2K
2024-04-03 63 瀏覽
基本上我每次食西餐都要點一個頭盤加兩個主菜先夠飽夠滿足,今餐當然都不例外。香煎美國安格斯牛肩膀扒 $168蚊、蒜香辣椒炒活蜆$88蚊,轉場食多碗雲吞伊麵先得!麥子白蘭花,淨係飲到花椒味,食店供應的酒精飲品全部都係手工啤,好多好多樽裝手工啤﹗內部及後欄裝潢簡約、乾淨、整齊、舒服、有草地有裝飾有枱櫈,空氣清新、無異味無垃圾,而且夜晚有燈飾好溫暖好浪漫。廚師沙律,暖過室溫沙律菜,粗糙乾爭爭唔知放左幾耐,新鮮度低下,只有欖油黑醋調味,黑醋勁甜濃稠,酸味薄弱。蒜香辣椒炒活蜆,份量也不少只售$88蚊。火箭菜亦叫芝麻菜,放於炒蜆頂配搭幾新穎,有著獨特的甘苦味。蜆肉脹卜卜嚥嚥韌韌,蒜辣香口惹味,蜆肉仍保存少許鮮味少許肉汁,跟意粉一齊炒應該好美味。焗法國田螺,炸蒜蓉味道與田螺及薯蓉不太襯,撞埋一齊怪怪的。田螺肉腍啤啤淡茂茂,加多點牛油會更美味。伊比利亞風腿卡邦尼手工意粉,傳聞已久的手工意粉,終於有機會一探究竟。意粉嚥韌到似烏冬彈彈彈,煙肉碎無煎過無溢出煙肉油,意粉無跟煙肉油炒過,無用黑椒粉調味,不熱幾乎室溫。自撈半熟蛋、淡忌廉、沙律醬、沙律菜,整體似食沙律。清淡到可以做頭盤,微暖手工意粉混生蛋黃、巴馬火

伊比利亞風腿卡邦尼手工意粉,傳聞已久的手工意粉,終於有機會一探究竟。意粉嚥韌到似烏冬彈彈彈,煙肉碎無煎過無溢出煙肉油,意粉無跟煙肉油炒過,無用黑椒粉調味,不熱幾乎室溫。自撈半熟蛋、淡忌廉、沙律醬、沙律菜,整體似食沙律。清淡到可以做頭盤,微暖手工意粉混生蛋黃、巴馬火腿、沙律菜,非常淡茂茂。

香煎美國安格斯牛肩膀,前無古人後無來者的絕世兇靈版﹗新鮮出爐夠晒熱辣辣出晒煙,完全無閑置直接隊出黎開餐,我食食下真心頂唔順要休息陣再繼續,滿口血腥味,唔知以為自己邊食邊流牙血添。都好多年無食過血淋淋牛扒一鋸噴血,流血不止﹗存在感薄弱的牛味是有的,不過血腥味更加強烈,無從抵擋,滾上大量燒汁會比較舒服。

配菜們死況慘不忍睹,案發現場實在太血腥,所有配菜都已被染紅,薯蓉、薏瓜、脆肉瓜、珍珠筍、等等。薏瓜、薯蓉、珍珠筍、脆肉瓜作配菜,瓜類微暖爽脆多汁,薯蓉合格但吸盡牛血後有點驚嚇。其實我的 3 成熟牛扒造得不錯,外香內嫩呈現鮮紅色,最敝流血不止呢。

凍齋啡走甜,玻璃杯印上 Trust me I am special?Are you sure?茶記即溶咖啡水汪汪淡茂茂,飲管有咁大碌得咁大碌、冰有咁大塊得咁大塊,兩啖啜完。
焗法國田螺
廚師沙律*
蒜香辣椒炒活蜆
蒜香辣椒炒活蜆
2021-04-24
Homeland📍大埔東昌街2號地舖/荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B109-B110號舖味道:😋😋😋😋😋😋😋😋😋環境:🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑服務:😏😏😏😏😏😏😏-Homeland 採用工業藝術風為主題,舖外同舖內都掛有色彩繽紛嘅霓虹燈🔅,仲擁有一系列嘅特色油畫🖼️環境寬敞舒適,絕對係朋友聚餐同打卡之選😍-我哋order咗PiPi Pizza 套餐🍕(💰$388/2位),包手工pizza、餐湯配蒜蓉包、特色沙律同主食😍同兩杯特飲🥤1️⃣墨西哥雞肉芝士餡餅🥙嫩滑嘅碎雞肉,配搭爽脆嘅辣椒🌶️、洋蔥🧅、青椒🫑等等,加上熔岩般奶香味濃郁嘅芝士🧀,多重豐富嘅味覺同口感,超級好食😋2️⃣是日廚師精選餐湯:蕃茄濃湯🍅+蒜蓉包🥖湯品酸甜濃稠,蒜蓉包散發出濃郁嘅蒜香同香草嘅芬芳,酥脆香氣四溢,兩者簡直係perfect match 😋3️⃣溫泉蛋素煙肉凱撒沙律🥗流心蛋黃、植物性煙肉帶淡淡嘅煙燻味、仲有粒粒口感酥脆嘅麵包丁,凱撒醬濃郁,酸酸甜甜非常開胃🤤4️⃣卡邦尼意粉🍝由奶油同Parmesan Cheese 等醬汁調配恰好,煙燻煙肉🥓脆口鹹香,每段麵條都被醬汁包裹住,濃而不膩👍5️⃣海鹽抹茶奶蓋 💰29跟餐價奶蓋口感濃厚、偏甜,
Homeland

2️⃣是日廚師精選餐湯:蕃茄濃湯🍅+蒜蓉包🥖

3️⃣溫泉蛋素煙肉凱撒沙律🥗

4️⃣卡邦尼意粉🍝

5️⃣海鹽抹茶奶蓋 💰29跟餐價
奶蓋口感濃厚、偏甜,鹹香味唔太明顯,抹茶牛奶具有奶香同茶香、香甜。如果海鹽味可以出返啲就更好🫣

6️⃣蜜桃肉奶蓋🍑 💰24 跟餐價
食到滿滿嘅蜜桃肉粒粒,好有滿足感,奶蓋同海鹽奶蓋一樣係甜個種奶蓋🤔,個人覺得鹹奶蓋會同甜嘅茶/果汁/奶更加夾👍

成餐飯埋單連服務費共💰485。呢間餐廳嘅裝修同菜式都非常用心別緻,適合鐘意食好西同想打卡嘅你!宜家除咗大埔之外,荃灣都有分店,經過不妨一試!

————————————
#香港美食 #美食推薦 #美食日記 #土瓜灣 #大埔美食推介#大埔墟美食推介 #太和美食推介 #荃灣美食推介 #打卡 #打卡餐廳 #九龍城 #大埔好去處 #太和好去處#大埔墟好去處 #tsuenwan #tsuenwanfood#taipo #taipofood #taipomarket #taipomarketfood #hongkongfood #hongkongfoodie 大埔美食 #太和美食 #大埔墟美食 #大埔墟推薦美食 #荃灣推薦美食 #荃灣美食 #homeland
2024-01-05
$242.5 (晚餐)
  • 卡邦尼意粉
  • 墨西哥雞肉芝士餡餅
  • 蕃茄濃湯
  • 溫泉蛋素煙肉凱撒沙律
今日book左19:15枱,雖然我都係衰㗎啦,遲左一分鐘,16分先去到,但正常應該都有留到位,app到都寫左係留15分鐘位嘅。去到個staff話執緊枱要等陣,如果等一陣嘅話都合理嘅,但最後等左成14分鐘先入得去,入去之前仲見到有3枱客前後食完走,都唔知執乜要執10幾分鐘咁耐!擺到明就係冇留到位!好心如果做得booking就唔好出哂啲位比walking食相咁差啦!而且服務又一般,地方又唔算大,其實以前都walkin食過佢地,冇諗過booking體驗咁差!

2023-12-24 398 瀏覽
點了幾個菜,吃的挺滿足的。卡邦尼意大利粉以柔滑的意大利麵為基礎,搭配濃郁的奶油醬和香脆的火腿。麵條是煮至剛熟的彈牙口感,讓人一口咬下時能感受到麵條的柔軟與彈性。上面的奶油醬汁濃郁而滑順,帶有奶香的味道。火腿的鹹香與奶油的濃郁形成了完美的組合,香脆的火腿碎散落在意大利粉上,為整道菜增添了口感的層次和豐富度。肉鬆海鮮薄餅有著薄脆的底部,鋪滿了豐富的肉鬆和新鮮的海鮮。薄餅底部的酥脆賦予了整道菜色的口感層次。肉鬆的香氣與海鮮的鮮甜完美融合,為這道菜帶來了獨特的風味。
點了幾個菜,吃的挺滿足的。

2023-12-17 369 瀏覽
之前朋友介紹入大埔要食Homeland。今次一於去慶生。我們一齊點了兩份Dinner Set。首先,我們品嚐鮮打法式龍蝦湯,味道非常鮮美,口感豐富濃郁。接下來是香草奶油白酒煮青口,creamy口感十分順滑,絲毫不膩。仲有蒜香辣椒炒活蜆也十分新鮮美味。主菜是香煎澳洲黑毛安格斯西冷扒配薯菜,煎至剛剛熟透,西冷得黎好juicy,配搭健康薯菜很惹味。另一份是冬陰公赤蝦闊條麵,這道菜香辣可口,闊條麵軟硬適中非常掛汁,回味無窮。最後,我們還享受升級特飲。Oreo曲奇奶蓋和海鹽抹茶奶蓋,兩個口味都十分出色,甜度掌握得恰到好處,讓我們大大滿足。整餐連加一,共花費$631。感謝朋友們的推薦(o^^o) 太棒了!
之前朋友介紹入大埔要食Homeland。今次一於去慶生。

2023-11-08
生日
2023-12-08 473 瀏覽
今日約同老公仔👫❤️ 去咗大埔Homeland呢間氣氛十足嘅餐廳chill 吓🤩😋 入到去職員非常主動熱情👍 向我地推介咗佢地最新出嘅pizza set🍕🍕🍕 包括有前菜🥗 、主菜🍖 同埋飲品🥰 超豐富😘😘😘 唔夠食仲可以加錢配埋小食同甜品喲😚😚😚前菜我地就揀咗煙三文魚凱撒沙律🥗🐠(+$18),餐湯則升級法式龍蝦湯🦞(+$18)沙律份量都幾可觀😋 ,足以填滿一大碗湯👍,三文魚油香鮮美,生菜爽脆新鮮,作為前菜非常開胃😋😋 至於法式龍蝦湯則鮮味濃郁,真材實料,入面一上手已見到有五、六粒龍蝦肉🤩 ,十分抵食😋 。主菜叫咗波士頓龍蝦🦞 占米多黑松露寬條麵🍝 (+$88)同埋10吋嘅招牌明太子海鮮pizza🍕 ~波士頓龍蝦非常新鮮,超大隻勁肥美😚 ~打卡一流喲📸 ~食落超級入味👍 ~寬條麵係餐廳手工製造,有咬口得嚟亦十分掛汁🫶 ~黑松露醬汁味道夠濃郁,惹味得黎又creamy🤤 。明太子海鮮pizza份量夠哂大份🤩🌟 ,批底係脆卜卜嘅薄批,超多海鮮鋪滿成個pizza,好抵食😍😍😍 ~最後㨂左兩杯穩穩陣陣嘅餐飲,分别係熱檸茶和熱紅棗茶,清清地勝在夠解膩🫶 總結黎講食物質素理想,價格合理👍 ~我地對於

法式龍蝦湯

波士頓龍蝦占米多黑松露寬條麵
招牌明太子海鮮pizza

總結黎講食物質素理想,價格合理👍 ~我地對於今日嘅晚餐好滿意❤️💖,環境安靜又優美,絕對係一個拍拖👩🏻‍❤️‍👨🏼 好去處。

#香港美食 #香港西餐廳 #西餐廳 #大埔美食 #香港探店 #大埔探店 #香港必食餐廳 #新派意大利餐廳
法式龍蝦湯
波士頓龍蝦占米多黑松露寬條麵
招牌明太子海鮮pizza
2023-12-01 289 瀏覽
係大埔打完波緊係搵d野食醫肚,成日見到人話Home 好正,就試下佢手勢😬1️⃣ 溫泉蛋素煙肉凱薩沙律🥚🥗溫泉蛋煮得剛剛好👍🏽,吉穿後將菜點上蛋汁🤤,超好味!配埋素煙肉食落夠哂健康!加埋曬上嘅巴馬臣芝士🧀,好好食!2️⃣ 黑松露牛肝菌芝士薄餅🍄🧀🍕薄餅餡靚邊脆😙,一上枱就充滿黑松露同牛肝菌香味🤩,而且係有勁爆多芝士!個邊夠鬆軟香脆🥳,勁易入口,好食過出面連鎖店多多聲👏🏽3️⃣ 龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯🦞🦐🦑🥘燉飯亦都好出色🤤,燉飯似足西班牙海鮮飯做法,佢出色之處係勁香濃龍蝦汁🦞😙,差唔多樣樣海鮮都有🤩,魷魚🦑,青口,蝦🦐,蜆🐚同大大蟹柳🦀,勁豐富😬,而且飯粒火喉控得好好,超軟熟😋4️⃣ 餐湯佢地餐湯都絕不客氣,勁多松露同蘑菇😍,仲要勁creamy! 勁想飲多幾碗呀 哈哈原來大埔有間咁好嘅餐廳😙,下次都要叫多d朋友一齊黎試先!

1️⃣ 溫泉蛋素煙肉凱薩沙律🥚🥗

2️⃣ 黑松露牛肝菌芝士薄餅🍄🧀🍕

3️⃣ 龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯🦞🦐🦑🥘

4️⃣ 餐湯

原來大埔有間咁好嘅餐廳😙,下次都要叫多d朋友一齊黎試先!

2023-11-23
2023-11-29 217 瀏覽
星期六難得放假,我拉左男朋友去咗大埔踩單車🚴🏻‍♀️ 夜晚踩到好肚餓 再決定喺大埔搵一間西餐廳補充下能量😉 我哋叫咗一個二人套餐🥹 我都係第一次見到片皮鴨pizza真係覺得好搞笑😂😂😂 唔知片皮鴨同Pizza嘅混合版會係點呢! 我自己都幾期待 實物令我幾驚喜👅👅 片皮鴨既醬汁同Pizza 好match😋😋 將平時嗰啲菠蘿火腿就換咗成片皮鴨肉同埋葱絲 笑死我既fusion菜 而家最鍾意就係佢哋嘅卡邦尼意粉 !!唔會太鹹 但係每條意粉得好入味 好濃 好好食我哋另外仲點咗一個小食~德國腸拼盤❤️❤️仲配有薯蓉 佢哋嘅薯蓉打得好綿好好食😋 德國腸都有幾款唔同樣嘅~ 仲好貼心咁幫我哋剪開咗 方便我哋食haha 佢哋嘅沙律同埋湯都幾好飲~係我自己都比較鍾意嘅蘑菇湯!而佢哋嘅沙律係裏面會有墨魚仔😍 真係令我好surprise

2023-11-25 272 瀏覽
今日男朋友生日,但又想近近地食餐飯,決定黎Homeland!我地叫左Pizza($388)如果揀唔洗加錢嘅item會仲平,不過男朋友生日由佢發板啦!煙三文魚凱撒沙律 (+$18)煙三文魚份量好多,菜亦夠新鮮!廚師精選濃湯 - 忌廉蘑菇湯,蘑菇蓉好多好香濃,法式鮮打龍蝦湯 (+$18)鮮味十足,蒜蓉包夠香口脆身!墨西哥雞肉芝士餡餅,滿滿芝士啱曬芝士控!香煎澳洲 10oz 安格斯肉眼扒配薯菜($88)牛肉夠嫩而且都大塊,薯菜唔求其!男朋友怕唔夠飽仲追加小食 - 脆炸粗直薯條 (+$58)其實食物份量好夠,叫埋薯條反而太飽,不過薯條就算唔點醬都好夠味,點埋黑松露醬更好!飲品方面,男朋友飲草莓蜜桃梳打 ($24)而我就飲榛子朱古力 (+$24)呢到整體感覺好warm唔似餐廳,而係似去朋友屋企食飯咁,果然係Homeland!

墨西哥雞肉芝士餡餅,滿滿芝士啱曬芝士控!

2023-11-24 212 瀏覽
上次同朋友食過呢間一直念念不忘,今次再帶其他朋友黎食,大家都讚!叫左pizza set,叫左明太子海鮮薄餅,上台已經見到好多煙三文魚,仲有D紫菜絲,有種和風style! 中間都有好多配菜,食落好多口感。叫左個龍蝦湯,呢個推介!!好濃郁既龍蝦味,仲有D龍蝦粒係湯入面,可以配埋蒜蓉法包! 泰式柚子墨魚仔沙律好清新,酸酸甜甜既醬汁,加埋彈牙既墨魚仔,好開胃。之後仲有個主菜,叫左龍蝦占米多黑松露闊面,龍蝦大大隻,上面仲有D蒜蓉同埋芝士,好濃郁既味道。闊面撈曬醬,好入味。另外都加左小食,有驚喜既香蒜辣椒炒蜆,份量都幾多,而且蜆都係大大粒! 上次太飽冇食到甜品,今次就叫左焙茶cheesecake,焙茶味好濃! 個擺碟都好好睇,仲有馬卡龍同埋餅仔,成個感覺好豐富。野飲就叫左青檸話梅梳打同埋薄荷朱古力,都好唔錯!

野飲就叫左青檸話梅梳打同埋薄荷朱古力,都好唔錯!
2023-11-23 163 瀏覽
這家店裝飾得很有風味好適合歎世界歎美食明太子海鮮薄餅底部酥脆鋪滿彈牙的肉絲鮮嫩的蝦肉香噴噴的紫菜這些海鮮的鮮甜與薄餅的酥脆相得益彰香氣四溢的紫菜和鮮甜的海鮮帶來了豐富的口感和獨特的風味泰式柚子墨魚沙律的墨魚肉質鮮嫩 口感彈牙而泰式調味醬則是這道沙律的靈魂它帶著辛辣和酸甜的風味還有脆爽的生菜、薄荷葉和香菜居然還有甜甜的柚子很獨特 即香辣又甜 十分開胃 讓人胃口大開卡邦尼意大利粉有柔滑的意大利粉濃郁的奶油醬汁香脆的培根或火腿碎和芝士的香氣醬汁的豐潤與奶香彌漫為這道卡邦尼意大利粉增添了濃厚的口味蜜桃奶油蘇打波波飲品每一口都讓人感受到蜜桃的甜美奶油的滑順同蘇打水的清涼帶來清新的口感享受Oreo曲奇奶蓋飲品的上方覆蓋著一層豐厚的奶蓋綿密而柔滑好似是一朵絲絨般的奶沫曲奇餅乾的香甜和酥脆在嘴裡融化釋放出濃郁的巧克力味道
這家店裝飾得很有風味
帶來了豐富的口感和獨特的風味

泰式柚子墨魚沙律的墨魚肉質鮮嫩 口感彈牙
而泰式調味醬則是這道沙律的靈魂
它帶著辛辣和酸甜的風味
還有脆爽的生菜、薄荷葉和香菜
居然還有甜甜的柚子

好似是一朵絲絨般的奶沫
曲奇餅乾的香甜和酥脆在嘴裡融化
釋放出濃郁的巧克力味道
2023-11-18 287 瀏覽
老公生日,朋友介紹話呢間幾有氣氛,所以黎試下啦~嗌左2個Dinner Set,加配左2款小食,飽到捧住肚皮走龍蝦湯好好飲,有吾少龍蝦肉係入面而另一半特別鍾意食呢款龍蝦汁海鮮燉飯,好creamy好濃郁好好食!d意大利米都吸收晒龍蝦汁既精華,正😋😋因爲特別鍾意食海鮮,所以嗌左2款小食都係海鮮,份量都吾少蒜香辣椒炒活蜆,呢個好好食辣辣地咁,加埋d蒜好好味,另一半話好辣,不過我就覺得好正好惹味啦香草牛油白酒煮青口,呢個都吾錯夠大隻,牛油味好香,重有淡淡既酒香可惜今次食得太飽,試吾到甜品,下次帶埋屋企人再黎試下個海鮮盤同甜品先

龍蝦湯好好飲,有吾少龍蝦肉係入面

因爲特別鍾意食海鮮,所以嗌左2款小食都係海鮮,份量都吾少

蒜香辣椒炒活蜆,呢個好好食

香草牛油白酒煮青口,呢個都吾錯
夠大隻,牛油味好香,重有淡淡既酒香

• 秘製法式龍蝦濃湯
  • 蒜香辣椒炒活蜆
2023-11-17 260 瀏覽
呢間喺大埔嘅Homeland真係好colorful🤣喺出面望已經覺得啲配色好溫馨好吸引,睇得出花咗好多心思喺裝修上面!💕啲嘢食都唔執輸😋 Dinner set都幾抵食,選擇都唔少~我哋叫咗兩個set ,前菜揀咗慢煮雞胸凱撒沙律同煙三文魚凱撒沙律~又fresh又健康🤣夠晒開胃主菜揀嘅係黑松露牛肝菌薄餅同香煎澳洲黑毛安格斯西冷扒配薯菜✨薄餅個餅底係又薄又脆嗰種~同上面嘅黑松露牛肝菌好配,加埋芝士嘅拉絲,咬一啖口感已經好豐富👍🏻西冷扒熟度啱啱好~肉質鮮嫩多汁,咬落好Juicy~同特製嘅醬汁一齊食簡直完美😋我哋仲跟餐叫咗個小食!香草薯蓉蒜香焗田螺,田螺咬落口感好正,調味剛剛好,一啖田螺一啖薯蓉✨幾特別

2023-11-17 151 瀏覽
人人都話大埔好多好嘢食住得耐咗就覺得都唔知喺邊度搵好嘢食嚟嚟去去都喺嗰幾間🌝終於搵到一間特色小店homeland 喺廣福道行入嚟就係🌈好方便我哋今次揀咗兩個套餐.分別係🍴豬肋骨薯條🍴香煎澳洲黑毛安格斯西冷配薯菜首先嚟咗🥗煙三文魚凱撒沙律沙律菜好fresh 煙三文魚好香🥣精選餐湯應該係西蘭花忌廉湯. 之前阿女係完全唔肯食任何西蘭花但係呢個湯吸引佢飲咗好多😉佢話好好味🍴豬肋骨薯條豬肋骨軟韌適中. 調味都做得好好🫶好惹味我好怕大型連鎖店嘅豬肋骨會好淋唔知落咗幾多鬆肉粉落去. 呢度就完全唔使擔心呢個問題. 值得一試🍴香煎澳洲黑毛安格斯西冷配薯菜淨係擺盤已經滿分. 先試咗個薯蓉. 好creamy好幼細好滑安格斯西冷我哋嗌咗七成熟. 外脆內軟. 口感非常好泡沫鮮奶🍵玫瑰士多啤梨鮮奶🌹兩個特色飲品都係好香新鮮鮮奶味🥰又唔會太甜同埋一定要讚下呢度嘅裝修🤎由外到內都非常有藝術感除咗又唔同嘅畫作仲要有graffiti 令到人有好舒適休閒嘅感覺
人人都話大埔好多好嘢食

玫瑰士多啤梨鮮奶🌹
兩個特色飲品都係好香新鮮鮮奶味🥰又唔會太甜

同埋一定要讚下呢度嘅裝修🤎由外到內都非常有藝術感

2023-11-17 191 瀏覽
今日同朋友到大埔踩單車,經過見到呢間隱世嘅西餐廳,入面嘅裝修溫馨又有格調,充滿藝術感,吸引左我哋入去試,果然冇令我哋失望!我地今次叫咗個dinner pizza set($388),一共有四個菜式:A)前菜有餐湯配蒜茸包🥖,今次加咗$18飲法式鮮打龍蝦湯,入面嘅龍蝦粒好足料,龍蝦味都好重,一啲都唔腥,蒜蓉包香脆可口,點埋湯一齊食更加出色,絕對可以一試。B)沙律方面🥗有三個選擇,我哋今次加咗$18食煙三文魚凱撒沙律,三文魚份量好足而且好大塊,啖啖肉,沙律菜亦都好新鮮,鮮甜清爽,加埋沙律醬嘅調味更加fresh!C) 主菜方面揀咗黑松露野菌燉飯,黑松露味好重,而且好creamy,菇菇都有好多,好啱素食者,份量都夠兩個人食,食完已經好飽好滿足!D) 第二個主菜就揀咗墨西哥芝士雞肉餡餅🥙,餅皮香酥薄脆,濃郁嘅芝士同嫩滑嘅雞肉夾埋真係冇得輸,再配埋醬料更加錦上添花,兩款醬料分別係配忌廉醬同牛油果醬,個人比較中意牛油果醬,有少少辣味點綴,口感更加豐富!最後飲品方面我哋叫咗一杯百香果波波綠茶,一杯巨峰忌廉梳打波波,意想不到嘅係佢竟然仲有忌廉係面,水果味好出,而且唔會好甜,仲有啖啖嘅寒天波波好有咬口!整

整體黎講呢個價錢有咁多菜式真係好抵食,環境乾淨企理,仲有好多打卡位,住係附近嘅朋友絕對可以成為日常飯堂!
法式鮮打龍蝦湯
墨西哥芝士雞肉餡餅