估唔到平日去食Slow Cow都大排長龍🤲🏻餐廳走日本美式風格幾有格調🤠香港比較少見除左有牛丼仲有漢堡🍔薯條🍟炸雞等等漢堡未到8點已經賣曬lu希望下次黎有得食🥲由肉類🥩主食🍚配料🍳醬汁🥣都可以自己揀欣賞主食除左珍珠米仲有炒飯沙律意粉選擇👍🏻唔食牛都有豬肉🐖炸雞丼飯等等點餐非常彈性 感覺似港式車仔麵落單咁😆📍90g頂級美國脊扒牛肉配蒜香醬油炒飯 HKD143價錢已經加配左蘭王生雞蛋HKD6同脆香蒜片HKD6醬汁有五款選擇 揀左紅酒照燒汁頂級美國脊扒牛肉額外加HKD38相較慢煮熟成牛肉 牛味更加濃郁💗蒜香醬油炒飯好香 甜甜地唔會好咸炒飯比起白飯配牛肉更加好味😋一定要加!蒜片炸到脆卜卜 蒜味好濃配牛肉一流👍🏻平時煎牛扒都會炸一個蒜頭的我表示很滿意📍120g慢煮熟成牛肉配珍珠白飯 HKD128配上蘭王生雞蛋🍳同脆香蒜片仲有芥末籽肉汁慢煮熟成牛肉採用熟成21日慢煮1小時煮法令牛肉顏色好粉嫩🥩入口軟腍同時保留牛香味大推芥末籽肉汁味道似蜜糖芥末 出奇同牛肉幾夾😚😚蘭王蛋同蒜片必加!!令口感味道都更豐富牛肉質素幾好 唔需要升級其他牛肉都已經好好味啦~📍秘製熟成牛辣肉醬配經典脆炸薯條 HKD42牛辣肉醬
估唔到平日去食Slow Cow都大排長龍🤲🏻

醬汁有五款選擇 揀左紅酒照燒汁
頂級美國脊扒牛肉額外加HKD38
相較慢煮熟成牛肉 牛味更加濃郁💗
蒜香醬油炒飯好香 甜甜地唔會好咸
炒飯比起白飯配牛肉更加好味😋一定要加!
蒜片炸到脆卜卜 蒜味好濃配牛肉一流👍🏻
平時煎牛扒都會炸一個蒜頭的我表示很滿意

📍120g慢煮熟成牛肉配珍珠白飯 HKD128
配上蘭王生雞蛋🍳同脆香蒜片仲有芥末籽肉汁
慢煮熟成牛肉採用熟成21日慢煮1小時煮法
令牛肉顏色好粉嫩🥩入口軟腍同時保留牛香味
大推芥末籽肉汁味道似蜜糖芥末 出奇同牛肉幾夾😚😚
蘭王蛋同蒜片必加!!令口感味道都更豐富
牛肉質素幾好 唔需要升級其他牛肉都已經好好味啦~

📍秘製熟成牛辣肉醬配經典脆炸薯條 HKD42
牛辣肉醬味道惹味而且牛肉碎充滿牛香🐮
點薯條食超邪惡勁肥仔🤭
肉醬好足料食完薯條都仲剩返好多
有剩可以用黎配飯食啊~

📍日式唐揚炸雞 HKD48
有三件大大舊既炸雞 炸衣薄又夠脆👍🏻
配搭明太子千島辣醬 酸酸甜甜又帶點辣味
炸雞肉質都幾嫩而且仲幾juicy💦
估唔到都幾大舊 食完個丼飯再食炸雞飽到呢
2024-03-14
以慢煮熟成⽜⾁飯為主打 ,並由HOW to live well 團隊與Sony Music Solutions Hong Kong攜⼿合作,聯乘日本插畫大師原田治人氣品牌於尖沙咀K11 Art Mall 開設首間海外主題餐廳「Slow Cow」店內裝潢以日系美式復古風格為主調,餐廳標誌、餐牌、碗碟,亦能發現 OSAMU GOODS 角色的蹤影,令餐廳的日系美式復古主題更突出 ❤️ 不過略嫌座位空間和安排都有點不理想,二人枱之間比較擠擁,進出或上菜都會有小碰撞,店員在上菜時倒瀉酒水,雖然即時處理但完全無補回意思,枝Sapporo白白少了一半😭Slow Cow 招牌菜慢煮熟成牛肉飯,標榜採用產自美國的優質牛肉;賣相敗筆於已溶掉了自家製的忌廉,而牛肉呈玫瑰粉紅色,但肉質粗糙,欠缺牛味,令人大感失望!飯底轉成淡麗蛋白炒飯,入口香濃蛋香,拌上秘製熟成牛辣肉醬配飯一流 👍🏻另一款招牌菜頂級美國三角脊扒牛肉飯,採用美國優質三角脊扒牛肉,牛肉味較濃,配合紅酒照燒汁使牛味更突出,可惜肉質不算嫩滑。戳破味道香濃的日本蘭王生雞蛋黃後 🍳 令蒜香醬油炒飯的色香味更上一層樓。餐牌選擇多元化,客人可自由組合牛肉、豚

餐牌選擇多元化,客人可自由組合牛肉、豚肉和雞肉,並可揀選份量。再從六款米飯、意粉、沙律和雜菜中選一,最後選一款醬汁。價格中規中矩,但多數配料或升級都需要加錢,單點炸雞 $48 三件 🍗 性價比就一般。
2023-12-30 1417 瀏覽
紅色加木系裝潢的環境很顯眼週末到訪時已經有幾組客人在等候開門 大家收風收得好快啊哈哈故名思義 sʟᴏᴡ ᴄᴏᴡ 就是主打慢煮牛肉料理 餐廳自家研發招牌牛肉飯和漢堡等西日料理餐點全由客人自由組合/加配 彈性很高價錢亦相當大眾化 基本套餐從 ʜᴋᴅ𝟾𝟾 起已有交易週末的 ʙʀᴜɴᴄʜ 就點了幾款跟友人分享𓋪 經典脆炸薯條𓋪 日式唐揚炸雞𓋪 味噌湯小食方面選擇不多 唐揚炸雞相當大件肉質嫩滑還能保持 ᴊᴜɪᴄʏ 蛋黃醬更添惹味另外還點了味噌湯濕潤一下𓋪 自選肉類+主食+醬汁[ 慢煮熟成牛肉(全熟) 並盛、  蕃茄醬洋蔥意粉、咖哩蛋黃醬 ]採用美國進口牛肉 以慢煮手法烹調 質感軟嫩不失嚼勁 配濃稠咖哩醬也別有風味小可惜當天沒有惹味的蒜香醬油炒飯跟忌廉最飲恨是我忘了加配超上鏡的流心蛋 ...𓋪 自家手打牛肉餅芝士漢堡很滿意漢堡的包體 外皮脆脆 內裡軟熟裡面除了有厚厚一塊牛肉 味道濃郁還有超大塊芝士 蕃茄等等材料 如果有更多醬汁的話會更加分𓎺 青森縣 富士蘋果ᴄʜᴜ-ʜɪ𓎺 道地烏龍茶除了汽水 還可以加配各式茶類或是日本的特色飲品友人點的富士蘋果ᴄʜᴜ-ʜɪ 酸甜清爽𝟹% ᴀʟᴄ 酒味不會突出 蘋果
紅色加木系裝潢的環境很顯眼
小食方面選擇不多 唐揚炸雞相當大件
肉質嫩滑還能保持 ᴊᴜɪᴄʏ 蛋黃醬更添惹味
另外還點了味噌湯濕潤一下
𓋪 自選肉類+主食+醬汁
[ 慢煮熟成牛肉(全熟) 並盛、
  蕃茄醬洋蔥意粉、咖哩蛋黃醬 ]
採用美國進口牛肉 以慢煮手法烹調
質感軟嫩不失嚼勁 配濃稠咖哩醬也別有風味
小可惜當天沒有惹味的蒜香醬油炒飯跟忌廉
最飲恨是我忘了加配超上鏡的流心蛋 ...
𓋪 自家手打牛肉餅芝士漢堡

小食 湯品 主食跟飲品點齊
人均大約 ʜᴋᴅ 𝟷𝟻𝟶 蠻划算
之後有其他餐點的一定會再來
2023-12-09
HOW to live well🌟聯乘日本插畫大師原田治人氣品牌OSAMU GOODS✨首間海外主題餐廳「Slow Cow」🐮登陸K11 Art Mall🥳🥳以「牛丼新造」理念,研發出自家招牌菜慢煮熟成牛肉飯🍚店舖裝潢充滿日系美式復古風格,營造悠閑舒適感覺❤️🔹Slow Cow 招牌自選肉類+主食+醬汁+自家製忌廉肉類揀咗人氣大熱嘅慢煮熟成牛肉🥩再加錢轉大盛120g,成個碟鋪滿熟成牛肉片,賣相超吸引!入口極具肉香、嫩滑軟腍,帶豐盈肉汁。今日唔係好肚餓,所以冇揀到飯底,可以自選意粉、沙律菜或者炒雜菜🥬最後揀咗日式炒雜菜,份量都唔少,炒得香口又惹味。醬汁有我最愛嘅芥末籽肉汁,香甜開胃,配慢煮熟成牛肉片簡直一流💋我仲追加咗隻日本蘭王生雞蛋黃🍳橙紅色蛋香濃郁,色澤光亮,無論伴肉定係伴菜食都咁滋味😋🔹頂級美國三角脊扒牛肉芝士漢堡美國三角脊扒牛味濃郁富肉汁,擁適量油花,肉質鮮嫩又爽滑,加埋半溶芝士同烘過嘅漢堡包,軟熟又有麵包香,好高質🍔🔹自家製墨西哥肉醬食薯條點少得呢個自家製墨西哥肉醬,醬汁濃稠惹味,風味十足👍🏻🔹慢煮熟成牛肉三文治見到隔籬枱叫咗呢個三文治賣相好吸引,忍唔住我哋都叫一份嚟試吓😆烘底三

🔹Slow Cow 招牌
自選肉類+主食+醬汁+自家製忌廉

🔹頂級美國三角脊扒牛肉芝士漢堡

🔹自家製墨西哥肉醬

🔹慢煮熟成牛肉三文治
見到隔籬枱叫咗呢個三文治賣相好吸引,忍唔住我哋都叫一份嚟試吓😆烘底三文治帶點微焦,特別香脆可口,夾住大大片慢煮熟成牛肉,濃香牛味又juicy,食過好過癮💖

🔹是日餐湯(麵豉湯)
凍冰冰天氣嗌返碗麵豉湯暖吓胃先~仲有唔少豆腐同埋海帶,健康又滋味🤟🏻

SLOW COW✨
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201B號舖

@slowcow_beefbowl
2023-12-13
K11 Art Mall新開的「牛丼新造」由人氣Cafe HOW to Live Well團隊打造,新品牌主打日式牛肉丼飯🥩餐廳設計沿用木系家品,配合日本殿堂級插畫大師原田治的作品系列OSAMU GOODS,簡直好似置身於慢活感滿滿的日式食堂🥰價錢好合理$88牛肉丼有90g肉+日本米飯+自選醬汁+自家製鮮忌廉。今次我試咗兩款,一款最基本的慢煮熟成牛肉,另一款係加$38頂級美國三角脊扒牛肉。比起普通日本珍珠米飯,呢度飯底可改成蒜香醬油炒飯、淡麗蛋白炒飯、蕃茄醬洋蔥意粉、有機水耕菜沙律、日式炒雜菜🥦基本的90g牛肉都多,鋪滿成個丼飯,賣相好靚,慢煮熟成牛肉顏色粉嫩😍每一片嘅邊位都有少少燒過朝朝地的感覺,食落口好香口,肉質軟嫩。另一款貴少少嘅頂級美國三角脊扒牛肉食落無筋👍🏻質感更為鮮嫩,不過個人覺得平啲嘅慢煮牛肉更加香口😋飯底我就試咗蒜香醬油炒飯,飯粒好入味,好開胃,仲夾雜左菇菇粒。另一款要左日式炒雜菜,佢係咖哩底🥘啱晒好多唔想食飯想食菜嘅朋友!下次想試埋意粉同埋淡麗蛋白炒飯。另外仲可以加錢配唔同嘅toppings,必定要加日本生雞蛋,本身個飯仲有自家製鮮忌廉,撈埋牛食會滑好多香好多😍😍📍#

📍#牛丼新造 #Slowcow (#尖沙咀美食)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201B號舖
  • 慢煮熟成牛肉
2024-05-08 0 瀏覽
Slow cow價錢💲: $88+38+28+5+6/ $88好味程度😋: 3.4/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 3.4/5回頭率😚: 3/5-幾個多月前好多人post呢個牛肉飯。個日唔知食乜好隨意入左去,點知平日夜晚八點到就賣曬慢煮熟成牛肉,搞到要加錢食牛。基本上得5款肉類選擇,但醬汁同配搭就可以自選。以為性價比唔錯,但成出來都唔平,同想象中有落差。-🆗頂級美國三角脊扒牛肉。呢隻牛肉望上去確實唔錯,粉嫩粉嫩,肉質都細緻。可惜食落無咩牛味,係唔鞋的,但唔係好覺食緊牛🤐 不太建議…蒜香醬油炒飯係幾香的,飯粒都分明,不過唔係港式有鑊氣個啲,只係有啲醬油mix埋一齊。加隻蛋黃影相靚d,都令飯底更濕潤😌咖哩蛋黃醬幾好食,係濃味之選,咖哩味濃得來會有小小creamy感☺️-✅慢煮北海道四元豚。肉類來講呢個豬比🐮更出色!因為覺得豬類係更難整到嫩。而佢就係做到,同埋有豬味,但唔騷的😆加d炸蒜配下好食!上面的cream作用不大。呢個揀左芥末籽肉汁,配肉類酸酸may,小小芥末籽的辛香🥳-性價比一般,食完唔係好飽🤣唔滿足。同埋d肉肉都係正常。
Slow cow
價錢💲: $88+38+28+5+6/ $88
好味程度😋: 3.4/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 3.4/5
回頭率😚: 3/5

性價比一般,食完唔係好飽🤣唔滿足。同埋d肉肉都係正常。
又是和朋友吃到打烊的一餐不愧是小红书顶流牛肉饭工作日的晚上也在排队🐂慢煮熟成牛肉➕蛋白炒饭➕兰王生鸡蛋这个组合可以闭眼点牛肉滑嫩鲜美,入口即化炒饭淡淡的蛋香不会喧宾夺主还有品质很高的兰王蛋戳开后这诱人的流心 爱惨了和红酒照烧汁一起拌饭香一跟头🥺🐖慢煮北海道四元豚➕蒜香酱油炒饭➕蒜片炸过的🧄片简直是这道的点睛之笔又香又脆,将炒饭本身的蒜香又提升一截慢煮的豚肉片也是又有嚼劲又滑嫩🍟肉酱薯条点之前看到饭分量不大,就多点了份薯条有一大份满满的肉酱,居然比蘸蕃茄酱更好吃又是眼睛大肚子小的一天果然吃撑,但是好吃到要光盘
又是和朋友吃到打烊的一餐
不愧是小红书顶流牛肉饭
工作日的晚上也在排队

🐂慢煮熟成牛肉➕蛋白炒饭➕兰王生鸡蛋
这个组合可以闭眼点
牛肉滑嫩鲜美,入口即化
炒饭淡淡的蛋香不会喧宾夺主

还有品质很高的兰王蛋
戳开后这诱人的流心 爱惨了
和红酒照烧汁一起拌饭香一跟头🥺

🐖慢煮北海道四元豚➕蒜香酱油炒饭➕蒜片
炸过的🧄片简直是这道的点睛之笔
又香又脆,将炒饭本身的蒜香又提升一截
慢煮的豚肉片也是又有嚼劲又滑嫩

🍟肉酱薯条
点之前看到饭分量不大,就多点了份薯条
有一大份满满的肉酱,居然比蘸蕃茄酱更好吃
又是眼睛大肚子小的一天
果然吃撑,但是好吃到要光盘
2024-04-07
  • 慢煮牛肉
  • 肉酱薯条
位於尖沙咀K11 Art Mall 2樓的Slow Cow剛剛宣布休業‼️店鋪主打日式慢煮牛肉丼🐮🍛 日式復古風的酒紅色招牌🍷配黑白格紋地板、相互呼應的木餐桌與木紋牆壁、老式皮革椅與型格水吧,再配上🇯🇵日本著名插畫師原田治 @osamugoods_koji人氣角色加以點綴,新舊元素結合,讓人彷彿回到昭和時代~⁣✦ Slow Cow✦ (ʜᴋᴅ 128 pp)⁣🦀 ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ ꜱᴄᴏʀᴇ 6/10 ⁣味道6/10 | 環境7/10 | 服務 (自助) | 回頭 ✖⁣=∞=∞=∞=∞=∞=∞=⁣✦餐點✦⁣✽ Slow Cow 招牌慢煮熟成牛肉(並盛90g)配珍珠米飯ʜᴋᴅ 88 ⁣✽ 配 - 霹靂辣醬🌶️🌶️⁣✽ 加 - 流心香煎日本蛋 ʜᴋᴅ 10⁣✽ 跟餐 - 有機水耕菜沙律 ʜᴋᴅ 18⁣⁣薄片慢煮牛肉肉質較嫩,但要留意「並盛90g」大約只有6-7片牛肉,我覺得不太夠吃。整體調味很淡,建議加配醬汁和流心煎蛋🍳珍珠米有天然甜味,還不錯🍚霹靂辣椒醬🌶️🌶️0辣味,吃起來像tabasco醬,有點少失望💦期待Slow Cow日後以更好的面貌歸來😉=∞=∞=∞=∞=∞=∞=⁣Travel back
Slow Cow 招牌慢煮熟成牛肉(並盛90g)配珍珠米飯+霹靂辣醬+香煎日本蛋

✦ Slow Cow✦ (ʜᴋᴅ 128 pp)⁣

🦀 ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ ꜱᴄᴏʀᴇ 6/10 ⁣

✦餐點✦⁣

✽ 配 - 霹靂辣醬🌶️🌶️⁣
✽ 加 - 流心香煎日本蛋 ʜᴋᴅ 10⁣
✽ 跟餐 - 有機水耕菜沙律 ʜᴋᴅ 18⁣

期待Slow Cow日後以更好的面貌歸來😉

=∞=∞=∞=∞=∞=∞=⁣

Travel back in time to 🇯🇵 Shōwa era with Slow Cow. The vintage-styled leather seats and wooden furniture give a retro cozy vibe that’s hard to resist. Their customized slow-cooked beef bowls are a decent choice for solo diners.⁣

=∞=∞=∞=∞=∞=∞=⁣

📍 香港尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201B號舖⁣
☎️ (852)9123 0994⁣
🕰️ Mon-Sun 12:00-22:00⁣

Initially I didn't know the omurice shop has moved and came here instead. However, the menu seemed to be quite good so I decided to try it.I tried their signature slow cooked dry aged beef and for the base I chose was the spaghetti. I added their egg yolk topping and the Orange Gravy.Despite it didn't look large, it was quite packed for their spaghetti so it was very fulfilling. The beef was really tender and when mixed with the egg yolk made it almost smooth. The spaghetti was a bit softer than
Despite it didn't look large, it was quite packed for their spaghetti so it was very fulfilling. The beef was really tender and when mixed with the egg yolk made it almost smooth. The spaghetti was a bit softer than al dente, which is still good. I didn't use the gravy as there was so much sauce already with the spaghetti. Next time, I will try the rice with the gravy to further appreciate the sauce.
2024-04-14
2024-04-09 31 瀏覽
間野風格係幾型嘅 又用晒Marshall speaker 播歌咁QR code落單好多options 比你揀 例如,牛有幾款 可以加錢要Angus beef/ 和牛牛肉份量又有三種醬汁又幾款 加蛋加忌廉…etc我地叫咗兩碟慢煮熟成牛加隻蛋 加碟薯條share牛只有臊味珍珠米煮到腍pat pat 倒晒成兜汁都無咩味 要另外再加鹽同胡椒先叫勉強入到口薯條係某樂園明日世界餐廳的薯條加硬加咸版聽住Marshall 播歌嘈到我地連傾計都要加大大音量先聽到對方講野如果你想搵坐得舒服 可以傾下計嘅餐廳呢間未必係岩嘅選擇加牛加蛋加野飲最後買單百三四一個人好難食
間野風格係幾型嘅

好難食

2024-04-09
  • 慢煮熟成牛肉
2024-03-21 63 瀏覽
主打牛丼嘅餐廳,另有牛肉漢堡。 懷舊復古風裝修,近門口位置有軟座,少少似髮型屋嘅感覺,行入少少係比較常見嘅木枱凳。 以下係今次嘅用餐嘅食品:(文字係直接copy電子餐牌) 1️⃣Slow Cow 招牌 (自選肉類+主食+醬汁+自家製忌廉)(圖中生蛋黃需另外收費)💯慢煮熟成牛肉, 並盛 90g, 淡麗蛋白炒飯, 紅酒照燒汁, 自家製鮮忌廉, 不需要, SAPPORO PREMIUM BEER (BOTTLE) 5%ALC 先選肉類,一場黎到梗係試一試個招牌慢煮熟成牛肉先,standard係90g,無刻意要加大肉嘅份量。 主食方面有白飯炒飯意粉或者菜底。掙扎左好耐到底要蒜香醬油炒飯定係淡麗蛋白炒飯,掙扎完之後選擇左後者。醬汁方面揀左比較大路嘅紅酒照燒汁。最後要埋自家製鮮忌廉,但係就無要生蛋黃,再加支啤酒。 🥩慢煮熟成牛肉焦香肉嫰,有人話加左忌廉個感覺好出色,同牛肉好夾,我就覺得無乜特別大感覺,唔會差左但係又唔會嘩一聲咁。可惜個蛋白炒飯就爭少少,蛋白一舊舊咁,又無乜炒飯嘅感覺,可能都係配蒜香醬油炒飯會比較好。🍺啤酒有冰杯,抵讚。 2️⃣頂級美國三角脊扒牛肉芝士漢堡 🍔芝士漢堡黎講就係一個簡單嘅牛肉漢
主打牛丼嘅餐廳,另有牛肉漢堡。

以下係今次嘅用餐嘅食品:(文字係直接copy電子餐牌)

2️⃣頂級美國三角脊扒牛肉芝士漢堡

🍔芝士漢堡黎講就係一個簡單嘅牛肉漢堡。牛肉方面無配飯嘅牛肉咁有焦香,雖然感覺平凡少少,但係整體配搭同味道都唔錯嘅,🍟仲有薯條tim。

總結:用餐感覺似快餐,座位方面亦都幾緊密,唔好話講野大聲少少隔離枱都聽到,其實直頭近到好似搭枱咁,基本上一講野附近幾張枱都聽到。做快餐形式其實無問題嘅,去盡啲就得,但係餐廳又好似想營造一種好chill好cozy嘅氛圍,有少少兩頭唔到岸。不過味道方面都算唔錯嘅。
頂級美國三角脊扒牛肉芝士漢堡
2024-03-13 49 瀏覽
Slow Cow專賣慢煮熟成牛肉,來到坐下後自行掃QR code下單,主要選肉類和size、主食、醬汁、和少量配料就可以了。 今天選了招牌菜慢煮熟成牛珍珠米,配上紅酒照燒汁和鮮忌廉。本來看到蛋黃以為預設有包括,上桌才發現原來是要追加的,沒有生蛋黃配飯讓我難過了一下。 非常欣賞紅酒照燒汁,味道甜甜咸咸的,非常下飯,伴以忌廉一起吃,不但沒有違和,而且好像更添風味。 可是牛肉卻讓人有些失望,以為慢煮一定很嫩,但是每片肉都帶筋,牙齒沒有很好只好硬呑,看到好一些客人都吃剩了牛肉。下次選其他肉類,可能會更好吃吧?

慢煮熟成牛
2024-03-09 99 瀏覽
最近K11 Art Mall開咗間主打慢煮熟成牛嘅新店,原來係同層HOW to live well嘅新副線,仲係日本牌子𝗢𝗦𝗔𝗠𝗨 𝗚𝗢𝗢𝗗𝗦嘅主題餐廳添!店內有OG牆身同佈置畀人打卡,相信fans嚟應該會幾開心,但講返食物就有唔少改善空間😬◽️慢煮熟成牛肉並盛90g配紅酒照燒汁&蘭王蛋 ($98)牛肉嘅份量比想像中少,實際只有5薄片,而且肥膏比較多。而且淋上醬汁之前嘅賣相認真麻麻🫣...牛肉呈粉紅色,但咬落有啲韌口唔夠嫩,而且亦冇乜牛肉香,同期望中幾大落差😪紅酒照燒汁濃稠,偏鹹咗少少,蘭王蛋蛋汁稍稍中和鹹味,而且令飯同牛肉嘅口感順滑返啲。另外牛丼其實係以「肉+飯+醬/忌廉」嘅組合自選,自由度較大,亦可配合返個人喜好去組合。個別肉類、飯類要加錢upgrade好合理,但連主打嘅蛋同忌廉都要加錢就有少少驚訝🫣◽️秘製熟成牛辣肉醬配炸薯條(+$38)醬汁辣辣地幾惹味,伴有好多牛肉粒,啲肉粒好散好碎,用薯條好難沾🥹不過後尾攞咗啲肉醬去撈飯都唔錯😂薯條熱辣辣好香脆,可借部分係空心😬整體嚟講無論食物賣相、味道、定係服務都非常一般,同喺social media上面見到嘅有啲落差。雖然食物嘅單價唔算好貴
◽️慢煮熟成牛肉並盛90g配紅酒照燒汁&蘭王蛋 ($98)
◽️秘製熟成牛辣肉醬配炸薯條(+$38)

整體嚟講無論食物賣相、味道、定係服務都非常一般,同喺social media上面見到嘅有啲落差。雖然食物嘅單價唔算好貴,但質素真係比較似canteen,希望之後會有改進吧~
2024-03-03
簡單來講:我以下呢個問題唔係單一事件,事後我身邊有朋友都遇過同類型問題,證明佢地最大嘅問題唔係食物,係服務態度。缺點: 1)星期五晚去食,一坐低準備落單先發現原來全部burger都賣曬,但排左隊咁長時間都冇提過。2)一坐低就即刻落單,但係我地之後入泥既人既野食都早過我地到,我都算,諗住佢地咁忙,我地嗌既可能都差唔多出,點知等到遲入泥既人都食左差唔多一半,中間既時間都出左至少5、6轉都仲未有我地份。3)我地搵職員問,佢話佢跟跟,最後又冇覆番我地,我都算,你地忙,我當你應該跟左。點知連遲我地至少3組入既人都已經有得食,而個一刻我地落左單已經差唔多30分鐘,我地再搵職員問。4)今次職員終於覆番,話原來漏左我地張單。我心諗,頭先你同事又話跟?如果有跟,點解今次先知我地張單俾廚房漏咗?5)職員話而家即刻叫廚房整番,我問大概要幾耐,佢話5分鐘,我話ok。講真,我地由排隊到你話漏左單,等左可能成個鐘,唔通我而家先再去搵第二間餐廳?6)到佢終於上齊野食,我地同佢反映其實我地第一次搵你地職員問個時,如果個位職員有跟既話,係咪可以早啲話我地知廚房係漏咗單呢?點知個職員聽完我地反映,咩表示都冇,扮下野講聲唔

缺點:
6)到佢終於上齊野食,我地同佢反映其實我地第一次搵你地職員問個時,如果個位職員有跟既話,係咪可以早啲話我地知廚房係漏咗單呢?點知個職員聽完我地反映,咩表示都冇,扮下野講聲唔好意思都好過你咁理直氣壯咁囉!
如果我地唔追,我想請問間餐廳,係咪我地飲水飲成晚,霸住張枱,唔使俾錢消費坐到你地收舖都得?

Anyway, 請我食我都唔會再去呢間野幫襯,雖然可能佢地覺得少我地一兩個客都唔緊要。😌

完!
喜歡吃慢煮熟成牛肉嗎(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)?! 喜歡的話,必定要去尖沙咀的 🥩𝐒𝐥𝐨𝐰 𝐂𝐨𝐰 牛丼新造 試試囉~餐廳重新演繹的日式牛丼,採用美國慢煮牛肉及頂級美國脊扒牛肉,牛魔王記得𝐛𝐨𝐨𝐤 𝐦𝐚𝐫𝐤囉💕~店內裝潢相當有特色,以日本殿堂級插畫大師原田治的𝐎𝐒𝐀𝐌𝐔 𝐆𝐎𝐎𝐃𝐒 為主題❤️,把經典角色融入室內設計,好可愛呀~再配上𝐉𝐨𝐮𝐫𝐧𝐚𝐥 𝐒𝐭𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫𝐝 𝐅𝐮𝐫𝐧𝐢𝐭𝐮𝐫𝐞及𝐒𝐖𝐓𝐈𝐂𝐇 𝐎𝐫𝐢𝐠𝐢𝐧𝐚𝐥 𝐅𝐮𝐫𝐧𝐢𝐭𝐮𝐫𝐞🪑的家具,打造日系美式復古風格,環境氣氛一流,好適合打卡哦~☆ 慢煮煮成牛肉•蒜香醬油炒飯•流心香煎日本蛋🍖$𝟏𝟎𝟑招牌的慢煮熟成牛肉,熟成21天再慢煮1小時😏,色澤粉紅,口感軟腍,肉香豐富,是用心之作哦~牛丼可配不同醬汁,有微甜的紅酒照燒、微辣的咖喱蛋黄醬、芥末籽肉斗、霹靂辣椒醬等等🩷,我最推介紅酒照燒,美味しい!☆ 頂級美國脊扒牛肉•珍珠米飯•日本蘭王蛋黄🥚$𝟏𝟑𝟐美國脊扒牛肉在加州相當流行的😚,屬牛後腰脊部位,全隻牛只有𝟐%,非常珍貴㗎!!! 肉質軟滑,牛味濃而多肉汁😆,炙燒後更好吃~☆ 慢煮煮成牛肉芝士漢堡🧀$𝟖𝟐☆ 頂級美國脊扒牛肉芝士漢堡🍔$𝟏𝟎𝟖漢堡包的

☆ 慢煮煮成牛肉•蒜香醬油炒飯•流心香煎日本蛋🍖$𝟏𝟎𝟑

☆ 頂級美國脊扒牛肉•珍珠米飯•日本蘭王蛋黄🥚$𝟏𝟑𝟐

☆ 慢煮煮成牛肉芝士漢堡🧀$𝟖𝟐

☆ 頂級美國脊扒牛肉芝士漢堡🍔$𝟏𝟎𝟖

漢堡包的賣相同樣吸引,分為慢煮煮成牛肉及頂級美國脊扒牛肉😝。麵包鬆軟,芝士炙燒過,兩款之中,我更愛脂肪含量高一點的脊扒牛肉漢堡~

☆ 秘製熟成牛辣肉醬配經典脆炸薯條🍟$𝟒𝟐

多款菜式之中,我最愛這個秘製熟成牛辣肉醬薯條🤣!!! 肉醬微辣,不但充滿牛香和脂香,更有香料味道,超惹味(≧▽≦)//// 用來蘸薯條或配飯也激美味哦~💕