2021-07-22 514 瀏覽
Outback一直係我帶住小朋友外出用膳嘅好選擇👍🏻 餐廳提供小朋友餐具、highchair、兒童餐,又有蠟筆同圖畫紙比小朋友安靜畫畫,父母可以食啖安樂茶飯😂黑糖包每次都會追加,鬆香甜甜好味道。近年好多人都嘗試買黑麥粉、黑糖蜜自己整,但功夫繁多,喺餐廳食又可免費追加,十分電得算呢烤雞肉芝士夾餅配薯條 $88特濃車打芝士配厚切雞肉,味道香濃,入口滑喉。沾醬帶甜酸味,一開四份大件又好味。餅皮挺身而不硬,不會上手就散開。粗切薯條小孩更是搶食的😝燒盲曹魚柳 $118魚柳肥美,燒得皮脆肉嫩,舖面蕃茄調味醒胃。飯底調味較甜,配上紅蘿蔔、西蘭花、甜豆,都是小孩愛吃的健康蔬果。 🥕 🥦個人認為兒童餐份量和選擇較少,也多重複大人menu食物,性價比不高,以上兩份也很合小朋友口味呢。

烤雞肉芝士夾餅配薯條 $88

燒盲曹魚柳 $118

2021-07-08 502 瀏覽
招牌墨西哥牛肉粟米脆片 $78第一次試呢個墨西哥菜 一上菜以為係幾塊薯片加啲芝士🧀🤣試完原來係脆薄餅黎既 薄餅加埋啲辣肉粒又幾夾 再加埋d cream cheese 令到口感更加豐富 值得一試〰️👍🏻美式慢燒安格斯肉眼牛扒(12oz) $328叫既時候啲fd話3成都得🥴我就話5成啦🤣上到黎個個嚇親:咁鬼生點食呀我食完又覺得幾好味😋肉質林得黎好濃牛肉味 本身牛肉有小小既酸味再加埋個紅酒汁令到個鮮味更上一層樓 👏🏻 ❤️❤️❤️P.S幫我地落單個待應好nice 同我地有講有笑 食到一半又問我地好冇味 唔好味佢就同廚房講呀 🤣
招牌墨西哥牛肉粟米脆片 $78

美式慢燒安格斯肉眼牛扒(12oz) $328
叫既時候啲fd話3成都得🥴我就話5成啦🤣
上到黎個個嚇親:咁鬼生點食呀

2021-07-01 472 瀏覽
已經有2 年沒有去這裡吃飯,剛巧今天放假,突然想起這裡的黑糖麵包,午飯時間碰碰運氣,真好不用等位。我們一行三人加一個手抱嬰兒。點了三份午餐和一份炸磨菇,午餐分別是燒蝦凱撒沙律、香辣燒蝦飯和烤帶子煙肉白汁燴飯。一如既往,2 份新鮮熱辣的黑糖麵包極速給我們估清,味道也是一如既往的好吃。午餐餐湯是粟米忌廉湯,夠濃郁creamy 和粟米粒有口感。凱撒沙律和香辣飯的燒蝦估計是同一樣的,蝦肉爽口、新鮮和烤得夠乾身,白汁燴飯夠入味,而且不算油膩,三個人分享份量剛剛好。最後上菜是炸蘑菇,金黃香脆,炸粉份量和油炸技巧配合得不錯,炸得外脆而入面又可保持菇的濕潤度。想讚一下餐廳服務員,他們見到有小朋友,我們一入座就送上顏色筆和畫紙給小朋友。總括依然,食物質數、餐廳服務水準得以保持,價錢差不多$400。

2021-06-28
2021-06-24 373 瀏覽
之前食個一次覺得佢比其他分店差.呢一次再同屋企人去食.都係覺得好難食.以後都唔會去食呢一間分店.澳海城尖沙咀銅鑼灣平時都食開.呢間係與眾不同地好好好難食😂😂
2021-06-18 605 瀏覽
放假雖然想周圍試小店,但奈何地方細,食完就要即走因為想同朋友傾下計,入商場搵食,最後決定-outback座位嘅空間大而且環境舒服,野食選擇比較多,慢慢食慢慢傾計一流由於太肚餓,招牌黑糖麵包一上枱,秒消失😆午餐連餐湯飲品,商場來講價錢尚算正正常常餐湯 意式青瓜湯(好似)味道唔錯嘅,但想像中一直以為係類似忌廉湯,落差有d大,所以有少少失望😅🔸燒雞肉芝士夾餅($98)啖啖芝士+烤到微脆嘅夾餅,再配上蜜糖芥末醬,冇得輸,每次都係我outback lunch既首選❤️🔸燒肉醬味豬肋骨($128)朋友點嘅主菜就失色好多,雖然入味今次豬肋骨除咗完全無肉汁之外,內層外層都烤到好乾幸好薯條係熱辣辣上枱,伴菜嘅椰菜沙律調味亦剛剛好PS:有時去大型餐廳/連鎖店食嘢真係要睇彩數,萬一撞正廚師狀態唔好,就有機會出現唔好食嘅情況🙈🙈🙈
放假雖然想周圍試小店,但奈何地方細,食完就要即走

因為想同朋友傾下計,入商場搵食,最後決定-outback

由於太肚餓,招牌黑糖麵包一上枱,秒消失😆

午餐連餐湯飲品,商場來講價錢尚算正正常常

餐湯 意式青瓜湯(好似)

🔸燒雞肉芝士夾餅($98)

🔸燒肉醬味豬肋骨($128)

幸好薯條係熱辣辣上枱,伴菜嘅椰菜沙律調味亦剛剛好

• 黑糖麵包
  • 燒雞肉芝士夾餅
2021-06-08 488 瀏覽
第一次寫食評,因為真係太差太差!今日同屋企人去食晚飯,我order咗份7成熟嘅美國厚切牛柳配烤龍蝦尾 。等咗無耐好快嚟到,切開一睇竟然係全熟嘅!同經理講完佢都好好禮貌幫我換過另一份。等咗大約30分鐘終於重新上另一份比我,即刻切開睇下,點知今次生到。。。叫經理過嚟睇,經理都有馬上道歉,提議比塊鐵板我自己整熟啲,因唔想再等30分鐘唯有接受經理嘅提議。非常失望!去過兩次都係咁,第一次食豬又係全熟,勁鞋!第二次食牛又係全熟!唔想煮先比錢去街食,點知去街食都係要自己煎
美國厚切牛柳配烤龍蝦尾
2021-06-07
2021-03-29 1132 瀏覽
同男朋友去食outback,一次比一次失望,廢話少講,睇圖,一塊扒1/2都係筋,點食??芝士夾餅正常水準,同其他食評一樣,薯條都好食,但餐廳最重要既牛扒竟然咁既水準,好失望,果種港式餐廳都好過佢。以後唔食了,失望。成餐最好食既係個送既黑糖包。完。

成餐最好食既係個送既黑糖包。完。
12安士美國扒
2021-03-29
2021-03-05 973 瀏覽
好耐好耐無食outback 既然生日 就黎食下啦叫左西冷牛 12oz 加左$32 要沙律同薯條 另外配蘑菇湯 牛扒叫左五成 但送到黎唔似 有啲老雞肉意大利粉 $148好多芝士喺面 份量少左好多比之前 唔太值依個價錢 以前仲有兩塊蒜蓉包 依加無咗 雞肉份量都好少咁耐無食 質素差左好多 應該唔會再黎
好耐好耐無食outback 既然生日 就黎食下啦

雞肉意大利粉 $148

咁耐無食 質素差左好多 應該唔會再黎
2021-03-05
生日
2021-02-04 1097 瀏覽
我其實係第一次寫食評, 因為真係太差, 今天的午餐 order 咗匯豐咭推出嘅美國穀飼斧頭豬扒2人套餐, 首先嚟指定麵包, 之後就餐湯, 但唔熱且面層多油, 然後就係沙律, 不過份沙律就好似將其他客食剩嘅沙律撈埋一齊咁, 話明2人套餐, 又冇碟喺枱, 要叫服務員攞至比, 仲要比面色我哋睇, 跟住嚟海鮮意粉, 侍應只放在枱邊就走咗, 呢度菜叫做煮得好啲, 之後見到主角 - 穀飼斧頭豬扒, 外觀都唔錯, 但一切開就失望, 成塊豬扒熟晒, 我哋叫7-8成, 咁我哋以為外圍有可能熟晒, 可能中間會好啲, 再切都係失望, 跟住同門口同事講, 但佢仲話有小小粉紅就係啱 我即時比碟上嘅豬扒佢睇, 全白色且鞋, 佢至肯叫經理過來, 但仍然冇講一聲唔好意思或對唔住等禮貌語, 經理過嚟後都話係熟晒, 都同我哋講唔好意思後, 就見議我哋可 order 另外嘢食, 因煮豬扒會比較耐啲, 於是就 order 另一個 set, 豬助骨配烤雞套餐, 嚟之前侍應將我哋啲污糟碟收咗, 換2隻乾淨碟及用回我哋用過的刀义, 但就收了我朋友的刀, 以為會比回我哋, 怎知又係要問佢攞至有 又係要睇面色!有刀义後就食烤雞, 點知
又係要睇面色!有刀义後就食烤雞, 點知又係失望, 啲肉又梅又冇味
至於豬助骨就烚過籠, 又冇味又鞋
唔係有汁就代表好味;除食物外, 服務都好差勁, 侍應不留意客人, 上菜及比嘢客人時都黑面, 咁客人為何要睇侍應的面色?
點解一間原本有好好嘅食物及有好好服務嘅餐廳會變成咁差, 究竟現代的飲食從業員是否有用心嚟做嘢!希望管理層可注意吓, 不止係呢間分店, 我都去過其他分店食, 一樣都有類似情况出現!
我諗暫時都未必再去食嘢, 因為已經有好幾次失望
2021-02-04
用餐優惠
信用卡優惠
2021-01-29 880 瀏覽
Lunch time 大約1:30去食,排隊等位大約等五台客,等左15分鐘就有位坐。二個人叫左三個餐,正所謂眼闊肚窄就係我哋呢啲女仔😂黑糖麵包係幾好食,上熱門菜式合情合理。不過想講侍應唔知點解俾咗個全新嘅黑糖麵包,但係就配一個有人用過而且用晒嘅忌廉兜俾我??😨我見到咁嘅情況問侍應可唔可以俾個忌廉我?侍應竟然答我你係咪需要refill.........我話我都無用過,個麵包都仲未食,係你擺底個時個忌廉已經有人用過你再俾我😅個侍應先話唔好意思拎新既俾我.....燒肉醬味豬肋骨外脆內軟,入面啲肉係超軟熟超淋,每一啖都食到有醬汁味,反而薯條就麻麻地。雞肉芝士夾餅口感幾得意,黃色嗰個醬汁甜甜地,我將啲醬汁倒晒落塊芝士餅上面,配搭埋一齊幾好食蕃茄肉醬意粉普普通通冇咩特別不過唔難食,最後因為眼闊肚窄嘅關係,呢個意粉係食唔晒要拎走返屋企食嘅😂其實係因為Lunch time每間餐廳都排長龍,見呢間小人排啲先食㗎咋,有得揀其他都會試其他。

燒肉醬味豬肋骨

雞肉芝士夾餅

蕃茄肉醬意粉

2021-01-09 1023 瀏覽
晏晝四點左右, 本黎想飲茶, 不過幾間都已經無左茶市同堂食, 所以就去outback食 , 相信唔少人同我一樣因為酒樓已經無堂食, 所以outback裡面差不多坐滿. 套餐十二款由$88-$218, 有湯, 好味黑糖包, 主餐同一杯飲品,飲品可叫茶, 咖啡,或汽水, 主餐有沙律, 意粉, 飯, 豬肋骨,牛扒, 鮮柳, 漢堡, 我同朋友叫左燒雞肉芝士夾餅, 同植物肉漢堡, 兩款有跟左薯條, 燒雞肉芝士夾餅我一向好鍾意食, 因為裡面芝士好厚, 夾埋雞肉清清地好好味. 至於植物肉漢堡既植物肉口感同味道好似食緊肉咁, 都幾好味, 可以試下🍔🍟
2021-01-03
預計取餐時間只有15分鐘揀,咁我提早揀定,佢顯示預計取餐時間18:16,去到未拎得。唔緊要等一陣,但等極都未有,最後取餐時間18:47!咁我提早預定有咩意義?仲要我主動去到問先知原來拎得,個app仲係顯示「準備中」。食物如果等得耐又會凍晒,唔好味,建議安排人手搞搞個外賣情況,一係就唔好joinOpenRice 外賣自取。
外賣自取
2020-12-15 612 瀏覽
因為媽咪未食過黑糖包,所以帶左佢去outback試試。黑糖包相當鬆軟,而且份量唔細,不過就唔太熱,亦食唔出黑糖味。叫左2個set,一個係香辣蝦炒飯,佢有少少地中海風味,加左唔少香料。一條條脆薯絲,令口感更特別。另一個叫左墨西哥脆餅。佢整得都唔錯,不過就太膩,食2塊都頂唔住,建議蕃茄仔數量可以增多少少,特別係烤過,會開胃d。反而值得一讚係薯條,烤得好脆,唔會一口粉既感覺。至於餐湯就不過不失,埋單2百可以接受,不過黑糖包比之前食差左d,短期未必會再去。

其實這間餐廳的東西質素是正常的,勝在份量足,頭盤熱辣辣的麵包無限供應值得欣賞!只可惜以往一直套餐包括的西湯及沙律,現在只有包西湯,沙律沒有了!如果你要吃沙律,便要另外再點。另外值得讚的是這裏的湯曾經是不冷不熱的,我曾經投訴過,之後發覺的確有改善,上菜的湯都是熱的。在今日百物騰貴的香港,$100左右有一個套餐包括湯,無限量麵包,主菜及餐飲的午餐其實性價比已經是10分高了。套餐中我會推介黑毛豬,好正!
2020-12-10
2020-11-17 625 瀏覽
因為疫情好耐冇出街食飯,好掛住黑糖包🤤一坐低單都未落就食咗兩條黑糖包😂原來餐牌已經唔同晒,好多小食都冇左😢肉眼扒🥩叫左五成熟,嫩口多汁蜜糖蒜頭:唔夠甜,比以往失色羽衣甘藍沙律:太多洋蔥粒,反而主角羽衣甘藍得幾片😢味道尚可炸蘑菇好好味😋 外脆內軟,入面粒菇唔會好乾身,多汁👍🏻配埋醬料一流炸洋蔥每次黎都必叫,但今次有d失望😔炸過火啦,濃左🤯🌚味道苦苦地,唔好食👎🏻黑糖包😍😍😍必食!必食!必食!黎outback冇可能唔食😤剛剛焗起上碟,微暖,點朱古力醬 / 牛油一流依家諗起都想食🤤🤤🤤
因為疫情好耐冇出街食飯,好掛住黑糖包🤤
一坐低單都未落就食咗兩條黑糖包😂

原來餐牌已經唔同晒,好多小食都冇左😢

肉眼扒🥩
叫左五成熟,嫩口多汁

蜜糖蒜頭:唔夠甜,比以往失色
羽衣甘藍沙律:太多洋蔥粒,反而主角羽衣甘藍得幾片😢味道尚可

炸蘑菇

炸洋蔥
每次黎都必叫,但今次有d失望😔
炸過火啦,濃左🤯🌚
味道苦苦地,唔好食👎🏻
黑糖包😍😍😍
必食!必食!必食!
黎outback冇可能唔食😤
剛剛焗起上碟,微暖,
點朱古力醬 / 牛油一流

依家諗起都想食🤤🤤🤤