1K
2023-11-22 132 瀏覽
「二鍋頭」嘅雞煲都Ok😝今次經過又上去食嚴選安格斯牛肉120分鐘火鍋放題(2位)✌🏻.二鍋頭惹味雞煲🐔少少麻辣😌雞件啖啖肉,可以加鳳爪😉都幾入味.川椒麻辣鴨血鍋🍲有頗多鴨血,唔會太辣🌶️一般水平.肉類🥩有安格斯牛板腱🐄安格斯封門柳🐂西班牙黑梅肉🐖牛板腱大塊,肉味重😋食落幾滿足☺️封門柳脂肪較少,有咬口😆唔錯👍🏻.火鍋配料🥢活海蜆同活海蝦🐚🦐鮮甜彈牙🤤Juicy.自助吧🍽️有唔同菜類🥬丸類🍢菇菌🍄麵食🍜魚皮等🐟.甜品🍮有數款雪條同雪糕🍦🍨.飲品🥤有茶類飲品🍵汽水、啤酒等🍺
二鍋頭惹味雞煲🐔少少麻辣😌雞件啖啖肉,可以加鳳爪😉都幾入味
川椒麻辣鴨血鍋🍲有頗多鴨血,唔會太辣🌶️一般水平
火鍋配料🥢活海蜆同活海蝦🐚🦐鮮甜彈牙🤤Juicy
自助吧🍽️有唔同菜類🥬丸類🍢菇菌🍄麵食🍜魚皮等🐟
甜品🍮有數款雪條同雪糕🍦🍨
飲品🥤有茶類飲品🍵汽水、啤酒等🍺
1K
2023-11-22 90 瀏覽
終於等到天氣轉涼🌬️可以去「二鍋頭」食嚴選安格斯牛肉120分鐘火鍋放題(2位)😬.二鍋頭惹味雞煲🐔炒得非常惹味🔥少少辣又有芫荽香🌶️🌿.滋補藥膳湯🍲藥膳味唔好重☺️幾清甜.肉類🥩有安格斯牛板腱🐂安格斯封門柳🐄美國牛胸腹🐮西班牙黑梅肉🐖封門柳肉質頗嫩😋牛板腱比較有咬口,肉味都夠🤤.火鍋配料🥢有鮮嫩鵝腸🪿活海蜆🐚活海蝦🦐帆立貝、青口、鮮蝦雲吞🥟海蜆同海蝦新鮮彈牙😆雲吞都唔錯👍🏻.自助吧🍽️有唔同丸類🍢菜類🥬麵食🍜菇菌🍄魚皮🐟.甜品🍮有雪條同雪糕🍨🍦.飲品🥤有汽水、茶類飲品🍵啤酒等🍺
二鍋頭惹味雞煲🐔炒得非常惹味🔥少少辣又有芫荽香🌶️🌿
滋補藥膳湯🍲藥膳味唔好重☺️幾清甜
自助吧🍽️有唔同丸類🍢菜類🥬麵食🍜菇菌🍄魚皮🐟
甜品🍮有雪條同雪糕🍨🍦
飲品🥤有汽水、茶類飲品🍵啤酒等🍺
  • 滋補藥膳鍋
  • 任食火鍋
📍#二鍋頭 (福苑) (旺角)旺角西洋菜南街138號福苑2樓▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今晚同朋友到訪二鍋頭食火鍋放題,呢度有得揀120分鐘火鍋😍 時間都算充裕,而且仲有埋雞煲,我哋仲額外加咗$88食埋佢嘅羊腩煲😛!✨二鍋頭惹味雞煲 雞煲非常惹味,上枱嘅時候店員會幫你輕輕炒一炒,啲香味出晒嚟~ 加上少少辣味,食唔停口啊!✨羊腩煲冬天必食羊腩煲,羊腩冇咩羊膻味,件件肥瘦平均,羊腩煲亦有筍、腐竹等等非常吸味,加上腐乳醬,非常好食!✨套餐B 嚴選安格斯牛💰$268火鍋湯底我哋揀咗健康必選嘅蕃茄薯仔濃湯😛 蕃茄同薯仔湯味道鮮甜,唔係勁假嗰種蕃茄😎呢個套餐可以已經order到唔少靚肉,#安格斯牛板腱#安格斯封門柳 都係全晚MVP!!!! 總共食咗六碟🙈 自助區亦有唔少配料,例如:餃子、炸芋頭、三斤、多款蔬菜類 ,非常滿足😊除此之外,可以用QR code落單order海鮮類、墨魚滑等等嘅食物😝我哋叫咗墨魚滑、蜆、帶子等等,質素都唔錯。😝▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
📍#二鍋頭 (福苑) (旺角)
旺角西洋菜南街138號福苑2樓

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨二鍋頭惹味雞煲

✨羊腩煲

✨套餐B 嚴選安格斯牛💰$268
#安格斯封門柳 都係全晚MVP!!!! 總共食咗六碟🙈

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
2023-11-05 457 瀏覽
今晚再訪任食火鍋店二鍋頭一年前嚟過,食佢嘅任食羊腩煲一試難忘一年後再嚟,,本身都擔心會質素下降,你知依家個市道...都擔心會將貨就價一試之下,個水準居然keep到喎!今次食嘅都係羊腩煲,羊腩炆得軟腍入味,其他配料應有盡有甚麼冬菇,冬筍,馬蹄,枝竹,全部各司其職,同埋食得出係一齊炆咗好耐嘅食晒個羊腩煲之後,店員會問你要唔要再加羊腩貪心嘅我地梗係想留肚試吓其他嘢啦,如果你係大胃王,食兩轉羊腩呀其實已經回本啦🤑後續嘅任食火鍋,佢有好多款唔同湯底我地揀,例如沙嗲,豬骨,芫茜皮蛋食完咁濃味嘅羊腩,我地就揀咗清清地嘅豆腐鍋令到每種火鍋配料都食到佢地嘅原味,又唔使成餐都咁heavy,大家下次可以試下咁叫期待之後再凍啲再嚟食多餐羊腩,食完暖笠笠一定更正!
今晚再訪任食火鍋店二鍋頭

一年前嚟過,食佢嘅任食羊腩煲一試難忘

一試之下,個水準居然keep到喎!
今次食嘅都係羊腩煲,羊腩炆得軟腍入味,其他配料應有盡有

食晒個羊腩煲之後,店員會問你要唔要再加羊腩
食完咁濃味嘅羊腩,我地就揀咗清清地嘅豆腐鍋

期待之後再凍啲再嚟食多餐羊腩,食完暖笠笠一定更正!
2023-10-31
2023-11-04 331 瀏覽
冬天就黎到,又系食羊腩煲的季節二鍋頭系旺角中心對面,位置方便,地鐵站對出行兩步就到星期日好爆記住卜位,做緊日至四優惠,每位$88有羊腩煲食,相當抵食食完羊腩煲,可以再任叫雞煲、豬手或牛腩煲,大食妹已經七成飽就直接去打邊爐環節安格斯牛打邊爐$268一開始可以任叫雞煲、牛腩煲同豬手煲因為食完羊腩煲已經好飽,所以冇再叫打邊爐自選湯底,叫咗個蕃茄湯底不過不失自選區都有好多食材揀,最後食埋韓國雪條好perfect 羊腩煲+$88超多羊腩,絕對抵食個羊腩汁好濃厚,羊腩個吃幾舊唔太入味,overall 都夠入味
冬天就黎到,又系食羊腩煲的季節
二鍋頭系旺角中心對面,位置方便,地鐵站對出行兩步就到

安格斯牛打邊爐$268
一開始可以任叫雞煲、牛腩煲同豬手煲
因為食完羊腩煲已經好飽,所以冇再叫
打邊爐自選湯底,叫咗個蕃茄湯底不過不失
自選區都有好多食材揀,最後食埋韓國雪條好perfect

羊腩煲+$88
超多羊腩,絕對抵食

2023-11-03 214 瀏覽
今日同朋友食雞煲,再次到訪旺角嘅二鍋頭~二鍋頭位置方便,係旺中附近,超易搵😛。今日食咗雞煲火鍋套餐,雞煲、羊煲、豬手煲、火鍋任食兩小時,都係二百幾蚊,好抵食!雞煲雞煲可以揀唔辣或各款辣度,任君挑選,今次我食咗bb辣。雞煲醬汁好惹味,炒過後更正,少少辣得嚟再有麻麻地嘅感覺。雞件分量多,而且啖啖肉,食得好滿足。另外,仲配有鳳爪,鳳爪吸滿雞煲醬,好好味。火鍋今次我同朋友揀咗豬骨湯。豬骨湯呈奶白色,帶點胡椒味,清清地~ 湯底都好多料,例如有大豬骨、紅蘿蔔、粟米等等。火鍋配料選擇好豐富,好好多丸、又有魚皮、菜、烏冬等等。我最鍾意墨魚丸同年糕。墨魚丸大大粒、好香、有咬口。年糕煮完煙煙銀銀,好軟糯~ 另外仲可以用qr code落單一啲肉類、海鮮類。安格斯牛板腱食落較軟淋,油脂分佈適中。安格斯封門柳食落牛味濃啲。蜆一份都幾多,食到好鮮甜。海蝦新鮮,質地彈牙。餐廳仲有提供多款甜品同飲品,飲品選擇都幾好,有好多清熱飲品,例如竹蔗茅根等等。甜品就有雪糕同雪條~

雞煲

火鍋

2023-10-27 242 瀏覽
二鍋頭🥘心思思想食雞煲、羊腩煲、豬手煲、牛尾煲,又想打邊爐?!呢一間二鍋頭既120分鐘火鍋放題就啱晒大家啦!🥰🥰我哋今次揀咗中間價錢嘅B餐,$268 就可以食雞煲加打邊爐!適逢秋冬,佢哋仲有羊腩煲火鍋放題選擇!(+$88 /位)羊腩煲可以任添任食㗎,啱晒各位食肉獸冬天進補!☃️❄️火鍋方面,足足有九款湯底俾大家選擇🍲,總有一款啱你哋心水,我哋就揀咗比較特別嘅越式香濃牛肉鍋,好似冇乜幾可喺其他舖頭見到呢個湯底,感覺上幾得意✅✅你最平二百零蚊就可以食到曬雞煲同埋打邊爐,食盡超過100款火鍋配料🍢、蔬菜🥬、飲品🥤同埋雪糕🍦,真係仲抵過喺屋企自己買料打邊爐啊!🈹🈹🈹
二鍋頭🥘

2023-10-25 157 瀏覽
熟我嘅朋友都知我好鍾意食羊🤩最近聽講二鍋頭嘅羊煲好抵食,見呢排開始轉涼,最啱就係食羊補吓,即刻同朋友約埋嚟試吓!呢度仲有惹味雞煲、香濃黑椒豬手煲同秘製火焰牛尾煲!下次有機會都想試吓😁呢度120分鐘放題有分A,B,C三個餐A餐成人$228精選牛肉餐,B餐嚴選安格斯牛餐,$268/位,而C餐就係特級極上和牛餐$318/位而羊煲就係呢個價錢再加$88/位真係好少見有火鍋店有埋羊腩放題,全港獨一無二,咁吸引想唔試都唔得羊煲一上枱已經聞到好香嘅羊味飄過嚟, 餐廳仲提供咗腐乳醬🤩 啲羊已經炆到熟晒, 職員幫我哋拌咗幾吓就可以食喇, d羊啖啖肉, 炆得好香好入味, 連層皮都勁正!! 加埋腐乳醬,簡直係絕配!!!鍾意食羊嘅朋友千祈唔好錯過👍🏽我哋仲用QR code叫咗啲牛柏葉、魷魚等等而另外一邊就有丸、菜等等可以自取。咩菜都有,油麥菜、生菜、娃娃菜……應有盡有。飲品都係任飲。有好多選擇,例如冬瓜茶、檸檬紅茶、烏龍茶、仙草凍、啤酒、利賓納、可樂等等……仲有雪糕任食,不過最近肥咗好多,唔敢再食了😂

呢度120分鐘放題有分A,B,C三個餐
而羊煲就係呢個價錢再加$88/位

羊煲一上枱已經聞到好香嘅羊味飄過嚟, 餐廳仲提供咗腐乳醬🤩

鍾意食羊嘅朋友千祈唔好錯過👍🏽

我哋仲用QR code叫咗啲牛柏葉、魷魚等等

而另外一邊就有丸、菜等等可以自取。
咩菜都有,油麥菜、生菜、娃娃菜……應有盡有。

仲有雪糕任食,不過最近肥咗好多,唔敢再食了😂
天氣開始凍凍地~好想食羊腩煲呀🤩即刻開始搵CP值高既羊腩煲 比我發現到 #二鍋頭餐廳星期日至四指定任食套餐加錢可無限時任食羊腩煲放題🤩 咁抵食 咁緊係一定加😛我地揀左安格斯牛套餐放題任食首先緊係食返煲羊腩煲先啦🥳羊肉有滋補作用仲可以禦寒暖身 補氣驅寒🐏 羊肉炆得超入味😍每舊肉都好大舊又有口感 入口感到羊入有一絲絲既肉肉超軟腍入味😋 真係好過好多羊腩煲店🩷 仲可以瘋狂任食唔食羊既都唔洗驚咖 因為仲有雞煲🐥 豬骨煲🐷同牛尾煲🐮 揀你鍾意既~海鮮🦞蝦大隻兼🦐爽口彈牙 仲有好得意既墨魚bb🤩最特別一定係白鱔 真係好少地方會有得任食自助吧🌽🫑🍢好多款蔬菜你揀 仲有我愛既西洋菜😛丸類都好多款 就連蟹籽丸 芝士丸都任食二鍋頭(旺角)📍旺角西洋菜南街138號福苑2樓#旺角美食 #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #旺角探店 #火鍋 #香港好去處 #旺角推薦食品
天氣開始凍凍地~好想食羊腩煲呀🤩

好多款蔬菜你揀 仲有我愛既西洋菜😛
丸類都好多款 就連蟹籽丸 芝士丸都任食

二鍋頭(旺角)
📍旺角西洋菜南街138號福苑2樓

🚩旺角福苑🚩120分鐘火鍋放題,任飲任食,首先食左🐥雞煲、🐷豬手煲、🐮牛尾煲、🐑羊腩煲(+$88),隨你喜歡想食咩,食到夠就再簡鍋底打邊爐,仲有另外超過100款火鍋配料、🥕蔬菜、🍹飲品同🍨雪糕無限量供應😎😎「二鍋頭」全港首間火焰牛尾煲同有鷓鴣湯底,仲可以飲完先再開始打邊爐😀不過今次朋友唔食牛同雞,所以簡左食羊腩煲同豬手煲,之後就再簡冬蔭公湯底🍲陣味都好濃味😋😋🥘豬手煲/羊腩煲 任食😗😗豬手煲有大/中/小選擇同埋芫茜🌿😝( 走青人士注意⚠️😂)另外份量超大,CP值極高,仲要每舊羊腩同豬手都係大大舊🥬火鍋配料超過100款食物,基本上要乜有乜,最愛既芝心丸、千島沙律龍蝦丸都有☺️☺️仲有脆骨腩同沙白☺️放題套餐1️⃣精選牛肉 $228除左任食雞煲,仲額外有美國牛胸腹同本地鮮牛肉比你打邊爐個陣食添😀😍2️⃣嚴選安格斯牛 $268除左有以上既牛肉仲會有安格斯牛板腱、封門柳、鵝腸、花枝片同白鱔片3️⃣特級極上和牛 $318唔少得仲有美國SRF極黑和牛、日本熊本豚肉,超多選擇☺️☺️☺️💡適合同朋友家人食飯聚會,仲有卡位,坐得舒服同埋野食衛生又整潔☺️☺️👍🏻👍🏻📍 二鍋頭 (福苑) (旺角)🗺️ 旺角西洋菜南街138號福苑2樓
🚩旺角福苑🚩

🥘豬手煲/羊腩煲 任食😗😗

🥬火鍋配料

放題套餐
1️⃣精選牛肉 $228

2️⃣嚴選安格斯牛 $268

3️⃣特級極上和牛 $318

📍 二鍋頭 (福苑) (旺角)
🗺️ 旺角西洋菜南街138號福苑2樓
2023-10-22 38 瀏覽
二鍋頭120分鐘火鍋放題二鍋頭惹味雞煲、香濃黑椒豬手煲& 秘製火焰牛尾煲三款煲任食,因為朋友唔食牛,我唔好豬, 專攻雞煲。雞煲好惹味,雞件又滑又入味好正,仲加埋鳳爪,同樣入晒味,正。兩人食左兩煲雞煲,好滿足自助區食物好企理,款式又多,拎咗雞髀菇、萵荀、芋頭、南瓜、菜同魚皮響鈴。丸類、出前一到同韓國麵太飽冇拎喇QR code 落單類點左本地鮮滑牛、西班牙黑梅肉、水士魷、墨魚仔、活海蝦、活海蜆、帆立貝,麻辣黑血鍋唔太辣,但都夠香飲品款式都好多,有椰子水又有各式梳打、涼茶&汽水芝麻雪糕好好味店員好有禮貌,坐得舒服又乾淨,值得推介
二鍋頭120分鐘火鍋放題

二鍋頭惹味雞煲、香濃黑椒豬手煲& 秘製火焰牛尾煲三款煲任食,因為朋友唔食牛,我唔好豬, 專攻雞煲雞煲好惹味,雞件又滑又入味好正,仲加埋鳳爪,同樣入晒味,正。兩人食左兩煲雞煲,好滿足

麻辣黑血鍋唔太辣,但都夠香

飲品款式都好多,有椰子水又有各式梳打、涼茶&汽水

芝麻雪糕好好味

店員好有禮貌,坐得舒服又乾淨,值得推介
2023-10-21 90 瀏覽
試過二鍋頭惹味雞煲後,真係令我愛不釋手!呢個煲湯真係好濃郁,充滿雞肉嘅鮮香味。湯底滑順,入口嘅感覺好舒服。加埋啲蔬菜同其他配料,令湯更加鮮甜。雞肉嘅質感鮮嫩多汁,每一口都帶有湯底嘅滋味,真係令人回味無窮。二鍋頭惹味雞煲嘅湯底真係獨特,有一種特別嘅香料味道,帶有微微嘅辣味,十分開胃。湯底嘅味道令人上癮,一口接一口,味道完全控制唔住!而且煲裡面嘅料都好豐富,除咗雞肉之外,仲有豆腐、蔬菜等等,每一樣都好好食。
2023-10-15
2023-10-20 72 瀏覽
真係好抵食 食完雞煲仲可以任食打邊爐價錢平民 除咗雞煲仲有牛腩煲 已經第二次去食好適合一大班朋友聚餐款式又多 雪糕仲要好好食冬天必須要去食 仲要呢度嘅職員態度唔錯 而且好快就會幫你收拾
真係好抵食 食完雞煲仲可以任食打邊爐

冬天必須要去食
仲要呢度嘅職員態度唔錯
而且好快就會幫你收拾
  • 二鍋頭惹味雞煲
FD話介紹一間性價比好嘅餐廳比我,咁試試啦。哩間餐廳晚市好full,坐咗8成滿。我們揀咗$268嘅嚴選安格斯牛套餐,120分鐘任食。睇到加88仲可以食到羊腩煲,即刻加咗。除咗QR code落單,仲有火鍋配料同埋飲品甜品櫃檯,好多嘢食。嘢飲品種好豐富,今次揀咗出面放題少見嘅椰青水同檸檬茶,飲落好清爽,就火鍋一流。FD話哩間係全港首間任食火焰牛尾煲餐廳,不過上次佢已經食咗,今次想試試羊腩煲,就佢啦。羊腩悶得好軟爛,醬汁醬香味好重,同羊腩好夾。每件羊腩都帶皮,食落真係好滿足。食完牛煲仲可以打邊爐,原來想試試佢嘅養生滋補鷓鴣湯,話可以先飲湯再打邊爐,不過FD對鷓鴣麻麻,嘅下次再試試啦。肉都好多可以揀,最鐘意食安格斯封門柳,牛肉厚薄均勻,微涮已經可以食!白鱔片都係必叫,鱔片好新鮮,食落彈牙爽口,同埋冇骨,真係要叫多一份。任食嘅丸類同午餐肉質素都好高,肉味好重同埋Q彈,好味。食到好飽,都要食埋雪糕,雪糕種類幾多下,今次試咗咖啡雪糕,入口咖啡同奶味好重,同埋口感綿密,好食。食完真係超飽,哩間質素唔錯,可以encore!
任食嘅丸類同午餐肉質素都好高,肉味好重同埋Q彈,好味
食完真係超飽,哩間質素唔錯,可以encore
2023-10-04
  • 羊腩煲
  • 安格斯封門柳
2023-10-07 214 瀏覽
羊腩煲的份量非常足,🐑幾乎都是羊腩部位,特別適合喜愛帶皮羊肉的人。每一塊羊肉都烹飪得色澤均勻,🥢裹著咸香的湯汁,口感Q彈、軟香肥美,非常惹味。為了讓羊腩煲更加美味,推薦配料搭配炸腐竹和白蘿蔔。🥘炸腐竹和白蘿蔔會一起放在煲里煮好,慢慢食的時候就非常開胃。如果像我一樣喜歡炸腐竹,可以點多兩份,因為實在太好吃了!🍖在享用完羊肉之後,轉湯底打邊爐也是不錯的選擇。#mongkok #buffet #hotpot

#mongkok #buffet #hotpot