2022-04-16 195 瀏覽
芝士白汁燒蝦寬麵鍾意寬條麵既可以試下呢個 個麵算多汁jucy亦都多芝士😍😍 蝦算大仔都彈牙 仲有d蘑菇黑糖包黑糖包可以話係個度既特色,一落order就會同餐湯一齊送上黍當頭盤🥰🥰甜甜地又鬆軟,配上cream好好味😋呢個係我最愛 可以講食outback就係為左🥖🥖呢個可以無限補給(呢餐飯頭盤、甜品都係佢😍🤣)番茄肉醬意粉味道正常 如果鍾意食Pizza Hut既應該都會鍾意佢😂餐單上算最平既主食又飽肚點得過既🤔🤔pork berk well 豬扒有2個熟度可以揀好似係(9成&全熟)然而我地好懷疑豬扒生既會唔會肚痾所以揀咗全熟,但唔知係咪太熟所以有d硬好嚡😅😅😅而飯粒粒分明配埋少量蔬菜營養均衡😂😂
芝士白汁燒蝦寬麵

番茄肉醬意粉

pork berk well
2022-04-03 1112 瀏覽
有冇有人知道原來outback個黑糖麵包係可以外賣拎走,係小編朋友同我講,但去到店舖又吾夠膽嗌,壯夠膽先夠膽嗌😂😂😂小編仲要勁大鄉里出城,未食過outback。店員好貼心,會問你係咪即刻食,如果吾係就會畀凍嘅,確保麵包新鮮度👍黑糖麵包(🌟84.89/100) 💲10可氣炸鍋180度8分鐘,外脆內軟,黑糖味甜甜的,而且附送牛油好大盒,完全夠用,係有鹽牛油,抹落去個包到,升華咗另一個層次,鹹甜鹹甜,諗起都再想食🤤

黑糖麵包(🌟84.89/100) 💲10
外賣自取
2022-03-15 338 瀏覽
午餐又想食all day breakfast ~路過行吓喺YOHO就揀咗呢間🔆龍蝦湯表示幾好飲👍🏼仲有少少龍蝦粒仔🔆呢個all day breakfast 表現正常!但如果牛角酥再有誠意啲就更加好😂😂 擺盤可以再靚啲就好 (但見到隔離枱個男仔食剩一大半 可能個個人口味唔同😂😂😂)🔆我呢個燒春雞餐都幾抵食 因為薯條熱辣辣 正嘅!不過呢個餐就要等得耐啲 朋友食個個食到一大半我呢個先至嚟 燒雞都夠大隻嘅 肉質唔會太嚡 我就唔食皮嘅 所以就味道淡啲 濃啲嘅話就食埋皮啦大家😂😂呢杯蜜桃茶幾好飲 有少少漿口嘅感覺 夠濃郁👍🏼

🔆龍蝦湯表示幾好飲👍🏼仲有少少龍蝦粒仔

🔆呢個all day breakfast 表現正常!
但如果牛角酥再有誠意啲就更加好😂😂
擺盤可以再靚啲就好
(但見到隔離枱個男仔食剩一大半 可能個個人口味唔同😂😂😂)

🔆我呢個燒春雞餐都幾抵食
燒雞都夠大隻嘅 肉質唔會太嚡 我就唔食皮嘅
所以就味道淡啲 濃啲嘅話就食埋皮啦大家😂😂

呢杯蜜桃茶幾好飲
有少少漿口嘅感覺 夠濃郁👍🏼

2021-12-15 683 瀏覽
最近幾次叫外賣(燒雞肉芝士夾餅),發覺幾次都餅面太濃和太黑(過咗火)黑到不能進食,要棄掉,令到浪費食物和金錢。所以令我要分享一下,希望餐廳能夠監察出品食物的質素,希望能夠有改善
燒雞肉芝士夾餅
2021-12-04 562 瀏覽
我住YOHO,樓下商場這餐廳吃過無數次了。今次寫食評是因為很久沒有再光臨後再光顧的今天星期日,有感而發。食物質素不用我說,大家吃過都知道,都是正常的質素。有三點我要講。第一,中午時間等候的人很多。但餐廳內以往曾經供客人使用的吧枱,大概有10個座位,現在一直停止使用,慘害門口等候的客人不能使用這些座位。我曾經問過餐廳,他們說是疫情關係。但其實這個原因是完全沒有道理的。因為吧枱對住牆,背脊對住走廊。其他座位之間的距離遠比這個吧枱與其他客人距離近,為什麼這個吧枱要停止使用?慘害門口的客人要呆等。這是太官僚也是腦殘智障的決定!第二,跟以前的情況沒一點的進步,就是供應麵包和供應餐湯的時間完全不符合!一點也不夠人性化。我應該不會是全世界唯一一個人認為餐湯和麵包應該是同時享用的,對不對?今日的情況同以前一樣,麵包吃了一個,也之後又添加了一個,到主菜也來到的時候,突然餐湯才到。這真是神配合!這不是第一次,以往也是經常這樣!第三,員工搬運櫈的時候不是搬的,是拉的和拖的。結果是沿途大概10多呎的拉凳距離由頭拉到尾發出擾人的聲響!總結123點,就是這間餐廳食物是正常的,他的品牌本來可以營造成一間中高價的高級西餐廳,但事實上,培訓和員工表現都令到這間餐廳只是停留在一間茶餐廳的水平!
2021-11-18 563 瀏覽
Outback在香港已經一段很長的時間,還很記得帶小朋友去必定會有蠟筆及圖畫紙等,讓小朋友可以一面用餐一面專心創作,實在是典型的美國餐廳。今次下午有兩款的套餐都值得推介 ,其中雞肉芝士蘑菇夾餅比較特別, 起初還以為是墨西哥夾餅,入口感覺像是比較像脆餅, 外脆內軟車打芝士味濃厚, 十分香口, 咬落香脆,內裏煙韌,配蕃茄及茄乾沙律,薯條香脆可口,當中一個類似沙律醬加芥辣的醬汁, 芥辣味不重 ,但酸甜感很強。另一個套餐是芝士牛肉漢堡,肉汁豐富 ,另外配一小碗的炒洋蔥,碎 隨個人喜好另外加上 。 胡椒及洋蔥味明顯, 而漢堡牛肉和諧配搭帶出牛肉鮮味。套餐其中一 杯飲品叫了咖啡,按我專業咖啡師的標準來看,這咖啡實在那就可以不理了。值得一讚是餐前的黑糖麵包, 外脆內軟,配鮮打的淡味軟牛油, 像是鮮忌廉一樣,牛油香味配以黑糖香甜彼此配合, 鹹甜適中,成了餐前主打,非吃不可。性價比質素味道環境清潔回頭服務

性價比

質素

清潔

回頭

2021-11-17
  • 黑糖包
  • 澳坊芝士漢堡
2021-11-11 487 瀏覽
元朗愈開愈多西餐,但如果想環境舒服啲,地點又方便啲嘅,加埋價錢又抵食啲,相信outback 都幫到你!🔹黑糖餐包(任食):次次食都要叫兩三舊黑糖餐包先夠皮,因為佢次次上枱都係熱辣辣,黑糖味更加香甜。搽埋牛油就又香又甜~🔹蕃茄肉醬意粉:正正常常啦,勝在夠多肉碎同埋汁,唔會食到尾會唔夠味。味道偏酸,而且份量都幾大份,我就幾岩食啦。🔹芝士雞肉薄餅:熱食嘅時候,芝士係做到拉絲效果!芝士亦好香奶酥味,加埋薄餅皮唔會太厚,配搭得幾好!點埋個汁食就更加開胃👍🏾 但係跟餐嘅薯條就唔夠新鮮唔夠脆,所以就食唔哂嘅㊙️ 芝士雞肉薄餅值得一食,又平又正

黑糖面包

㊙️ 芝士雞肉薄餅值得一食,又平又正
黑糖面包
2021-10-04 657 瀏覽
假期放假, 午餐想食牛扒, 最後選擇左outback. 中午好到, 人山人海, 超多人等候. 好彩餐廳地方比較大. 人流比較容易疏道. Outback 的午市套餐性價比確實高, 價錢由$88-$228, 豐儉由人. 每個套餐都包餐湯, 包和餐飲. 餐廳座位舒適, 好適合一家大小. 2大2小, 點左3個套餐,  份量完全足夠. 點左蕃茄肉醬意粉, 烤帶子煙肉白汁燴飯和一份美國精選肉眼扒. 因為太肚餓,忘記影另多個碟. 我個人比較喜歡食肉醬意粉, 對比其他餐廳, 肉醬冇咁咸, 混埋意粉一齊食, 味道剛剛好. 烤帶子jumbo size, 大大粒, 鮮甜. 燴飯很淋, 小朋友會啱食多d. 肉眼扒不過不失, 牛味濃郁,  不會太韌. 小朋友最喜歡吃既係薯條, 真係炸得很脆. 下次會再光顧.  P.S. 免費做會員, 可享9折.
P.S. 免費做會員, 可享9折.
美國精選肉眼扒
2021-10-02
美國精選肉眼扒
2021-09-30 496 瀏覽
一直都只係食dinner,從未試過食佢地既lunch,可能都好多人 服務一般,但坐就坐得幾舒服,筆嬲佢地d野食都幾好食既呢樣招牌 一定讚啦炸磨菇 我真係未食過,又好好味😂😂😂😂你地下次去可以試下叫 襯熱辣辣炸好就要食 幾香口呢個就一般啦,岩哂我唔鐘意食有骨既魚,啖啖魚肉 不過都係襯熱食,唔係會有d腥上面個幾粒帶子幾好食,飯就正常薯條好味 中間夾住d芝士 要快食 否則唔流心

呢樣招牌 一定讚啦

上面個幾粒帶子幾好食,飯就正常

薯條好味 中間夾住d芝士 要快食 否則唔流心
中秋之後嗰日放假去yoho 食個tea, 點知周圍勁多人, 用個app拎位攞位度度都full, 係outback 出奇地好快有位咁就去。其實好耐之前食過幾次,雖然份量唔細但價錢唔平又唔係話特別好味,所以己一排無食過。不過有位就食啦….就咁一個意粉一個意大利飯加個沙律就4百幾5百,野飲睇完個drink list 都無咩吸引到我叫…..我覺得成餐最好味係送嗰個黑糖包….蟹餅牛油果沙律: 蟹餅確實有蟹肉既,牛油果都唔少。但成個沙律唔多汁,變左每樣野分開獨立食咁….蝦意大利飯: 加左d我最唔鐘意既青豆落去,同埋雖然我鐘意食意大利飯但呢個感覺好漏,食左幾啖己唔係好想食….蝦肉質感都一般雞肉+蝦闊條麵:一般

蟹餅牛油果沙律

蝦意大利飯

雞肉+蝦闊條麵
:一般

2021-09-22 283 瀏覽
Outback 有好多的分店,元朗這間也開了一段時間,我也經常光顧。下午茶時段,去食下野,因我真的好鐘意食cheese fried with blue cheese sauce!去到叫了一份炸洋蔥、雞肉夾餅和steak,真心小食、炸野,真的好味,因為可以配搭好味的醬料,仲要可以refill~但steak真是要改善下,叫了medium,但依然好硬和難咬,沒有牛肉味,一般般,白白浪費了🥲整體來說,小食最好味😋,會再次光顧。

整體來說,小食最好味😋,會再次光顧。
2021-09-11 414 瀏覽
今天和朋友於元朗形點午餐,她想吃一個簡單的沙律,我想吃黑糖包,那麼去Outback Steakhouse。今日餐湯是粟米忌廉湯,湯底濃厚加上原粒粟米粒,好味。我喜愛的黑糖麵包,每次都保持水準,即使未想好吃那個餐,我都會諗起黑糖麵包,太愛吃!「燒蝦凱撒沙律」是女士喜愛的餐點,大大碟的羅馬生菜,烤好的麵包粒,巴馬臣芝士,再加上烤過的鮮蝦,一個清新輕盈的午餐。「燒盲槽魚柳」魚肉烤得不錯,外層香脆,魚肉保持濕潤,配菜是甜豆、甜椒、甘筍、西蘭花🥦,這都是我喜愛的,清甜爽口。

2021-09-11 281 瀏覽
The steak was really good. The staff recommended us to ordered medium rare as it is served on a sizzling plate so it will cook a bit more because of the heat and she was right. The steak was super juicy and tender. It was seasoned well as I didn’t need to add any sauce with it. The mango mojito was refreshing and light up the night.
2021-09-10
2021-08-24 374 瀏覽
朋友生日想食outback,估唔到呢度平日都咁多人,好彩有訂位,7點幾已經有人排隊等位了。點咗個斧頭扒大餐。粟米忌廉湯幾大碗,可以分出4碗,味道唔錯。小食拼盤,肉類味道鹹咗少少 ,芝士薯條香脆可口。蘑菇薄餅,薄餅唔係脆,但芝士蘑菇造到少少拉絲效果,味道尚可。主菜係斧頭扒,好香嘅燒烤味,分量十足。可惜切開就熟咗少少,而且脂肪太多,有四分一左右係肥膏嚟嘅,肉質有少少嚡,牛味唔算好濃,有少少失望。帶子意大利飯,帶子size有大有細,唔太平均,飯有好香胡椒味,食落唔會太濕,唔錯。成個套餐都好豐富,由前菜, 小食到主菜,飽到捧住個肚。成餐飯嘅重點就係生日驚喜啦。侍應好幫忙呀,真係要讚一讚一位短髮,唔戴眼鏡嘅男侍應。 只係同佢打一打眼色,佢就好醒目咁幫我收拾張枱,仲好有技巧咁問邊位係主角,幫我點好蠟燭,拎住個蛋糕去主角隔離,講生日快樂,完全做到驚喜生日的一刻,超讚。謝謝你們的用心服務。

點咗個斧頭扒大餐。

粟米忌廉湯幾大碗,可以分出4碗,味道唔錯。

小食拼盤,肉類味道鹹咗少少 ,芝士薯條香脆可口。

主菜係斧頭扒,好香嘅燒烤味,分量十足。

成個套餐都好豐富,由前菜, 小食到主菜,飽到捧住個肚。

謝謝你們的用心服務。

2021-08-01 545 瀏覽
Outback 這連鎖餐廳分店多,香港人一般都食過。其實唔使我嚟寫食評。他們食物的水準一貫都是正常合格。值得讚的是午餐有無限量麵包供應。我今次來寫食評是想建議,他們連同麵包一起上的牛油,請他們改用真牛油,而不是一直沿用的植物牛油。稍為有常識都知道,其實植物牛油才是最不健康的。植物牛油的真面目就是反式脂肪! ! !反式脂肪是所有心血管疾病的最大元兇!反而真正的牛油是沒有問題的!請outback這間餐廳為了顧客的健康着想改用真牛油,而不是植物牛油!!