2007-05-13
男朋友話想食大盛,因為佢今日好想食佢地的肥美三文魚.呢間大盛同男朋友來過兩次.今次係第一次試dinner.店內很少客人,可能我地早啦! 坐左一陣侍應就比左一碟好細Size 的中華沙律我地. 之後我地就order左:三文魚刺身$38----份量多,三文魚飽滿鮮甜.三文魚壽司$15----好多脂肪,好甜好滑.吞拿魚壽司$30----切得比較薄,有雪味.芝士魚子壽司$20----同板前的味道一樣好味,好濃芝士味.炸辣吞拿魚卷$48----同第一次食比較冇咁好食,因為整法唔同左,變左唔好食.後來男朋友埋單,我拎張單睇,原來個中華沙律收$10,咁我覺得佢地咁做法有問題喎! 好似呃人咁,唔講就放抵碟野.份量又極少.我睇到佢地台台都會咁做的.加埋一$170.

三文魚刺身$38----份量多,三文魚飽滿鮮甜.
三文魚壽司$15----好多脂肪,好甜好滑.
吞拿魚壽司$30----切得比較薄,有雪味.