2024-03-16 325 views
一提到重慶大廈,大部分人的印象就是咖喱聖地,因為裏面有很多印度餐廳,不過環境比較複雜。不過原來旁邊地庫有一個名叫「慶方」的地下美食廣場,佔地相當大,裏面環境截然不同,乾淨企理,每家店都各有特色。選上這一家「一喜」,就是想吃吃車仔麵!店內裝修簡約,沒有太多花巧,但勝在光猛又闊落,而鋪前的懷舊車仔麵檔模型絕對是打卡要點,設計富心思,像真度高。除了車仔麵之外,還有多款小食,亦為了大眾需要,更加添了數款飯品,而飲品享有跟麵餐優惠。此外,更有一款期間限定的龍蝦麵,只賣$79,絕對是蝕賣價!店員推介這個「汕尾紫菜四寶」($49),因為師傅是汕尾人,做法夠地道,再加烏冬(+$14),一大碗十分豐富。而湯底配以指定的「一喜秘製黃金雞湯」,以濃郁的雞湯再加入南瓜蓉,非常好喝;四寶分別是魷魚丸、汕尾馬鮫豬肉丸、爆汁瀨尿牛筋丸及汕尾手工小米粿,都很美味,烏冬口惑滑溜。另一碗就揀了「自選車仔麵」,夠彈性嗎,分別選了特級咖喱魚蛋、爆汁瀨尿牛筋丸、自製韭菜餃,配油麵加沙嗲汁,一共$48。同樣各款食材都很具質素,魚蛋好爽彈,牛筋丸口感彈牙,韭菜餃皮薄餡香,還有沙嗲汁十分惹味,加上有少少辣勁。吃得健康多一點,自然加多
,每家店都各有特色。選上這一家「一喜」,就是想吃吃車仔麵!
,設計富心思,像真度高。
汕尾紫菜四寶烏冬
,加上有少少辣勁。
自選車仔麵
吃得健康多一點,自然加多一碟「蠔油生菜」($18),生菜灼得剛好,咬下去時還是脆嫩爽口,蠔油亦有蠔鮮味,不會只有死鹹。
蠔油生菜
既然跟餐有惠優,就要了一支「低糖有機豆漿」(+10)及一杯熱奶茶(+8),前者既有濃郁豆香,又確是少甜,好喝
;而後者奶茶也不俗,芳香醇和。
低糖有機豆漿及熱奶茶
以尖沙咀以言,這裡的定價也很相宜,亦看到有不少遊客光顧,招呼也很不錯,店員非常之有禮
$74 (Dinner)
2K
肚餓要食嘢,想簡單快脆食一餐,我哋行咗落嚟呢個商場睇吓,行過圈見到呢間車仔麵店,乾淨企理,咁就決定入去開餐🤣一碗揀咗「自選淨餸」:蘿白 $12、魚蛋 $12、汕尾小米粿3粒(豬肉粉粿) $12、咖哩魚蛋 $12、貢丸 $12、水魷魚 $15、咖哩魷魚🦑$15 🤩;清湯 🤩另一碗要咗「自選車仔麵」:幼麵 $12、午餐肉 $12、瑞士汁雞中翼 🐓$15、豬手🐷$15、牛腩 $15、生炸豬扒🐷🥩 $15 🤣;咖喱汁(辣)、多蔥、扣底 🤩基本上全部餸菜都幾好食,特別美味嘅係「豬手🐷🖐️」非常軟熟😋、「生炸豬扒🐷🥩」好香口😋、「白蘿蔔」鮮甜冇渣😋、「魚蛋」老闆話係8成魚肉2成麵粉,係足料魚蛋,真係幾好食😋、「水魷魚🦑」好爽脆😋$30「汕尾小米粿8粒(豬肉粉粿)」;外皮非常煙靭,裏邊嘅豬肉好惹味,整體出奇地好味🤩$18「生菜」全走$18「菜心」少汁少豉油蔬菜新鮮,簡單好食🤩$28「生炸香辣單骨雞翼」:香口、好食,單骨亦都好容易入口😋$10「自家製酸梅湯」$10「支裝無糖烏龍茶」清新好飲🤣食完飽得我哋呢🤣

$18「生菜」全走
$18「菜心」少汁少豉油
蔬菜新鮮,簡單好食🤩

$10「自家製酸梅湯」
$10「支裝無糖烏龍茶」
清新好飲🤣

食完飽得我哋呢🤣
$144 (Dinner)
【油尖旺區】【一喜車仔麵】同田慈仁一齊行尖沙咀,行到重慶大廈附近見到原來之前嚟過嘅「慶方」仲係一個有好多餐廳嘅商場。而當中呢間「一喜車仔麵」嘅門口甚至真係擺咗車仔檔裝飾喺度,好認真,咁我哋就行入去試吓佢啦。原來佢係車仔麵加潮汕粉麵咁嘅形式,啱我喎。我哋就 share 食啦,試個「自選車仔麵」,逐樣嘢計錢咁,麵底揀咗 $14 嘅「淮山麵」,幾順滑幾正。餸就試各 $12 嘅「自製韭菜餃」、「魚皮餃」同「炸蝦條」,三者都幾好。試埋各 $15 嘅「深海粒粒墨魚丸」同「一喜秘製菜肉餃」,呢兩款就幾正。配埋清湯底咁樣 $80 其實唔過份,因為好食。跟住試碗 $49 嘅「汕尾紫菜四寶」,餐牌寫到佢滋味無窮,咁佢裡面係有「有魷魚的魷魚丸」、「汕尾馬鮫豬肉丸」、「爆汁瀨尿牛筋丸」、「汕尾手工小米粿」合共九粒再配「一喜秘製黃金雞湯」,都好食喎。食完再試三款小食,$55 嘅「秘製一試難忘沙嗲牛腩」好惹味,肉又炆得夠腍。$26 嘅「椒鹽魚片頭」熱辣辣,配埋椒鹽勁夾。而 $28 嘅「生炸香辣單骨雞翼」唔算好辣,幾好食。嘢飲方面,田慈仁跟餐加 $8 飲「凍奶茶」少甜少冰,佢話勁好飲好香茶味。試兩枝各 $16 嘅嘢

試兩枝各 $16 嘅嘢飲,係宣稱舒緩肩膊不適、消炎火、舒緩胃脹嘅「自家製銀花雞骨草」同宣稱夏天止渴冬天潤喉、消暑、舒緩壓力嘅「自家製柑桔酸梅湯」,好飲。田慈仁都試咗枝 $16 嘅「支裝豆漿」,抗氧化、幫助減肥、提高免疫力嘛。埋單 $294,可以吖。。。

(地址:尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈地庫慶方S19-21號鋪)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #尖東 #尖沙咀 #一喜車仔麵 #車仔麵 #自選車仔麵 #深海粒粒墨魚丸 #一喜秘製菜肉餃 #汕尾紫菜四寶 #有魷魚的魷魚丸 #汕尾馬鮫豬肉丸 #爆汁瀨尿牛筋丸 #汕尾手工小米粿 #一喜秘製黃金雞湯 #秘製一試難忘沙嗲牛腩 #椒鹽魚片頭 #生炸香辣單骨雞翼 #凍奶茶 #自家製銀花雞骨草 #自家製柑桔酸梅湯 #支裝豆漿 #1am1319 #1ambackup

2024-03-09
  • 自選車仔麵
  • 生炸香辣單骨雞翼
  • 椒鹽魚片頭
  • 秘製一試難忘沙嗲牛腩
  • 汕尾紫菜四寶
2024-03-12 62 views
🙋🏻‍♂️餓底探員今日去咗尖沙咀調查呢間潮汕車仔麵店,之前喺土瓜灣食過已經好懷念,今次佢喺尖沙咀開分店,出開尖沙咀就專程嚟回味下,今次仲有新菜色,相當驚喜🦞招牌龍蝦麵 $79🙋🏻‍♂️表示個龍蝦麵餓底㨂咗淮山麵底,配黃金雞湯(+$5),龍蝦夠大隻,配上秘製醬汁,一上枱已經震撼眼球,龍蝦炸到香脆,食落鮮甜啖啖肉,個醬汁有咖喱同沙嗲味,食落辣辣地,好惹味,淮山麵口感爽滑,黃金雞湯用雞腳同南瓜熬煮成,味道鮮甜濃郁🍡咖喱魚蛋 $28🙋🏻‍♂️表示個魚蛋口感爽彈,味道鮮甜,配上香辣嘅咖喱汁,食落非常惹味🥟上湯鴛鴦餃 $35🙋🏻‍♂️表示個鴛鴦餃分別有韭菜餃同菜肉餃,兩款都係手工包製,脹卜卜好飽滿,韭菜餃味道香濃,菜肉餃味道清甜,各有特色🍡特級瀨尿牛筋丸 $36🙋🏻‍♂️表示個牛筋丸配上生菜,手工捶打所以口感特別彈牙,咬開爆汁,牛肉汁充斥住口腔,味道香濃鮮甜🥟汕尾小米粿 $30🙋🏻‍♂️表示個汕尾小米粿手工包製,外形似潮州粉果,入面包住馬鮫魚同五花肉等配料,外皮軟糯,餡料食落脂香有鮮味,充滿傳統風味📈吃貨指數😋好味度 9/10🔙返啅度 9/10

🦞招牌龍蝦麵 $79

上湯鴛鴦餃
特級瀨尿牛筋丸
汕尾小米粿
2024-03-11 37 views
重慶大廈以往總給人一層神秘面紗,時至今日,這幢大廈的地庫已重新打造成全新飲食打卡點。在云云餐廳當中,有間於門外放置了一架非常吸睛的麵檔車,主打車仔麵的餐廳 “一喜車仔麵”。就是這架麵檔車,吸引了我和老公入內一試。😋小食:沙嗲牛腩~沙嗲汁香濃而不辣,牛腩炆到軟腍,沒有一絲黐牙口感。😋小食:椒鹽孖寶豬扒併片頭~豬扒及片頭炸得香口,不會過燶。椒鹽比例剛剛好,豬扒外面脆,內juicy,最難得是沒有雪味,應該是新鮮豬排👍。🥬小食:菜芯~簡簡單單的白烚菜芯,清甜爽口。🍜自選車仔麵選了少有的銀針粉,配料方面,“咖哩豬皮”夠入味、“汕尾小米粿”(豬肉扮粿)口感柔韌,似燕餃又似魚皮餃,非常特別。“汕尾馬駮豬肉丸”絕對是必吃推薦,富魚味又彈牙,“有魷魚的魷魚丸”其實是有魷魚粒的花枝丸,口感彈牙煙韌。🦞🍜招牌龍蝦麵~龍蝦麵是期間限定,賣完便沒有,龍蝦大大隻,肉質鮮味。店員更細心為我們預備即棄手套及濕紙巾去“拆”龍蝦呢!麵底方面,我們選了坊間少見的淮山麵,其他配料亦十分出色。冬菇大大隻又入味,胡椒豬肚丸夠爽口又有胡椒香味,特級瀨尿牛筋丸吃了不會“瀨尿”🤭,多汁又有牛味,另一推介之作。🥛自家制石斛竹蔗茅根水~
🥬小食:菜芯~簡簡單單的白烚菜芯,清甜爽口。
🥛自家制石斛竹蔗茅根水~清熱解毒,消滯去濕。
🥤自家制銀花雞骨草~微甜清熱,透心涼快。
餐廳車仔麵有許多配料均是坊間少見種類,雖是主打車仔麵,但亦有多款飯類好像陳皮鴨腿湯飯供客人享用,任君選擇。

• 汕尾馬鮫豬肉丸
2024-03-11 51 views
由原本位於土瓜灣, 現在開分佔伸延到尖沙咀, 在重慶大廈附近一個新場開店。門前有個車仔麵模型檔, 像真度蠻高, 也很精緻 ☺️ 新開餐廳十分整潔光猛, 而且空間寬敞。龍蝦油麵 $79最新推出的產品, 大大隻波士頓龍蝦, 先經油炸後加上秘製咖喱醬汁, 咖喱汁微辣很惹味, 麵底可以選擇自己喜歡的款式, 我就選了油麵, 另有淮山麵選項, 好像很特別。龍蝦新鮮彈牙, 雖然經油炸但不會很油膩, 龍蝦外面有少少脆炸粒粒, 經過油炸外殼容易拆開 😁 雖然有大大隻龍蝦, 但麵底再多一點會更理想。另外再點了碗車仔麵淨餸, 每款價錢$12-$15之間, 有很多不同類型, 最突出則是蘿蔔跟豬大腸, 蘿蔔好爽好甜, 豬大腸厚切大件, 帶點煙韌有口感 😊 再加一碟腐乳通菜 $18, 味道正常。由於我抵達時天色已晚, 餐廳內並沒有太多人, 餐廳老闆娘很健談, 會說她的餐廳歷史, 還有龍蝦新品的其他煮法。由於他們鄉下在汕頭, 所以餐廳有不少汕頭小食 🙂 中途另一枱客客人投訴牛肉偏韌, 老闆娘二話不說就替他換了牛腩, 服務上的確好。

龍蝦油麵 $79

炸龖蝦麵

炸龍蝦麵

2024-02-22
$90 (Dinner)
炸龖蝦麵
炸龍蝦麵
2024-03-09 38 views
豪華九寶麵(59hkd)揀咗粗麵,湯頭偏甜,味道溫和,令人好舒服嘅車仔麵,豬皮好入味,吸飽湯汁,豬紅無腥味,蘿蔔好清甜,食瀨尿牛丸時小心,真係會彈汁😂要小心翼翼~招牌龍蝦麵(79hkd)揀咗平啲少見嘅銀針粉,咖喱汁加麻辣汁(+3hkd)唔係嗆辣嗰種,比較惹味,後勁係甜甜地,都係溫和type,呢個價錢食到龍蝦🦞幾抵,肉質緊致~香辣單骨雞中翼(28hkd) 係冇裹粉炸嗰種,無炸到乾水,6-8隻單骨,cp值唔錯~紫菜四寶(49hkd)配咗黃金雞湯,濃濃嘅雞味,睇個顏色都知夠味,我不停係咁飲湯😂值得一提嘅係馬絞豬肉丸,入邊係魚肉同豬肉打成,口感味道都係第一次食~咖喱三寶(45hkd)魚蛋、魷魚🦑、牛柏葉,咖喱汁好濃,都幾辣🥵魷魚牛柏葉爽口彈牙,魚蛋大大粒~店舖光猛,地方又唔會好逼,幾好坐Ps.嘢飲好大杯😂同埋老闆娘好溫柔健談~#foodiblum港式
豪華九寶麵(59hkd)

招牌龍蝦麵(79hkd)

香辣單骨雞中翼(28hkd)
係冇裹粉炸嗰種,無炸到乾水,6-8隻單骨,cp值唔錯~

紫菜四寶(49hkd)

咖喱三寶(45hkd)

店舖光猛,地方又唔會好逼,幾好坐
Ps.嘢飲好大杯😂同埋老闆娘好溫柔健談~

#foodiblum港式

2024-03-09
$150 (Dinner)
第二次幫襯,座位闊落光猛乾淨,員工姐姐個個都笑容滿臉,絕對無呼呼喝喝。👍第一次食沙嗲湯底, 第二次就叫咖哩湯底, 兩個湯底都夠濃,油麵好食👍(仲可以自己選擇要淋D 定爽D),又可以自己選擇多青少青定係走青,本身自己唔太鐘意食牛丸/牛筋丸, 但呢個手打瀨尿牛筋丸真係好好味, 係堅爆汁👍,價錢合理。辣菜脯任加,實在太好味,夠辣,忍唔住加左3羹。飲品叫左凍檸茶(都好大杯), 一枝豆漿(唔算好甜, 有豆味)。再加外賣魚蛋$18 有12粒,魚蛋好大粒,汁夠咪, 而且係真心彈牙。

辣菜脯任加,實在太好味,夠辣,忍唔住加左3羹。
2024-03-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
  • 魚蛋
  • 瀨尿牛筋丸
2024-03-05 51 views
一喜車仔麵 📍尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈heath慶方地庫S19-21號舖🤔好耐之前喺土瓜灣食過,估唔到佢哋原班人馬而家喺尖沙咀開分店!好開心又可以見到好好人嘅老闆娘😙🏬新店位於重慶大廈地庫商場,🚆近地鐵站好方便!🦄🪄今次佢地開店有好多不計成本嘅創意新搞作,例如龍蝦麵🦞 (每日限量發售),🥫同埋外賣咖喱魚蛋罐頭!🍜今次食咗自選四餸車仔麵,同埋叫咗幾碟小食。佢哋嘅丸類都用料上乘,澱粉比例低,所以口感會較彈牙!👍🏻👍🏻推介必食項目:1️⃣「瀨尿牛丸」, 記得趁熱嘅時候成粒放入口,因為佢真係有爆漿效果!2️⃣「有魷魚嘅魷魚丸」 味道特別,而且加入魷魚粒,口感更加好!3️⃣小食方面最鍾意係佢嘅椒鹽魚片頭,極彈牙!一個人都可以食晒一碟呀!4️⃣另外佢哋都有自家製飲品,自製低糖豆漿豆味濃郁又滑,仲有解辣嘅效果,食車仔麵必叫呀!
一喜車仔麵

🏬新店位於重慶大廈地庫商場,🚆近地鐵站好方便!

🍜今次食咗自選四餸車仔麵,同埋叫咗幾碟小食。
佢哋嘅丸類都用料上乘,澱粉比例低,所以口感會較彈牙!

👍🏻👍🏻推介必食項目:
2024-02-25
2024-03-04 115 views
由土瓜灣開到出尖沙咀!地區人氣爆旺的「一喜車仔麵」,於尖沙咀開分店了,當然要支持一下👍🏻。 舊鋪非常細少,賣的是人情味和高質素的車仔麵,轉過來尖沙咀,估不到滿是驚喜。麵檔位於重慶大廈地庫的新商場「heath慶方」,佔地相當大面積,目測可容納過百人😳,門口是一個不能不打卡的車仔麵檔模型,餐廳裝潢經過精心設計,新潮之餘市富有傳統車仔麵檔的格調。點餐已改用QR code落單,而食物依舊都是全部用心製作不計成本的靚食材。照舊點了個十寶麵,啱晒貪心嘅我😆,因為樣樣都有少少,可以一次試晒佢哋嘅招牌菜。必試佢哋獨家嘅自製魷魚丸,仲有真。瀨尿牛筋丸,多汁彈牙到爆棚。豬紅豬片蘿蔔這些傳統車仔麵必叫,都係好食到頂瓜瓜!另外記得要試吓佢哋嘅小食,都係非常滋味,個人推介椒鹽魚片頭、咖喱魚蛋,用料上乘又足料,彈牙又好味🤤🍜尊貴十寶麵 $68牛腩,瀨尿牛筋丸,瑞士汁雞翼,翼尖,魷魚丸,豬紅,豬皮,蘿蔔,紅腸,時菜跟麵餐飲品享有優惠冷熱飲品、汽水 +$8特飲 +$10椒鹽魚片頭 $26大牙到爆炸,不可不試炸韭菜餃(5隻) $30即叫即炸,夠晒香口,充滿肉汁紫菜4寶淨餸(黃金雞湯)$49黃金雞湯係不計成本,真材實料熬

🍜尊貴十寶麵 $68
跟麵餐飲品享有優惠
冷熱飲品、汽水 +$8
特飲 +$10

椒鹽魚片頭 $26
大牙到爆炸,不可不試
椒鹽魚片頭
炸韭菜餃(5隻) $30
即叫即炸,夠晒香口,充滿肉汁
炸韭菜餃
紫菜4寶淨餸(黃金雞湯)$49
黃金雞湯係不計成本,真材實料熬製,非常甜美,食過返尋味
咖喱魚蛋 (12粒) $28
必點推介,魚肉含量多,彈牙到飛起,再加上獨步重料咖喱汁,超級好味
2024-02-25
Type of Meal
Dinner
椒鹽魚片頭
炸韭菜餃
2024-03-02 83 views
相信好多人都鍾意食車仔麵,我都唔例外😍😍😍😍因為可以自己揀想食啲乜嘢,又可以食好多種餸,由湯底、麵底甚至餸係自己揀🍜經過尖沙咀重慶大廈附近行街竟然見到新開嘅車仔麵,即管試吓先。應該啱啱開裝修就比較簡單少少座位闊落,價錢方面喺尖沙咀呢個旺區十分之親民,老闆娘仲話因應大家嘅需求,推出咗車仔飯😹😹😹仲有好多種自家製食品招牌龍蝦淮山麵$79(另加秘製黃金雞湯$5)老闆娘極力推薦所以試一試🫢一上枱估唔到係油炸🤫見到有熱煙出,係即叫即炸,有半邊龍蝦同埋蟹鉗🦞龍蝦新鮮比較彈牙,炸完都唔算太油膩,配埋個淮山麵一流唔係度度都有。另外黃金雞湯一定要試,十分滿意,飲落去非常之清甜,係嗰啲落足材料去煲嘅雞湯🪿,最後發現原來有加少少南瓜溶落去,所以顏色非常之靚自選車仔麵$54(另加麻辣汁$3)油麵、特級瀨尿牛筋丸、瑞士雞翼、秘製菜肉餃估唔到呢度好自家製食品同埋特別嘅嘢食。特別推薦特級瀨尿牛筋丸,真係好有牛味同埋真係識得瀨尿😂😂食落完全爆汁,怪唔之得餐廳都要貼住小心彈到其他人🤫另外秘製菜肉餃都唔錯,食得出有肉嘅味道,而且餡料唔會太少啱啱好獨立淨餸$48 (另加秘製黃金雞湯$5)魚腐、冬菇、蘿蔔、汕尾小米粿蘿蔔冇渣

招牌龍蝦淮山麵$79(另加秘製黃金雞湯$5)

自選車仔麵$54(另加麻辣汁$3)
油麵、特級瀨尿牛筋丸、瑞士雞翼、秘製菜肉餃

獨立淨餸$48 (另加秘製黃金雞湯$5)
魚腐、冬菇、蘿蔔、汕尾小米粿
蘿蔔冇渣,而且非常甜配埋個黃金雞湯一流😚😚另外汕尾小米粿係唔係度度都有,喺好耐之前有幸試過記得佢係煙煙韌韌嘅,估唔到車仔麵都有呢樣野食,番薯粉做外皮,所以比較煙靭,餡料方面應該係豬肉餡

椒絲腐乳通菜$18
份量足夠,都算嫩口,食通菜一定要加埋腐乳,一流😎😎😎

生炸朝鮮三寶$39
墨魚丸、豬肉丸,魷魚丸
每款有三粒,啱啱好夠食😍熱辣辣同埋感覺材料新鮮,仲要係真材實料。比較特別係豬肉丸,原來係汕尾馬鮫豬肉丸,食落去有少少魚鮮味,比較煙靭彈,推薦俾大家未試過既人😍😍

一喜車仔麵
招牌龍蝦淮山麵
獨立齋餸
椒絲腐乳通菜
生炸朝鮮三寶
$149 (Dinner)
招牌龍蝦淮山麵
獨立齋餸
椒絲腐乳通菜
生炸朝鮮三寶
2024-03-02 52 views
餐廳空間感十足,坐得幾舒服空間夠大燈光又夠光猛,而且菜式選擇都非常多,除咗車仔麵之外仲有車仔飯!先黎第一碗 自選淨餸 我哋叫咗 蘿白❤️紫菜 ❤️冬菇❤️水魷魚❤️豬腩肉😀走湯多蔥 另外再加多樽餐廳自家製銀花雞骨草❤️第二碗 自選淨餸 我哋叫咗豬大腸❤️豬手❤️牛腩❤️豬腩肉😀沙嗲汁多蔥多湯多汁✌🏾另外再加多樽餐廳自家製石斛竹蔗茅根水❤️咁多樣餸我哋最鍾意嘅分別係冇渣清甜蘿蔔 爽口彈牙冬菇 鮮嫩水魷魚 濃濃牛味牛腩 同佢哋嘅自家製飲品,飲落係真材實料得來又唔會死甜! 如果食材嘅份量再多啲就更好啦✌🏾😀小食方面,我哋叫咗椒絲腐乳通菜(腐乳汁另上)😀菜芯全走❤️上湯鴛鴦餃(3韭菜4菜肉)❤️生菜魚肉❤️瑞士汁雞中翼(4隻)❤️韭菜餃同瑞士汁雞翼必點!絕對係佢哋王牌之選❤️韭菜餃真係好香濃,入口一啲都唔肥膩。而個雞中翼非常之入味,雞肉夠晒嫩滑!大推!鍾意食辣嘅話,唔好唔記得佢哋枱面有樽辣椒油同埋辣菜脯!個菜脯真係勁惹味,係師傅每日自己手工整非常之推介❤️❤️

小食方面,我哋叫咗
椒絲腐乳通菜(腐乳汁另上)😀
菜芯全走❤️
上湯鴛鴦餃(3韭菜4菜肉)❤️
生菜魚肉❤️
瑞士汁雞中翼(4隻)❤️

2024-03-02 54 views
一喜車仔麵🍜尖沙咀開咗新嘅車仔麵舖頭,裝修好有特色好適合打卡,所以就一於嚟試吓!🥰🥰見到佢哋有期間限定 — 大大隻龍蝦麵🦞🦞$79 ,一於就嗌嚟試吓啦! 嘩!一上枱真係覺得好震撼,$79就可以食到新鮮龍蝦,仲要咁大隻肉質有咬口!絕對係必點啦!✨✨另外我哋仲叫咗好多唔同嘅小食,一嘗香港地道風味!我哋叫咗椒鹽魚片頭🐟$26、上湯手工韭菜餃(6隻)🥟$30、瑞士汁雞中翼(4隻)🐔$28、爆汁瀨尿牛筋丸(6粒)🐮$36,其中我最鍾意嘅就係手工韭菜餃🥟 同埋呢呢度嘅一大特色小食 爆汁瀨尿牛筋丸 🐮,呢個牛筋丸真係有好香濃嘅牛味,同埋非常Juicy💦💦飲品方面,我哋就叫咗佢哋嘅自家製系列,包括石斛竹蔗茅根水🎋 同埋 銀花雞骨草🌱 兩款都好有家嘅味道,正呀!😻
一喜車仔麵🍜