2022-11-30 545 瀏覽
見朋友特別山長水遠買家庭裝雪糕返屋企, openrice又好多食評讚揚開心果味,作為一個開心果迷,當然要去試下呢間開心果味的gelato海港城門市可用$150減$50優惠卷,下午4點左右去到, 大排長龍,起碼有10個人係到排隊等買雪糕到我買果陣,我買左Large有4球雪糕,openrice食評建議最先叫較濃厚口味例如朱古力,之後先叫輕身的口味例如開心果,因為最遲叫的會係最上面當然我有跟建議啦,叫左朱古力👉🏻棒子醬朱古力片👉🏻開心果👉🏻椰子凍櫃入面好多雪糕都差不多清哂袋,員工當時refill緊開心果味見到員工會刮起一大舊gelato然後再分一半,令我興奮左一下又失望😂 一球份量應該一歲嬰兒拳頭份量肉眼可見佢每個味分量都唔太一樣,我見朱古力係比較大份量的,開心味椰子比較小份量,其實我想要多d開心果味啊😭我估係同佢先後次序有關?見個clone太多啦無位啦之後要少返d? 雪糕到手後,可見如果large 佢係會平均放4邊,進食果陣無先後次序問題的一隻口味我大概食左5-6啖左右,openrice見到有食評話海港城係會比較細,東薈城會比較大,可能真係因為有coupon關係,而需要將貨就價?椰子味比較
椰子味比較淡口味,作為進食第一口係幾好
開心果味如我期望,有濃厚開心果香味
榛子朱古力有驚喜,樣子味香濃仲有朱古力碎, 口感豐富
朱古力味,味道濃郁,唔知係味因為份量相對較多,會愈食愈甜,有少少那喉的感覺,令我覺得如果少d朱古力多d開心果就好🥲
Clone加左開心果碎,開心果迷表示好好食好滿足,同無味相比加左朱古力醬開心果碎真係好食好多
注意:雪糕好快溶,要同時間競賽🐢