2024-03-15 93 瀏覽
多數純粹軟雪糕或者gelato都只係得生果雪葩🥹今日行過VENCHI見到有新口味—- 黃金焦糖杏仁朱古力!!!本身venchi朱古力已經係朱古力界天花板。估唔到純素雪糕都係超高水準!呢個黃金焦糖杏仁朱古力超超超好味囉,venchi 純素朱古力本身已經冇得輸,呢個新口味仲有一大堆朱古力係中間!!幸福感滿滿☺️ 本身見到個名以為好甜所以叫多咗個芒果雪葩中和一下。點知食落又唔算甜喎,希望keep 住變長駐囗味啦🤤

外賣自取
2024-03-07 67 瀏覽
今日喺海運食完晚飯後,最啱就係食多個甜品, 食甜品有第二個胃? NoNoNo, 係食好味嘅甜品先係有第二個胃。由佢喺玩具反斗城前少少果間細鋪食到而家近出口嘅大大間鋪, 可以算係睇住佢進步, 由以前黏度唔高去到今日真係同正宗Gelato無異, 果種Gelato獨有質感真係唔係問問做得到。今日嘅飯後Gelato簡左焦糖同埋特濃朱古力, 一甜一濃嘅配搭真係無得輸, Venchi出品嘅特濃朱古力Gelato一如既往嘅濃滑, 除左配果味雪葩, 今日嘅焦糖都係好唔錯嘅選擇, 買雪糕記得加購埋粒Chocoviar, 私心推介紅色果款黑朱古力配焦糖軟心, 同今個雪糕配搭100% Match!

2024-01-19 156 瀏覽
🍦今日去咗間餐廳,真係食到驚喜!首先,我揀咗開心果、榛子朱古力同黑朱古力三球雪糕,個個口味都係濃郁得黎又唔膩口,尤其係開心果嘅香味,夠晒香濃。手工果仁脆杯真係正到爆,啖啖果仁同朱古力脆片,搭雪糕食簡直係絕配!🍫喺Chocoviar系列朱古力當中,我最中意果個橙味款,酸酸甜甜,好開胃,每粒朱古力都包裹著細膩嘅香滑,口感一流。食完之後心情大好,整個人都覺得開心晒!食完今日呢頓,覺得好滿足,每款雪糕同朱古力都係小心翼翼咁製作,味道真係咁好食得嚟又唔會太甜,食得出間餐廳真係用心好料。下次再過嚟,我一定要再嚟試下其他嘅口味,因為呢度嘅美食,真係令人流連忘返!🥰💯

2023-12-03 183 瀏覽
Venchi 係好出名既意大利品牌,專做朱古力,意大利雪糕。每次行過,都見到幅雪糕牆,好吸引,好想食。- 意大利雪糕 (Gelato)有好多味道可以選擇,多數都係意大利傳統和經典的口味,同埋會用當季新鮮水果製成。口感方面,Gelato的質地比雪糕更加纖細,綿密,味道更豐富。個人最喜歡朱古力,同埋果仁;朱古力味道香濃,果仁就有獨特既堅果香味。芒果味Gelato 都唔錯,因為用新鮮水果整,所以好似食緊芒果一樣。店員都好鬆手,球球雪糕都好大球,三球雪糕已經砌到好高。
每次行過,都見到幅雪糕牆,好吸引,好想食。

- 意大利雪糕 (Gelato)

店員都好鬆手,球球雪糕都好大球,三球雪糕已經砌到好高。

Gelato
Gelato
2023-11-19 155 瀏覽
用餐日期:2023/11/18用餐時段:下午購買費用(每人):$353餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 用餐位置不多 檯與檯之間較近 人多時製難有位置坐堂食服務:服務員服務有禮貌態度好味道:點了Regular 3球雪糕(69) +手工果仁脆杯(+15),另買了chocoviar系列的朱古力約24粒(2人分享)1: 雪糕:這家意式雪糕用料天然 朱古力不會過甜 第一次成為長期顧客是因為有D24榴槤雪糕 這家榴槤雪糕用料足 味道純正好味 對喜愛食榴槤的人是超大喜訊 以往每次購買時必點3球榴槤雪糕+ 手工果仁脆杯的 可惜現在沒有了 這次點了開心果 榛子朱古力 黑朱古力 3款味道都好 推薦用手工果仁脆杯 果仁朱古力脆+雪糕味道更好 但還是很想念有榴槤雪糕的日子 希望店家會盡快重出榴槤雪糕那就幸福滿滿啦 現在會員有9折 推薦2: 這家的Chocoviar系列朱古力是我最喜愛的款式 特別橙味款色味道最好 現在會員有9折 推薦總結:這家的朱古力雖貴但用料天然味道好 也較多黑朱古力款色選擇 對不好太甜朱古力的人是一大喜訊 值得購買
用餐日期:2023/11/18
用餐時段:下午
購買費用(每人):$353
服務:服務員服務有禮貌態度好
2023-11-18
$353 (其他)
店舖嘅裝修非常高級 金色閃亮亮的 好適合打卡。今次食迷你size,點咗最近大熱嘅開心果味 加上本身就鍾意嘅榛子朱古力,兩個口味都冇失望,估唔到佢嘅開心果味比我想像中濃郁 而榛子朱古力都非常甜而不漏。而且整體賣相都非常吸引。朋友就點咗個榛子加士多啤梨味,士多啤梨比較特別係雪葩嘅口感 好Fresh味道唔會太強
迷你雙球gelato
迷你雙球gelato
  • 開心果味道
2023-08-14 281 瀏覽
真心嬲!我係金會員,見d積分就快到期,經開海港城就諗住同朋友一齊食下雪糕。因為會員app更新左新version後第一次換領雪糕,其實都唔係太識用,店員勁不耐煩,問佢,佢又話唔識!😡唔緊要既,咁我咪慢慢囉,見app可以一次揀4張,咁揀完之後再換領,我部電話係5G,但load左成幾分鐘個code都出唔到😡個app勁廢,好啦,load完第一張再按next code又係load唔到,根住再問店員(Ella)佢話唔係咁要等15分鐘,仲怪返個客話我唔應該一次過換4張😡問佢又話唔知,心諗你頭先又唔講!你係staff你都唔知,客人點會知呀!全程黑口黑面態度又差,跟住有個後生d既職員行過來問個呀姐咩事,佢仲大大聲話佢個app load唔到🙄(但語氣態度勁晦氣)講真,雖然唔係話好貴既雪糕店,我又無叫你sell我,我係想問下點解要load咁耐,都係想食杯雪糕姐,我想講受氣都受飽啦!雖然你地d雪糕係幾好食,但香港大把gelato選擇,唔係要名店既服務,但都想正正常常咁既態度囉。總之一肚氣🤬

2023-07-26
2023-07-18 267 瀏覽
如果有去過意大利🇮🇹都知道,venchi呢間雪糕🍦店係意大利🇮🇹好出名!次次去親買雪糕🍦都會排哂大隊,估唔到而家係意大利🇮🇹好出名的雪糕店🍦,係香港都有得買!最鐘意venchi的雪糕🍦全部口味都好正,入口無咁甜,啱哂我呢啲減肥人士食!(女仔個個都話自己減肥😂),最緊要啲雪糕好滑,又好香,次次黎海港城都一定黎要食返杯venchi意大利🇮🇹雪糕🍦!不過要買就要早啲去啦,我去既時候太夜啦,見到好多口味都無哂啦🥲
2023-05-29 290 瀏覽
兩個閒日會放假嘅人,竟然會喺星期六排一個鐘隊買食雪糕👽除咗因為coupon 魅力之外,一年見一次但都唔會dead air嘅好傾氣氛,亦應記一功🤓可選脆筒🍦$59 mini (兩球)$79 large (四球) 🍨🍨🍨 排名有分先後✅ 開心果味 ✅ D24 榴槤味✅ 榛子味✅ 香蕉船味✅ 士多啤梨味✅ 苦到打冷震嘅朱古力牌仔知道自己唔捱得苦,專登唔揀任何朱古力味,結果都係失守😂
兩個閒日會放假嘅人,竟然會喺星期六排一個鐘隊買食雪糕👽

可選脆筒🍦
$59 mini (兩球)
$79 large (四球)

🍨🍨🍨 排名有分先後

✅ 開心果味
✅ D24 榴槤味
✅ 榛子味
✅ 香蕉船味
✅ 士多啤梨味
✅ 苦到打冷震嘅朱古力牌仔

知道自己唔捱得苦,專登唔揀任何朱古力味,結果都係失守😂
2023-03-20 354 瀏覽
非常美味的意大利雪糕! 以前已食過雲呢拿雪糕,口感幼滑,掛念非常。這次毫不客氣地點了朱古力和開心果口味。 雪糕口感幼滑輕盈,兩者味道非常配合! 其中朱克力味比開心果味更為突出, 甜而不膩,美味非常。 雪糕筒非常香脆,把其他牌子完全比下去。朋友點了草莓和熱情果,也是清香可口,完全不感到甜膩
朋友點了草莓和熱情果,也是清香可口,完全不感到甜膩
2023-03-04
Venchi唔單止朱古力好食雪糕都同樣出色適逢商場優惠卷就快到期今日嚟食返杯大雪糕回味吓Large size可以揀四種flavours 今次揀咗不二之選75%黑朱古力再加芒果、椰子、開心果🥥椰子味:食落啖啖椰絲非常足料😁開心果味:超濃郁,有食緊一粒粒開心果嘅感覺🍫朱古力味:可可味超濃,而且唔會太甜🥭芒果味:texture比較似雪芭,果味有少少artificial,所以下次未必會再揀雪糕頂嘅朱古力片可以揀dark/ milk chocolate喜愛黑朱古力嘅我哋,當然揀dark啦😊
Venchi唔單止朱古力好食
雪糕都同樣出色
適逢商場優惠卷就快到期
今日嚟食返杯大雪糕回味吓
Large size可以揀四種flavours
今次揀咗不二之選75%黑朱古力
再加芒果、椰子、開心果

🥥椰子味:食落啖啖椰絲非常足料
😁開心果味:超濃郁,有食緊一粒粒開心果嘅感覺
🍫朱古力味:可可味超濃,而且唔會太甜

喜愛黑朱古力嘅我哋,當然揀dark啦😊
2023-03-04
用餐優惠
優惠券
2023-02-12 246 瀏覽
舖入面有啲梳化俾人坐低食雪糕,但係梳化 地板都痴立立, 唔知幾耐冇抹個梳化,d梳化有雪糕漬,地又唔知幾耐冇拖過,又痴立立,一撻撻雪糕漬。排隊排左半個鐘,得一個人收錢又畢雪糕,另外果個就喺度痴貼紙
排隊排左半個鐘,得一個人收錢又畢雪糕,另外果個就喺度痴貼紙
2023-02-12
2022-12-26 491 瀏覽
親友送贈的Chocolate Christmas Box...包裝相當精美,鐵罐非常優雅高貴,滿鋪花朵而綁上絲帶🎀,金碧輝煌bling bling 耀眼!而今日既Chocolate Box 有三款口味:綠色: 黑朱古力,內裏包裹著又話黑色軟心紅色: 牛奶朱古力,略帶甜,但口感幼滑度10分出色金色: 榛子朱古力,香濃榛子味,但內裏沒有粒粒榛子果仁,有點失望

而今日既Chocolate Box 有三款口味:

綠色: 黑朱古力,內裏包裹著又話黑色軟心

紅色: 牛奶朱古力,略帶甜,但口感幼滑度10分出色

外賣自取
2022-11-30 544 瀏覽
見朋友特別山長水遠買家庭裝雪糕返屋企, openrice又好多食評讚揚開心果味,作為一個開心果迷,當然要去試下呢間開心果味的gelato海港城門市可用$150減$50優惠卷,下午4點左右去到, 大排長龍,起碼有10個人係到排隊等買雪糕到我買果陣,我買左Large有4球雪糕,openrice食評建議最先叫較濃厚口味例如朱古力,之後先叫輕身的口味例如開心果,因為最遲叫的會係最上面當然我有跟建議啦,叫左朱古力👉🏻棒子醬朱古力片👉🏻開心果👉🏻椰子凍櫃入面好多雪糕都差不多清哂袋,員工當時refill緊開心果味見到員工會刮起一大舊gelato然後再分一半,令我興奮左一下又失望😂 一球份量應該一歲嬰兒拳頭份量肉眼可見佢每個味分量都唔太一樣,我見朱古力係比較大份量的,開心味椰子比較小份量,其實我想要多d開心果味啊😭我估係同佢先後次序有關?見個clone太多啦無位啦之後要少返d? 雪糕到手後,可見如果large 佢係會平均放4邊,進食果陣無先後次序問題的一隻口味我大概食左5-6啖左右,openrice見到有食評話海港城係會比較細,東薈城會比較大,可能真係因為有coupon關係,而需要將貨就價?椰子味比較
椰子味比較淡口味,作為進食第一口係幾好
開心果味如我期望,有濃厚開心果香味
榛子朱古力有驚喜,樣子味香濃仲有朱古力碎, 口感豐富
朱古力味,味道濃郁,唔知係味因為份量相對較多,會愈食愈甜,有少少那喉的感覺,令我覺得如果少d朱古力多d開心果就好🥲
Clone加左開心果碎,開心果迷表示好好食好滿足,同無味相比加左朱古力醬開心果碎真係好食好多
注意:雪糕好快溶,要同時間競賽🐢
2022-11-03 506 瀏覽
一直好想試Venchi嘅Gelato叫咗個$79- 三款口味…點知份量好少又稀…服務員態度仲要黑口黑面非常失望唔會再有下次估唔到大牌子出品如此差劣如何對得起消費者?

一直好想試Venchi嘅Gelato
叫咗個$79- 三款口味…
點知份量好少又稀…
服務員態度仲要黑口黑面
非常失望唔會再有下次

估唔到大牌子出品如此差劣
如何對得起消費者?

2022-10-27