👦🏻👧🏻嚟到旺角食二鍋頭嘅「烤魚雞煲火鍋放題」,有雞煲、豬手煲、牛尾煲任食,食完之後可以轉食烤魚,跟住再轉食打邊爐,火鍋配料仲有好多選擇添!出面自助區可以任拎蔬菜、丸類、飲品同雪糕。星期日至四成人$298,星期五六日$338,有咁多嘢食同雞煲烤魚質素高,性價比相當唔錯!🐤二鍋頭惹味雞煲有大辣、中辣、小辣同唔辣揀。我地叫咗唔辣,上枱時店員會先炒幾下,雞肉炒得好香口,就算係雞胸肉都好嫩滑入味,醬汁惹味,做得幾出色👍🏻🐟海鱸魚魚可以選擇海鱸魚或者清江魚,而味道方面可以選擇麻辣味、香辣味、酸辣味同醬香味(唔辣)。海鱸魚大大條魚肉份量多,煎過嘅魚皮有香脆感,而浸咗湯之後嘅魚皮會變得有煙靭感。魚肉潔白肥嫩,醬香味好惹味,醬汁煮得越滾令魚肉越入味!仲有蓮藕、豆卜同豆皮係底到吸湯,吸收晒魚肉嘅精華!🍲湯底有10款湯底選擇,因為雞煲同烤魚比較濃味,所以湯底我哋揀咗比較清啲嘅蕃茄薯仔湯,估唔到有驚喜!蕃茄味非常香濃,配肉類都無咁膩。✨火鍋配料推介✨🐮安格斯牛版腱呢個食完一定要encore,一碟有三大片,切得有厚度,食落肉味濃厚同有口感。🐷西班牙豬梅肉豬肉片油花分佈均勻,肉質軟腍,唔會好肥。💦活海蜆粒粒都洗

🐤二鍋頭惹味雞煲

🐟海鱸魚

🍲湯底

火鍋配料推介✨
🐮安格斯牛版腱

🐷西班牙豬梅肉
豬肉片油花分佈均勻,肉質軟腍,唔會好肥。

💦活海蜆
粒粒都洗得好乾淨冇沙粒,蜆肉肥美飽滿,非常鮮甜!

🦐活海蝦
海蝦爽口彈牙,有鮮甜味,沾少少豉油帶出鮮味。

📍 二鍋頭 (福苑) (旺角)
旺角西洋菜南街138號福苑2樓
2024-03-18
♡ 旺角任食雞煲火鍋店|二鍋頭 ♡-呢排天氣凍返 成日都諗住打邊爐🍲於是今日就嚟到旺中對面嘅二鍋頭 最緊要係性價比高 又近地鐵站🥰 佢哋嘅雞煲、牛尾煲、豬手煲任食再加埋可以任打邊爐🤣 價錢亦都好實惠 而我哋就揀咗嚴選安格斯牛肉餐 $268 一位💁🏻‍♀️食到真係好滿足~~❤️- ♡ 湯底 ♡ 湯底嘅款式種類都好多 我哋就揀咗冬陰功湯唔算好辣 但係又好入味👍🏻 -♡ 雞煲 ♡ 辣度可以自由選擇雞件都好滑嫩完全冇嚡熠熠嘅情況 食完已經幾暖身😛-♡ 牛肉 ♡ ✨安格斯牛板腱肉味好濃郁 而且仲好多肉汁 入口滑順而有口感✨安格斯斯封門柳肉質更加滑嫩同香濃 肉質更加腍-♡ 海鮮 ♡ ✨海蝦佢哋嘅海蝦都幾新鮮 而且都幾大隻 肉質鮮甜✨沙白隻隻都好大隻同厚身 質感好有韌性✨脆鯇魚片✨水土魷-♡ 自助區 ♡ 自助區亦都有好多唔同種類嘅丸、蔬菜🥬、水餃、腸仔等等~ 旁邊仲有得可以拎炸魚皮同埋韓國麵/出前一丁。 -♡ 飲品區 ♡飲品選擇有鴻福堂涼茶、台灣製造嘅茶一刻、罐裝汽水等等。-♡ 甜品區 ♡最後我哋就食咗cocoberry雪糕🥰佢哋嘅雪糕出名就係味道特別。❥#⇢店鋪資料:二鍋頭 (福苑) (旺角
♡ 旺角任食雞煲火鍋店|二鍋頭 ♡
呢排天氣凍返 成日都諗住打邊爐🍲
於是今日就嚟到旺中對面嘅二鍋頭
最緊要係性價比高 又近地鐵站🥰
佢哋嘅雞煲、牛尾煲、豬手煲任食
再加埋可以任打邊爐🤣 價錢亦都好實惠

✨脆鯇魚片
✨水土魷
♡ 自助區 ♡

♡ 飲品區 ♡

飲品選擇有鴻福堂涼茶、台灣製造嘅茶一刻、罐裝汽水等等。
甜品區 ♡

最後我哋就食咗cocoberry雪糕🥰
佢哋嘅雪糕出名就係味道特別。

⇢店鋪資料:
二鍋頭 (福苑) (旺角)
旺角西洋菜南街138號福苑2樓

🔍尋找同區美食📍
➾ #礦泥黃X旺角
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
#香港美食地圖#香港美食指南

• 二鍋頭惹味雞煲
2024-02-02 686 瀏覽
之前係尖沙魚食過火鍋放題店二鍋頭,放題除咗火鍋之外,仲可以任食雞、鴨、豬手煲,好抵食🤑今次再戰旺角分店,有🥩精選牛肉、嚴選安格斯牛、特級極上和牛3款放題套餐,仲可以加$88有羊腩煲放題,全部都係任食,唔怕你食到嘔最怕你唔食咁款🤣🤣趁住冬天可以嚟擦餐勁😎嚴選安格斯牛放題🥘羊腩煲羊腩份量超多👍🏻反而馬蹄、筍、枝竹佔少數。羊腩好入味,有肥啲同瘦啲嘅部位,部分連厚厚嘅皮,好軟滑幾正😋瘦嘅部份亦炆得夠腍。羊肉偏向冇乜騷味,係大家都會接受嘅味道。醬汁鹹淡適中,沾點腐乳醬更惹味😍🍲越式香濃牛肉鍋食完羊腩煲就轉火鍋,叫咗未見過嘅越式牛肉湯,見到湯底有好多配料,好似牛肉片、香葉、檸檬等,好有越南pho嘅感覺😛聞落好香香葉味,食落味道就唔算好出。其他湯底都有啲惹味嘅選擇,好似麻辣鴨血鍋、沙嗲鍋、養生鷓鴣鍋、冬蔭功鍋等。🥩美國牛胸腹、本地鮮滑牛、安格斯牛板腱、安格斯封門柳呢個套餐包4款牛,封門柳貪佢肉味濃,肉質緊實,我自己就鍾意本地鮮滑牛,大大塊又厚身又滑😚口感幾好。另外都有唔少其他肉類選擇,連油鴨脾都有。🦐海鮮海鮮類都有花枝片、白鱔片、蝦、帆立貝等,我就叫咗水土魷、活海蜆、墨魚滑,魷魚好爽脆,海蜆新鮮無沙

嚴選安格斯牛放題
🥘羊腩煲

🍲越式香濃牛肉鍋

🥩美國牛胸腹、本地鮮滑牛、安格斯牛板腱、安格斯封門柳

🦐海鮮
海鮮類都有花枝片、白鱔片、蝦、帆立貝等,我就叫咗水土魷、活海蜆、墨魚滑,魷魚好爽脆,海蜆新鮮無沙。

🍢火鍋配料
雪櫃放咗唔少蔬菜、丸、餃可以自己拎,都係啲大路款式。

🍨飲品、雪糕
有包裝飲品可以自己拎,甜品就有榴槤雪條、豆腐雪糕或tiramisu雪糕。雪糕味道偏清淡。

人均消費:$360
推介指數(10分為滿分):7.5分
2024-02-01
5天前 0 瀏覽
依間放題真係好抵食❗️好易食到回本,唔推唔得❗️🐟🥘 $298 烤魚雞煲牛尾鍋豬手煲火鍋,任飲任食,質素完全唔hea✅戰鬥力強可以由1700-2400食足七個鐘都冇問題😎 上星期趁台灣fd返香港,大家都冇諗過竟然食物質素都咁高質💚 雞煲香辣好入味,肉質幾嫩💜 火焰牛尾煲,會係你面前落玫瑰露酒再炒香,食起淡淡酒香🧡 豬手煲黑椒汁比較濃稠,係重口味之選💛 烤魚二款都係原條上,有幾款口味揀,香辣程度都比較溫柔,而肉質大條厚身,外皮煎得香脆,記得食左魚皮先當每款菜式試晒基本已經八成飽😂 但真係會忍唔住試埋火鍋,無諗過湯底幾驚豔叫咗沙嗲同蕃茄薯仔,兩款都好香濃,前者仲有花生醬香味,想飲啖暖胃叫後者就啱曬啦😋火鍋配料更有啲丸類仲台灣直送,出面未見過😆特別想講,豆腐好濃豆味一定要試😍
依間放題真係好抵食❗️好易食到回本,唔推唔得❗️

✅戰鬥力強可以由1700-2400食足七個鐘都冇問題😎

上星期趁台灣fd返香港,大家都冇諗過竟然食物質素都咁高質

💚 雞煲香辣好入味,肉質幾嫩
💜 火焰牛尾煲,會係你面前落玫瑰露酒再炒香,食起淡淡酒香
🧡 豬手煲黑椒汁比較濃稠,係重口味之選
當每款菜式試晒基本已經八成飽😂

但真係會忍唔住試埋火鍋,無諗過湯底幾驚豔

火鍋配料更有啲丸類仲台灣直送,出面未見過😆

特別想講,豆腐好濃豆味一定要試😍

2024-04-24 0 瀏覽
講到打邊爐,就梗係不得不提呢間二鍋頭啦!佢打邊爐之前,有得選擇四款唔同嘅煲任食,我今次就首先叫咗佢嘅牛尾煲,雞煲同埋清江魚烤魚。職員喺你面前燒過牛尾,所以非常之靚,好好睇!而清肝烤魚佢嘅肉質鮮嫩,骨比較少 所以我都幾鍾意食呢一個,不過要煮耐少少先會入味啲!所以大家就唔好咁心急就食啦!去到打邊爐方面,佢亦都好闊綽,海鮮牛肉都可以繼續任嗌,菜同魚皮或者嘅就可以喺出邊拎,不過個人覺得美中不足嘅係,佢嘅魚皮放喺出邊俾人任拎,所以放得有啲耐。
講到打邊爐,就梗係不得不提呢間二鍋頭啦!

2024-04-23 0 瀏覽
🦥烤魚雞煲火鍋放題套餐無限量任食新推出4款口味烤魚🐟再加雞煲,牛尾煲,豬手煲任食,食完仲可以打邊爐😳呢間餐廳簡直係懶人恩物,晚市無限時,成晚慢慢傾計食嘢都可以😌打邊爐嘅基本配料都齊晒,仲有飲品同甜品無限量供應為咗留肚食火鍋正係試咗雞煲同豬手,睇黎要黎多幾次先試得灑雖然雞煲係其中一款食物,但係調味一啲都唔馬虎,醬汁惹味令人有想再食嘅衝動🐔另外值得一提店員非常有禮貌,少數見放題店有咁耐心嘅店員🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌼懶好食指數:4.6/5🌼懶住去指數:4.7/5🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤
🦥烤魚雞煲火鍋放題套餐

為咗留肚食火鍋正係試咗雞煲同豬手,睇黎要黎多幾次先試得灑
另外值得一提店員非常有禮貌,少數見放題店有咁耐心嘅店員

🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲
🌼懶好食指數:4.6/5
🌼懶住去指數:4.7/5
🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴
💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤
2024-04-22 0 瀏覽
依間打邊爐嘅性價比,係我食過咁多間打邊爐之中,性價比最高嘅,因為佢有得任食烤魚,牛尾煲,豬手,雞煲同埋打邊爐。選擇豐富到勁誇張,而且佢哋嘅味道都唔錯,顏值亦都好適合打卡,特別係佢嘅牛尾煲。會喺你面前倒咗啲酒去燒住佢,佢可以影住啲火光,真係勁靚!而且加咗酒之後,酒味可以掩蓋牛嘅臊味,所以牛尾食落甜甜地,幾好食🥰🥰而且呢一啲嘅煲係都有得揀辣同唔辣,所以就算唔鍾意食辣嘅人,都可以食得好開心。打邊爐方面亦都有得揀鴛鴦湯底,個人比較鍾意芫荽皮蛋湯,佢哋啲肉都可以飲嗌,只要掃個QR code就有,如果想食其他嘅話就要出去拎!

呢間係🚇旺角嘅人氣火鍋放題店地點📍方便,又大又闊落,仲周不時會有唔同嘅🤩新搞作,令人好有新鮮感。今期推出咗任你魚肉🥢放題,有二鍋頭三寶煲🍲、四款風味烤魚🐟同埋鴛鴦湯底火鍋,全部可以任食足三個鐘,如果日至四晚☺️來幫襯仲會升級到無限時食到十二點!自助區💪有多款火鍋配料、🥬蔬菜、飲品亦包括有罐裝啤酒🍺同埋雪糕無限量供應,👍好多完化。二鍋頭三寶煲分別係惹味🐓雞煲、黑椒豬手煲同埋火焰🔥牛尾煲,我尤其鍾意火焰🐂牛尾煲,一來佢落烈酒點火勁👀吸睛,二來牛尾超腍勁🤤入味,而且仲有少少🥃酒香好惹味!烤魚有麻辣、香辣🌶️、酸辣同埋醬香四款口味,亦可以選擇🐟海鱸魚或者清江魚。我哋今次就😍揀咗麻辣清江魚,肉質細膩無乜骨😎,而且油脂豐盈十分肥美!基本上我哋兩個人食完🔥火焰牛尾煲同埋烤魚🐟已經十分之飽,已經食唔落🍲火鍋,所以呢個餐建議四人或以上😊來就可以試多啲唔同款嘢食啦。最後🍮甜品方面,佢哋就主打雪糕🍨同埋雪條,而且款式亦都唔少,最特別嘅係有🍿焦糖爆谷味同埋港式奶茶味,🥰啱晒我嘅口味!

喺旺角行完街,時間尚早,決定搵一間邊爐可以慢慢食,就去到新之城對面嗰間叫二鍋頭邊爐。由於當時只係5:00 ,舖頭未有好多人,但係環境都非常之闊落同舒服,入邊嘅員工都非常之好客,去親自詳細咁介紹餐廳嘅套餐。而我就選擇咗最新推出嘅任食三款鍋底再加打邊爐,一人仲可以食足3小時,而星期一至日都有。咩叫食足三種鍋底我當時睇到都有個疑問,原來當中包括黑椒豬手、惹味雞煲、火焰牛尾煲、烤魚,四款煲都可以任食,以食完四款煲後,仲可以自選一款鍋底,再打邊爐,打邊爐食材都好多選擇,不但可以QR code落單,包括肉類海鮮類等等,仲有一啲食材較昂貴嘅食物可以自費加選,而且亦有不少酒類飲品可挑選。此外,餐廳亦有食物吧枱可以俾我哋任拎任食,當中包括不少丸類、蔬菜、菇類等等。而且有好多款飲品可以免費飲。最後亦有雪糕雪條可以食用。所以價錢非常之抵😋😋當我落單嘅時候,我都有啲擔心,驚叫咗其中一款煲份量太多,然之後咩都食唔到,但估唔到舖頭好細心,可以每一款煲嘅份量減半,而每款都可以試下。不過值得留意嘅係,魚煲係一條魚咁上,份量冇得減半。咁我首先叫咗最想食嘅黑椒豬手煲,嚟到嘅時候黑椒味非常濃郁,每一舊豬手都非常有肉,而且濃

咁我首先叫咗最想食嘅黑椒豬手煲,嚟到嘅時候黑椒味非常濃郁,每一舊豬手都非常有肉,而且濃郁嘅汁包裹在每一個豬手上都非常惹味。試完豬手煲後,我馬上再叫咗惹味雞煲,舖頭真係好細心,唔會話是但加啲雞落去之前個煲度,就叫做新一個煲咁上,而係將成個煲咗。雞煲上到嘅時候,調味汁同之前嗰個完全唔同,但仍然非常之惹味,每一嚿雞件都有嫩口嘅肉食,唔會淨係得啲骨咩都冇得食。食完兩款煲之後,我已經擔心未到打邊爐已經飽,所以決定食,酸菜魚試一試,而我選了清江魚,因為見到菜單上表示比較少骨。上菜嘅時候,湯底非常之濃郁,魚有鮮榨過再上入酸菜湯底入邊,令到魚肉唔會咁易散開晒,當中鍋底入邊亦有唔少配菜配搭,令到唔使淨係食魚咁單調。由於當時已經試咗三款煲,我已經飽飽地,所以決定唔試牛尾煲,轉左豬骨湯底即刻打邊爐。
我點了牛扒鍵、鮮牛肉、以及一啲海鮮,每一款海鮮以及食材都可以一件一件咁樣叫,啱晒你需要食幾多就叫幾多😋😋每一樣食材都非常之新鮮,唔會話食到結晒冰先上菜。湯底方面,豬骨湯底聽個名好似好普通,但估唔到都做到咁出色,入邊有唔少配料,當中亦有豬骨、蕃茄、紅蘿蔔等,而且湯底潔白色,不上嚟亦非常之濃郁,唔似得出邊只係用普通清湯當做豬骨湯底。😋😋

整體嚟講依家旺角任飲任食火鍋餐廳非常之抵食,唔單止位置方便,而且員工嘅服務態度都非常之好,唔會話驚你照得多拎得多,反而擔心你試得唔夠多🥰另外環境方面都非常之闊落,張枱唔會得擺得兩樣食材就話滿晒,會叫一個鍋底或者食材過幾分鐘已經上菜,唔會話叫極都唔想或者等好耐先上菜嚟浪費時間。另外食材方面亦都非常之新鮮而且每個鍋底都非常之有誠意整體嚟講係非常值得一試嘅任飲,任食火鍋餐廳。😋😋😙😙

• 任食火鍋
  • 雞煲
2024-03-27 48 瀏覽
有咩正得過有得食雞煲之餘仲可以轉湯底打邊爐任食😛二重奏~首先可以要豬手煲/雞煲/牛尾煲其實之前幫襯過尖沙咀店 個豬手好惹味不過兩個人食有啲吃力 食晒就食唔到其他嘢雞煲比較容易處理~雞煲可以揀辣度 點咗小辣食落都夠晒香麻香味足 而且有大量芫荽之後就可以揀湯底打邊爐 點咗胡椒豬肚雞湯 胡椒粒粒已經爆開晒啲香味完全落晒個湯度 而且仲放咗少少酸菜食落勁開胃自助櫃有丸、蔬菜、豆品類嘅火鍋配料當然唔少得有出前一丁、響鈴、炸魚皮啦想食海鮮同肉類就可以用QR code落單啲海蝦同埋蜆超級新鮮呀食肉獸就記住點安格斯牛板腱、豬肉片等肉類而且店家仲會有suggested烹調時間最近仲推出左新餐,有埋烤魚可以任飲任食3小時㗎!多款式嘅飲品 食完慢慢吹水都冇問題!
有咩正得過有得食雞煲之餘
仲可以轉湯底打邊爐任食😛

二重奏~首先可以要豬手煲/雞煲/牛尾煲
其實之前幫襯過尖沙咀店 個豬手好惹味
不過兩個人食有啲吃力 食晒就食唔到其他嘢
雞煲比較容易處理~
雞煲可以揀辣度 點咗小辣食落都夠晒香
麻香味足 而且有大量芫荽

之後就可以揀湯底打邊爐
點咗胡椒豬肚雞湯 胡椒粒粒已經爆開晒
啲香味完全落晒個湯度 而且仲放咗少少酸菜
食落勁開胃

自助櫃有丸、蔬菜、豆品類嘅火鍋配料
當然唔少得有出前一丁、響鈴、炸魚皮啦

想食海鮮同肉類就可以用QR code落單
啲海蝦同埋蜆超級新鮮呀

食肉獸就記住點安格斯牛板腱、豬肉片等肉類
而且店家仲會有suggested烹調時間

最近仲推出左新餐,有埋烤魚
可以任飲任食3小時㗎!

多款式嘅飲品 食完慢慢吹水都冇問題!
早兩日行完旺中就去左斜對面打邊爐😃我地揀左個可以任食✨二鍋頭惹味雞煲✨、✨香濃黑椒豬手煲✨、✨秘製火焰牛尾煲✨同嚴選安格斯牛既120分鐘火鍋放題B餐 。食完d煲,仲可以轉湯底打邊爐添架👍🏻2種食法,夠哂吸引😌-開波就叫左個可以自選辣度既✨秘製火焰牛尾煲✨打頭陣!唔太食得辣既我哋梗系揀咗小辣喇🤣個煲-上枱,店員就系煲面倒左d烈酒,然後再點火🔥;唔使1秒鐘,藍色嘅火焰就隨之升起🫶酒香四溢;牛尾炆得好夠火候,肥瘦適中牛味濃,肉嫩Q彈有膠質,-d都唔難咬;仲要大煲夾足料,食完都飽左半🤭火鍋湯底有香茜皮蛋鍋、蕃茄薯仔濃湯鍋、懷舊沙嗲鍋、川椒麻辣鴨血鍋、泰王冬陰公鍋、清湯豆腐鍋、正宗豬骨鍋、越式香濃牛肉鍋同胡椒豬肚雞鍋可以揀..部分湯底唔係間間食打邊爐既都有,特別得梨仲好有特色🫰🏻我地要咗胡椒豬肚雞鍋,湯底因為有胡椒既關係而有微微嘅辣味,醒神暖身又唔會太刺激👍🏻;湯底入面既湯料唔少,飲得出嘅真材實料🫰🏻至於任食配料方面仲多達數十款,真係超級豐富,一定有款啱到你🤣除咗必食既安格斯牛板腱、安格斯封門柳、鮮嫩鵝腸、爽脆花枝片、新鮮白鱔片同美國牛胸腹要不停encore之外;最估唔到嘅係連雞子、油鴨脾、炸鴨
早兩日行完旺中就去左斜對面打邊爐😃

食完d煲,仲可以轉湯底打邊爐添架👍🏻2種食法,夠哂吸引😌

最估唔到嘅係連雞子、油鴨脾、炸鴨腳同豬大腸呢啲比較少可用嚟打邊爐嘅食材都有,實在超有驚喜💕原來佢地攞嚟打邊爐都一樣咁鬼正👍🏻

又成功解鎖一個隱藏新食法呢😍

🛑二鍋頭(褔苑)

📍旺角西洋菜南街138號福苑2樓

港鐵旺角站B2 出口,步行約2分鐘
2024-03-21 28 瀏覽
咁岩行完Top之後,發現對面有一間任食邊爐睇落幾高質,當然要試一試啦!我地今次叫左安格斯餐。打邊爐前就可以叫任食煲。原來除左指定三款煲之外,仲有任食羊腩煲,所以我地就叫左羊腩煲試下。羊腩煲炆得岩岩好,羊肉夠哂入味又夠淋,唔會又一陣騷味,份量亦非常足料,仲可以免費追加,抵啊!我地亦都叫左其他配料打邊爐。牛胸腹同新鮮牛肉值得推介,夠哂牛味,肉質又嫩滑。二鍋頭亦有好多選擇,例如有墨魚滑、鵝腸、雲吞等等,絕對滿足到大家既口味。旺角分店亦都坐得非常舒服,員工服務都好好。下次同朋友聚會可以考慮一下!

2024-03-21 19 瀏覽
任食雞煲、豬手煲、牛尾煲、火鍋,加錢仲任食埋羊腩煲,一鍋唔夠食可以仲無限添加。真係咩本都回哂。今次先食中辣雞煲,麻麻辣辣,惹味非常,好味到停唔到口。原本再想encore,但實在太想打邊爐。火鍋湯底十選一,揀左豬骨海底,好濃郁。如果想更養生滋補,仲有鷓鴣湯底可以揀,但每日手快有手慢無。安格斯牛板腱/封門柳/牛胸腹/白鱔片/海蝦/水魷係必叫。自助區嘅蔬菜類同菇類都算多。如果甜品嘅雪糕雪條種類再多啲就更好。

2024-03-20 20 瀏覽
---「二鍋頭」喺旺角嘅食評來咗!首先,羊腩煲真係值得一試,肉質鮮嫩,湯底香而唔膩,夠味但又唔會過分重口,尤其喺涼風有勁嘅日子裡,食一碗暖笠笠,正!轉到牛肉邊爐,新鮮係王道。牛肉切片薄,質感細嫩,一下鍋就快速變色,準備迎接入口嘅一刻。湯底選擇足夠,唔使擔心會食膩。呢度嘅火鍋好適合同一大班朋友一齊圍埋嚟分享。最後,講下甜品——雪糕。味道唔錯,滑溜溜嘅口感同甜而不膩嘅味道,收尾嘅時候食,正!總嘅來講,「二鍋頭」喺旺角算係個不錯嘅選擇,無論係食物質量定係價錢,都算係合理。下次想食個暖笠笠又唔想太貴嘅火鍋,可以考慮下呢度。---
---

---
羊腩煲
羊腩煲
2024-03-20 14 瀏覽
講到性價比高嘅火鍋放題,又點會無呢間份?雞煲/豬手/牛尾煲任食,加少少錢仲有埋羊腩煲任食!餓足全日就係為咗呢餐🤭今日我地先食雞煲,叫左中辣,非常入味,夠辣夠過癮,真心好食!一鍋雞件都已經好多,之後要留肚食火鍋喇!湯底要左豬骨鍋,一啲都唔欺場,味道好濃郁,真係成舊豬骨擺落去熬!任食配料私心推介(Encore左好多轉😆!):✅安格斯牛板腱✅安格斯封門柳✅美國牛胸腹✅白鱔片✅脆鯇魚腩✅海蝦✅水魷✅鵝腸
講到性價比高嘅火鍋放題,又點會無呢間份?

任食配料私心推介(Encore左好多轉😆!):
✅安格斯牛板腱