2022-01-08 312 瀏覽
之前去意大利旅行果時, 食過VENCHI雪糕,果時真係覺得好好食, 自從佢係香港出現後都無食過難得手上有D 海港城DINING COUPON 就過期,就豪一豪買左PACK 家庭裝雪糕返屋企慢慢嘆可惜海港城既雪糕口味並唔多, 當日去得8隻左右想食既開心果都朱古力蕉糖脆脆都無…. 無辦法啦, 就簡左4隻味 買左最大SIZE 1000G $380最多可選5隻味因為好鍾意食佢既朱古力, 叫左佢幫我裝半盒都係朱古力,另外簡左芝士朱古力片 + 芒果 + 士多啤梨朱古力仍然好好食~~ 好濃!!當中有D朱古力粒粒, 一D都唔甜~岩晒我~~~必選!芝士朱古力片~ 呢個比較普通芒果 & 士多啤梨~ 係好真的味, 好似直接食緊生果咁~~偶爾豪一豪好開心啊~~~~
之前去意大利旅行果時, 食過VENCHI雪糕,
果時真係覺得好好食,
自從佢係香港出現後都無食過

難得手上有D 海港城DINING COUPON 就過期,
就豪一豪買左PACK 家庭裝雪糕返屋企慢慢嘆
可惜海港城既雪糕口味並唔多, 當日去得8隻左右
想食既開心果都朱古力蕉糖脆脆都無….
無辦法啦, 就簡左4隻味

買左最大SIZE 1000G $380
最多可選5隻味

因為好鍾意食佢既朱古力, 叫左佢幫我裝半盒都係朱古力,
另外簡左芝士朱古力片 + 芒果 + 士多啤梨

朱古力仍然好好食~~ 好濃!!
當中有D朱古力粒粒, 一D都唔甜~岩晒我~~~
必選!

芝士朱古力片~ 呢個比較普通

芒果 & 士多啤梨~ 係好真的味, 好似直接食緊生果咁~~

偶爾豪一豪好開心啊~~~~
外賣自取
2021-12-04 517 瀏覽
每次經過這裏看見五個顔綠色不同口味的雪糕🍦都心思思想試一試多謝海港城coupon買兩杯等於半價造就我願望成真雪糕香濃幼滑配上上面的朱古力完全是完美配搭不過如果冇coupon個人覺得價錢真的太貴
每次經過這裏

完全是完美配搭

不過如果冇coupon
個人覺得價錢真的太貴
2021-11-05 596 瀏覽
呢間Venchi 係意大利🇮🇹品牌 引入香港係意大利食過,之前係個邊都見到人生人海,好多人排隊剛好在海港城經過,之前在後邊幾家舖的,現在搬了在前幾間舖,我咁鍾意食雪糕梗係要食返杯雪糕啦!這家係意大利雪糕Gelato,我覺得Gelato特別好食😋,冇咁甜,正!
呢間Venchi 係意大利🇮🇹品牌 引入香港
係意大利食過,
之前係個邊都見到人生人海,好多人排隊
剛好在海港城經過,
2021-10-22 486 瀏覽
Venchi 🍦🍨📍 九龍尖沙咀海港城海運大廈地下G09號舖三種size:2/3/4款口味三個價錢:$55/$68/$78🙋🏻‍♀️😂禁清涼天氣 梗係要食返雪糕之前去意大利旅行一日一Gelato😍Venchi 係百年老店質素無得輸~好好味😋甜點Gelato意式雪糕=真正的意大利雪糕需要熟練製作技術,與一般雪糕最大分別在於其較低的脂肪含量。正今次簡左脆筒👇🏻🔍草莓🍓巧克力🍫碎片 唔會太甜味道好清新 ~夾埋朱古力脆片好有口感🔍特濃黑朱古力-50% 糖份呢個超正 岩哂我呢d為食又驚肥人士🤣好濃朱古力🍫味,仲要減糖50%😍👍🏻👏🏻再噗返杯熱朱古力🔍榛子🌰熱朱古力🍫🤩好好飲 又係好濃朱古力又唔會太甜再配埋60%朱古力片😋☕️
Venchi 🍦🍨

📍 九龍尖沙咀海港城海運大廈地下G09號舖