第一次食係年幾兩年前卦. 食咗一次, 發誓冇下次. 因為質素太差了. d壽司超難長, 係大件, 但竟然食唔晒. 其他的忘記了.昨天意外地重臨, 點了豬軟骨烏冬+壽司定食, 仲有燒牛舌, 帶子和三文魚腩. 定食, 牛舌, 帶子ok, 不過不失. 三文魚腩肥但超鹹. 整體水準一般, 比之前好了, 但跟好味仍有很遠的距離!

2007-05-20 5 瀏覽
三文魚壽司大大件, 好似食緊刺生咁.奄烈魚生飯好食又低食
三文魚壽司大大件, 好似食緊刺生咁.
奄烈魚生飯好食又低食
前後食過兩次大盛,終於有時間寫食評。第一次食全因為女朋友好想食拖地三文魚,但又唔想入元朗,結果係度試下,發現質素跟千之壽相約,於是有第二次。再來食的時候,女朋友變得愛上了食大大兜的青瓜沙拉,而這裡的有很多蟹子,而且很脆很新鮮,惦!在這裡女朋友還偷師的學懂了清酒煮蜆和豆漿鍋,可以在家大飽口福,但以後外出食飯又少了兩個選擇。還有,這裡的炸蠔和串燒都是可以的,各種食物的份量都好足,絶對抵食,只可惜因我倆太喜愛試新店而良久未有再回來......
2007-05-13
男朋友話想食大盛,因為佢今日好想食佢地的肥美三文魚.呢間大盛同男朋友來過兩次.今次係第一次試dinner.店內很少客人,可能我地早啦! 坐左一陣侍應就比左一碟好細Size 的中華沙律我地. 之後我地就order左:三文魚刺身$38----份量多,三文魚飽滿鮮甜.三文魚壽司$15----好多脂肪,好甜好滑.吞拿魚壽司$30----切得比較薄,有雪味.芝士魚子壽司$20----同板前的味道一樣好味,好濃芝士味.炸辣吞拿魚卷$48----同第一次食比較冇咁好食,因為整法唔同左,變左唔好食.後來男朋友埋單,我拎張單睇,原來個中華沙律收$10,咁我覺得佢地咁做法有問題喎! 好似呃人咁,唔講就放抵碟野.份量又極少.我睇到佢地台台都會咁做的.加埋一$170.

三文魚刺身$38----份量多,三文魚飽滿鮮甜.
三文魚壽司$15----好多脂肪,好甜好滑.
吞拿魚壽司$30----切得比較薄,有雪味.

2007-05-13 3 瀏覽
同朋友去食lunch,食物算ok架, 不過服務同環境都係差, 午飯時間人多已經令到整間店好嘈, 再加埋佢地個爛鬼音響設備, 仲要開到好大聲, 驚死人聽唔到咁, 結果兩個字----吵耳連落單都辛苦呀, 呢個環境叫人點可以安心進食, 同朋友傾計更加唔使指意!希望可以改善
希望可以改善
2007-04-09 3 瀏覽
經過了一天半山「歷險」,我和男友都累極了,快快地去tst大盛食dinner。7點多去到沒有full,這次終於不用坐無椅背的椅子了。order了三個dish:清酒煮蜆($40):湯淡淡的,因此蜆也沒有多大味道,而且蜆肉很不肥美,比較失望。什錦天婦羅($38):很油呀,炸得不好。蜜桃蟹子沙拉($28)︰最好的一道!有很多蟹子,而且很脆很新鮮。雖然每樣都不是出色,而且也沒甚服務,環境又麻麻,但我都是繼績支持的,不單因為有vip9折,更因為是抵食之選呢。
7點多去到沒有full,這次終於不用坐無椅背的椅子了。
order了三個dish:
什錦天婦羅($38):很油呀,炸得不好。
2007-04-09 0 瀏覽
尋日第一次去大盛食晚飯,因為我地有十個人o既關係話要等齊先可以入。但係我地只係o黎左七個都比入亞,可能費時我地左住門口啦。啲o野食真係拍得住元朗,好長o既三文魚壽司、蛋壽司、鰻魚都勁長,好好味。清酒煮蜆個清酒好清,可以飲埋。雞胸串燒我就覺得「鞋」得滯。如果兩、三個去食就okay o既,因為入面一大班人食飯都幾逼。同埋一定要訂位,因為接近九點依然好多人響出面等位。廁所得一間,女仔會唔方便。
2007-03-30 6 瀏覽
同同事們三人去食lunch, 叫左一個义燒拉麵, 餃子拉麵, 牛肉飯(全部都係lunch set)义燒好味, 肥瘦適中, 好林, d麵亦ok, 湯不會太鹹同事話d牛肉飯也不錯, 夠大碗d 餃子就係炸既, 佢話上次食果個綠茶麵就好難食, 因為下面係冰, 淡踎踎,個碗係大, 但係大部份係冰整體來說, 食物ok, 但環境就差d, 衛生情況一般(lunch set 送麵鼓湯or 汽水)
义燒好味, 肥瘦適中, 好林, d麵亦ok, 湯不會太鹹
同事話d牛肉飯也不錯, 夠大碗
整體來說, 食物ok, 但環境就差d, 衛生情況一般
(lunch set 送麵鼓湯or 汽水)
我覺得呢間野都幾差下,唔係話佢貴,但係咁o既價錢可以係出面好多仲好,同類型o既"三上"好佢好多~~三文魚係大件,但係乜你地唔覺佢完全唔新鮮架咩??海膽要左半板,但係點解同張相相差咁遠~~牛肉茄子卷,爆油環境都係尖沙咀嚟講佢都算幾差~~

三文魚係大件,但係乜你地唔覺佢完全唔新鮮架咩??
海膽要左半板,但係點解同張相相差咁遠~~
牛肉茄子卷,爆油

環境都係尖沙咀嚟講佢都算幾差~~

2007-03-17
食過幾次lunch, $35 一個魚生飯o既set 真係好抵好扺, 以前o係九州食要成$70+. 就算呢個鋪o既前身都係$70+ (呢個鋪位轉手過幾次, 都係做日本野). d 魚生都幾厚, 有次果d魚生直頭係成吋厚, 個飯都夠大. 夜晚試過外賣魚生飯, $60+, 價錢都算扺.另有一次同個客去食lunch, 4個人食左300 幾蚊, 真係捧住個肚走. 不過佢地d service 就真係好一般. 初初第一次去我地過魚生飯要等成半粒鐘, 我地都唔明, 都係切魚生, 又唔洗煮, 都唔知點解咁耐. 所以我地第二次去食o既時候, 第一時間就嗌左先, 唔等其他人... 不過之後又ok 返V_V不過service 差可能係冇加一..... 我都有幾個月冇去過, 唔知而家有冇service charge, 之前lunch 就冇. 所以$35 食個魚生飯set真係扺到爛...

2007-03-12 11 瀏覽
一個月前同朋友食團年飯,由於之前太busy所以咁遲先打....我地一行8個人去,之前訂左vip房,去到都等左好耐.....不過都預左一開始就有個女侍應幫我地落單,我地都叫左好多食,但係佢已經黑面.........一黎到蟹子沙拉,得好少蟹柳,應該得一條,其他應該得d青瓜絲同一(住)蟹子,但個碗勁大個同之前係觀塘食既唔同..........都唔明d蟹柳有幾貴,如果得咁少就唔好落好過到d生野食....唔明點解d油金魚係肉色,人地果d應該係白白地色,有少少透明,所以我地無人食,重有d立魚,有一陣怪味,個fd話好似膠味,食一啖即吐,好差難食d廚房野都ok係個女侍應一路黑面......落完單之後要加水又黑面....加單又黑面,到埋單都黑面....我地有比錢黎食野都唔明點解要睇佢面色....呢個人實在太差,我諗下次都唔會落黎食野d野食幾好食都假..員工態度有問題就十分趕客P.S.間房入面有烏英+
d廚房野都ok
呢個人實在太差,我諗下次都唔會落黎食野
d野食幾好食都假..員工態度有問題就十分趕客

P.S.間房入面有烏英
2007-03-09 3 瀏覽
首先講要改善o既地方book左位, 仲要係夜晚9點, 都可以無位, 結果等左近半個鐘, 不過呢個係唯一一個唔好o既地方至於好o既, 一句講晒, 真係抵食夾大件推介蟹粥, 隻蟹真係好大隻, 碗粥又多, 都係$68細食o既人, 2個人叫一碗蟹足都夠飽埋單另外推介係奄列魚生飯, 口感超正, 又大件, $42!!仲有8件裝o既壽司, 如加州卷, 大盛卷等等, 件件都大件, 都只係廿幾至三十幾蚊!招牌o既長身三文魚壽司, 標價$17/2件, 埋單竟然係$15/2件!!!只係食左以上o既野,已經超飽, 攪到本來想叫o既炸雪糕都放棄左....3個人, 都係食左$285....一人都唔洗一百, 但都食都最後兩舊壽司要猜輸果個食埋佢.....
首先講要改善o既地方

至於好o既, 一句講晒, 真係抵食夾大件
推介蟹粥, 隻蟹真係好大隻, 碗粥又多, 都係$68
細食o既人, 2個人叫一碗蟹足都夠飽埋單

另外推介係奄列魚生飯, 口感超正, 又大件, $42!!

2007-02-24 1 瀏覽
d野幾好味喎!佢出名既特長壽司其實只係塊魚長d,不過可以當係一壽司+ 一魚生咁,價錢又唔係好貴。另外其他食物都好好,包括:1) 黃金焗蠔(d芝士幾有咬口)2) 炸芝士露筍卷(卷內好似冇d沙律醬,加埋d露筍口感好好)3) 蟹籽軟殼蟹卷(d軟殼蟹好有蟹味)4) 奄列包魚生飯(賣相靚,d飯包住d魚生又多又大舊,味道又好!強烈推介!)5) 炸蝦天婦羅(食唔出有咩味,可以不試~~)

1) 黃金焗蠔(d芝士幾有咬口)
3) 蟹籽軟殼蟹卷(d軟殼蟹好有蟹味)
5) 炸蝦天婦羅(食唔出有咩味,可以不試~~)
等咗一個鐘頭, 見到有好多人都喺出面等緊, 心諗應該會好正! 可惜, 食物實在沒有特色, 價錢中等, 不會考慮去第二次, 外面實在太多選擇了!大盛卷($45-50/8件) –呃鬼, 得d蟹柳, 蛋, 鰻魚, 仲有少少其他嘢…千祈唔好試, 食加州卷無咁嬲.大蝦天婦羅(6隻/$38) - 超多炸粉, 完全唔掂, 第一啖就已經成口油膩膩, 食到一半已經食唔落去, 掉咗.有蛋包住嘅卷($88/8件) - 超多沙律醬, 無特別, 唔值$88.甜品雪米磁(免費)$200以上, 用HSBC, 中銀, 渣打信用卡簽賬有九折埋單後, 送上多張VIP卡, 永久九折(不過俾VIP卡都無用, 唔會再唻第二次!)環境方面, 狹窄...沒椅背…不舒服…服務方面, 無其他食家講到咁恐怖, 有個女仔斟茶都好有禮貌. 不過上菜嗰d就差d, 求其將d嘢食放响枱邊…

甜品雪米磁(免費)
$200以上, 用HSBC, 中銀, 渣打信用卡簽賬有九折

環境方面, 狹窄...沒椅背…不舒服…
2007-01-01
book了位,我們就準時到達,當時7時半,店子還未full。因為kfc的關係,我倆都還半飽,於是order了芒果蟹子沙拉---芒果酸,有很多蟹子,可能加了小小芝麻汁,幾好味。三文魚刺身---幾厚,不過食食下有點膩。什錦天婦羅---有蝦有菜,又係食到好膩。由於這餐是有慶祝男友生日和除夕,所以都食得好開心。只可惜大家都飽,不能食多幾樣食物。此店不好處是強收取小食費$10,還要是我們不愛的枝豆。
因為kfc的關係,我倆都還半飽,於是order了
三文魚刺身---幾厚,不過食食下有點膩。
什錦天婦羅---有蝦有菜,又係食到好膩。

由於這餐是有慶祝男友生日和除夕,所以都食得好開心。
只可惜大家都飽,不能食多幾樣食物。
此店不好處是強收取小食費$10,還要是我們不愛的枝豆。