2023-07-16 232 瀏覽
期間限定「壽喜燒」又到啦 !今次主角係有我最愛嘅蕃茄🍅料理長先於鐵鍋塗上少量欖油,再係鍋裡鋪上夏日野菜,包括:洋蔥,蟹味菇、蓮藕、冬瓜,秋葵,甘甜鮮美又健康!
煮到野菜水份散出並出煙 ,再舖上牛肉/豬肉,倒入蕃茄壽喜燒汁,等啲牛慢慢煮熟。
壽喜燒汁保留了本身自家特製壽喜燒汁,再混合原粒蕃茄同洋蔥熬煮,蕃茄味足,超濃帶淡淡酸味,又鮮甜,係一個獨特的壽喜燒主題!澳洲產 特上長期穀飼牛料理長話採用270日或以上穀飼期的安格斯品種,飼養過程絕不使用任 何激素及抗生素,不會影響到人體健康。我自己都食得安心又放心。另外,我鐘意佢切得夠薄,用機切,每片都齊齊整整~北海道四元豚來自日本北海道的高品質豬肉,無論係飼料、環境和飼養方式都係最好。飼養過程又無激素、無添加👍🏻豚肉,煮耐咗都唔會鞋,豬味夠濃,而沒有豬羶味。
套餐包任食幾款人氣食品:牛舌、蟹籽蝦滑、原隻魷魚仔、墨魚。外面當然還有好多食物,熟食、麵類、丸類、蔬菜等。Häagen-Dazs 雪糕任食🍨仲要係最新2023夏天最新味:
期間限定「壽喜燒」又到啦 !今次主角係有我最愛嘅蕃茄🍅

澳洲產 特上長期穀飼牛

北海道四元豚

Häagen-DazsTM與Pierre Hermé聯乘推出的馬卡龍雪糕系列,三款口味包括:士多啤梨紅桑子馬卡龍雪糕、雙重朱古力馬卡龍雪糕和柚子檸檬馬卡龍雪糕!

食完仲有得玩❣️
「千本引」拉繩小遊戲
憑眼力實力選出夏日祭典玩具/零食/餐飲優惠券(價值$29),獎品豐富~