唔好好易甩🥲但係呢到已經串好曬仲超穩陣ʕ •ᴥ•ʔ 唔洗怕燒完得場吉🤪🤣平日bbq棉花糖超級難燒得好😢一下唔留神就成粒著埋火😂🔥呢到既自動轉功能可以將綿花糖完美咁均勻加熱💥見佢變成脹卜卜~面頭又有一層金黃色~就知可以食了🤤我都食左不下十粒😂食得多肉想味覺fresh番再繼續就一定唔可以唔嗌菠蘿🍍菠蘿唔係罐頭菠蘿✨係原個菠蘿開出黎既~酸酸甜甜好開胃🤤而且燒完唔會好乾~依然好juicy🥰必食😋食完最後仲有Häagen-Dazs雪糕送~Very good ending😍💛好值得一提既嘅係店員服務真係超

🍴串Grill 自助燒烤專門店🍴
💰$238(晚市)

雞翼

綿花糖

Häagen-Dazs

好值得一提既嘅係店員服務真係超級好😍一去到會即刻問你需唔需要圍裙🤣係好funny既圍裙😂朋友著完先知係女款😂笑死🤣店員哥哥們動作好快手~亦不停留意住客人嘅情況~見到吉盤都係快快手收走😚仲會同我地講慢慢食😆有咩需要/問題再搵佢地之類🥳見我哋自拍都會主動過嚟問使唔使幫手✨感覺良好✨

環境新淨闊落ε-(´∀`; )嘢食好食🥳價錢合理🤩服務又好(((o(*゚▽゚*)o))) 大推大家去試🤤✨

2021-03-01
$238 (Dinner)
雞翼
綿花糖