嗰次第一次幫襯就遇到極差, 服務態度差到不得了, 我一定投訴到底, BOOK咗位仲要我哋坐BAR枱, 食物又污遭, 魚生唔新鮮, 碟好似冇洗一樣, 食緊途中見門口有人冇BOOK位, 店員要人坐在BAR枱角位, 根本坐唔到人,店內只有四份二人, 客人說唔坐角位,要坐其他, 店員十分冇禮貌話唔得, 客人好激氣話唔食, 走咗.. 我以後都唔會幫襯呢間大盛一肚氣山林道大盛好差

我以後都唔會幫襯呢間大盛

一肚氣

山林道大盛好差
2006-07-29 8 瀏覽
昨天(28/7/2006)下午6:30到此店尖沙咀分店, 從環境, 服務態度,食物及價格嚟睇, 無一點能夠評為可以, 原因: 1. 一坐低就講此枱為一小時枱, 即係7:30就要離開 我都未見過有D咁o既食店, 你估家吓食自助餐咩~! 2. 服務態度: 好話唔好聽, 衰過茶餐聽 a)成班侍應圍哂係收銀嗰到只顧傾"計", 有客 "第"手都唔知, 終於有個侍應見到嗱,通知另外 一個較近客人的侍應, 嗰個侍應又以為比人整估, D咁o既服務真係一絶, 仲話係日本料理添. 我呀 真係大開眼界. b)侍應對食品及價錢不熟識, 覆客時仲"段"古添 原來呢間的食品定價好特別, 炸原隻軟殼蟹就$25, 但係軟殼蟹手卷就要$40, 如果食開o既人一定 知道, 做軟殼蟹手卷只能用大慨1/4隻蟹. 跟住 我就問侍應點解, 佢話用足一隻蟹嚟做喎, 而且 仲有沙律同蟹柳, 點知嚟到咪又係同出面個D 差唔多, 所為沙侓只係沙律漿炸, 呢d同欺騙 食客有咩分別?3. 味道非常一般, 價錢亦唔係話好平 三文魚

1. 一坐低就講此枱為一小時枱, 即係7:30就要離開
我都未見過有D咁o既食店, 你估家吓食自助餐咩~!

2. 服務態度: 好話唔好聽, 衰過茶餐聽
a)成班侍應圍哂係收銀嗰到只顧傾"計", 有客
"第"手都唔知, 終於有個侍應見到嗱,通知另外
一個較近客人的侍應, 嗰個侍應又以為比人整估,
D咁o既服務真係一絶, 仲話係日本料理添. 我呀
真係大開眼界.

b)侍應對食品及價錢不熟識, 覆客時仲"段"古添
原來呢間的食品定價好特別, 炸原隻軟殼蟹就$25,
但係軟殼蟹手卷就要$40, 如果食開o既人一定
知道, 做軟殼蟹手卷只能用大慨1/4隻蟹. 跟住
我就問侍應點解, 佢話用足一隻蟹嚟做喎, 而且
仲有沙律同蟹柳, 點知嚟到咪又係同出面個D
差唔多, 所為沙侓只係沙律漿炸, 呢d同欺騙
食客有咩分別?

3. 味道非常一般, 價錢亦唔係話好平
三文魚壽司: 之前有食家評此店o既三文魚壽司o既
三文魚好大塊, 但係佢收成$18, 即係
出面o既珍寶之嘛, 價錢同出面差唔多,
出面有間叫目黑都係收$20, 而且厚D
同鮮D添, 仲可以揀普通size喎.
蟹籽沙律: 一夾起就見到底下面已經出水,好新鮮喎.
雜錦天婦羅: 落咗order唔夠三分鐘就送埋嚟, 快過
快餐店, 不過快餐店比出嚟o既食物
係熱o既, 佢呢就只係暖. 食物質素好
到你唔信呀.

作為一個醒目o既食家, 應該知道點樣揀一間可令食客滿意o既日本料理, Tips已經比晒你地架嗱. 大家諗吓啦.

(如果係評分時可以揀負分或0分咁就好喇!)

2006-07-27 3 瀏覽
我唔係第一次係大盛食飯,環境及餐具不太清潔,令我對它的食物清潔程度有所懷疑。我最鍾意的八寸長三文魚壽司,質素又變差左,不太新鮮。當晩我叫完三文魚壽司後,有待應生走到我隔離說:三文魚賣晒,一間日本菜餐廳,又怎能連三文魚都沒有。連最基本的東西也沒有,下次唔會再來。
2006-07-27 3 瀏覽
我唔係第一次係大盛食飯,環境及餐\\\具不太清潔,令我對它的食物清潔程度有所懷疑。我最鍾意的八寸長三文魚壽司,質素又變差左,不太新鮮。當晩我叫完三文魚壽司後,有待應生走到我隔離枱說:三文魚賣晒,一間日本菜餐\\\廳,又怎能連三文魚都沒有。連最基本的東西也沒有,下次唔會再來。
2006-07-16 7 瀏覽
今晚同女朋友去食飯,之前睇過呢度d評語,覺得都ok啦,就去試下。叫左3款壽司,帶子,鰻魚同三文魚,牛肉火鍋,海鮮炒飯,蟹子沙律.壽司d飯好硬,鰻魚又凍,帶子唔鮮,蟹子沙律大就大喇,不過味道唔太好.牛肉火鍋就ok,但係個海鮮炒飯無乜海鮮,d三文魚又熟得滯,仲要有豬肉添!本身諗住未夠一個鐘都賣單,點知真係有伙記行埋黎催賣單.最差就係成班壽司師父咸咸濕濕,成日望住我女朋友.俾200蚊食埋d咁0既野,以後都唔再去!
2006-07-09 0 瀏覽
朋友介紹,走到山林道吃日本菜。壽司材料是意料之外的大,味道正常。不過星期日晚餐限時一小時食飯時間,似乎有點兒那個。最後有免費雪榚糯米做甜品~
朋友介紹,走到山林道吃日本菜。

最後有免費雪榚糯米做甜品~
2006-07-01 0 瀏覽
半年無去, 又去吃下午餐.一心想吃大盛牛肉巻加壽司餐, 三十八有八件巻加四件壽司, 加氣水, 都幾低...但....呢個餐俾人取消左... 只好吃八件壽司餐, 三文魚勁好吃哦, 鰻魚則細件左少少, 蚧子勁多!之後散叫番大盛牛肉巻 , 好似細件左又辣左金菇肥牛巻好食但廿八蚊得三件...天婦羅都係差唔多.鰻魚散叫的話是很長的, 差不多有半條.肉鬆蚧子沙律都唔錯.齊体唔錯, 但可能做慣了學生生意, 待應的態度不太好. 自己落錯單, 竟然夠膽問個客不如是但食呢個, 否則要等十幾分鐘...差!
半年無去, 又去吃下午餐.

之後散叫番大盛牛肉巻 , 好似細件左又辣左

金菇肥牛巻好食但廿八蚊得三件...天婦羅都係差唔多.

鰻魚散叫的話是很長的, 差不多有半條.

肉鬆蚧子沙律都唔錯.

2006-06-26 0 瀏覽
  25號夜晚8點半同男朋友係到食Dinner,佢話限時1個鐘,但最後都冇計時,因為冇人等位!  我地叫左3文魚,鰻魚,帶子壽司,3文魚大件到有D似食麵..但講真算抵食架!之後叫左個燒3文魚腩,好味道架!最後叫左個3文魚頭煲,都幾多3文魚丫~本身想試雪糕,但冇晒..  overall算唔錯,不妨1試丫~~

overall算唔錯,不妨1試丫~~
2006-06-23 0 瀏覽
我認為香港人既適應能力真係好強有能力將任何形式既文化變成港式都唔好話香港係文化沙漠只係我地無本身既文化鍾意中學為體西學為用者好似港式日食咁真係遍地開花呢間就係好例子星期六晚只限食一個鐘就要起身但係都仲係勁多人等位粗略估計一晚起碼五至六轉檯真係賺到笑食左尐咩?其實真係唔多記得架淨係覺得野食好快到食左好多野又好快咁食完囉好唔好食?都唔係好記得咁囉全部熱盤先上壽司跟尾次序掉轉晒?要平價定要質素只能揀一樣悉隨專便銀鱈魚烏冬係港式日食店烏冬當然係港式出品既都一牌銀鱈魚分開上都幾香幾夠味甜蝦刺身(六隻)都係咁啦反而六隻海老天婦羅又唔錯喎起碼夠快就夠熱蝦唔夠大隻?係咁架喇壽司北寄貝一件有兩片三文魚可以捲飯團一圈都係基本野啦另外朝鮮八爪魚軍艦即係泡菜啦都幾得意如果講平當然唔夠元朗果幾間同類食店好不過山林道咁既位置都算係咁囉
我認為香港人既適應能力真係好強

如果講平當然唔夠元朗果幾間同類食店好
不過山林道咁既位置
都算係咁囉
2006-06-23 1 瀏覽
頭頭睇呢道,諗住個八吋長三文魚同鰻魚好似好吸引,咪試下囉,又唔係貴..ok,我同我honey book左位,所以去到唔駛等就可以入座啦!!!個招呼都ok,講哂歡迎光臨,感覺都幾好。一坐低,覺得超逼囉,雖然爆滿,但可唔可以話唔好放到d枱貼住呀。算,我黎食野,唔係黎睇風景。一黎己經有碟魚乾放晌道,又係果d食唔食都要收錢果d,食左一條,超燶,乾到痺。ok我唔係食你呢d,我忍。我地叫左三文魚壽司同鰻魚壽司(個個都話正,以唔執輸心態叫),睇下佢有幾特別。一黎到,賣相ok,但食落..哎,唔好問囉..三文魚我覺得係差過百佳$4件果d,又唔新鮮,想點呀,鰻魚就似食緊香口膠,好唔好話俾d heart整呀..叫左個海鮮煲,勁冇味,好多料,不過係食完一碗唔想食囉。走果時要去seven買兩包野飲先解到渴,唔知點解落咁多味精都冇味..係咪失敗呀..最好食都係最尾送果粒雪米糍,因為係現成,唔駛唔整囉。總之,食物係一分錢半分貨啦.一定唔會再食呀...如果你要求勁低,只係想飽,佢ok囉,解決到,但如果有返少少要求(其實我己經勁低要求),未解決呀!!!!!行返去尖咀食板前,抵好多!!!!!!!!!!
最好食都係最尾送果粒雪米糍,因為係現成,唔駛唔整囉。
總之,食物係一分錢半分貨啦.
2006-06-22 6 瀏覽
琴晚去左大盛食野,點知出面好多人,又要等出面又熱,無辦法啦,無訂位!入到去同到好多個待應都叫歡迎光臨,之後點左三文魚同其他既壽司,一個唔知辣酒煮螺、大蝦天X羅,同牛肉火鍋!三文魚都算幾新鮮,個辣酒煮螺真係幾辣(不過好似有小小沙),湯低不錯,而個牛肉火鍋完來是甜湯底(很大鍋,分量多),剛食辣現食甜,不錯!而服務方面覺得中上啦,杯無茶待應見到都會加!最特別係個到有個好似方力申既人,見佢成日笑住對D客,後來聽到做壽司的師傅叫佢小方,我女朋友都忍唔到叫佢黎加茶,之後我女朋友同佢講:「你好似方力申」之後佢答:「下!係咩,好都人錦講bo,lee到有D人叫我小方嫁!」全程都笑住黎對答,之後每次佢經過,我女朋友都忍不住笑!而後叫左蘋果雪糕,無記錯成40蚊,感覺麻麻,唔太好食(不見意食)環境比較迫小小,要冷氣覺得太大!<<<<<<<<<<<賣單時都有9折,女朋友走時仲要玩''小方'',話專為見佢而黎食!之後同佢say 拜拜走人!註:三文魚值得一試(新鮮),D火鍋值得一食(好大的),方力申值得一見(好笑容)!
環境比較迫小小,要冷氣覺得太大!<<<<<<<<<<<

2006-06-12 3 瀏覽
之前食過幾次, 食物尚算OK, 但服務都知道唔係太好, 但唸住唔算好貴, 所以都有繼續幫襯, 點知今日再去食時就一肚氣!第一- 食物水準每況愈下清酒煮硯- 成碗都係沙, 又無酒味牛油果輭殼蟹卷- d飯又硬又實, 忍無可忍要取消三文魚壽司- 品質尚算可以, 但落order時waiter居然講話三文魚加左價, 比menu貴兩蚊第二- 時間太耐另時間勁耐, 我book 1900, 當時成間舖只得1/4客, 但我落完order後成15分鐘先有野食, (不過可能真係新鮮) 最攪笑係要煮要炸的黎齊d壽司等等重未到, 如果枱多我可以接受, 但如果得1/4客都要等咁耐, 咁坐滿咪唔使食?第三- 服務態度劣劣劣大盛一向都無服務可言, 幫襯佢重好似欠左佢咁, 不過今次真係一肚氣, 話說我已經知道佢好多人, 所以一早訂定位, 早d去唔使等, book位時waiter已經同我講話只可食一個鐘, 呢點我可以接受, 可能真係太多人, 在商言商, 都ok, 知不過佢地的態度實在太惡劣, 1945 有個waiter特然"pet"張單落我地張枱, 話多謝$xxx, 跟都望都無望, 咩都無講, 1 秒鐘就走開左, 我覺得

第一- 食物水準每況愈下
清酒煮硯- 成碗都係沙, 又無酒味
牛油果輭殼蟹卷- d飯又硬又實, 忍無可忍要取消
三文魚壽司- 品質尚算可以, 但落order時
waiter居然講話三文魚加左價, 比menu貴兩蚊

第二- 時間太耐

第三- 服務態度劣劣劣
大盛一向都無服務可言, 幫襯佢重好似欠左佢咁, 不過今次真係一肚氣, 話說我已經知道佢好多人, 所以一早訂定位, 早d去唔使等, book位時waiter已經同我講話只可食一個鐘, 呢點我可以接受, 可能真係太多人, 在商言商, 都ok, 知不過佢地的態度實在太惡劣, 1945 有個waiter特然"pet"張單落我地張枱, 話多謝$xxx, 跟都望都無望, 咩都無講, 1 秒鐘就走開左, 我覺得好奇怪, 另一個收銀就話, 你訂枱時已經講左話只可食一粒鐘, 所以先出單, 嘩, 使唔使咁呀, 如果係咁, 係唔係應該講一聲呀, 重要當時我地d野食係未嚟齊, 問佢, 佢重好串好晦氣咁話"未食完你梗係可以食埋先埋單啦", 嘩!呢d咩態度呀, 我即刻火都嚟埋即刻取消即刻走人!

一定唔會有一次, 重要奉勸無book位walk in的朋友, 千其唔好排隊等, 一d都唔值得!
2006-06-11 2 瀏覽
辣酒煮蜆:唔辣唔熱蜆殼就大不過肉就細午餐set:海鮮+烏冬個海鮮窩幾好好足料不過湯底...好咸加埋另外兩個同事大家食完都要勁飲水好咸好多味精!
辣酒煮蜆:

加埋另外兩個同事
大家食完都要勁飲水
好咸好多味精!
2006-06-06 2 瀏覽
好朋友請食飯, 黎呢度試~好彩一早book 左位, 唔駛點等.點左個雜錦火鍋, 份量好多, 兩個人share 食都已經飽左一半..個壽司拚盤賣相不錯, 可以一試~仲有個芝士焗蝦都ok, 算係全餐最好食既一樣~至於d 炸物就唔係好得, 點左炸蟹薯餅同乜鬼野炸雞翼, 唔會再叫..
好朋友請食飯, 黎呢度試~
好彩一早book 左位, 唔駛點等.

壽司拚盤賣相不錯, 可以一試~

仲有個芝士焗蝦都ok, 算係全餐最好食既一樣~

2006-05-30 0 瀏覽
係就係好大件, 成呎咁長, 但係d鰻魚同帶子好腥!!!難食.d飯好硬, 個海鮮炒飯我真係唔覺得有海鮮, d三文魚超硬, 唔好食!!係得個冷烏冬同軟殼蟹卷好少少......我唔覺得值得等咁耐囉, 又唔係真係好平, 唔會有下次!!!
係得個冷烏冬同軟殼蟹卷好少少......
我唔覺得值得等咁耐囉, 又唔係真係好平, 唔會有下次!!!