之前已經食過一次他們的刨冰,最近又熱又焗就好想食啲冰凍的食物來降溫,就即刻諗到依間;咁想食就要即刻行動,即刻去食芒果糯米飯刨冰 Baby $92 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟和之前泰式奶茶味一樣,表面會有一層cream,配刨冰一齊好正🤤不是刨冰芒果偏淡,所以要配多啲醬一齊食,而且最底會有芒果粒和糯米飯,食落覺得糯米飯偏實咗少少,但都係好食士多啤梨芝士蛋糕刨冰 Baby $82推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟只有芒果味和泰式奶茶味不是用牛奶刨冰,其他三款味道都係用牛奶刨冰;食落味道比我想像中的濃,就算不配士多啤梨醬一齊食,牛奶刨冰也夠甜味,而且配上士多啤梨醬一齊,酸酸甜甜幾開胃,另外最底的芝士蛋糕唔會吸收太多溶咗的牛奶刨冰,所以食落唔會太淋個人口味來講最鍾意食嘅都係泰式奶茶味,其他口味雖然都出色,但對比之下冇咁特別以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。

芒果糯米飯刨冰 Baby $92

士多啤梨芝士蛋糕刨冰 Baby $82

2023-07-27
下午茶
2023-07-29 680 瀏覽
Espresso Chocolate Brownies: The brownies had a perfectly moist and fudgy texture with a rich chocolate flavor, elevated by a subtle hint of espresso. The top was adorned with a luscious layer of smooth, dark chocolate ganache, adding a touch of decadence to each bite. The balance of sweetness and bitterness was spot-on, making it a true treat for my taste buds.Kinsha Chocolate Honey Toast: The toast was adorned with an artful drizzle of honey and a sprinkle of cocoa powder. Each crispy yet fluf
Espresso Chocolate Brownies:
Kinsha Chocolate Honey Toast:
 The toast was adorned with an artful drizzle of honey and a sprinkle of cocoa powder. Each crispy yet fluffy bite was heavenly, especially when accompanied by the luscious combination of chocolate ice cream and sweet honey. It was a true indulgence that left me longing for more.
Mango Sticky Rice Kakigori:
The dessert was crowned with a dollop of coconut cream and a sprinkle of toasted sesame seeds. Each spoonful transported me to tropical paradise, with the harmonious blend of flavors and textures creating a delightful escape from the summer heat.
2023-06-20
當時知道after you喺香港開係超級開心疫情前去曼谷都會去食榴連冰同雪糕味道嘅濃郁度極高絕對係食過返尋味而且曼谷舖仲貼心地分開咗兩間唔食榴連嘅人可以不受影響地食其他口味講返嚟到香港之後變成點招牌芒果糯米飯刨冰🍧入面嘅糯米飯雪到舊冰咁泰式奶茶刨冰🍧入面有涼粉算特別但味道比較清淡似係普通奶茶味雙色刨冰🍧美祿併好立克味唔提我都唔知食緊咩味直到加咗外附嘅美祿醬先好返啲唯一可以讚嘅係有分大細兩個size但三個都係靠醬倒完落去先夠味本身冰嘅感覺雖然夠綿不過壓得太實入口溶得唔夠快又搞到更加唔夠味另外試咗無花果布甸蛋糕🍮完全同無花果三個字扯唔上關係配個雲呢拿雪糕球同焦糖浸海綿蛋糕68蚊真係唔會再食第二次本身舖頭位置唔算好坐又逼而且啲員工嘅態度都一般有位唔盡快俾人入去坐想行入去counter睇吓有咩食冇人俾緊錢都會趕你出去叫你喺門口睇天時暑熱就算你有免費茶俾人任斟我都飲到背脊骨落唔好再叫我俾機會呢間刨冰連最基本嘅招牌冰都做得唔好嘅情況下好難會有回頭客之外介紹朋友嚟都一定會失望呢個價錢呢個質素絕對可一不可再
當時知道after you喺香港開係超級開心

好難會有回頭客之外
介紹朋友嚟都一定會失望
呢個價錢呢個質素絕對可一不可再
2023-07-25 408 瀏覽
間舖頭次次經過都勁多人排隊今次襯佢少人排隊即刻去試試好開心終於食到🔖泰奶刨冰 好可惜芒果糯米飯刨冰係個日 已經售罄🥲但見到泰奶刨冰 都仍然好吸引我 二話不說我就決定左佢啦泰奶味超重 每一啖冰都食到濃濃嘅泰奶味夠濃夠多 我好鍾意啊!!!好彩嗌左BB size 如果唔係normal size 我真係驚食唔落個吐司🔖芒果糯米飯吐司食唔到芒果糯米飯刨冰 好彩仲有個芒果糯米飯吐司 救救我 最意想不到 原來芒果糯米飯仲可以有咁樣嘅配搭😂👍但味道好好食 不會配搭起來很奇怪 吐司分別有三層 芒果粒/ 糯米飯/ 雪糕/ 吐司份量超級之足夠 包保每啖都口感超豐富 好滿足!而且糯米飯係熱辣辣 配上冰的雪糕 真係火熱火熱 好好食
間舖頭次次經過都勁多人排隊
今次襯佢少人排隊即刻去試試
好開心終於食到

🔖泰奶刨冰
好可惜芒果糯米飯刨冰係個日 已經售罄🥲
但見到泰奶刨冰 都仍然好吸引我
二話不說我就決定左佢啦
泰奶味超重 每一啖冰都食到濃濃嘅泰奶味
夠濃夠多 我好鍾意啊!!!
好彩嗌左BB size
如果唔係normal size 我真係驚食唔落個吐司

🔖芒果糯米飯吐司
食唔到芒果糯米飯刨冰 好彩仲有個芒果糯米飯吐司 救救我
最意想不到 原來芒果糯米飯仲可以有咁樣嘅配搭😂👍
但味道好好食 不會配搭起來很奇怪
吐司分別有三層 芒果粒/ 糯米飯/ 雪糕/ 吐司
份量超級之足夠 包保每啖都口感超豐富 好滿足!
而且糯米飯係熱辣辣 配上冰的雪糕 真係火熱火熱 好好食
2023-07-24 249 瀏覽
除左冰界非常出名嘅Shari Shari之後,第二中意嘅就係嚟自泰國嘅After You😋必食芒果糯米飯刨冰同埋泰式奶茶刨冰,冰嘅質感十分綿密,各自嘅味道都非常突出👍🏻而家出左baby size,2個人都可以試曬2隻味🥰芒果糯米飯刨冰 $92 泰式奶茶刨冰 $82性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️建議:早啲去食以防sold out🥹

而家出左baby size,2個人都可以試曬2隻味🥰

芒果糯米飯刨冰 $92
泰式奶茶刨冰 $82

性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
建議:早啲去食以防sold out🥹
2023-07-23 159 瀏覽
泰國已經日日都食返到嚟香港咁啱經過銅鑼灣竟然冇人排隊諗都冇諗即刻衝左入去了格局同比錢方式同泰國相差無幾今次都係叫咗芒果糯米飯冰依然唔會太甜香港仲多咗一份椰香味🫶🏻
泰國已經日日都食
今次都係叫咗芒果糯米飯冰
依然唔會太甜
香港仲多咗一份椰香味🫶🏻
2023-07-22 237 瀏覽
同朋友食完晚飯又未想返屋企,最好就是找個食甜品的地方。呢間甜品店的甜品賣相好吸引,無論窩夫、刨冰、班戟定吐司都好多種經營。今次我和朋友試了以下幾款:金莎朱古力蜜糖吐司我本人覺得太甜,因為金莎朱古力本身已好甜,再加蜜糖的吐司係過甜,不過嗜甜的人可能鐘意的。牛油焦糖脆脆牛角窩夫呢個好食,因為焦糖脆脆同塊餅都好好食,加上牛角窩夫的口感,讚朱古力士多啤梨班戟呢個都可以,不過沒太大驚喜,不過不失,但仔仔好鍾意❤️特濃朱古力布朗尼因為朋友喜歡才叫,他話好好味,我試了一啖都幾好。

今次我和朋友試了以下幾款:

金莎朱古力蜜糖吐司

牛油焦糖脆脆牛角窩夫

朱古力士多啤梨班戟
呢個都可以,不過沒太大驚喜,不過不失,但仔仔好鍾意❤️

特濃朱古力布朗尼
因為朋友喜歡才叫,他話好好味,我試了一啖都幾好。

金莎朱古力蜜糖吐司
牛油焦糖脆脆餅牛角窩夫
士多啤梨朱古力班戟
特濃朱古力布朗尼
2023-07-17
$80 (宵夜)
牛油焦糖脆脆餅牛角窩夫
士多啤梨朱古力班戟
2023-07-17 216 瀏覽
🍴 After You Dessert Café (銅鑼灣)📍銅鑼灣登龍街52號景隆商業大廈地舖上網見到呢間泰式過江龍頭刨冰就嚟執笠 🥺🥺🥺咁啱有經過銅鑼灣 去見到排隊點都去試吓~-🌟芒果糯米飯刨冰 $148 (7.5/10)芒果糯米飯刨冰口感超豐富 刨冰口感柔軟綿密 😚芒果清爽甜美 🥰🥰🥰糯米飯Q彈有嚼勁 其實成件事都幾搞笑 第一次食咁凍嘅糯米飯🤣🤣🤣算係幾特別嘅刨冰 但係價錢嚟講會覺得偏貴咗少少 😳😳😳

📍銅鑼灣登龍街52號景隆商業大廈地舖

🌟芒果糯米飯刨冰 $148 (7.5/10)

開業都已經有一段時間都係好多人排隊泰奶冰$138第一啖好失禮咁嘩咗出黎好泰奶刨冰綿滑冇碎冰口感入面仲有泰式涼粉煙煙靭靭咁大碗都唔會悶食到停唔到口即刻好想去泰國😆金沙莎朱古力蜜糖吐司$128好甜🙈非常朱古力食到漏漏地結論係...想去泰國🙈應該平啲又唔使排🤣味道:🌕🌕🌕🌗🌑CP:🌕🌕🌗🌑🌑--------------------
開業都已經有一段時間

味道:🌕🌕🌕🌗🌑
CP:🌕🌕🌗🌑🌑
--------------------
2023-07-16 284 瀏覽
After You 喺香港開咗咁耐終於食到😂星期五晚食完飯八點幾已經排晒長龍,等左差唔多45分鐘先入到🥲 個芒果糯米飯刨冰都好似一早賣晒由於食完飯無耐,叫original又怕食唔晒,所以都只係叫baby size,一人叫左一個🍧泰式奶茶刨冰 ($82) 啲冰好幼細,上面佈滿奶蓋,仲有啲杏仁片,奶茶味都算幾突出,而且唔會好甜,另外仲會附上泰式奶茶可以隨意添加。食到個底仲有吐司粒同涼粉,吐司粒浸到淋晒,口感似蛋糕,加埋涼粉都唔覺得好夾,令到成個刨冰有啲失色。士多啤梨芝士蛋糕刨冰 ($82) 既外型用嚟打卡一流😂 不過可能士多啤梨唔算當造,有少少酸。不過配埋牛奶冰底都OK,食到底都係有芝士蛋糕,雖然芝士味唔係好濃郁,不過呢個配搭都唔錯。同樣有另上士多啤梨醬,唔夠味可以自己倒落去🤤整體佢係幾好食既,雖然性價比唔算高,比起泰國既size又細左啲咁,不過既然香港有,都值得一試👍🏼
After You 喺香港開咗咁耐終於食到😂

泰式奶茶刨冰
泰式奶茶刨冰

士多啤梨芝士蛋糕刨冰
士多啤梨芝士蛋糕刨冰

2023-07-16
依間人氣刨冰店成日都排長龍,好彩早左少少去到,唔係就有排等🫣🫣泰式奶茶刨冰 $138 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟外表非常QQ ,好適合打卡,而且兩個人分享剛剛好;刨冰奶茶味超級濃,好似飲緊杯泰式奶茶,而且入口即化,所以一下子食咁多都不會頭痛🤣最底還配有一些涼粉和麵包粒,食落冇咁單調旁邊還有泰式奶茶醬可以俾你加埋一齊食,但係單食已經好濃味,所以我沒有再額外加醬一齊食(個泰式奶茶醬超級濃,大約係刨冰的濃度兩倍朱古力蜜糖吐司配士多啤梨 $128 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟建議打完卡就要即刻食,因為他們的吐司係新鮮整好,一定要趁熱食,先可以食到冰火二重奏(而且太慢先食,雪糕會融化晒,咁樣就冇咁好食)就算有朱古力加蜜糖一齊,食落味道都不會太甜,另外配上士多啤梨一齊食,酸酸甜甜又是另一種感覺🤤以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。

泰式奶茶刨冰 $138 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟

朱古力蜜糖吐司配士多啤梨 $128

2023-07-12 212 瀏覽
可能是最後一次在銅鑼灣登龍街最美顯眼的單邊雙面舖吃After You Dessert Cafe的甜品。 租客不續租了🙈早前業主放租32萬,現已租出了👍呢間人氣店門口經常要排隊,幸好我們去到人龍不算長,只排了約10分鐘。排隊時已專人告知受歡迎的芒果糯米飯刨冰賣完🥹 試了泰式奶茶刨冰。除了original size $138, 還有Baby size $82可選擇👍可1-2人分享吃😁沙冰綿滑,好幼滑,食晒。另附上的泰式奶茶好甜,只落少少調味。刨冰入面還有泰式涼粉,煙煙靭靭,有口感有驚喜😋另叫了 🍫Brownie $68,朱古力味好香,雪糕🍦同Cream好夾,Brownie較軟身😆另外值得讚的是凍茶,免費自助,涼透心,茶味香👍忍不住自助添飲了😜希望8月頭前可再來吃😋想試人氣芒果糯米飯刨冰及厚吐司🍞,可當午/晚餐吃😆🤭另要在門口打卡留念🥰希望租客快係銅鑼灣搵到筍租舖繼續營業👏#飲食情侶🥰#MagicCherry攻美食🍒#MagicRaymond食好野🍽️ 食好野😋#Cherry攻商鋪🍒
希望8月頭前可再來吃😋
想試人氣芒果糯米飯刨冰及厚吐司🍞,可當午/晚餐吃😆🤭
另要在門口打卡留念🥰

泰式奶茶刨冰original size
朱古力Brownie
泰式奶茶刨冰baby size
泰式奶茶刨冰original size
餐廳:After You Dessert Café地點:銅鑼灣登龍街菜式:泰式cafe餐牌:多士,刨冰,招牌甜品,牛角窩夫,班戟,飲品同其他甜品。自己去收銀落單比錢,講低枱面號碼牌就會有專人送上。呢度有自助清茶可以清清味蕾,微微甜,都幾好飲。平日下午三點幾直入。芒果糯米飯刨冰 $148餐牌話芒果糯米飯刨冰係Best Seller,叫左Original Size,刨冰份量都好細碗,看似好綿密,上面加上厚身唔融既白色糯米味忌廉,加上幾粒糯米同一片薄荷葉。另上一細兜芒果醬同白色糯米味忌廉,唔夠再加。刨冰淺黃色,原來已經加左芒果糯米飯味道,調得幾好,口感係非常綿。冰中心有少少真正芒果糯米飯,糯米飯好煙韌,椰汁味好香,仲伴有芒果粒。味道係幾好,都幾特別。價錢唔平,因為份量唔多。不過無每人最低消費。
餐廳:After You Dessert Café
地點:銅鑼灣登龍街
菜式:泰式cafe
餐牌:多士,刨冰,招牌甜品,牛角窩夫,班戟,飲品同其他甜品

清茶

平日下午三點幾直入。

芒果糯米飯刨冰 $148

2023-07-06
2023-06-29 325 瀏覽
💰429(堂食)原味蜜糖吐司🍞$108本身以為麵包冇乜特別,仲要係一百蚊嘅麵包😯結果一黎到已經超級香🤤店員會比蜂蜜你lum上面~然後一切個下,軟綿綿☁️~一放入口,好香嘅蜜糖味,脆脆地既包皮加軟軟既包,正到爆✨😫加埋附送嘅cream同雪糕一齊食,冰火交融既感覺,好食到流眼淚🥹芒果糯米飯刨冰🍧$148Signature🥳我哋去咗三次有兩次都賣晒🥲可見受歡迎程度🤩 食左一次,超級驚喜🤩刨冰好有層次感,口感綿密,完全冇好大粒冰碎既問題😚糯米飯收埋咗喺個冰入面,仲有麵包粒,多重口感,回味無窮😋美祿火山刨冰🍧🍫$128一樣好驚喜😳雖然美祿產品都好難唔好食,但比想像中更好味🤩附帶既美祿醬加埋一齊食好濃味😚推介!Thai Milk Tea🥤$45老實講👧🏻都唔係好記得陣味,因為對比其他泰奶,呢間唔算特別好飲🫢同埋呢個價錢加多一倍已經可以食個好味嘅吐司🍞雖然過江龍價錢比較貴,而且每次都要排隊,但係質素真係好❤️大家一定要去試❤️✨評分✨食物:8.5/10環境:8/10衛生:8/10服務:8/10回頭率:8/10
💰429(堂食)

原味蜜糖吐司🍞$108

環境:8/10
衛生:8/10
服務:8/10
回頭率:8/10

ෆ 𝘼𝙛𝙩𝙚𝙧 𝙮𝙤𝙪 𝙙𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩 𝙘𝙖𝙛𝙚 ෆ 泰國過江龍刨冰🍧以前冇乜點食過刨冰因為印象中係冇味嘅冰🙈比朋友拉咗去試呢間過江龍刨冰簡直顛覆咗我對刨冰嘅印象🤣呢間嘅刨冰綿滑 冇碎冰口感層次豐富食到停唔到口₍˄·͈༝·͈˄₎◞︎ ̑̑ෆ⃛而家呢個天氣真係要食返啲涼浸浸嘅嘢食返碗刨冰真係透心涼🙆🏻‍♀️ෆ 推介菜式 ෆ 泰式奶茶刨冰 $𝟭𝟯𝟴士多啤梨芝士蛋糕刨冰 $𝟭𝟯𝟴#hkig #hkfoodie #foodiehk #foodiegram #foodiegraphy #foodlovers #foodstagram #happysharing #hkfood #foodphotography #foodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #momofoodie #香港美食 #美食 #吃貨 #相機食先
ෆ 𝘼𝙛𝙩𝙚𝙧 𝙮𝙤𝙪 𝙙𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩 𝙘𝙖𝙛𝙚 ෆ

泰國過江龍刨冰🍧