2024-04-07 59 瀏覽
支持留港消費,住沙田區的我突然想食串燒,點知比我搵到呢間「形」餐廳,原來佢有多間分店,我當然選擇去同區的一間,住在沙田區多年,甚少去麗豪酒店這邊,發現原來有呢間餐廳,於是乎用 open rice 訂座,可能我入座時間尚早,都未有其他客,場內地方雖小,但環境光猛,空間感亦大,有張美式桌球枱比食客免費玩,亦有兩部驃機,七點後都有客入座,而且有小朋友,有人選擇掟驃,亦有人選擇玩桌球,場內亦播放 R&B 歌為主,不知道是否版權問題不能播放廣東歌,但不算嘈吵,可以傾到偈,Relax 飲兩杯食串物十分不錯選擇轉入正題講食物,我非常有驚喜,因為我不喜歡很多串燒店經常落孜然粉辟味,令到食物全部只有孜然粉味道,這店全部串物都不加孜然粉,雞腎、墨魚丸、雞翼、台灣腸、豬頸肉全部無雪味,令我食過翻尋味,最出色係錆魚,又大條又唔腥又多肉,我真係會再去幫襯,唔信你地又去試下啦

2024-04-06
估唔到沙田都有 形 Katachi Bar & Restaurant~以前旺角個間成日同朋友去chill🥂有間近返工地方真係好🫶🏻一去到環境幾舒適,座位闊落好坐,最緊要唔限時,唔使一陣飲飲吓嘢俾人趕走🤟🏻同旺角一樣有桌球枱,呢間仲有埋鏢機🎯而且係有得睇波⚽️ 加上通宵營業,同朋友過嚟放鬆真係幾好🫶🏻打開餐牌好多選擇~食物同酒的種類好多,而且個價錢合理💵可以放心叫多幾樣😚Sour apple frozen💰58酸酸甜甜的青蘋果沙冰🍧每啖都有透心涼既感覺,可以降低串燒的油膩感,必點的靚靚Mocktail🤟🏻Canberry Sangria💰58以Canberry為基底,混合了Lime和Tonic,帶來了一種清新的口感Lychee martini💰68我喜歡喝荔枝味的Cocktail,所以調酒師特別調製了一杯給我🫶🏻 這杯特製Cocktail具有濃郁香甜的荔枝味道配上酒精亦能飲到滿滿的荔枝風味🍸Mojito💰68這杯Mojito真是色香味俱全🫶🏻調酒師用碎冰造成半月形裝飾放在杯頂,視覺效果一流🌟清新的薄荷香氣和青檸令Mojito帶有酸甜口感和微微酒精味,閒談配Mojito感覺好舒適🍃串燒種類繁

Sour apple frozen💰58

Canberry Sangria💰58

Lychee martini💰68

Mojito💰68

串燒種類繁多但價格不貴,所以我們也多點了幾款🤟🏻一口牛、牛肉、牛舌、金菇肥牛卷、煙肉腸仔卷、雞肉串、煙鴨胸、翠玉瓜,肉串燒烤後表層變得香脆,同時保留肉汁,加上調味粉後更加惹味~

肥牛炒烏冬 💰78
炒過的肥牛香味散發出來,配搭特製醬汁與煙靭彈牙的烏冬炒在一起,整個烏冬口感豐富而且十分惹味🫶🏻
  • Mojito
  • Lychee martini
  • Sour apple frozen
  • Canberry Sangria
2023-09-13 474 瀏覽
最近發現左沙田河畔有間隱世餐廳,啱晒同朋友飲下酒🥂食下串燒,傾計直落👭。酒類有好多選擇,串燒🍢好味又抵食!! 同朋友唔經唔覺坐左幾個鐘,梳化好坐唔限時,有大電視可以睇波⚽唔洗講,仲有鏢機、桌球枱🎱,係一間可以一次過滿足食、玩、飲嘅串燒專門店🤗🔅酒類🍹🔸Long Island $68酒類竟然唔洗$100一杯,好抵飲😎,係傳統長島冰茶嘅口味,清甜順口😊---🔸Mojito $68薄荷味🌿濃郁,清新味道中和串燒油膩感😌。🔅串燒🔸牛舌$36🔸煙肉腸車厘茄$20🔸雞軟骨$25 🔸翠玉瓜 $16🔸川式燒羊架 $68🔸蒜蓉粉絲燒扇貝 $108/2隻🔸特級珍寶蠔 $108/2隻🔸今川燒-紅豆味$48要揀最鍾意果幾樣真係好難揀🙈我就覺得川式燒羊架🐑係必點!!羊架燒得微焦,肉質香嫩,食落啖啖肉💯 蒜蓉燒扇貝充滿住澎湃嘅蒜蓉🤩,提升左扇貝鮮味,蒜蓉燒蠔都好好食,串燒加蒜係一絕👏!煙肉腸車厘茄都估唔到有驚喜!車厘茄飽滿清甜,加埋煙肉腸相當惹味😃!今川燒係類似銅鑼燒嘅甜品,可以揀紅豆/奶黃餡,伴曲奇雪糕同粒粒菠蘿食,有冰火交融嘅口感,作為飯後甜品都唔錯呢👍!

🔅酒類🍹
🔸Long Island $68
🔸Mojito $68
薄荷味🌿濃郁,清新味道中和串燒油膩感😌。

🔅串燒

2023-09-11
  • 特級珍寶蠔
  • 扇貝
2023-09-10 97 瀏覽
用餐環境一進來有強勁的Neway卡拉OK氛圍 亦有飛鏢和酒game枱 機 就是一般酒吧的感覺 bar枱櫃有超多款式的烈酒🍸餐廳提供的食物主要是日式居酒屋類型 串燒的質素做得不錯 特別是燒扇貝🤍🤍🤤而且每一碟菜都下滿蒜蓉 基本上每款菜式都吸滿蒜汁🍢還可要求調整辣度 由不辣至麻辣🌶️扇貝表面塗滿一大層厚厚的蒜蓉 連帶扇貝一起吃這個配搭太厲害了🥹 扇貝肉身厚實彈牙 感覺肉質頗為新鮮 一大束粉絲吸收了上面鋪滿的的蒜蓉醬 一口接一口的每一啖都很重大蒜味🧄 而且份量也不少 有些粉絲稍為經過燒烤變得脆脆的🤍來的話絕對推薦吃!原條燒茄子吃過很多串燒居酒屋的燒茄子也沒有那麼大份 份量大概夠2~3人吃了!表面也是鋪滿口口的蒜蓉 完全沒有在節省 要是加一碗珍珠米飯吃會更讚!😍茄子烤得剛剛好 一絲絲拉開來又充滿蒜蓉茄子味 不過要注意括得太大力的話 可能會刮到底部烤焦了的茄子皮 略為有點苦澀🌟肥牛金菇串+一口牛肥牛金菇烤過後 肥牛的油脂滲入金菇 吃下去的時候牛肉煙熏味非常突出 整個組合都吸收了肥牛的肉汁精華🤤 至於一口牛的肉應該是選上瘦肉 吃下去有點像中東菜的那種串燒免治牛肉 不過因為沒有怎樣調味 會吃得出牛肉味

扇貝

原條燒茄子

肥牛金菇串+一口牛
肥牛金菇烤過後 肥牛的油脂滲入金菇 吃下去的時候牛肉煙熏味非常突出 整個組合都吸收了肥牛的肉汁精華🤤 至於一口牛的肉應該是選上瘦肉 吃下去有點像中東菜的那種串燒免治牛肉 不過因為沒有怎樣調味 會吃得出牛肉味 如果加上花生沙嗲牛肉醬會更好!肉汁略為不夠多 比較乾身 但如果不想吃油脂過重的牛肉串仍然是推薦的!

燒雞泡魚乾
個人認為雞泡魚乾做得挺有誠意 魚乾算厚身 而且是經過炙燒 魚乾的邊略為有點燒得過頭 但中間的魚乾會吃到海魚油脂 和燒過後傳來淡淡的魚鬆香味 其實不點沙律醬單吃也味道豐富 建議燒雞泡魚乾配上燒酒吃超讚的🍻🍻

燒羊架
餐廳選用的羊肉部位不算太多油脂 即使貼近骨的那邊也不會有太多筋和脂肪 每一啖都是羊肉很滿足呢 整體完全吃得出羊肉的味道🐑🐑並不會比調味料或者香矛蓋過 價錢真的不便宜喔🥹

鰻魚炒飯
好像是被餐廳highlight成為招牌菜的其中一樣 但略為有點失望 珍珠米炒飯裏面有炒蛋粒 粟米粒 但鰻魚肉份量佔很少 雖然整個飯有均勻地混入鼓油 裏面也會吃到一些飯焦 但仍未能吃得出鰻魚醬汁的味 而且鰻魚肉也不夠搭上飯一起吃🥹

Sour Apple Frozen
Mocktail也做得100分出色 這杯調酒的味道整體來說就是青蘋果沙冰 加上三片薄切青蘋果作為點綴 非常加分的是沒有添加太多糖漿的人工濃縮果汁調酒味 每一啖都是清新而家有一點蘋果酸糖味的青蘋果汁🧃也不會因為沙冰溶掉後而變得開淡 相當解渴💚

Virgin Colada
整體會覺得像一杯椰汁加酸奶的味道 並沒有加太多糖漿🤍 並不是清新類型的調酒 比較推薦喜歡喝甜味調酒的人🍧
2023-09-08 67 瀏覽
📍 形 (麗豪酒店) (沙田)沙田大涌橋路34-36號麗豪酒店地下7號舖我最近去了沙田附近的一家串燒專門店,這裡的環境非常好,裡面有電視、電子鏢機、桌球枱和Beer Pong。而且這裡還可以看球賽直播,真是一個集食、玩、飲於一身的好地方!整體評分:😋😋😋😋.5/5他們的環境氣氛非常棒,非常適合坐下來喝酒聊天,或者和一大群朋友一起小酌幾杯。如果剛好有球賽直播,這裡的氣氛一定更加熱鬧!他們的店內空間很寬敞舒適,通宵營業,而且沒有交枱時限,所以可以和來港的朋友悠閒地聊天。他們的飲品選擇非常豐富,有生啤酒、雞尾酒和非酒精飲品,能夠滿足不同人的需求。他們的mock-tail中,我推薦他們的sour apple frozen和Long Island,味道很不錯,值得一試。以下是我推薦的一些串燒菜品:燒比目魚扒價格:$68這道燒比目魚扒非常美味,簡單的鹽燒已經很有風味。魚肉多汁,皮燒得脆口,像薯片一樣,肉質鮮嫩,而且帶有豐富的肥味。燒雞肉價格:$20這道燒雞肉特別,肉質多汁,不乾不柴,有彈性。用鹽燒最簡單,但能品嚐到原汁原味。茄子燒(原條)價格:$45這道茄子燒份量多,而且很厚實,表面有蒜蓉、蔥花和
📍 形 (麗豪酒店) (沙田)

整體評分:😋😋😋😋.5/5

以下是我推薦的一些串燒菜品:

燒比目魚扒
價格:$68

燒雞肉
價格:$20

茄子燒(原條)
價格:$45
這道茄子燒份量多,而且很厚實,表面有蒜蓉、蔥花和孜然粉,非常美味。我非常喜歡它的味道,所以我叫了兩份!

燒一口牛
價格:$38
這道燒一口牛既美味又不失牛肉的風味,肉質鮮嫩,配上特製的汁料更加美味,非常推薦!

燒雞子
價格:$28
這道燒雞子真的很特別,一咬開就爆出汁液,非常美味。

燒雞翼(2隻)
價格:$25
這道燒雞翼香口又不會太辣,雞皮酥脆,調味剛好。

除了以上推薦的菜品,我還品嚐了水牛芝士條、燒牛舌、燒豬頸肉串、燒豬五花腩、雞腎串、大蔥雞脾肉串、韭菜燒、鹽燒雞皮、榴連流心炸彈和鹽燒鯖魚等等,全部都非常好吃和新鮮。這裡的食物性價比很高,價格又實惠,非常推薦!

總結一下,這個串燒專門店的環境很好,飲品選擇多樣,串燒菜品豐富且美味,價格實惠。非常適合和朋友們聚在一起享受美食和喝酒的好地方!下次我還想試試他們的海鮮類菜品!

#形 #Katachi #沙田美食 #麗豪酒店
2023-09-06 40 瀏覽
今日約左朋友放工happy hour, 朋友介紹呢到通宵營業, 坐得舒服仲唔限時。咁傾計最好一到飲,一到食,呢到串燒種類多又好食, 性價比高。我地叫左幾百蚊,2個都食唔晒,因為$2x至3x都有一串。最欣賞佢地食物新鮮熱辣,特別好味。一口牛好香牛味又唔會太淋,羊架好香,芝麻雞翼都好食。仲叫左司華力腸,魷魚鬚,豬腩肉。酒的種類多, 價錢合理,happy hour 更加平,唔想飲酒,亦有mocktail,我地叫左cranberry sangria,好清爽解渴。另外叫左mix berry paradise,好似smoothies,好大舊cream.一到睇電視,又有Wifi,鏢機,桌球枱,仲有波睇 。真係一次過滿足食玩飲的串燒專門店。

位於麗豪酒店向富豪花園方向嘅地鋪, 🍽Katachi Bar & Kushiyaki 形餐廳地方寬敞,梳化卡位空間感十足! 作為串燒專門店, 主打即叫即燒海鮮串燒,🍢款式選擇豐富,岩哂來送酒同朋友飲返杯🍻重點係岩哂沙田區夜鬼,通宵營業,用餐亦不設時限👍🏼而且有大電視可以睇波、Free Wifi、鏢機、桌球枱、Beer Pong 等耍樂,所以同場見到唔少後生仔女督波,係同區少有食玩飲於一身嘅串燒專門店。串燒可以揀嘅辣度有:香辣、麻辣、小香辣及原味,最平低至$15起,呢晚交哂比另一半發辦,佢忍唔住叫哂D必食推介款式。先來個酒吧指定提供的Nuts $20🍹Cocktails:Old fashioned $68🍹Mocktails:Mix Berry Paradise $68推介:⭐️⭐️⭐️⭐️Cocktail 酒精濃度唔算高易入口,檸檬味感Old fashioned 經典雞尾酒款式。Mocktail底下有雜莓冰沙加上忌廉,有份冰涼清新生果感。🦐虎蝦 $26推介:⭐️⭐️⭐️先來三款串燒系列,外殼已開邊灑上辣粉,蝦肉彈牙新鮮,🐚蒜蓉粉絲蒸扇貝 2隻 $108推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食重蒜蓉控必選,大量蒜蓉拌勻粉

位於麗豪酒店向富豪花園方向嘅地鋪,
🍽Katachi Bar & Kushiyaki 形
餐廳地方寬敞,梳化卡位空間感十足!
作為串燒專門店, 主打即叫即燒海鮮串燒,
🍢款式選擇豐富,岩哂來送酒同朋友飲返杯🍻

重點係岩哂沙田區夜鬼,通宵營業,用餐亦不設時限👍🏼
而且有大電視可以睇波、
所以同場見到唔少後生仔女督波,
係同區少有食玩飲於一身嘅串燒專門店。

串燒可以揀嘅辣度有:
香辣、麻辣、小香辣及原味,
最平低至$15起,
呢晚交哂比另一半發辦,佢忍唔住叫哂D必食推介款式。

先來個酒吧指定提供的Nuts $20
🍹Cocktails:Old fashioned $68
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
Cocktail 酒精濃度唔算高易入口,
檸檬味感Old fashioned 經典雞尾酒款式。
Mocktail底下有雜莓冰沙加上忌廉,
有份冰涼清新生果感。

🦐虎蝦 $26
推介:⭐️⭐️⭐️
先來三款串燒系列,
外殼已開邊灑上辣粉,蝦肉彈牙新鮮,

🐚蒜蓉粉絲蒸扇貝 2隻 $108
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食
重蒜蓉控必選,大量蒜蓉拌勻粉絲,
扇貝大隻入味多汁。

🦪特級珍寶蠔 2隻 $108
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️火喉剛好
同一價錢對比扇貝都無得輸👍🏼
生熟度剛剛好,令肉身保重Juicy 感。

🐚蒜蓉牛油焗蜆 $48
推介:⭐️⭐️⭐️
比較扇貝同珍寶蠔無咁邪惡吸引,
性價尚可。

🥩美國頂級牛小排 $298 (7成熟)
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️重點主角
色香味完勝👍🏼 食得生d 建議叫5成熟,
厚身切件粉嫩份量多,
旁邊有岩鹽伴碟,但其實唔點鹽都已經好夠味。
十分推介比一班朋友飲酒送餐。

🍛日式鰻魚炒飯 $98
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️有誠意
對比平常鰻魚炒飯 足料有誠意,
鰻魚汁濕炒珍珠飯粒粒分明,
份量非常合理,鰻魚肉分佈有誠意。

十分推介比沙田朋友仔,
係聚會食串燒領計飲酒chill 下嘅好地方。
2023-08-26 29 瀏覽
經過疫情好多食店都早左關門,放工出得來都七點幾八點,有時難得約到朋友聚會,大家都因為工作限制,到達既時間都有所不同,所以有間食店可以通宵營業,仲要好好坐無限時間就實在太好啦👍呢間主打串燒嘅酒吧,性價比高,之前都有來過,今次再來發現有進步,款式多左而且MENU亦製作精美左,有圖片比起只得文字吸引得多亦較易撰擇。另外酒精類飲品款式都算多,唔飲酒亦有不小MOCKTAIL同SOFT DRINK撰擇。除飲飲食食亦有娛樂設施配套,包括電視、Wifi、鏢機、桌球枱等….仲有播放球賽,雖然咁多設施亦不減空間感,真係完全滿足到不同人仕既需求,而又多元化既串燒酒吧專門店👍

2023-08-23
2023-08-24 250 瀏覽
沙田玩完保齡球,附近搵左間餐廳食晚飯🤣。見呢間形 Katachi Bar又有串燒又有酒飲,一於試吓先。燒物 (4/5)小編同b🐷一共食左9樣燒物同炸物,好食又性價比高😳包括:川式燒羊架、原條燒茄子、多春魚、虎蝦、蒜蓉粉絲燒扇貝、豬五花腩、雞軟骨、雞翼🤤 所有燒物都係川式風味 小編簡左小香辣🌶️ 啖啖肉加川味粉超級惹味👏 小編想特登提一提既係川式燒羊架 肉質好嫩滑 羊騷味岩岩好 唔太重但又滿足到鐘意食羊肉味既絲巴打😻 中辣真係惹味好多 所以小編建議大家如果去食 簡中辣💓 怕辣都唔緊要 店內有啤酒幫大家解辣喔😚 爽‼️酒類 (4/5)酒類種類繁多,happy hour價錢合理,而小編同b🐷叫左兩杯Classic Cocktails: Pina Colada 同 Long Island😎 想個秘密俾大家知 其實小編識得調酒😼 根據小編調開酒既經驗 呢兩杯都達滿意水平👍👍炸物 (4.1/5)至於炸物方面,小編簡左炸池魚嚟送酒😎 炸池魚每條都肥到脹卜卜 炸得好香脆 好味☺️ 又大碟 超岩一班人食😻地點:喺沙田麗豪酒店地舖,要屈入去圓洲角路先見到,搭巴士就最方便,地鐵站沙田圍就要行15分鐘先到。環境:呢

燒物 (4/5)

酒類 (4/5)

炸物 (4.1/5)

地點:

環境:

呢度通宵營業,玩得夜唔怕好快比人趕🤭🤭。沙發位好坐寬闊又唔限時😉。入面又有電視,wifi,飛標機,桌球🎱枱,一次過滿足晒食玩飲既串燒店!得閒同fd玩下開心🥳。

價錢:

埋單200幾蚊一個人,食到咁多野又有野飲,性價比好高👏🏻👏🏻👏🏻。

服務:

店員有禮貌好客同我哋打成一片😃😃。
2023-08-19 148 瀏覽
📍形 (麗豪酒店)呢間bar位於沙田麗豪酒店地下,裝飾設計好有格調,座位寬敞,亦有好多款串燒同主食~ 設有電視 📺、wifi📶、鏢機🎯、桌球枱🎱、仲有得睇波⚽️;一次過滿足食玩飲的串燒專門店✨🐑川式燒羊架 $68羊架外皮烤至微脆,內裡有豐富既肉汁,食得出羊肉嘅鮮味~羊既油脂分布亦都好平均,唔會過肥或者過瘦🤩🐮安格斯牛仔骨 $68一客總共有3件,食落好有咬口~牛仔骨既油脂幾豐富,唔會覺得好乾身;加埋七味粉一齊食幾惹味!😻🐮一口牛 $38牛肉味濃,肉質鮮嫩,幾juicy! 唔使另外再蘸調味料已經好好食,牛香滿滿🈵️🦪特級珍寶蠔 (2隻)$108燒蠔大推🔥個size同我手掌差唔多大😆落咗大量嘅蒜再攞去燒,蒜香味濃!同時亦食到蠔既鮮甜😙一啲腥味都冇🦆燒鴨舌 $25呢個亦都係惹味之選!口感柔糯,好有咬口,嚼起黎滋味十足~仲淋上特製嘅醬汁,味道鹹鹹地幾入味👍🏻🐷豬五花腩 $25油脂相當豐富,肥瘦相間嘅五花肉層層疊疊,肉質細膩,望到已經流晒口水,絕對係邪惡之選!🤤🍓Strawberry Ginger Lemonade $58朋友少飲酒,叫左杯mocktail試下~顧名思義就係用左士多啤梨、生薑、檸檬🍋同
📍形 (麗豪酒店)

🐑川式燒羊架 $68

燒牛仔骨

🐮安格斯牛仔骨 $68

🐮一口牛 $38

🦪特級珍寶蠔 (2隻)$108

燒鴨舌

🦆燒鴨舌 $25

🐷豬五花腩 $25

朋友少飲酒,叫左杯mocktail試下~顧名思義就係用左士多啤梨、生薑、檸檬🍋同蘇打水製作而成,士多啤梨味偏重,同落咗檸檬,飲落酸酸甜甜,幾開胃~

🍸Mojito $68
杯cocktail主要由青檸汁、梳打水同薄荷製成,味道較fresh,薄荷清香🥳亦一解油膩感~味道同出邊酒吧調製嘅差唔多

✨認真望一望menu,酒的種類多,連sake都有,價錢合理! 🤩串燒種類多而且好食,性價比高😍

⭐️好味指數: 8/10

📍形 (麗豪酒店) (沙田)
燒牛仔骨
燒鴨舌
  • 豬五花腩
  • 川式燒羊架
《🌪 形 Katachi Bar & Restaurant📍》———————————————————⏱ 呢間通宵營業,好坐唔限時~🌟 設有電視、Wifi、鏢機、桌球枱⚽️ 又有波睇,啱灑一班人黎chill🫶🏻 一次過滿足食玩飲的串燒專門店———————————————————❣️必食推介:---🍛 日式鰻魚炒飯【$98】🍆 原條燒茄子【$45】———————————————————🔥肉類串燒:---🐮 一口牛【$38】🐮 牛肉【$25】———————————————————💦 海鮮:---🐠 比目魚扒【$68】———————————————————💥 炸物:---🧀 水牛芝士條【$40】———————————————————🍃 蔬菜:---🍄 焗蒜蓉雜菇【$40】———————————————————🍩 甜品:---🍡 朱古力泡芙【$30】🍍 甜蜜燒菠蘿【$18】———————————————————🍹Mocktails:---🍏 Sour Apple Frozen🍓 Strawberry-ginger Lemonade---🥳 Happy Hour【$58】———————————————
———————————————————

⏱ 呢間通宵營業,好坐唔限時~
🌟 設有電視、Wifi、鏢機、桌球枱
⚽️ 又有波睇,啱灑一班人黎chill
🫶🏻 一次過滿足食玩飲的串燒專門店
🍓 Strawberry-ginger Lemonade
🥳 Happy Hour【$58】
🫶🏻 鰻魚炒飯超級足料夠灑高質
🧄 燒物焗野都好重料好濃郁蒜香
🍢 串燒好食,性價比高
🥂 酒的種類多,價錢合理
👍🏻 整體黎講,抵食好食又多選擇
🔴 總評:9/10
2023-08-08
  • 水牛芝士條
  • 日式鰻魚炒飯
2023-08-06 31 瀏覽
形 (麗豪酒店) (沙田)沙田大涌橋路34-36號麗豪酒店地下7號舖酒店旁邊有間bar ,附近富豪有得唱k、打保齡球,附近都可以踩單車,夜晚黎呢度打桌球、飛鏢一流形呢間bar 通宵營業, 好坐唔限時, 酒的種類多,價錢合理,設有電視 Wifi 鏢機 桌球枱 有波睇 ; 一次過滿足食玩飲的串燒專門店形有好多間分店,麗豪呢間特色係做香港地道串燒小食,大眾化得黎唔會太貴,串燒好食以下推介Cocktail叫咗最signature嗰兩款,mojito , margarita 推介以下串燒,即叫即整一口牛安格斯牛仔骨牛舌煙肉車厘茄墨魚丸韭菜一口牛川式燒羊架蒲燒鰻魚玉子丼飯水牛芝士條原條燒茄子雞泡魚乾,送酒一流串燒有得揀味道風味選擇:原味/小香辣/香辣/麻辣/特辣
形 (麗豪酒店) (沙田)

以下推介

推介以下串燒,即叫即整
一口牛
一流
串燒有得揀味道
風味選擇:原味/小香辣/香辣/
麻辣/特辣
住咗沙田咁耐,都唔知麗豪酒店有間食串燒 除咗食串燒之外,仲係一間小酒吧 有得玩飛鏢 桌球 Happy hour 飲品仲有優惠添 啱晒三五知己落嚟吹水消磨時間串燒店呢度嘅取消,全部都可以揀辣到有 香辣 麻辣 小香辣 原味同埋特辣❤️川燒羊架$68❤️日式鰻魚炒飯$98炒飯炒得好 飯粒 濃濃嘅鰻魚汁一齊炒 正呀 而且粒粒分明 分量超多 兩個人完全食晤晒 性價比高❤️原條燒茄子$45重口味之選 有大量蒜蓉 茄子肉一絲絲撕出嚟 正❤️蒜蓉粉絲燒扇貝2隻$108又係重口味之選 有大量蒜蓉 同粉絲 扇貝燒得啱啱好 晤會過熟 而且手掌禁大隻 好味❤️比目魚扒$68今日MVP 🏆估晤到燒比目魚扒都禁嫩滑 仲好juicy 原來比目魚禁好食!必食之選❤️翠玉瓜$16食燒烤一定要食翠玉瓜 翠玉瓜 依然鎖住水份 正❤️Virgin Mojito (Lime, Mint & Soda)$58好清新 好refreshing 食串燒梗係要飲返杯小清新嘅飲品 有薄荷青檸一齊 好清爽 正呢間酒店級燒烤店 價錢嚟講已經冇得輸 樣樣嘢都抵食夾大件 而且空間好大 仲有得篤波同飛鏢 三五知己gathering喺呢度慢慢食慢慢飲慢慢玩都仲得

❤️川燒羊架$68
❤️日式鰻魚炒飯$98

❤️原條燒茄子$45
重口味之選 有大量蒜蓉 茄子肉一絲絲撕出嚟 正

❤️蒜蓉粉絲燒扇貝2隻$108

❤️比目魚扒$68

❤️翠玉瓜$16
食燒烤一定要食翠玉瓜 翠玉瓜 依然鎖住水份 正

呢間酒店級燒烤店 價錢嚟講已經冇得輸 樣樣嘢都抵食夾大件 而且空間好大 仲有得篤波同飛鏢 三五知己gathering喺呢度慢慢食慢慢飲慢慢玩都仲得 真心推介⭐️

📍形 (麗豪酒店) (沙田)
沙田大涌橋路34-36號麗豪酒店地下7號
  • 鰻魚炒飯
為何深宵總是餓之搵吃系列😁喺沙田麗豪酒店地下有間串燒酒吧🍸🍡🍢同朋友聽音樂傾下計 Chill Chill 🍸Pina Colada鳳梨,椰漿甜雞尾酒好啱女士💃🏻🍻Suntory The Premium Malt's Black充滿香氣的黑麥芽,甘醇濃郁啤酒👍🏻叫左幾款串燒,款款都好惹味,款式亦多🍢🍡翠玉瓜• 韭菜 • 一口牛雞翼 • 燒菠蘿 • 台灣腸🎯🤹🏼‍♀️有飛鏢機 , Slap Cup 同埋桌球枱玩仲有大電視可以睇波🖥️🌟餐廳通宵營業, 地方夠大,最正係唔限時🌟酒的種類多, 價錢合理

🍸Pina Colada
鳳梨,椰漿甜雞尾酒好啱女士💃🏻

充滿香氣的黑麥芽,甘醇濃郁啤酒👍🏻

叫左幾款串燒,款款都好惹味,款式亦多🍢🍡
翠玉瓜• 韭菜 • 一口牛
雞翼 • 燒菠蘿 • 台灣腸

🌟餐廳通宵營業, 地方夠大,最正係唔限時
🌟酒的種類多, 價錢合理
2023-07-19
  • 一口牛
公司搬入沙田, 當然要四周發掘美食啦! 走到麗豪酒店發現原來地面層有好多餐廳, 其中竟然有間系有得玩鏢機、桌球、Beer Pong、WIFI仲有波睇, 一次過滿足曬食、玩、飲的願望! 餐廳地方寬敞, 座位間空間感十足! 作為串燒專門店, 串燒當然系主打, 食品選擇類別豐富, 我們點了以下的…埋單不用 HK$600! ✨豬大腸 $25/串、豬五花腩 $25/串、雞皮 $26/2串、牛舌 $36/串、一口牛 $38/串、比目魚扒 $68/件、雞翼 $25/2件、燒香甜鳳梨 $18/串、安格斯牛仔骨 $68/件日式面豉湯烏冬配鹽燒雞排、$78/碗! 估唔到串燒店有烏冬食, QQ彈彈的, 很贊!  ✨酒類選擇多, 價錢合理! 串燒雖然是品酒的好拍檔, 但仍要回家工作的我們, 當日點了2杯 Mocktail, 估不到還真不錯呢! ✨Mix Berry Paradise & Strawberry-ginger Lemonade! $59/Happy Hour, $78/Normal Hour! 味道不錯, 無酒精啱曬明天要早起的我倆! 重點系開24小時, 仲要不設時限, 無論幾夜收工, 或者同朋友

重點系開24小時, 仲要不設時限, 無論幾夜收工, 或者同朋友玩到幾夜都無問題!