喜歡吃慢煮熟成牛肉嗎(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)?! 喜歡的話,必定要去尖沙咀的 🥩𝐒𝐥𝐨𝐰 𝐂𝐨𝐰 牛丼新造 試試囉~餐廳重新演繹的日式牛丼,採用美國慢煮牛肉及頂級美國脊扒牛肉,牛魔王記得𝐛𝐨𝐨𝐤 𝐦𝐚𝐫𝐤囉💕~店內裝潢相當有特色,以日本殿堂級插畫大師原田治的𝐎𝐒𝐀𝐌𝐔 𝐆𝐎𝐎𝐃𝐒 為主題❤️,把經典角色融入室內設計,好可愛呀~再配上𝐉𝐨𝐮𝐫𝐧𝐚𝐥 𝐒𝐭𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫𝐝 𝐅𝐮𝐫𝐧𝐢𝐭𝐮𝐫𝐞及𝐒𝐖𝐓𝐈𝐂𝐇 𝐎𝐫𝐢𝐠𝐢𝐧𝐚𝐥 𝐅𝐮𝐫𝐧𝐢𝐭𝐮𝐫𝐞🪑的家具,打造日系美式復古風格,環境氣氛一流,好適合打卡哦~☆ 慢煮煮成牛肉•蒜香醬油炒飯•流心香煎日本蛋🍖$𝟏𝟎𝟑招牌的慢煮熟成牛肉,熟成21天再慢煮1小時😏,色澤粉紅,口感軟腍,肉香豐富,是用心之作哦~牛丼可配不同醬汁,有微甜的紅酒照燒、微辣的咖喱蛋黄醬、芥末籽肉斗、霹靂辣椒醬等等🩷,我最推介紅酒照燒,美味しい!☆ 頂級美國脊扒牛肉•珍珠米飯•日本蘭王蛋黄🥚$𝟏𝟑𝟐美國脊扒牛肉在加州相當流行的😚,屬牛後腰脊部位,全隻牛只有𝟐%,非常珍貴㗎!!! 肉質軟滑,牛味濃而多肉汁😆,炙燒後更好吃~☆ 慢煮煮成牛肉芝士漢堡🧀$𝟖𝟐☆ 頂級美國脊扒牛肉芝士漢堡🍔$𝟏𝟎𝟖漢堡包的

☆ 慢煮煮成牛肉•蒜香醬油炒飯•流心香煎日本蛋🍖$𝟏𝟎𝟑

☆ 頂級美國脊扒牛肉•珍珠米飯•日本蘭王蛋黄🥚$𝟏𝟑𝟐

☆ 慢煮煮成牛肉芝士漢堡🧀$𝟖𝟐

☆ 頂級美國脊扒牛肉芝士漢堡🍔$𝟏𝟎𝟖

漢堡包的賣相同樣吸引,分為慢煮煮成牛肉及頂級美國脊扒牛肉😝。麵包鬆軟,芝士炙燒過,兩款之中,我更愛脂肪含量高一點的脊扒牛肉漢堡~

☆ 秘製熟成牛辣肉醬配經典脆炸薯條🍟$𝟒𝟐

多款菜式之中,我最愛這個秘製熟成牛辣肉醬薯條🤣!!! 肉醬微辣,不但充滿牛香和脂香,更有香料味道,超惹味(≧▽≦)//// 用來蘸薯條或配飯也激美味哦~💕
2024-02-08 123 瀏覽
嗌外賣唔肯俾menu我睇,淨係俾佢自己落單部機我睇叫我揀食咩,部機啲item完全冇寫價錢。叫我揀飯揀醬,揀個陣完全冇講每樣嘢要加幾錢,俾錢個下見到貴咗好多先知個飯要加錢,醬又要加錢,但趕時間就冇叫佢轉返🥹揀醬個陣又話俾多款醬我,食個陣發現冇俾,加錢買個款醬好難食,完全俾錢買難受,揀返本身唔洗加錢個款仲好食😭揀蛋就話本身個蛋要堂食先有,叫我揀溫泉蛋,又唔講要加$27蚊,最後咩蛋都冇要到🥹食個陣先諗起煎蛋應該係免費🥹但佢店員完全唔講🥹咁樣呃個客加錢買咗咁多,個客下次都唔會再食囉😅唔肯講清楚每樣嘢要加幾多錢,咁咪好哋哋俾個menu人睇😅呢間嘢唔會再食
外賣自取
2024-02-03 149 瀏覽
間唔中會見到依間慢煮牛既post彈出,覺得幾吸引,價錢唔算貴,所以今日經開同朋友去試。叫左慢煮熟成牛並盛加蘭王多(+$6),一上枱已經覺得唔對路,同平時post見到既都有幾大分別😅最正既係佢啲牛薄到好似parma ham咁, 唔係期望佢會厚切呀。但都唔洗咁薄呀?😂 慶幸加左個蛋黃可以送下飯….個飯勁細,食完仲好空虛,無飽肚感雖然話$88唔係貴,但依個質素唔會再去🫠

個飯勁細,食完仲好空虛,無飽肚感
雖然話$88唔係貴,但依個質素唔會再去🫠

2024-02-02 86 瀏覽
又搵到好嘢食慢煮熟成牛肉丼加隻蘭王蛋$6 算係良心價個紅酒燒汁仲係熱辣辣嘅,食之前淋上燒汁,食起上嚟好有儀式感!Menu 套餐可以有好多自由配搭、日式cafe懷舊嘅室內設計同埋友善嘅服務態度… 呢餐好滿意👍🏼#SlowCow#慢煮熟成牛肉丼#tsteats#ChopsticksAndForks
又搵到好嘢食
加隻蘭王蛋$6 算係良心價

#SlowCow
#慢煮熟成牛肉丼
#tsteats
#ChopsticksAndForks
2024-01-30 111 瀏覽
價錢相對係K11裡面算平, 平均 $100-$200 一個單點 Burger / 飯/ 粉,另要加一。店內空間好窄,比較嘈,坐得唔舒服,預係食快餐咁,但我無諗過會食唔飽,味道仲要好普通,牛肉好薄,唔算有牛味,食完好似食空氣咁,個 Burger 仲以為係兒童餐,直徑約 8-9cm ,薯條得十條,食完感覺同去M記食一個廿蚊漢堡餐一樣,一D都唔比,女仔都唔夠食,薯條仲比M記少。另外個意粉似 Canteen 質素,非常普通,牛的份量已經係加大了,食完都係完全唔飽。不推薦去食。
店內空間好窄,比較嘈,坐得唔舒服,預係食快餐咁,
但我無諗過會食唔飽,味道仲要好普通,
牛肉好薄,唔算有牛味,食完好似食空氣咁,
慢煮熟成牛肉芝士漢堡餐
食完都係完全唔飽。
頂級美國三角脊扒牛肉意粉

不推薦去食。
2024-01-20
2024-01-30 83 瀏覽
Slow Cow主打招牌菜慢煮熟成牛肉飯,店內裝潢以日系美式復古風格為主調,店內搵到唔少日本插畫大師原田治作品 OSAMU GOODS 可愛角色嘅蹤影!餐廳位於K11 Art Mall,價錢抵食之外,環境同食物質素 🆙由肉類、主食、醬汁、配料,以及份量都可以自由選擇同配搭,customise 最適合自己嘅味道😋😋慢煮熟身牛肉 ($88) /特盛🍚🥩 (+$48)必試牛丼✨另外亦叫咗三角脊扒牛肉(+$38),生熟度處理得啱啱好👍🏼經慢煮牛肉肉質軟嫩,加配蘭王蛋($6)色澤橙黃飽滿,見到都食指大動😝夠哂蛋香🥚飯粒沾滿蛋汁,揀選蒜香醬油炒飯($5)香口富蒜香牛油香味,撈勻秒速食完‼️頂級美國三角脊扒牛肉芝士漢堡🍔($88)芝士輕炙更香,配搭佢招牌三角脊扒牛肉,漢堡size啱啱好一啖食得哂芝士、三角脊扒牛肉及蔬菜,牛丼以外不錯選擇✔️愛奴縣伊予柑🍸($28)味道清爽,食完飲返杯可以解膩😝

慢煮熟身牛肉 ($88) /特盛🍚🥩 (+$48)

頂級美國三角脊扒牛肉芝士漢堡🍔($88)

愛奴縣伊予柑🍸($28)
味道清爽,食完飲返杯可以解膩😝
2024-01-24
2024-01-28 51 瀏覽
Slow Cow 牛丼新造HOW to Live Well 副線品牌SLOW COW聯乘日本插畫大師原田治人氣品牌 OSAMU GOODS店內有好多OSAMU GOODS角色嘅蹤影將傳統日式牛丼重新演繹以慢煮熟成牛肉為主可按個人喜好自由拼配出自己喜歡嘅配料好似醬汁、飯底、日本雞蛋等等而且價錢尚算親民👍自組咗招牌菜慢煮熟成牛肉飯和牛肉質軟嫩、肉味濃郁、油花豐富牛肉本身調味不重,配合香辛芥末籽肉汁再同自家製鮮忌廉一同拌勻食用蒜香醬油炒飯好香好有驚喜,非常建議加錢試炒飯唔係乾身類型,少少濕糯的口感另外加錢日本蘭王蛋,蛋香味濃郁配合炒飯味道更有層次感雖然朋友試咗主推嘅紅酒照燒汁但一致認為芥末籽肉汁比較好食而且用嚟點薯條都好適合(😂✨第二次去食試咗咖哩蛋黃醬,都好出色!食完見附近都幾多人食慢煮熟成牛肉三文治下次都可以再試吓,推薦!。慢煮熟成牛肉飯 $88- 牛肉並盛 90g- 蒜香醬油炒飯 +$5- 芥末籽肉汁 / 咖哩蛋黃醬- 日本「蘭王」生雞蛋黃 +$6。慢煮熟成牛肉飯 $88- 牛肉並盛 90g- 蒜香醬油炒飯 +5- 紅酒照燒汁- 脆炸薯條 +$23📍Slow Cow尖沙咀河內道18號K
Slow Cow 牛丼新造

HOW to Live Well 副線品牌SLOW COW
聯乘日本插畫大師原田治人氣品牌 OSAMU GOODS
店內有好多OSAMU GOODS角色嘅蹤影
將傳統日式牛丼重新演繹
以慢煮熟成牛肉為主
可按個人喜好自由拼配出自己喜歡嘅配料
好似醬汁、飯底、日本雞蛋等等
而且價錢尚算親民👍

自組咗招牌菜慢煮熟成牛肉飯
和牛肉質軟嫩、肉味濃郁、油花豐富
牛肉本身調味不重,配合香辛芥末籽肉汁
再同自家製鮮忌廉一同拌勻食用
蒜香醬油炒飯好香好有驚喜,非常建議加錢試
炒飯唔係乾身類型,少少濕糯的口感
另外加錢日本蘭王蛋,蛋香味濃郁
配合炒飯味道更有層次感

雖然朋友試咗主推嘅紅酒照燒汁
但一致認為芥末籽肉汁比較好食
而且用嚟點薯條都好適合(😂
✨第二次去食試咗咖哩蛋黃醬,都好出色!

食完見附近都幾多人食慢煮熟成牛肉三文治
下次都可以再試吓,推薦!

。慢煮熟成牛肉飯 $88

- 牛肉並盛 90g
- 蒜香醬油炒飯 +5
- 紅酒照燒汁
- 脆炸薯條 +$23

📍Slow Cow
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201B號舖
2024-01-28 43 瀏覽
K11有新店進駐,Slow Cow主打日式慢煮牛丼,美式風格裝修超吸晴!!🐂👯‍♀️- Slow cow 招牌 HK$132 🐂🍛🍝頂級美國三角脊扒牛肉經過慢煮後,肉質超柔軟,嫩滑濕潤入口即融,牛味非常出眾。旁邊鮮忌廉及蘭王生雞蛋提升牛肉香氣,配上白飯或蕃茄意粉,真係一絕!!✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧#尖沙咀美食 #尖東美食 #SlowCowhk #K11ARTMALL #日本菜 #意粉 #麵 #牛排 #飯

Slow cow 招牌

- Slow cow 招牌 HK$132 🐂🍛🍝

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧

Slow cow 招牌
  • 慢煮熟成牛肉
2024-01-27 41 瀏覽
好多人都大讚呢間牛丼十分出色,終於抽到時間來試下!點了兩款牛都好好味😋.慢煮熟成牛肉較有咬口,牛味濃厚,而另一款頂級美國三角脊扒牛肉好嫩滑,入口即溶好正🤤加埋蒜片勁香口👍🏻.可以有六款配搭,揀左珍珠白米飯🍚好有咬口👍🏻配唔同醬汁食好正🤤日式炒雜菜多款蔬菜好有誠意,健康好味😌.一定要介紹5款醬汁,各有特色必試!我最愛紅酒照燒汁和芥末籽肉汁,同牛味最夾👍🏻 香橙肉汁就好夾蔬菜,咖喱蛋黃醬味道最香😌好辣🌶️之人一定要試下霹靂辣椒醬,味道滿特別有啲似墨西哥醬.食牛丼一定要加日本蘭王蛋!蛋味香濃,令成碗牛丼味道提升咗一個層次!.心思思想試埋炸雞,估唔到咁有驚喜!勁厚肉juicy好好食!醬汁特別係千島醬帶點辣.再飲杯茶🍵 解油膩好舒服😌難怪咁多人大讚,我地都食到不停話好好食😋愛牛之人一定要來試下!.

最近開咁多熟成牛肉飯 自己食過咁多間 最like就就係slowcow 有炒飯底 夠熱 +$38 簡左美國三角脊牛 牛肉選用既部位真係唔錯 只會少少肥 唔會un 最緊要燒完真係足牛味 唔似出面好多又凍又生冇肉味好似食sashimi咁 或者用澳洲牛一d牛味都冇 價錢黎講 都比出面熟成牛肉飯平好多 畢境仲要係商場鋪黎講定價算好抵食 而且佢地d chair真係幾好坐 自己都係鐘意係商場食 見識過太多街鋪個衛生情況 坐得又迫又趕又唔執台😅 返工都係想善待自己 舒舒服服唔想同人迫 都係返商場食

2024-01-25
2024-01-24 60 瀏覽
k11 art mall逛街偶然发现的牛丼🐮尝试了slow cow的招牌自选搭配选择了慢煮熟成牛肉+鲜忌廉+生鸡蛋+日式炒杂菜底+红酒汁日式杂菜底非常的清爽 有西兰花胡萝卜脆瓜慢煮牛肉肉质还不错 配上红酒汁和蛋液 一口下去还是蛮满足的总体评价是可以尝试的
k11 art mall逛街偶然发现的牛丼🐮
尝试了slow cow的招牌自选搭配
选择了慢煮熟成牛肉+鲜忌廉+生鸡蛋+日式炒杂菜底+红酒汁
日式杂菜底非常的清爽 有西兰花胡萝卜脆瓜
慢煮牛肉肉质还不错 配上红酒汁和蛋液 一口下去还是蛮满足的
总体评价是可以尝试的
慢煮熟成牛肉
SLOW COW is my latest Japanese Beef Bowl obsession! Their signature “Slow-cooked Dry-aged Beef” is simply irresistible 🤤 I customised my beef bowl with Garlic Fried Rice (+$5) and a premium Japanese Egg Yolk (+$6). I loved their Red Wine Teriyaki Sauce and their homemade fresh cream. 🍽️ Slow-cooked Dry-aged Beef: $88 (base price)You can upgrade to “USDA Prime Trade Tri Tip Beef” (+$38) and choose other toppings like Homemade Curry, Peri Peri, and Mexican Meat Sauce! Only wish the portion was slig

You can upgrade to “USDA Prime Trade Tri Tip Beef” (+$38) and choose other toppings like Homemade Curry, Peri Peri, and Mexican Meat Sauce! Only wish the portion was slightly bigger because it was so YUM. 😮‍💨

I must admit, it’s more worth it than the MASHI NO MASHI Wagyu Donburi ($195). With customization, my total bill at SLOW COW came to ($105) excluding service charge.

Can’t wait to go back for more!
Slow-Cooked Dry-Aged  Beef Bowl
2023-12-23
  • Slow-Cooked  Dry-Aged  Beef  Bowl
2024-01-17 32 瀏覽
外賣叫左個牛肉飯由攞外賣到食只不過過左半個鐘右左成個飯係硬到咬唔到同一舊舊 牛肉同相係差好遠 煮得過熟已經變曬深啡色之後立刻攞返去餐廳問 職員話d飯要先ding返熱去喎 就算飯凍左 其實都唔會硬到一舊舊啦 食物質素係非常差 職員亦完全唔識處理問題
外賣叫左個牛肉飯
由攞外賣到食只不過過左半個鐘右左
之後立刻攞返去餐廳問 職員話d飯要先ding返熱去喎
就算飯凍左 其實都唔會硬到一舊舊啦
食物質素係非常差
職員亦完全唔識處理問題
外賣自取
2024-01-14 139 瀏覽
🎪熊妹上個月行過「K11」,發現原來係《HOW》隔離開咗間牛牛店食慢煮牛肉飯《SLOW COW》,聽聞係《HOW》團隊新開的姊妹店,《HOW》出品一定好有質素啦✨,試過《HOW》的西餐,就可以試吓《SLOW COW》的日式牛肉飯,係新嘢喎🆕!📌《SLOW COW》走美日式風格,餐廳的格局好似日本cafe咁,以日式木系🧱為主,有好幾張木枱木凳嘅二至四人枱,仲有幾張比較矮的梳化卡位🛋️,日本Cafe就係偏向一個個卡位隔住,保持私人空間。📌座位格局就走日式風🇯🇵,餐廳裝潢就走美式風🇺🇸,門面招牌以紅色為主,餐廳地板用上黑白格仔圖案🏁,係典型西部牛仔🐮美式復古風格?📌牆身同餐廳招牌都有日本OSAMU GOODS的圖案好吸睛呀,睇嚟係同佢合作喎🤝!📌牛肉飯點餐嘅方法好特別,一個標準size嘅牛肉飯$88,包90g肉類、飯底同醬汁,QR code點餐,先揀肉類,肉類有招牌慢煮熟成牛肉同美國三角脊扒牛肉揀,另外仲有炸雞同豚肉片;跟住就揀飯底,有傳統嘅日本珍珠白米,或者加$5轉蒜香醬油炒飯或者加$8轉蛋白炒飯,唔想食飯有意粉揀,唔想食碳水,仲可以加$8沙律或者雜菜做底,真係包羅萬有,咩都有得揀,最後就揀
📌牛肉飯點餐嘅方法好特別,一個標準size嘅牛肉飯$88,包90g肉類、飯底同醬汁,QR code點餐,先揀肉類,肉類有招牌慢煮熟成牛肉同美國三角脊扒牛肉揀,另外仲有炸雞同豚肉片;跟住就揀飯底,有傳統嘅日本珍珠白米,或者加$5轉蒜香醬油炒飯或者加$8轉蛋白炒飯,唔想食飯有意粉揀,唔想食碳水,仲可以加$8沙律或者雜菜做底,真係包羅萬有,咩都有得揀,最後就揀埋點飯嘅醬汁五選一,係分開上嘅。另外仲可以加錢加配料,加多隻蛋,加$6有日本「蘭王」生蛋黃或者加$10溫泉蛋或者流心煎蛋。驚唔夠飽,仲可以額外加$28叫大盛120g或者加$48特盛150g。成件事都好日本點餐文化,乜嘢都有得自己選擇。

📌除咗牛肉飯,仲有漢堡包🍔、三文治🥪、炸雞🐥、沙律菜🥗,咁多食物款式揀,實有一樣啱食。
慢煮熟成牛肉
慢煮熟成牛肉,$ 88 轉大盛120g加$28 ,蒜香醬油炒飯,加$5,流心香煎日本蛋,加$10,紅酒照燒汁
第一次嚟梗係要試吓佢個招牌菜先啦。樹熊係餓底又係飯桶,標準size又點夠佢食啊?所以諗都唔諗就嗌咗個大盛俾佢。

慢煮熟成牛肉加飯加蛋再配紅酒照燒汁🍷,相信都係經典招牌菜嘅配搭。

用上美國熟成的牛肉🐮,用慢煮嘅方式令到牛肉變熟,薄薄地一片,食落去好重牛肉味,脂肪係極少食落去真係啖啖肉,唔點醬汁,成陣味真係好重,慢煮可以令到牛肉肉質同牛肉味道都保持耐啲,果然係招牌菜。
慢煮熟成牛肉
品嚐用牛肉的肉味,又可以試吓點醬汁,加多重醬汁嘅味道。紅酒照燒汁🍷配呢份慢煮熟成牛肉真係無懈可擊,味道帶甜嘅照燒汁點落牛肉片上面,食落牛肉多一份甜味,又唔會蓋過牛肉本身嘅味道,呢款醬汁真係調理得唔錯。

飯底揀咗蒜香醬油炒飯,用醬油炒成嘅珍珠米飯🍚,珍珠米都依然粒粒分明有咬口,成個炒飯好夠醬油味道,就咁食已經好夠鹹味,再加埋側邊脆卜卜的蒜香片,食一啖飯嘅時候放上一兩片,增加口感之餘,口腔仲充滿蒜香嘅味道,鹹鹹地,所以話就咁食個飯已經好好味。

另外仲加咗一隻流心香煎日本蛋🍳,煎熟咗的蛋白底,成托住中間依然橙紅通透嘅生蛋黃,一望落去已經非常吸睛,一吉入去,流心嘅蛋黃澎湃咁湧出,撈埋炒飯一齊食,多一重濃郁蛋黃嘅味道,這就是日本料理獨特嘅秘方之處。
頂級美國三角脊扒牛肉芝士漢堡
頂級美國三角脊扒牛肉芝士漢堡, $88
試完個牛肉飯,梗係要試吓牛肉漢堡包啦!試完慢煮熟成牛肉,就梗係要試吓另一款美國三角脊扒牛肉。

漢堡包🍔唔係好大,但材料非常豐富,蕃茄生菜芝士都多到跌哂出黎,芝士片🧀仲要係完整一大片夾在中央,這片芝士的做法唔係平時漢堡咁用漢堡排的熱力令佢溶化變熱溶芝士,而係用火槍燒過🔥的火灸芝士,好香的燒烤味,係火烤的香味,比起熱溶芝士的流質,這片火灸芝士仲保持原本芝士的口感,唔係溶化係牛肉入面,可以分明咁食出片片芝士固體的質感,又可以保留三角脊扒牛肉的原味道及口感,不會太過嗆牛肉的味道,變成喧賓奪主,咁的做法很聰明又新穎。

三角脊扒牛肉份量都幾多,有三四大片,比起慢煮熟成牛肉,三角脊扒牛肉比較乾身但一啲都唔鞋,唔係慢煮的方法少了肉汁,但肉質好實在,全部都係零脂肪瘦牛肉位,就算一啖咬落牛肉片同芝士片🧀,都可以分別食出兩種食材的原味,然後再在口腔混合一起,比起平時食的牛肉漢堡排跟熱溶芝士係偏濕潤有汁的食法,這款係乾身漢堡的食法,兩款各有千秋,這個三角脊扒牛肉漢堡係可以值得一試👍🏻。
日式唐揚炸雞,$48
食完正餐緊係要食小食,試埋佢個炸雞先!

炸雞有三大件,真係幾大一件,係剛剛炸起熱辣辣,炸皮脆卜卜,呢隻係酥炸脆雞,比起《HOW》款日式炸雞再酥脆一點,當然都會油一點,跟上的醬汁係千島辣醬,酸酸地帶丁點辣味,成件事好惹味,雞肉位嫩滑,食落係啖啖肉,大件到食幾口先食完,仲有啲椰菜絲疊底吸下啲油份,這就是日本料理的細膩!
有機水耕菜沙律
有機水耕菜沙律,$23
熊妹食飯又點會無菜呀?點左個水耕菜沙律解解油膩。水耕沙律菜🥬好新鮮,撈上黑醋醬汁,仲有幾粒車厘茄🍅,食返啲菜🥬,頓時覺得清新左!
自家製咖喱汁,自家製墨西哥肉醬
📌另外店員仲介紹左幾款醬汁點薯條一流!
自家製咖喱汁,跟餐加$8
驚喜地咖哩汁🥘入面有少少薯仔蓉,辣辣地真係好配薯條。
自家製墨西哥肉醬,跟餐加$12
墨西哥肉醬就用上墨西哥辣椒🌶️,所以味道偏辣,肉醬點薯條,就唔係醬汁咁簡單,肉醬有咁多肉碎咁濃味的醬料,唔至點薯條,可以撈飯撈意粉都得。
Sapporo Premium Beer-沖繩縣菠蘿
Sapporo Premium Beer-沖繩縣菠蘿,跟餐價,加$22
熊妹見呢個果汁酒幾特別,揀左沖繩縣菠蘿,帶少少微酸。
Coca Cola Coke
Coca Cola Coke,跟餐價,加$12
樹熊可樂怪, 唔洗問實揀可樂🥤。可樂配漢堡,不用多說了。
📌美國牛肉與日本生雞蛋跟珍珠米的配撘,這就是「牛丼新造」的創意新概念!掂!
2024-01-08
頂級美國三角脊扒牛肉芝士漢堡
有機水耕菜沙律
自家製咖喱汁,自家製墨西哥肉醬
Sapporo Premium Beer-沖繩縣菠蘿
  • Sapporo Premium Beer-沖繩縣菠蘿,Coca Cola Coke
HOW dept 開副線‼️命名為Slow Cow, 位於 尖沙咀K11 art mall 本店隔離,行日系洋式風,棗紅色配搭木系嘅裝修好易認🤤今次嚟係想試吓佢哋嘅牛丼!搵返日本嘅味道:-1️⃣「慢煮熟身牛肉/ 並盛 🍚🥩($88+)」(👩🏻‍🍳)係店嘅招牌,叫左三角脊扒牛肉 (+$38),生熟度同肥美程度啱啱好!而加配嘅蘭王蛋夠蛋香,蛋汁覆蓋住每一粒日本米,而且米飯仲有蒜香牛油香味,easy清盆!味道接近東京食嗰間🤪~ Slow-cooked beef garlic butter rice (OUSDA PRIME GRADE TRI-TIP BEEF)👍🏻-2️⃣「慢煮熟成牛肉芝士漢堡🍔 ($82)」超香炙燒芝士香🧀️,牛肉正常,麵包有啲乾身,份量亦都可以再大少少~Slow-cooked beef burger-3️⃣「薯條🍟($23)(肉醬$12+咖喱汁$8)」本身有鹽已經好夠味🤪,外脆內軟,兩個醬汁將味道再昇華~Fries 👍🏻-4️⃣「3%雞尾酒🍸($22)」店員會比一隻杯再加啲冰俾你,咁同朋友可以share似,送下小食,有5款口味,當中最鍾意蘋果好清新🍎🌱 ~Japanese cocktail
2️⃣「慢煮熟成牛肉芝士漢堡🍔 ($82)」
3️⃣「薯條🍟($23)(肉醬$12+咖喱汁$8)」
4️⃣「3%雞尾酒🍸($22)」
店員會比一隻杯再加啲冰俾你,咁同朋友可以share似,送下小食,有5款口味,當中最鍾意蘋果好清新🍎🌱 ~Japanese cocktail (3%)