2024-03-09
豪華九寶麵(59hkd)揀咗粗麵,湯頭偏甜,味道溫和,令人好舒服嘅車仔麵,豬皮好入味,吸飽湯汁,豬紅無腥味,蘿蔔好清甜,食瀨尿牛丸時小心,真係會彈汁😂要小心翼翼~招牌龍蝦麵(79hkd)揀咗平啲少見嘅銀針粉,咖喱汁加麻辣汁(+3hkd)唔係嗆辣嗰種,比較惹味,後勁係甜甜地,都係溫和type,呢個價錢食到龍蝦🦞幾抵,肉質緊致~香辣單骨雞中翼(28hkd) 係冇裹粉炸嗰種,無炸到乾水,6-8隻單骨,cp值唔錯~紫菜四寶(49hkd)配咗黃金雞湯,濃濃嘅雞味,睇個顏色都知夠味,我不停係咁飲湯😂值得一提嘅係馬絞豬肉丸,入邊係魚肉同豬肉打成,口感味道都係第一次食~咖喱三寶(45hkd)魚蛋、魷魚🦑、牛柏葉,咖喱汁好濃,都幾辣🥵魷魚牛柏葉爽口彈牙,魚蛋大大粒~店舖光猛,地方又唔會好逼,幾好坐Ps.嘢飲好大杯😂同埋老闆娘好溫柔健談~#foodiblum港式
招牌龍蝦麵(79hkd)
係冇裹粉炸嗰種,無炸到乾水,6-8隻單骨,cp值唔錯~
紫菜四寶(49hkd)
咖喱三寶(45hkd)
店舖光猛,地方又唔會好逼,幾好坐
Ps.嘢飲好大杯😂同埋老闆娘好溫柔健談~
#foodiblum港式