2024-02-19 917 瀏覽
好耐冇食過日式打邊爐任食,星期日夜晚7:00拎飛,等左差唔多一個鐘先入座🫠今次揀左$369個餐試,包埋海鮮!揀左壽喜燒湯,但竟然唔包蛋,要另加8蚊一隻🥹🥹有d貴!日本蠔都幾大隻好肥美,食落都好新鮮,食左兩隻都好夠🤣🤣🤣呢碟係第一碟點既和牛,質素都不錯,不過叫左幾round,有d就太肥。仲有任食haagen dazs (4款口味),同埋仲有d熱食可以拎。整體就不過不失,食90分鐘都好夠,係排隊拎雪糕要d時間。
今次揀左$369個餐試,包埋海鮮!

揀左壽喜燒湯,但竟然唔包蛋,要另加8蚊一隻🥹🥹有d貴!

日本蠔都幾大隻好肥美,食落都好新鮮,食左兩隻都好夠🤣🤣🤣

2023-11-04 1668 瀏覽
星期五同同事happy Friday 去咗牛陣打邊爐,我就叫左定量牛湯底仲叫左藥膳香辣。呢個湯底好香,好有藥材味。而且唔會好辣,有少少麻。出面其他配料嘅款式好多選擇,熟食都唔錯,今次我就食咗牛腩牛筋,唔錯。
星期五同同事happy Friday
去咗牛陣打邊爐,我就叫左定量牛
湯底仲叫左藥膳香辣。
呢個湯底好香,好有藥材味。而且唔會好辣,有少少麻。
2023-10-07 1183 瀏覽
試左壽喜燒同番茄湯底,兩個味道都好正,壽喜燒比較濃同比較入味,番茄湯底就比較清甜,如果比較重口味可以揀壽喜燒,反之亦然。食飽仲可以係自助區拎Haagen Dazs雪糕,有草莓,藍莓,朱古力四種味,都有仙草可以食👍🏻加一之後人均300
✨️今天我們來到九龍灣分店的牛陣吃下午90分鍾放題,如果上班一族只有60分鐘吃飯時間,可以選擇60分鐘放題,會更便宜🥰🥰✨今天我們選擇了嚴選牛肉放題套餐,有牛肉和豚肉任食,無上限,吃完再吃,吃到飽為止😍😍😊😊🥩✨️餐廳有更多不同套餐,有興趣可以看看餐廳的Menu😆✨我們選擇了鰹魚清湯,藥膳香辣湯,美肌豚骨湯,仲有其他湯底包括,壽喜燒湯,新鮮蕃茄湯,濃厚雞白湯☺️✨餐廳有大量丸類,腸類,麵類,菜類等提供,熱食有燒賣,炸薯格,炸黑糖麻糬等,仲有關東煮🥰🥰✨甜品方面有四款靚靚雪糕,雪糕是Haagen-Dazs 牌子,例如藍莓撻味,士多啤梨味,焦糖脆餅,比利是朱古力🍨🍨✨價錢每位只需$169* (未計加一),好抵食😍😍😊*這是我當天入座叫餐價錢,只供參考🙏😄

✨️餐廳有更多不同套餐,有興趣可以看看餐廳的Menu😆

✨價錢每位只需$169* (未計加一),好抵食😍😍😊
*這是我當天入座叫餐價錢,只供參考🙏😄
~🍽: 牛陣 (九龍灣)========================‼️: 湯底為夏日限定‼️: 熟食區小食不定時更新=========================【澳洲產 特上長期穀飼牛 及北海道四元豚 放題套餐 (晚市)🥩🍲 】($298)放題時間90分鐘🕥🕥除咗可以任食穀飼牛同埋四元豚之外🐷🐮套餐仲包左任食牛舌🐮、蟹籽蝦滑🦐、魷魚同墨魚🦑喺自助區方面🍽️🍽️熟食區我哋去嘅時候小食有炸雞🐔同章魚小丸子🐙等、關東煮🍢同埋日式咖喱🍛而火鍋配料區嘅選擇都幾多✨✨有各類嘅蔬菜🥬同埋其他火鍋食材🍲蔬菜有各款菇🍄、冬瓜、蕃茄🍅等等💕💕而火鍋食材就有丸類、烏冬、響鈴等💛💛仲可以拎到魚塊🐟同埋雞肉🐔~而甜品最吸引嘅係有Haagen-Dazs 雪糕任食🍦🍦有4款口味可以揀🥰🥰仲有啲生果e.g. 西瓜🍉、菠蘿🍍可以拎 飲品方面除左一般放題都有嘅汽水、罐裝茶之外,仲有冷泡茶🍵🍵=========================⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️【澳洲產 特上長期穀飼牛 及北海道四元豚 放題套餐 (晚市)🥩🍲 】($298)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑【蕃茄壽喜燒🍅🍲】呢個搭配其實都幾有趣💖💖 傳統嘅壽

🍽: 牛陣 (九龍灣)
========================

‼️: 湯底為夏日限定
‼️: 熟食區小食不定時更新

=========================

飲品方面除左一般放題都有嘅汽水、罐裝茶之外,仲有冷泡茶🍵🍵

⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑

【蕃茄壽喜燒🍅🍲】

呢個搭配其實都幾有趣💖💖 傳統嘅壽喜燒汁有機會好快覺得甜膩🍬🍬 而加咗蕃茄嘅酸味會令壽喜燒湯底清爽咗🍅🍅 酸酸甜甜嘅味道都幾開胃😋😋

【澳洲產 特上長期穀飼牛🐂】

佢切得好薄🐮🐮 脂肪比例得宜👍🏻👍🏻 食落唔會太油膩~ 雖然牛味唔會話太濃🐂🐂 但係啖啖肉嘅感覺都幾正😍😍 尤其是係可以充分吸到啲壽喜燒汁🍲🍲 酸酸甜甜咁幾好食😋😋

【牛舌👅】

牛舌好嫩好彈牙🦷🦷 即使淥耐咗都完完唔會覺得韌👍🏻👍🏻 口感食落柔嫩爽脆⚡️⚡️ 淡淡嘅脂香加埋肉汁鮮甜嘅感覺配埋壽喜燒汁簡直一絕❣️❣️

【北海道四元䐁🐷】

食落肉質幾鮮嫩彈牙🦷🦷 完全唔會覺得嚡👞👞食落會有d豬肉油脂嘅香味🐖🐖 但係完全冇豬羶味 🐷🐷 算係幾高質嘅豬肉👍🏻

😋味道:8.5/10
🍽賣相:8.5/10
🏞環境:7.5/10
🤵🏻‍♂️服務:9/10
🌟性價比:8/10
💖回頭指數:8/10

加1️⃣服務費:⭕️
—————————
👩🏻‍🍳餐廳 : 牛陣 (九龍灣)
📍地址 : 九龍灣偉業街33號德福廣場一期G99-G100號舖
2023-08-05 585 瀏覽
我真係好鐘意食壽喜燒🥰🥰所以見牛陣推出了夏日限定 - 蕃茄壽喜燒就立刻去食🤭🤭夏天唔知食咩好🤔大家都可以考慮下牛陣新推出嘅🏖夏日限定♨️番茄壽喜燒湯底🍅酸甜嘅口感十分開胃,而且又唔會太油膩,比傳統打邊爐更濃味,唔洗點醬汁都好入味,蕃茄湯底可以任加,但建議大家食食下加返d清湯中和返,因為超級濃味🥰🥰●我今次食左牛陣精選嘅「澳洲產特上長期穀飼牛及北海道四元豚放題套餐」佢係以澳洲產安格斯品種為主打,配合獨有嘅切法同厚度,將肉片吸收哂番茄壽喜燒汁嘅精華。食到Lam Lam脷😋😋😋未影完都食左🤣🤣套餐仲有呢個北海道四元豚肉,肉味會比普通豚肉濃郁😍除了牛肉同豚肉外,牛舌同海鮮都係任食,例如原隻魷魚仔,墨魚,蝦滑,蟹柳🦑🐙另外Häagen-Dazs雪糕和熟食區都是任食的熟食區有小丸子,炸雞,關東煮等等🍦岩哂熱愛放題嘅人😏 仲有”千本引”拉繩小遊戲玩🤩
憑眼力實力選出夏日祭典玩具/零食/餐飲優惠券,客人可挑選任何一條繩子,拉起繩子,獲取禮品。❣️地址:九龍灣偉業街33號德福廣場一期G99-G100號舖
我真係好鐘意食壽喜燒🥰🥰
所以見牛陣推出了夏日限定 - 蕃茄壽喜燒就立刻去食🤭🤭

仲有”千本引”拉繩小遊戲玩🤩

2023-07-27 440 瀏覽
這個夏天 @gyujin_wagyu 創出夏日開胃新滋味清新酸爽蕃茄x 傳統甘甜壽喜燒 配搭當造野菜中和了壽喜燒的甜味🥘更大大提升了清爽口感即日至31/8 把握機會來牛陣體驗夏季壽喜燒
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯另外有夏祭限定🎊「千本引」拉繩小遊戲是日本抽獎方法 每一條繩子旨連接獎品一份選出夏日祭典玩具/零食/餐飲優惠券(價值$29)
·🍅蕃茄壽喜燒鍋原來鍋內已放滿了最適合夏天食的新鮮野菜煮野菜時滲出水份 令蕃茄壽喜燒湯汁變得清甜可跟隨以下步驟 做出最美味嘅蕃茄壽喜燒鍋1. 煮至野菜冒煙🥬2. 鋪上牛肉片🐂 / 豚肉片🐖3. 圍圈倒入 粒粒蕃茄壽喜燒湯汁 感受咋咋聲4. 將牛肉片/豚肉片煮熟 完全沾滿湯汁享用~酸酸甜甜的味道 好開胃 令人停不了口 啱晒夏天·<晚市套餐>🥩日本產黑毛和牛 及 北海道四元豚 放題兩款肉類都好肉味濃郁 鮮嫩多汁 輕鬆回本🦪日本產生蠔 原隻魷魚仔 墨魚 帶子 青口蝦 蟹籽蝦滑 蟹棒 一次過品嚐八款豐盛海鮮🥘超過10種醬料選擇 嗜辣推介利尻昆布醬油 + 雙色辣椒 + 香辣醬 + 花椒油 + 自家製炒辣菜圃🥬自助吧季節新鮮野菜 特別推
這個夏天 @gyujin_wagyu 創出夏日開胃新滋味
清新酸爽蕃茄x 傳統甘甜壽喜燒 配搭當造野菜
中和了壽喜燒的甜味🥘更大大提升了清爽口感
即日至31/8 把握機會來牛陣體驗夏季壽喜燒
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
另外有夏祭限定🎊「千本引」拉繩小遊戲
是日本抽獎方法 每一條繩子旨連接獎品一份
選出夏日祭典玩具/零食/餐飲優惠券(價值$29)
🍅蕃茄壽喜燒鍋
原來鍋內已放滿了最適合夏天食的新鮮野菜
煮野菜時滲出水份 令蕃茄壽喜燒湯汁變得清甜
可跟隨以下步驟 做出最美味嘅蕃茄壽喜燒鍋
1. 煮至野菜冒煙🥬
2. 鋪上牛肉片🐂 / 豚肉片🐖
3. 圍圈倒入 粒粒蕃茄壽喜燒湯汁 感受咋咋聲
4. 將牛肉片/豚肉片煮熟 完全沾滿湯汁享用~
酸酸甜甜的味道 好開胃 令人停不了口 啱晒夏天
🍨不可缺少的Haagen-Dazs雪糕放題
緊貼最新口味 2023年推出的馬卡龍雪糕系列
🍺飲品設多款汽水 Twinings/ 茶類飲品 冷泡茶
惠顧$289或以上套餐 可享Asahi罐裝啤酒放題
夏日熱辣辣,想打邊爐打又唔想咁Heavy,見到牛陣新出左蕃茄套餐,酸酸甜甜啱晒夏天食,中午90分鐘放題都係$200 ,有炸物,各類丸,蔬菜Häagen-Dazs雪糕任食,多款又幾抵食,一於試一試!🍴夏日蕃茄壽喜燒限定套餐 午市套餐澳洲產 特上長期穀飼牛放題套餐 $219 另收加一 (8/10)獨有特製壽喜燒汁,加入原粒鮮蕃茄,熬煮而成!湯底食落去酸酸甜甜,比較偏向日式甜味嗰種,有蕃茄嘅清香,食任何蔬菜肉類都好Fresh,真係非常啱夏天食!🍴肉類 (8/10)全部都好薄切好方便煮熟!澳洲產特上長期穀飼牛採用270日或以上穀飼期的安格斯品種,飼養過程絕不使用任何激素及抗生素!牛肉質感比較軟腍同偏瘦,食落去都有牛嘅香味,咁瘦都唔鞋口,唔太肥膩,可以食多幾件!牛舌都好軟滑,有牛嘅香味,微微彈牙!北海道四元豚肉是一種來自日本北海道的高品質豬肉,肉質好軟滑,有豬嘅香味,一啲都唔油膩!歐洲豚就比較有口感,硬身少少!🍴海鮮 (6/10)墨魚仔同魷魚蝦膠,比較普通🤣🍴蔬菜丸類 (8/10)有生菜,羽衣甘藍,紅莧菜,娃娃菜,海帶…….各種麵食,丸都好齊!🍴熱食
炸物款式不定期更換,夏日特設:炸魷魚、炸日式

🍴夏日蕃茄壽喜燒限定套餐 午市套餐

🍴肉類 (8/10)
全部都好薄切好方便煮熟!

澳洲產特上長期穀飼牛

牛舌
都好軟滑,有牛嘅香味,微微彈牙!

北海道四元

歐洲豚
就比較有口感,硬身少少!

🍴海鮮 (6/10)
墨魚仔同魷魚蝦膠,比較普通🤣

🍴蔬菜丸類 (8/10)

🍴熱食
炸物款式不定期更換,夏日特設:炸魷魚、炸日式糰子、黑糖麻糬、炸花枝丸、日式章魚燒
關東煮有年糕福袋、鵪鶉蛋、蘿蔔,牛筋及牛舌,同自家製日式咖哩 。

🍴 Häagen-Dazs雪糕 (10/10)
有四個口味,分別係藍莓,士多啤梨,2023夏天最新味紅莓馬卡龍同朱古力馬卡龍,四種都係任食,個人覺得士多啤梨最好食!馬卡龍有少少偏甜。

🍴 飲品
設有多款汽水、茶類飲品、冷泡茶、 惠顧$289 或以上之套餐,更可享Asahi罐裝啤酒放題!

夏祭限定 仲有特別活動!
「千本引」拉繩小遊戲
憑眼力實力選出夏日祭典玩具/零食/餐飲優惠券(價值$29)
千本引抽獎挑戰 是日本一種抽獎方法,每一條繩子旨連接獎品一份,客人可挑選任何一條繩子,拉起繩子,獲取禮品。

推薦指數: 9/10
午市放題價錢唔貴,種類都幾多,嘢食都算高質幾唔錯,幾欣賞佢哋嘅蕃茄壽喜燒喎,酸酸甜甜好啱夏天食,真心想食放題邊爐嘅話可以試下!
2023-07-22 328 瀏覽
牛陣推出嘅「夏日蕃茄壽喜燒限定套餐」🍅90分鐘任食火鍋放題我咁鍾意蕃茄梗係要試下同朋友去咗德福廣場分店一人一鍋唔使爭🥘先將豐富嘅蔬菜鍋底燒一陣少少燒香嘅時候就加入濃郁嘅蕃茄湯唔似平時出面嘅蕃茄湯底剩係得茄膏茄醬呢個湯底仲有原隻蕃茄粒茄香濃郁,就咁飲都非常唔錯個湯底都係無限添加㗎酸酸甜甜真係好啱夏天食仲有幾款唔同套餐供大家選擇我哋揀咗嘅套餐就有以下幾款肉類任食澳洲殼穀飼牛、北海道四元豚、牛舌全部都係薄切海鮮就有蝦滑、蟹棒、魷魚仔、墨魚仔仲有好多配菜、熟食、小食、甜品、飲品自助熟食吧都非常吸引仲有Häagen-Dazs雪糕任食😍而家食完仲可以玩小遊戲「千本引」拉繩小遊戲獎品包括日本祭典玩具/小零食或者餐飲禮券永不落空❤️又有得食又有得玩
牛陣推出嘅「夏日蕃茄壽喜燒限定套餐」🍅

先將豐富嘅蔬菜鍋底燒一陣
少少燒香嘅時候就加入濃郁嘅蕃茄湯
唔似平時出面嘅蕃茄湯底剩係得茄膏茄醬
呢個湯底仲有原隻蕃茄粒
茄香濃郁,就咁飲都非常唔錯
個湯底都係無限添加㗎
酸酸甜甜真係好啱夏天食

仲有幾款唔同套餐供大家選擇
我哋揀咗嘅套餐就有以下幾款肉類任食
澳洲殼穀飼牛、北海道四元豚、牛舌
全部都係薄切
海鮮就有蝦滑、蟹棒、魷魚仔、墨魚仔
仲有好多配菜、熟食、小食、甜品、飲品
自助熟食吧都非常吸引
仲有Häagen-Dazs雪糕任食😍

而家食完仲可以玩小遊戲
獎品包括日本祭典玩具/小零食或者餐飲禮券
永不落空❤️又有得食又有得玩

牛陣新推出左超適合夏天既🍅「夏日蕃茄壽喜燒鍋」火鍋放題套餐❣️蕃茄控嘅我即刻去試😋自家特製壽喜燒汁,再配搭原粒蕃茄同洋蔥熬煮,成個湯底微酸清甜好開胃🍅😋配搭埋多款夏日野菜, 蕃茄、冬瓜、秋葵、蟹味菇、蓮藕、洋蔥,款款都好清新--------------🐮澳洲產的特上長期穀飼牛優質牛肉,飼養過程絕無任何激素及抗生素,放心可以食用厚薄適中,相當唔錯🐽北海道四元豚除左係無激素,亦以優質飼料養飼,肉質更加有保證,好新鮮由日本直送香港!配合蕃茄湯底好鮮甜,我連醬汁都不用點都己夠味--------------🍤🍘自助區 仲有飲品放題、蔬菜丸類、炸物亦多款選擇(如炸魷魚、炸花枝丸、黑糖麻糬、日式章魚燒、炸日式糰子、)、關東煮--------------最後當然唔小得係甜品丫Haagen-Dazs™與Pierre Herme聯乘推出的2023年夏季最新口味馬卡龍雪糕🍦😋士多啤梨紅桑子馬卡龍雪糕、雙重朱古力馬卡龍,雪糕和柚子檸檬馬卡龍入面有切成小口的馬卡龍!好有口感--------------食完原來仲有小遊戲玩,好有特色夏季限定既「千本引」 拉繩小遊戲,拉出夏日祭典玩具 /零食/餐飲優惠券🎊永不落空
牛陣新推出左超適合夏天既🍅
「夏日蕃茄壽喜燒鍋」火鍋放題套餐❣️
蕃茄控嘅我即刻去試😋

自家特製壽喜燒汁,再配搭原粒蕃茄同
洋蔥熬煮,成個湯底微酸清甜好開胃🍅😋
🐮澳洲產的特上長期穀飼牛
優質牛肉,飼養過程絕無任何激素及抗生素,放心可以食用
厚薄適中,相當唔錯

🐽北海道四元豚

配合蕃茄湯底好鮮甜,我連醬汁都不用點都己夠味

--------------

🍤🍘自助區 仲有飲品放題、蔬菜丸類、炸物亦多款選擇

最後當然唔小得係甜品
2023年夏季最新口味馬卡龍雪糕🍦😋

入面有切成小口的馬卡龍!好有口感

--------------
食完原來仲有小遊戲玩,好有特色
夏季限定既「千本引」 拉繩小遊戲,拉
出夏日祭典玩具 /零食/餐飲優惠券🎊永不落空

2023-07-17 3266 瀏覽
又到咗牛陣一年一度夏祭活動,今年推出嘅係清新酸甜蕃茄壽喜燒,另設有「千本引」拉繩小遊戲,有獎品㗎🔅日本產黑毛和牛及北海道四元豚 蕃茄壽喜燒放題套餐 90mins $368鍋內鋪滿野菜,待野菜煮至水份散出及出煙,此時已經聞到好香嘅洋蔥味再沿鍋圈加入黑毛和牛,倒入自家製粒粒蕃茄壽喜燒汁,「咋~~」一聲,好香呀甜甜嘅傳統壽喜燒加入蕃茄嘅「酸」味,加上甘甜野菜,味道酸甜清爽,配上油脂豐富嘅黑毛和牛,肉味香濃,肉質軟綿,令人一口接一口,特別開胃😋除咗無限Encore黑毛和牛,手機仲可以order其他肉料、海鮮及啤酒!自助吧,提供大量嘅火鍋配料,例如:丸類、蔬菜及麵食等等,種類選擇非常多熟食區,有關東煮、章魚小丸子、炸薯格、炸奶黃香芋丸、炸黑糖麻糬等等!特別推介炸奶黃香芋丸及炸黑糖麻糬,好好食飲品有普通罐裝飲品、自家製茶類飲品及Asahi啤酒任食4款Haagen Dazs雪糕都係賣點之一,柚子馬卡龍新口味都有😍仲有幾款生果,我仲用抹茶布丁加生果及淡奶整咗個甜品杯,好味,西瓜好爽甜!整體嚟講,今年呢個夏祭限定🍅蕃茄壽喜燒都幾有驚喜,唔會太甜太酸,整個配搭好清爽,同黑毛和牛好夾!最重要每一碟都keep

特別推介炸奶黃香芋丸及炸黑糖麻糬,好好食

飲品有普通罐裝飲品、自家製茶類飲品及Asahi啤酒

整體嚟講,今年呢個夏祭限定🍅蕃茄壽喜燒都幾有驚喜,唔會太甜太酸,整個配搭好清爽,同黑毛和牛好夾!最重要每一碟都keep到個質素,上菜速度ok,又有得任食Haagen Dazs雪糕,性價比真心ok!
  • Häagen-Dazs雪糕
  • 黑毛和牛
2023-07-16 226 瀏覽
期間限定「壽喜燒」又到啦 !今次主角係有我最愛嘅蕃茄🍅料理長先於鐵鍋塗上少量欖油,再係鍋裡鋪上夏日野菜,包括:洋蔥,蟹味菇、蓮藕、冬瓜,秋葵,甘甜鮮美又健康!
煮到野菜水份散出並出煙 ,再舖上牛肉/豬肉,倒入蕃茄壽喜燒汁,等啲牛慢慢煮熟。
壽喜燒汁保留了本身自家特製壽喜燒汁,再混合原粒蕃茄同洋蔥熬煮,蕃茄味足,超濃帶淡淡酸味,又鮮甜,係一個獨特的壽喜燒主題!澳洲產 特上長期穀飼牛料理長話採用270日或以上穀飼期的安格斯品種,飼養過程絕不使用任 何激素及抗生素,不會影響到人體健康。我自己都食得安心又放心。另外,我鐘意佢切得夠薄,用機切,每片都齊齊整整~北海道四元豚來自日本北海道的高品質豬肉,無論係飼料、環境和飼養方式都係最好。飼養過程又無激素、無添加👍🏻豚肉,煮耐咗都唔會鞋,豬味夠濃,而沒有豬羶味。
套餐包任食幾款人氣食品:牛舌、蟹籽蝦滑、原隻魷魚仔、墨魚。外面當然還有好多食物,熟食、麵類、丸類、蔬菜等。Häagen-Dazs 雪糕任食🍨仲要係最新2023夏天最新味:
期間限定「壽喜燒」又到啦 !今次主角係有我最愛嘅蕃茄🍅

澳洲產 特上長期穀飼牛

北海道四元豚

Häagen-DazsTM與Pierre Hermé聯乘推出的馬卡龍雪糕系列,三款口味包括:士多啤梨紅桑子馬卡龍雪糕、雙重朱古力馬卡龍雪糕和柚子檸檬馬卡龍雪糕!

食完仲有得玩❣️
「千本引」拉繩小遊戲
憑眼力實力選出夏日祭典玩具/零食/餐飲優惠券(價值$29),獎品豐富~

夏日蕃茄壽喜燒限定套餐$289/位好味指數:😋😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:吃火鍋上癮,前一天享用完火鍋放題,然後很想念久違了的牛陣,所以把握週末時間,去了牛陣享用午餐。最近有夏日限定套餐,是我喜愛的壽喜燒,想也不想,就點了這套餐。午市可選澳洲產特上長期穀飼牛或日本產黑毛和牛。想吃好點,就要了黑毛和牛。這個期間限定的壽喜燒鍋跟平時的壽喜燒不同。這個上桌時放滿了蔬菜🥬。洋蔥🧅在底部,上面放了菇、蕃茄、羽衣甘藍、娃娃菜、蓮藕、瓜。旁邊放了一壺蕃茄壽喜燒湯。由於我們不知怎麼享用。侍應有來協助我們。原來要先開爐加熱蔬菜。聞到有洋蔥香味時,就可放幾片和牛在蔬菜上,再倒入湯。食物煮好後,就可享用了。湯底帶鮮甜的蕃茄味,越煮越濃,濃得食物不用再點任何醬料。套餐有脂肉均勻的日本產黒毛和牛、澳洲產特上長期穀飼牛、歐洲產豚肉、口感有點彈牙的牛舌、墨魚滑、蟹柳、鮮魷。不夠可再加單。自助區有多款丸。最喜歡是心形的那款,咬下去有點似甜不辣,好qq 。另有雜菇、菜。最驚喜是有價錢偏貴的羽衣甘藍🥬。牛陣有供應少量熱食,包
夏日蕃茄壽喜燒限定套餐
$289/位
好味指數:😋😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲💲
環境舒適:😌😌😌😌
環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹
推介原因:

自助區有多款丸。最喜歡是心形的那款,咬下去有點似甜不辣,好qq 。另有雜菇、菜。最驚喜是有價錢偏貴的羽衣甘藍🥬。牛陣有供應少量熱食,包括關東煮🍢及數款炸物。甜品有啫喱、布甸、生果,4款口味Haagen-Dazs 雪糕。飲品有數款熱茶、汽水、罐裝飲品,亦可跟侍應點Asahi 啤酒🍻
2023-03-22 1147 瀏覽
牛陣一向都係質素保證,今次嗌咗黑毛和牛🐃套餐(第二貴的套餐)。黑毛和牛肉質非常鮮嫩,口感非常好,而且油脂分布好均勻,令到肉質更加美味,牛肉味道十分濃郁!湯底就揀咗壽喜燒同蕃茄湯底雙併,都只係加$5,好濃郁鮮甜🤤🤤整體,餐廳環境都非常好,服務非常周到,d姐姐服務員好好人,會主動睇下洗唔洗加肉/清潔,遲左少少都唔會吹我地走。🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🤍好味指數:4.9/5🤎回頭指數:5/5

🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃

🤍好味指數:4.9/5
🤎回頭指數:5/5

2023-03-16 808 瀏覽
我未食過服務態度咁差劣嘅火鍋店,我同6個frd埋咗食埋枱面嘅野食,之後有個服務員過嚟收走咗我枱上未煮嘅肉,心諗呆左,無野吖?再過多陣連個鍋都收走埋,又話夠鐘閂門,好快啲走啦。心諗你哋係用呢個待客態度嚟服務客人!跟住走果時仲有四五枱仲食緊。咩吖依家啲人咁鍾意恰細路?中學生都恰冇野吖! 其他大人又唔見你趕 差別對待? 吖姐落錯湯(蕃茄鍋落壽喜燒湯)都算啦仲要收我野趕我走,名副其實嘅垃圾。
我未食過服務態度咁差劣嘅火鍋店,