2023-11-17 191 瀏覽
今日同朋友到大埔踩單車,經過見到呢間隱世嘅西餐廳,入面嘅裝修溫馨又有格調,充滿藝術感,吸引左我哋入去試,果然冇令我哋失望!我地今次叫咗個dinner pizza set($388),一共有四個菜式:A)前菜有餐湯配蒜茸包🥖,今次加咗$18飲法式鮮打龍蝦湯,入面嘅龍蝦粒好足料,龍蝦味都好重,一啲都唔腥,蒜蓉包香脆可口,點埋湯一齊食更加出色,絕對可以一試。B)沙律方面🥗有三個選擇,我哋今次加咗$18食煙三文魚凱撒沙律,三文魚份量好足而且好大塊,啖啖肉,沙律菜亦都好新鮮,鮮甜清爽,加埋沙律醬嘅調味更加fresh!C) 主菜方面揀咗黑松露野菌燉飯,黑松露味好重,而且好creamy,菇菇都有好多,好啱素食者,份量都夠兩個人食,食完已經好飽好滿足!D) 第二個主菜就揀咗墨西哥芝士雞肉餡餅🥙,餅皮香酥薄脆,濃郁嘅芝士同嫩滑嘅雞肉夾埋真係冇得輸,再配埋醬料更加錦上添花,兩款醬料分別係配忌廉醬同牛油果醬,個人比較中意牛油果醬,有少少辣味點綴,口感更加豐富!最後飲品方面我哋叫咗一杯百香果波波綠茶,一杯巨峰忌廉梳打波波,意想不到嘅係佢竟然仲有忌廉係面,水果味好出,而且唔會好甜,仲有啖啖嘅寒天波波好有咬口!整

整體黎講呢個價錢有咁多菜式真係好抵食,環境乾淨企理,仲有好多打卡位,住係附近嘅朋友絕對可以成為日常飯堂!
法式鮮打龍蝦湯
煙三文魚凱撒沙律