估唔到沙田都有 形 Katachi Bar & Restaurant~以前旺角個間成日同朋友去chill🥂有間近返工地方真係好🫶🏻一去到環境幾舒適,座位闊落好坐,最緊要唔限時,唔使一陣飲飲吓嘢俾人趕走🤟🏻同旺角一樣有桌球枱,呢間仲有埋鏢機🎯而且係有得睇波⚽️ 加上通宵營業,同朋友過嚟放鬆真係幾好🫶🏻打開餐牌好多選擇~食物同酒的種類好多,而且個價錢合理💵可以放心叫多幾樣😚Sour apple frozen💰58酸酸甜甜的青蘋果沙冰🍧每啖都有透心涼既感覺,可以降低串燒的油膩感,必點的靚靚Mocktail🤟🏻Canberry Sangria💰58以Canberry為基底,混合了Lime和Tonic,帶來了一種清新的口感Lychee martini💰68我喜歡喝荔枝味的Cocktail,所以調酒師特別調製了一杯給我🫶🏻 這杯特製Cocktail具有濃郁香甜的荔枝味道配上酒精亦能飲到滿滿的荔枝風味🍸Mojito💰68這杯Mojito真是色香味俱全🫶🏻調酒師用碎冰造成半月形裝飾放在杯頂,視覺效果一流🌟清新的薄荷香氣和青檸令Mojito帶有酸甜口感和微微酒精味,閒談配Mojito感覺好舒適🍃串燒種類繁

Sour apple frozen💰58

Canberry Sangria💰58

Lychee martini💰68

Mojito💰68

串燒種類繁多但價格不貴,所以我們也多點了幾款🤟🏻一口牛、牛肉、牛舌、金菇肥牛卷、煙肉腸仔卷、雞肉串、煙鴨胸、翠玉瓜,肉串燒烤後表層變得香脆,同時保留肉汁,加上調味粉後更加惹味~

肥牛炒烏冬 💰78
炒過的肥牛香味散發出來,配搭特製醬汁與煙靭彈牙的烏冬炒在一起,整個烏冬口感豐富而且十分惹味🫶🏻
  • Mojito
  • Lychee martini