2024-04-03 167 瀏覽
今日食評✍🏻Outback @yoho mall 1️⃣肉醬意粉加$18配餐湯&餐飲肉醬意粉都幾大碟賣相唔錯意粉又好有咬口醬汁夠多餐湯就一般但係杯熱咖啡就好好飲2️⃣散叫薯條🍟36相對抵食好多餐廳都要$40至$70薯條新鮮炸起,香脆可口不過最好味嘅都係佢跟餐嘅黑糖麵包🥖BB木製凳幾好坐有四枝蠟筆送俾BB食飯嘅時候畫畫🎨⋯⋯全單加一169無論大鋪小店我哋都會盡試盡講Follow我哋bw.foodie
Outback @yoho mall

但係杯熱咖啡就好好飲

2️⃣散叫薯條🍟
36相對抵食
好多餐廳都要$40至$70
薯條新鮮炸起,香脆可口

不過最好味嘅
都係佢跟餐嘅黑糖麵包🥖

BB木製凳幾好坐
有四枝蠟筆送俾BB食飯嘅時候畫畫🎨⋯⋯

全單加一

Follow我哋bw.foodie
2024-03-09 165 瀏覽
今日食評✍🏻Outback@Yoho mall好多兒童餐選擇我揀咗意粉🍝、炸雞🍗腸仔、豬肋骨、薯條🍟配豆奶🥛炸雞🍗好好味😋香脆肉嫩腸仔ok豬肋骨醬汁有啲淡可能配合返小朋友嘅口味薯條ok最好味係餐包😏最開心係有兒童crayons 米豬都畫咗一陣畫🎨先食飯不過唯一可以建議改善位點餐嘅時候侍應見我點咗個兒童餐隨後問咗佢你自己食乜嘢?其實佢可以話『仲有冇其他order?』免得客人尷尬連加一埋單107無論大鋪小店我哋都會盡試盡講Follow我哋bw.foodie

Outback@Yoho mall

好多兒童餐選擇
我揀咗意粉🍝、炸雞🍗腸仔、豬肋骨、薯條🍟配豆奶🥛

炸雞🍗好好味😋香脆肉嫩

最開心係有兒童crayons
米豬都畫咗一陣畫🎨先食飯

不過唯一可以建議改善位
點餐嘅時候侍應見我點咗個兒童餐
隨後問咗佢你自己食乜嘢?
其實佢可以話『仲有冇其他order?』
免得客人尷尬

連加一埋單107

Follow我哋bw.foodie
我哋叫咗兩份slow roasted prime rib 都要 medium rare,嚟到除咗連個樣都望落乾到爆炸之外,仲要兩份都完全一定唔係所謂嘅medium rare。一切開見到竟然連入面都係咁乾爭爭,食落仲要好似煲湯瘦肉咁,每一啖都咬到個口好攰先吞到落肚,完全係為咗唔想浪費先食埋佢。然後個汁都唔同曬味,而家食落竟然同美極差唔多。明明係好多年前細個同屋企人排兩粒鐘都要食到嘅開心回憶,變成而家咁樣真係好可惜…
Slow  roasted  prime  rib
2023-12-20 508 瀏覽
一行六人捻住据扒,家人提早5點半已經拎定飛,點知等到7點幾先入座,未食之前已經有不太愉快經歷。事源當時陸續有數張2六人檯埋單,係係未有叫好既情況下,有一檯客人入座,覺得奇怪,有禮貌咁向職員查詢叫號情況,但職員答唔知道唔清楚😅,真係聽到呆左,但家人想食就照等,但覺得職員對答上同等位安排可以再清晰D。黎outback 一定係食黑糖麵包,真係好好食,最開心係可以encore 再encore, 今次encore 左兩轉,黑糖麵包太好食啦。跟餐湯一般呢個蝦闊條面ok,正常發揮通常豬胺都好難出錯,呢塊ok,但可以嫩D叫左兩個唔同熟度牛扒,一個3成一個七成,兩塊都ok,算抵食仲叫左個risotto, ok 少少辣,幾惹味最後埋單約1500,人均250到,西餐食扒黎講算ok,但服務黎講有D混亂,可以改善,都係覺得最好食最抵食都係黑糖包

跟餐湯一般

呢個蝦闊條面ok,正常發揮

通常豬胺都好難出錯,呢塊ok,但可以嫩D

叫左兩個唔同熟度牛扒,一個3成一個七成,兩塊都ok,算抵食

仲叫左個risotto, ok 少少辣,幾惹味

• 黑糖包
2023-11-13 509 瀏覽
約了三五知己去吃下午茶餐,環境舒適清靜,最適合傾偈撮舊。每人叫了一個餐share食,有麵包有湯有主菜和飲品,麵包和飲品仲要係無限添。湯是青瓜忌廉湯,不油不膩,青青地,唔錯。*香煎蟹肉餅沙律~蟹餅淋淋地沒什麼口感,但沙律菜配柚子汁就非常好吃。*燒雞肉芝士夾餅~雞肉不錯。主要是個芝士夾餅好好味,滿滿的芝士,最啱我呢d鐘意食芝士嘅人,又香又軟。*燒肉醬味豬肋骨~骨多肉少,燒得不夠香,欠些火喉;但薯條就炸得唔錯。
約了三五知己去吃下午茶餐,環境舒適清靜,最適合傾偈撮舊。
湯是青瓜忌廉湯,不油不膩,青青地,唔錯。
2023-11-09
2023-11-12 326 瀏覽
形點這間區outbacks 週末週日經常午餐時間要在門外等好長時間。原因不單止是人多,也是因為人手不足所致。今天星期日11月12號,我們一行二人去到餐廳門口撳飛仔,我攞到58號飛,佢嗌到47號。之後我望入餐廳,發現好多吉位,全部都係枱面是堆積上手客人的碗碟,然後再望餐廳出邊嘅戶外嘅seats,與及吧枱,全部都一樣係上手食客淨落嚟嘅碗碟同埋食物殘渣。根本冇人執枱。我同門口比飛我哋嘅侍應講,我哋想坐出邊,佢話人手不足,出邊未有人執枱,跟住我話我哋等唔到10張飛,你有吧枱俾我哋好嗎?跟住佢話等陣睇吓有冇人得閒執吧枱。因為我好好禮貌,所以佢真係搵個人同我執個巴枱俾我哋坐,唔使我哋排隊。我哋大概用餐接近45分鐘便走,全程餐廳門外都係積滿好多個等嗌飛的人,而餐廳裏頭依然繼續好多未執枱嘅吉位。戶外嘅座位全部都係吉的,但係冇人執枱。人手不足的問題浪費了食客寶貴的時間。佢特登唔請人?定係請唔到人?
小編以前好鍾意食outback 每逢生日或者節日都去呢度慶祝🥳慢慢食落覺得食物愈黎愈普普 但價錢又愈黎愈貴😟今次再食直頭失望 唔想再黎😢黑糖麵包(free)Outback其中一樣出名的菜式非黑糖麵包莫屬黎呢度食野就會免費送🤤仲要免費refill真係可以食麵包食到飽🤭食落有淡淡的黑糖香味熱辣辣的麵包配上旁邊甜甜的cream好好食配湯食都一流不過今次食個包室溫個cream又唔夠凍冇左個種冰火交融的過癮😥美國紐約西冷牛扒 12oz - 黑椒汁($328)配是日餐湯/特色沙律+特色自選配菜x2本來想食肉眼扒 點知原來星期五六日5pm後先供應想食的朋友仔記得留意返啦😬先講價錢 比起以前簡直翻倍❗️幾年前食都係百幾二百蚊 幾抵依家貴左咁多 我當然對佢有更高的expectation至少要keep到水準呀我地叫左medium點知外面煎到好似全熟咁 好很難切🥴入面睇黎又好似五成未足Supposed應該有好多肉汁(esp我切得咁用力) 點知零肉汁 真係好失望😪調味除左好鹹我都唔知有咩好講兩個人唔想浪費都食剩一半🤧香草蕃茄海鮮意粉($168)+$10可以加配是日餐湯/+$30加配特色沙律呢個係好食嘅🫶🏻醬汁似
慢慢食落覺得食物愈黎愈普普 但價錢又愈黎愈貴😟
今次再食直頭失望 唔想再黎😢

黑糖麵包(free)
Outback其中一樣出名的菜式非黑糖麵包莫屬
不過今次食個包室溫
個cream又唔夠凍
冇左個種冰火交融的過癮😥
黑糖麵包

美國紐約西冷牛扒 12oz - 黑椒汁($328)
配是日餐湯/特色沙律+特色自選配菜x2
至少要keep到水準呀
我地叫左medium
點知外面煎到好似全熟咁 好很難切🥴
入面睇黎又好似五成未足
Supposed應該有好多肉汁(esp我切得咁用力)
點知零肉汁 真係好失望😪
調味除左好鹹我都唔知有咩好講
兩個人唔想浪費都食剩一半🤧

香草蕃茄海鮮意粉($168)
+$10可以加配是日餐湯/+$30加配特色沙律

今非昔比
以前會焗到好淋 甜薯好甜 配埋融緊的cream食 好正🤟🏻
依家好似未焗熟咁🥸
特色自選配菜 - 焗薯仔🥔

會話要食靚牛扒的話依家真係唔使去outback 去其他地方好過🥲🥹不過佢地的外賣就扺食嘅 有啲平差唔多一倍😌

📌Outback Steakhouse (形點 I)
📍元朗朗日路9號形點 I L2樓2047& 2048號舖(元朗站K出口)
2023-07-26
黑糖麵包
香草蕃茄海鮮意粉
2023-06-26 532 瀏覽
首先叫左一個二百幾蚊既美國禾牛牛油果沙律, 點知黎到, 件牛完全切唔開, 咬唔爛, 我已經叫左半熟牛, 但整件牛都係根, 而且完全咬唔到吞唔落, 牛油果一上枱就見到上而每一黐咗隻蚊,係一隻活生生嘅蚊,所以牛油果又食唔到, 至於沙律菜全碟都有銹黃色, 一d都唔新鮮。 叫左兩份兒童餐, 一份雞肉炒飯,另一份係肉醬意粉,首先雞扒完未全無味,而且非常之乾,好似食緊雞肉乾。最普通嘅肉醬意粉,上到嚟味道完全古怪, 識落口有一啲臭味, 似化學味道。 兩個小朋友只食咗三份一, 之後其中一個食餐飯後兩個鐘後出現嘔吐、腸胃炎跡象。最後,一個叫咗份芝士漢堡包, 此份漢堡包已經是整餐最好的一個,但是當中的漢堡扒可以說是完全沒有水份, 而且食落口會有一陣酥味, 令到你唔想吞落肚。餐廳環境,我們被編排到一個卡位,一坐落位已經聞到好大陣臭味, 似沒有清潔乾淨,或是有嘔吐物的味道, 令到我一坐落去已經即時想走。 餐廳員工服務態度奇差, 招手要求幫助, 但員工看到都當沒有看見一樣, 整體感覺奇差, 食物價格超貴食物語品質不相符性價比超低, 完全不值, 沒有下次。
2023-06-25
2023-02-15 1482 瀏覽
相信大部份人都對呢一間西餐廳一啲都唔陌生~唔少人仲覺得黑糖麵包喺呢間餐廳嘅主菜🤣🤣我每次嚟到都自己一個啪晒成條黑糖麵包㗎!🍞每一次食黑糖麵包都會覺得outback可能係被西餐耽誤嘅麵包店🤣🤣講返正題先,雖然佢個黑糖麵包係好好食,但係大家都唔好忽略佢嘅主菜,其實都一樣性價比高!蕃茄餐湯🍅我哋嗰日去到嘅是日餐湯係蕃茄湯,一上枱就即刻心諗,唉應該都唔慌好飲😂點知原來估錯咗,呢個蕃茄餐湯唔會太酸,質地creamy,下次再食outback我會希望可以遇返呢一個餐湯🥰🥰凱撒沙律🥗呢個就正常發揮,沙律菜新鮮,不過就略嫌芝士同埋麵包粒份量唔夠多(其實沙律菜嘅份量都少🙈)燒肉醬味豬肋骨配烤雞(各半份)🐷🐔呢度嘅豬肋骨不嬲都有水準,今日都唔例外,肉質夠淋,而且調味適中🐖🐖~至於烤雞,我就覺得比較一般,除咗雞髀部份嘅肉質可以接受之外,雞胸真係比較鞋同埋乾身,味道亦都冇乜特別,呢個就有進步空間!順帶一提,呢一疊豬肋骨同埋烤雞嘅擺盤感覺略為遜色一啲,出嚟嘅感覺唔打卡able,細節位感覺上可以做得好啲~🙈🙈燒帶子煙肉白汁燴飯🥓🍛燒帶子原材料絕對唔係平價貨,食得出帶子有鮮味,絕對唔係冰封一萬年嗰種😂不過調味方面就偏
燒帶子煙肉白汁燴飯🥓🍛
燒帶子原材料絕對唔係平價貨,食得出帶子有鮮味,絕對唔係冰封一萬年嗰種😂不過調味方面就偏鹹少少~白汁燴飯醬汁味道唔錯,飯嘅軟硬程度亦都適中!👍🏻👍🏻
  • 蕃茄餐湯
  • 黑糖麵包
  • 燒帶子煙肉白汁燴飯
  • 燒肉醬味豬肋骨配烤雞
Suddenly craving for steak and american pasta, so decided to visit Outback where I haven't been to for quite a while. My previous experience in Outback wasn't quite impressing, but both the food and service were exquisite this time (maybe it's just because I didn't have really high expectation). Anyway, the 𝑳𝒐𝒃𝒔𝒕𝒆𝒓 𝑻𝒂𝒊𝒍 was so good that I wish I could have more. It was rich in the lobster flavor, tender and juicy. The 𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 𝑻𝒉𝒖𝒏𝒅𝒆𝒓 was really tasty too! Thought it would simply be a sweet treat like average american cake, but turn out the brownie has the right amount of saltiness which made it so perfect with the vanilla icecream. Recommended 𝗛𝗦𝗕𝗖 𝗰𝗿𝗲𝗱𝗶𝘁 𝗰𝗮𝗿𝗱 𝗵𝗼𝗹𝗱𝗲𝗿 to visit during weekday for the 𝗨𝗦𝗗𝗔 𝗣𝗿𝗶𝗺𝗲 𝗥𝗲𝗲𝗳 𝗮𝗻𝗱 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗦𝗲𝘁 for 2ppl cause it would be so much cheaper (Original :$780 / Promotion :$616)! Also remember to register for the free membershio through their Mobile App to enjoy 10% off a la carte menu items.
---
▪️ 𝑼𝑺𝑫𝑨 𝑹𝒆𝒆𝒇 𝒂𝒏𝒅 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑺𝒆𝒕 $780
。𝑫𝒂𝒊𝒍𝒚 𝑺𝒐𝒖𝒑 & 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅 𝒐𝒇 𝑪𝒉𝒐𝒊𝒄𝒆 & 𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑺𝒖𝒈𝒂𝒓 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒅
。🦞🥩 𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑼𝑺𝑫𝑨 𝑷𝒓𝒊𝒎𝒆 𝑵𝒀 𝑺𝒕𝒓𝒊𝒑 & 𝑳𝒐𝒃𝒔𝒕𝒆𝒓 𝑻𝒂𝒊𝒍 👍🏽
。🍝 𝑻𝒐𝒐𝒘𝒐𝒐𝒎𝒃𝒂 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂 (𝑺𝒑𝒊𝒄𝒚 𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎𝒚 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂)
▪️🦀 𝑪𝒓𝒂𝒃 𝑪𝒂𝒌𝒆𝒔 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑪𝒐𝒍𝒆𝒔𝒍𝒂𝒘 $256
▪️🍫 𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 𝑻𝒉𝒖𝒏𝒅𝒆𝒓 +$48
𝑻𝒐𝒐𝒘𝒐𝒐𝒎𝒃𝒂 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂
𝑪𝒓𝒂𝒃 𝑪𝒂𝒌𝒆𝒔 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑪𝒐𝒍𝒆𝒔𝒍𝒂𝒘
𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 𝑻𝒉𝒖𝒏𝒅𝒆𝒓
2022-12-18 990 瀏覽
今日食評✍🏻Outback @yoho mall試食指數⭐⭐⭐⭐店舖衛生⭐⭐⭐侍應態度⭐⭐⭐⭐⭐((每項5⭐️為滿分)) ·早年同朋友食過brunch就係未同老老試過outback人好多攞飛仔攞位需時20分鐘人多係咪好試過先知·我哋唔熟menu就跟set lunch menu點餐1️⃣煎帶子 risotto帶子係全碟最好味最值得推介俾大家嘅Risotto 就冇乜驚喜2️⃣雞扒茄汁意粉雞扒煎得好配上香濃芝士茄醬汁好味3️⃣跟餐包、餐湯、飲品全部一般令人失望覺得送嘅嘢就cheap cheap der請改善下餐包特色及餐湯的質量4️⃣+68/炸mushroom 有驚喜外香脆內有熱到辣咀的濕潤mushroom 有賣相有烹製技巧價格合理推介·全食都唔錯只係跟餐嘅嘢麻麻der·二人連加一三百幾合理·疫情下的食肆怕多人辛苦排得嚟又唔好食食外賣食到悶想岀去搵食又驚唔衛生·我哋bw.foodie幫到你無論大鋪小店我哋都會盡試盡講
Outback @yoho mall
試食指數⭐⭐⭐⭐
店舖衛生⭐⭐⭐
侍應態度⭐⭐⭐⭐⭐
((每項5⭐️為滿分))
早年同朋友食過brunch

想岀去搵食
又驚唔衛生
我哋bw.foodie幫到你
我哋都會盡試盡講
職員安排左我地坐餐廳入面既卡位,座位闊落舒適,驚喜發現有得睇世界盃⚽️,食到一半岩岩好開波,可以一路睇一路食🥳🥳🥳。———————————♥—————————————- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ♥️ 黑糖麵包Free🥖麵包好香黑糖味,質感軟熟,一直都係Outback最出色最保持到水準既出品!♥️ 美國紐約西冷牛扒 12oz $318USDA NY STRIP SIRLOIN表面整得太焦有啲硬,入面都符合5成熟既,牛味唔算濃郁,牛扒質素稍為下降左。♥️ 芝士白汁燒蝦寬麵 $156Toowoomba Pasta整體味道好淡,冇乜咸味,之前係其他分店食過一次同今次個味道差好遠🤨。♥️ 燒雞肉芝士夾餅 $138 誠意推介👍🏻👍🏻👍🏻Chicken Quesadilla第一次食既時候就愛上左🥰,之後成為左每次必食既菜式,咬開夾餅濃郁既芝士🧀拉到一絲一絲,跟左一個類似蜜糖芥末既醬汁,味道甜甜酸酸,加埋一齊食更滋味🤤!- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
———————————♥—————————————

Chicken Quesadilla

———————————♥—————————————
  • 黑糖麵包
  • 燒雞肉芝士夾餅
👩🏻‍🍳 Outback👨🏻‍🍳👣值得科勞指數:🏃🏻‍♂️🏃🏻🏃🏻‍♀️🏃🏻🍽我認,我每次去outback其實都係為左佢個黑糖包🤭當然,佢嘅意粉類都好creamy,都好正嘅,扒類我反而覺得一般般。作為大型連鎖扒店,不過不失啦,每次幫襯都食得好飽,性價比高嘅,有陣時食剩到可以拎外賣盒裝嚟當聽日lunch添。Btw 如果可以單獨買個黑糖包包就好啦🤤🤤🤤🤤🤤 📍地點:元朗 Yoho一期
👩🏻‍🍳 Outback👨🏻‍🍳

👣值得科勞指數:🏃🏻‍♂️🏃🏻🏃🏻‍♀️🏃🏻

Btw 如果可以單獨買個黑糖包包就好啦🤤🤤🤤🤤🤤

📍地點:元朗 Yoho一期

2022-10-17 708 瀏覽
同朋友行街行耐左,都想搵間舒服d既餐廳抖下,食個lunch,見到呢間餐廳室內外環境都唔錯,於是一齊試下。燒雞肉芝士夾餅$118推薦👍🏻夾餅外層好香脆,入面有好多雞肉,咬落外脆內軟☺️口感唔錯,咸咸地點埋醬汁,更加滋味😋唔知係咩醬汁,但味道同夾餅好襯。薯條炸得唔夠香脆,而且薯味唔夠突出。燒加拿大帶骨黑毛豬扒$158豬扒好厚身,要點醬汁先夠味道,醬汁有少少黑椒蒜味,唔會太咸,飯幾香,蔬菜略嫌煮太耐偏冧身。以試主菜配是日餐湯配黑糖麥包、另配菜、咖啡或汽水。餐湯似係洋蔥芝士忌廉湯,味道咸咸地,本人唔好洋蔥,麻麻地呢個湯。推薦👍🏻黑糖麥包夠鬆軟,加埋cream chesse🧀 一齊食,🤤味道好夾,唔夠食可以無限添加😉熱檸茶要親自浸茶包沖,味道偏淡。整體來講,除左夾餅同黑糖麥包比較好食,其他食物普普通通,勝在環境闊落,地方夠開揚,而且坐得舒服。

燒雞肉芝士夾餅$118

燒加拿大帶骨黑毛豬扒$158

以試主菜配是日餐湯配黑糖麥包、另配菜、咖啡或汽水。

熱檸茶要親自浸茶包沖,味道偏淡。

2022-10-16 578 瀏覽
今日同屋企人去 outback 食飯慶祝生日,但由於係公眾假期前一日,所以匯豐信用卡既優惠套餐冇供應我地點左個肉食拼盤套餐,係食物上臺前,當然就要食下佢既招牌黑糖面包啦!都可以保持到質素,個包香軟又帶點微暖,不錯不錯肉食拼盤,牛羊都叫左5成熟,但上臺感覺係7成,牛扒有少少筋,但都有牛肉香,羊架有少少可接受既羊騷味,豬都唔會乾柴,但要盡快食,塊豬凍左會變硬同乾!芝士香腸同炸雞都係拎貨既,但都不錯小食拼盤,豬肋骨幾軟淋,有醬香味,個個都話好食,而另外炸雞同薯仔都係岩岩炸起,所以都係好食既忌廉大蝦寬條麵,睇落係放左唔少芝士,但其實個味係有少少淡,唔夠咸,而寬條麵都食到啲忌廉汁同軟硬度都適中成餐最伏就係呢個炸洋蔥,比以前細個左,另外個洋蔥好多油,完全唔好味

芝士香腸同炸雞都係拎貨既,但都不錯