1K
2023-08-31 55 views
好食既野當然會越開越多,而「豆乳狂人」就是其中一間了,他們是全港首間用日式熟漿技術製作的新式豆乳店,其豆乳味便會更香、更高質,難怪他們的分店越開越多了。 廚窗放滿多款特色飲品,諗起都開心。鮮芋泥豆乳這鮮芋泥豆乳是他們的一大人氣飲品,先用真材實料的芋頭新鮮製造,鮮芋泥佔有成1/3的一大樽,芋泥綿密軟滑,厚實而不膩,,飲用前輕輕溝勻,真是一大享受。夏日之選這陣子推出的「夏日之選」是Summer Time的一大推介,先有主打的豆花作底,再有中層西米,上層還有大量的西瓜、芒果、芋圓等,鮮甜爽口,清涼消暑,層次豐富。GOLD純度鹹蛋黃炸脆雞炸脆雞炸至金黃色,外層更有鹹蛋黃起沙的包著,非常吸引,一咬開傳來香起誘人的酥脆咩感,而內層則仍保持嫩滑口感,越食越香口惹味。牛油果鰻魚玉子粢飯 來到豆乳狂人就必要一食的牛油果鰻魚玉子粢飯 ,當中加入了牛油果、鰻魚、玉子、油條、青瓜絲、肉鬆等,入口層次豐富,口感香甜,嫩身綿密,清新有咬口,味道一流👍🏻。 夏日Summer Time…爽呀!
廚窗放滿多款特色飲品,諗起都開心。

鮮芋泥豆乳

GOLD純度鹹蛋黃炸脆雞

牛油果鰻魚玉子粢飯
夏日Summer Time…爽呀!
-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥛🥛🥛🥛🥛🍴🍽🍴🍽🍴🍽-8月壓軸登場嘅就喺其中一間我好鍾意嘅新派豆乳店—豆乳狂人啦!自問自己都算喺豆乳狂人fans🤣,幾年前仲係得沙田店嘅時候已經成日專登去幫襯🫢。豆乳狂人雖然係豆乳專門店,但除咗甜品外亦有唔少咸食選擇。甜品杯配料份量好足,好似食極都仲有咁,每一羹都係料多過糖水,食完係會超滿足🥰。🥢紫麻薯小丸豆花 $58 🆙紫薯 l 紫麻薯 l 小丸子 l 豆花 l 豆乳極力推介呢個新推出嘅《紫薯麻糬》系列!本身自己係紫薯控,見到兩嚿紫薯同紫麻薯球係面頭已經好興奮,配埋煙煙韌韌嘅小丸子,仲有幼滑香濃嘅豆花,甜度適中而且口感豐富👍🏻👍🏻😋。🥢 芒西豆花 $55 🆙西瓜 l 芒果 l 豆花 芒果肉好多又夠香甜,鍾意芒果類甜品一定要試試佢,配埋清爽多汁嘅西瓜,凍冰冰好消暑。底部嫩滑嘅豆花令到整體味道同口感更昇華😍。🥢 蕨餅丸子三色芋圓 $45 🆙仙草 l 小丸子 l 芋圓 l 椰奶 l 蕨餅 l 黑糖一碗充滿住煙韌食材嘅甜品。芋圓好q彈,仙草同蕨餅嘅口感夠滑,同黑糖底好夾🥰,個人覺得黑糖味偏濃所以就算配粉團配料都好夠味。🥢鮮芋泥豆乳 $32 🆙呢個係店舖最高人氣嘅產品,亦喺我每

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥛🥛🥛🥛🥛🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🥢紫麻薯小丸豆花 $58 🆙
紫薯 l 紫麻薯 l 小丸子 l 豆花 l 豆乳

🥢 芒西豆花 $55 🆙
西瓜 l 芒果 l 豆花

🥢 蕨餅丸子三色芋圓 $45 🆙
仙草 l 小丸子 l 芋圓 l 椰奶 l 蕨餅 l 黑糖

🥢鮮芋泥豆乳 $32 🆙
呢個係店舖最高人氣嘅產品,亦喺我每次必點嘅飲品!呢款豆乳有三分一都係芋泥,口感綿密幼滑,質感比較實,記得要用粗飲管呀!豆乳好香醇濃郁,整體唔會好甜,絕對滿足到我呢個芋泥控😋。

🥢胚芽麥麥豆乳 $30 🆗
相比之下, 呢款豆乳比起芋泥豆乳冇咁有驚喜,但加咗胚芽飲落感覺非常健康,而且更加有口感。如果唔想飲剩豆乳咁普通,不妨試吓呢一個胚芽麥麥豆乳👍🏻。

📌樂富分店堂食有唔少坐位,裝修環境都唔錯。如果想外賣,佢地嘅包裝一啲都唔馬虎,尤其甜品盒,入面有加一個小內蓋防漏,唔似平時外賣甜品d汁易漏哂去個袋👍。

😇評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀😇
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7.5/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7.5/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.625/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥛🥛🥛🥛🥛🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 SOYmart by 豆乳狂人 (樂富)
樂富聯合道198號樂富廣場A區1樓1168-1170號舖
#bakdiu港式 #bakdiu甜品 #bakdiu樂富 #bakdiu黃大仙區
2023-08-27 522 views
竟然第一次食粢飯細個真係無食過粢飯,見樂富呢間豆乳狂人好多人食,我又試吓先🥑牛油果鰻魚玉子粢飯 $55招牌菜式之一,第一次食粢飯嘅我好鐘意!有鰻魚汁嘅juicy、有炸油條脆卜卜口感、有肉鬆增加口感,成個組合都好鐘意👍🏻🐷吉烈豬扒粢蛋飯 $45呢款一樣好食,炸豬扒唔油好脆,仲有蛋、肉鬆🐥GOLD純度鹹蛋黄炸脆雞 $38邪惡小食嘅鹹蛋黃炸雞翼,好多鹹蛋黃醬,雞翼脆而不油,好食🤤🥛特濃豆乳 無糖 $24呢到好多豆製品,豆漿都好多味道同配搭,我都係覺得原始熱豆漿最夾粢飯店員話凍飲會較濃稠,不過都係想飲熱嘅,無糖一樣好飲,飲到豆嘅香味,好健康咁🍉奶蓋西瓜波波豆乳 $60期間限定嘅新品,今期係🍉西瓜主題,一支西瓜波波豆乳另加兩粒西瓜球、奶蓋,味道清新消暑解渴,西瓜球同奶蓋一齊食,意想不到的好吃🚩SOYmart by 豆乳狂人 (樂富)📍樂富聯合道198號樂富廣場 ZoneA 1樓1168-1170號舖
竟然第一次食粢飯

細個真係無食過粢飯,見樂富呢間豆乳狂人好多人食,我又試吓先

🥑牛油果鰻魚玉子粢飯 $55

🐷吉烈豬扒粢蛋飯 $45
呢款一樣好食,炸豬扒唔油好脆,仲有蛋、肉鬆

🐥GOLD純度鹹蛋黄炸脆雞 $38
邪惡小食嘅鹹蛋黃炸雞翼,好多鹹蛋黃醬,雞翼脆而不油,好食🤤

🥛特濃豆乳 無糖 $24

🍉奶蓋西瓜波波豆乳 $60

🚩SOYmart by 豆乳狂人 (樂富)
2023-08-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
2023-08-26 404 views
豆乳狂人由沙田河畔花園一間街坊小店起家,憑着各式各樣揉合創意與傳統的豆品打響名堂。單是招牌7.6特濃豆乳系列已經有逾十款口味之多,更有豆乳奶蓋系列、豆乳茶系列、狂人豆花、狂人雪糕、狂人粢飯等千變萬化。食客需要先到櫃檯付款下單並自行尋找座位、取餐及收拾。因應全新期間限定的西瓜系列,店內亦換上以西瓜為主題的佈置及壁畫。芋泥奶蓋小丸子 ($42)相比鮮芋泥豆乳,芋泥奶蓋小丸子額外加上豆乳布丁、小丸子及芋泥奶蓋,芋泥奶蓋令整體質感更加綿密稠杰。多芒小丸子 ($48)許留山全線結業後都甚少嘗到其經典甜品多芒小丸子,豆乳狂人用上鮮芒果、芒果汁、特調椰奶、西米及小丸子,味道香甜自然,真材實料可謂更勝一籌。夏日之選 ($60)期間限定西瓜系列中最豐富的莫過於夏日之選,西瓜及芒果新鮮清甜,加上芋圓煙煙韌韌,豆乳布丁嫩滑並富豆香,配以黑糖漿甜而不膩。狂人栥飯 ($32)雖已嘗過不下數十次但依然百吃不厭,糯米煙韌軟糯亦可免費轉為十六穀米更加健康;傳統配搭加入肉鬆、榨菜及油炸鬼,樸實無華但油炸鬼一如既往保持鬆脆。拉絲炸蛋 ($38)將栥飯搖身一變成為飯團,除了肉鬆及油炸鬼之外更加入芝士及玉子,經過油炸令糯米外
食客需要先到櫃檯付款下單並自行尋找座位、取餐及收拾。

芋泥奶蓋小丸子 ($42)
芋泥奶蓋小丸子

多芒小丸子 ($48)
多芒小丸子

夏日之選 ($60)
夏日之選

狂人栥飯 ($32)
狂人栥飯

拉絲炸蛋 ($38)
拉絲炸蛋
將栥飯搖身一變成為飯團,除了肉鬆及油炸鬼之外更加入芝士及玉子,經過油炸令糯米外層猶如飯焦般香脆可口。
芋泥奶蓋小丸子
2023-08-20 167 views
specializes in soy milk and tofu desserts pudding 🌱 7.6 espresso soy milk - intensify soybean flavour 🌟 various tofu pudding and sweet soup loaded with toppings 🍨 they also serve a variety of savoury snacks and sticky rice rolls 🍙 just launched their new summer watermelon series - naturally sweet and refreshing and perfect for the heat 🍉主打新派豆乳同豆花🌱 7.6 特濃豆乳 - 豆香濃郁 濃厚幼滑 🌟 各種豆花同糖水 超足料 🍨 仲有各種鹹點小食同粢飯 🍙 推出西瓜系列 融合招牌豆乳甜品 - 清甜爽口 啱晒夏天 🍉🍠 鮮芋泥豆乳HKD$327.6 espresso soy milk with taro豆乳幼滑 比普通豆漿濃厚 黃豆味香濃雖然無糖 但芋泥

🍠 鮮芋泥豆乳HKD$32
豆乳幼滑 比普通豆漿濃厚 黃豆味香濃
雖然無糖 但芋泥香甜 厚實綿密

鮮芋泥豆乳

🌱超煙韌豆花 HKD$42
tofu pudding with chewy toppings
珍珠 芋圓 小丸子 豐富煙韌

滿滿香甜芒果 柚子酸酸地
海量軟糯西米 好足料

多芒楊枝甘露

🍉 西瓜豆乳 HKD$48
7.6 espresso soy milk with watermelon
西瓜汁香甜清爽 豆乳香濃

即叫即包 熱辣辣 紮實足料
糯米軟糯 肉鬆酥香鹹甜
榨菜脆嫩酸辣 油炸鬼香脆

狂人粢飯

📍樂富聯合道198號樂富廣場 ZoneA 1樓1168-1170號舖 (various locations) 🇭🇰
  • 狂人粢飯
  • 鮮芋泥豆乳
  • 超煙韌豆花
  • 多芒楊枝甘露
2023-08-20 106 views
招牌芒西豆花。這道豆花絕對是一個令人愉悅的驚喜。豆花的口感綿密細滑,入口即化。搭配新鮮甜美多汁的芒果,每一口都充滿了水果的鮮味。這道芒西豆花不僅美味,而且帶來清爽的口感,非常適合夏天解暑。另一道讓我印象深刻的菜品是牛油果鰻魚玉子粢飯。這是一道創意十足的料理,將牛油果、鰻魚和玉子粢飯完美結合在一起。牛油果的奶油口感與鰻魚的鮮美味道相互融合,帶來豐富的層次感。玉子粢飯的口感香糯,與其他配料形成了絕佳的平衡。這道菜的香味與口感絕對令人難以忘懷。

2023-08-19 85 views
🍉SOYmart by 豆乳狂人 🍉嚟到樂富分店SOYmart by 豆乳狂人,一去到已被可愛佈置嘅店鋪吸引住,周圍都係打卡熱點,呢度有好多你諗都冇諗過嘅創新荳品配搭,招牌推介有8.6特濃豆乳、鮮芋泥豆乳、桃膠豆乳、黑糖桃膠豆花、培茶小丸子、桃膠芋泥小丸子、多芒楊枝甘露等等呢度仲有埋嘢食,如粢飯及多款小食,真係多到選擇困難症又再復發😂😂🧿奶蓋西瓜波波豆乳($60)呢個係新推出嘅豆乳飲品,賣相好可愛,豐富滑幼嘅奶蓋內有香濃豆乳、新鮮西瓜肉🍉及煙靱軟糯嘅珍珠,落足料,仲有配埋兩個又甜又多汁嘅西瓜波波,沾埋D奶蓋一齊食,又幾特別😋👍🧿桃膠豆乳($32)我一向鍾意食平民燕窩桃膠,大大枝豆乳,桃膠的分量十足,感覺好似食僅甜品咁,$32可以買到賣相咁大枝咁Cute嘅豆乳產品,真係好抵飲👍🥰飲唔晒又方便帶走,他們的外賣袋及包裝都好靚㗎🥰🧿牛油果鰻魚玉子粢飯($55)店員好細心幫我將粢飯一分為二,等我可以容易D食,又可以打卡🥰,材料好豐富,除左有以上材料之外,仲食到香脆可口嘅油炸鬼(油條)同肉鬆,有多重層次嘅囗感,好好食😋👍👍🧿地道避風塘豆卜($36)之前我食過佢地嘅脆皮木棉豆腐,炸得外脆內嫩,正👍而
🍉SOYmart by 豆乳狂人 🍉

🧿奶蓋西瓜波波豆乳($60)

🧿桃膠豆乳($32)

🧿牛油果鰻魚玉子粢飯($55)

🧿地道避風塘豆卜($36)
之前我食過佢地嘅脆皮木棉豆腐,炸得外脆內嫩,正👍而一向係避風塘控嘅我,今次就試呢款避風塘豆卜😆,豆卜炸得乾身,份量又係好多😋,避風塘的辣椒蒜又辣又惹味,不過要趁熱食,如果唔係,D豆卜好易變硬😅

📍SOYmart by 豆乳狂人 (樂富)
樂富聯合道198號樂富廣場 ZoneA 1樓1168-1170號鋪
2023-08-17 71 views
豆乳狂人 顛覆左我對豆乳製品 嘅舊有概念,驚豔出色~~Keep住有新出品,節日限定甘,食過好多次都袋然覺得好好味!近來愈開愈多,連黃大仙都裝修中,超方便天氣熱辣辣不想吃飯,就黎揀左幾款當晚餐!牛油果鰻魚玉子粢飯 $55紮實足料,內餡肉鬆好有味、油炸鬼勁脆口,增添青瓜絲解膩~西瓜豆乳 $48夏日新限定~ 飲落香甜西瓜汁配濃郁香滑豆乳,仲有啖啖西瓜肉、大西米同豆花,沒想過原來甘夾!多芒楊枝金露 $48芒果/金柚/西米/椰汁 爆餡勁足料 由頭啖去到最後一啖配料依然甘多 煙韌之選 $45三色芋圓好有原材料味道、珍珠 、小丸子都煙韌QQ底部嘅黑糖豆乳布丁卻是整個甜品嘅重點
豆乳狂人 顛覆左我對豆乳製品
嘅舊有概念,驚豔出色~~

近來愈開愈多,連黃大仙都裝修中,超方便

天氣熱辣辣不想吃飯,就黎揀左幾款當晚餐!

牛油果鰻魚玉子粢飯 $55

紮實足料,內餡肉鬆好有味、油炸鬼勁脆口,增添青瓜絲解膩~

西瓜豆乳 $48

多芒楊枝金露 $48
芒果/金柚/西米/椰汁

爆餡勁足料 由頭啖去到最後一啖配料依然甘多

煙韌之選 $45

三色芋圓好有原材料味道、珍珠 、小丸子都煙韌QQ
底部嘅黑糖豆乳布丁卻是整個甜品嘅重點
2023-08-16
  • 牛油果鰻魚玉子粢飯
  • 煙韌之選
  • 西瓜豆乳
2023-08-17 214 views
好耐之前食過沙田的豆乳狂人。 咁岩今日去開樂富見到有就決定和朋友一齊食。 店舖色彩繽紛。亦設有小工場製豆製品。 餐牌的選項亦非常多,有選擇困難症的我地揀左好耐。因為好多款式都想食。我地最後叫左以下食物。1.鮮芋泥豆乳($32)招牌鮮芋泥豆乳人氣no1 當然不能錯過。豆乳味道濃郁,芋泥棉滑有口感。2.超煙韌豆花($42)超煙靭豆腐花餡料豐富,配料由珍珠、小丸子、三色芋圓、豆花面上有一層奶蓋。每款配料到十分煙韌有口感。奶蓋會加強了豆花的豆味。3.狂人粢飯($32)粢飯的款式種類多,我揀了狂人粢飯。內有酥脆的油炸鬼、香甜的肉鬆,爽口的榨菜。配上外層薄薄的糯米飯,正正子,非常飽肚。4.夏日之選($60)最近的新品,夏日炎炎要食夏日之選。配料有由西瓜、芒果、芋圓,豆花,令配上糖漿,糖漿都不用加配。因為水果都非常新鮮清甜,亦可食出佢地的香滑味濃的豆花。5.7.6豆乳抹茶( $36)
好耐之前食過沙田的豆乳狂人。

咁岩今日去開樂富見到有就決定和朋友一齊食。

店舖色彩繽紛。

亦設有小工場製豆製品。
餐牌的選項亦非常多,有選擇困難症的我地揀左好耐。
因為好多款式都想食。

我地最後叫左以下食物。

1.鮮芋泥豆乳($32)

招牌鮮芋泥豆乳人氣no1 當然不能錯過。
豆乳味道濃郁,芋泥棉滑有口感。

2.超煙韌豆花($42)

每款配料到十分煙韌有口感。
奶蓋會加強了豆花的豆味。

3.狂人粢飯($32)

粢飯的款式種類多,我揀了狂人粢飯。
內有酥脆的油炸鬼、香甜的肉鬆,爽口的榨菜。
配上外層薄薄的糯米飯,正正子,非常飽肚。

4.夏日之選($60)
最近的新品,夏日炎炎要食夏日之選。
因為水果都非常新鮮清甜,亦可食出佢地的香滑味濃的豆花。

5.7.6豆乳抹茶( $36)

2023-08-16
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$50 (Tea)
如果鍾意食豆製品或者粢飯,不得不介紹這間人氣熱店-豆乳狂人第一次在沙田舊店吃的時候已經印象很深刻,足料又好食,超多街坊捧場🤤四大招牌系列包括7.6特濃豆乳、豆乳茶、香濃豆乳雪糕同狂人豆花,在傳統嘅基礎上,加上創新嘅配搭越來越多分店,之前已經去過海之戀店,今次嚟到樂富分店幾有驚喜,店舖設計幾有玩味,玻璃櫥窗看到豆漿嘅製作工場,淺木長椅和綠植,打造慢活的感覺紫麻薯豆乳💜(新品)❣️7.6豆乳抹茶🍵 用靚黃豆每日鮮製,豆味濃郁又香甜 ,見到有新出品:紫麻薯豆乳好幼滑又唔會太甜,賣相超級靚,甜度不高口感好好,抹茶口味的豆乳飲得出抹茶香,又唔會蓋過香濃豆味,罐裝設計仲好得意,又係超級正 !狂人粢飯 🤍人氣名物!有滿滿肉鬆、榨菜、油炸鬼,糯米飯煙煙韌韌,夠熱辣辣好食,佢每次都會問你要不要代為切開,好貼心,每次來都會食!襯熱食,其他口味例如鰻魚和炸豬扒都唔錯👍創新口味食多幾次都唔會悶多芒楊枝甘露🥭好少食糖水食到咗飽,超級足料!滿滿的粒粒芒果柚子西米,芒果味濃的搭配酸甜紅柚果肉,濃郁香甜中帶點微微的酸,果肉多老粉絲報到 豆乳狂人🥛如果鍾意食豆製品或者粢飯,不得不介紹這間人氣熱店-豆乳狂人第一次在沙田舊店
如果鍾意食豆製品或者粢飯,不得不介紹這間人氣熱店-豆乳狂人

好幼滑又唔會太甜,賣相超級靚,

狂人粢飯 🤍

多芒楊枝甘露🥭

—————————————————

SOYmart by 豆乳狂人 (樂富)

—————————————————

#hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #hongkongfood #豆乳狂人 #樂富美食 #粢飯 #豆漿 #豆乳 #soymarthk #2023新品 #豆乳豆花 #紫薯新品推薦

___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
—————————————————

SOYmart by 豆乳狂人 (樂富)

___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
2023-08-07 121 views
呢間豆乳狂人最出名就係豆乳,但係今日再試啲其他嘢首先,吉列豬扒粢飯。豬扒煎得金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁,每一口都讓人愛不釋手。搭配著粢飯,口感綿密,米飯的香氣和豬扒的鮮味完美結合。每一口都帶來滿滿的滿足感,讓我一口接一口地吃。接下來,牛油果鰻魚玉子粢飯絕對是口感和味道的極致享受。鰻魚燒得剛好,口感鮮嫩,搭配著玉子燒和牛油果的醬汁,每一口都讓我驚艷。粢飯的口感綿密軟糯,與鰻魚和牛油果的組合完美契合,是一道讓人難以忘懷的美食。最後,來試試這道酥炸雞軟骨!這些小塊的雞軟骨炸得酥脆,外皮金黃酥脆,內裡嫩滑多汁。每一口都帶著濃郁的雞肉香氣,讓我欲罷不能。搭配著粢飯,口感完美平衡,讓人一口接一口地享受這美味。
呢間豆乳狂人最出名就係豆乳,但係今日再試啲其他嘢

2023-08-04 113 views
暑假時候,幫小朋友安排咗暑期活動,趁有1小時休息,搵間甜品舖唞一唞,叉一叉電先。上網見到樂富甜品舖唔算太多選擇,見到呢間有西米露,又出名豆漿,去試吓先。夏日炎炎,叫柸凍鮮芋泥西米露,……唔凍既….麻麻地喎。好多西米,勁‘傑’,用匙羹都有點困難。豆乳都香既,不過太‘傑’,又唔凍,唔係好得喎⋯⋯有好大進步空間。Yummy Yummy: 3/10

鮮芋泥西米露

Yummy Yummy: 3/10
2023-07-31 126 views
今日做完gym同朋友一齊去左買健康又好味嘅豆乳製品😍豆乳狂人將啲豆乳製品整得健康又好味,最緊要係啲包裝仲整得好靚,超級引🤤*****💜🍠紫紫之選 $63入面有紫薯泥、芋泥、豆花、芋圓等等,仲加埋芝士奶蓋添😍🐷🍙吉列豬扒粢蛋飯 $45好大個粢飯,食半個都飽左!😆入面嘅油炸鬼同埋吉列豬扒都炸得脆卜卜,口感好豐富🥰🧋鮮芋泥豆乳 $32🍫特濃可可豆乳 $28🫗黑糖紫米豆乳 $32豆乳幾款都好濃,而且仲唔會甜,超健康🩷十級推薦芋泥豆乳,好match😋*****

*****

💜🍠紫紫之選 $63
入面有紫薯泥、芋泥、豆花、芋圓等等,仲加埋芝士奶蓋添😍

🐷🍙吉列豬扒粢蛋飯 $45

🧋鮮芋泥豆乳 $32
🍫特濃可可豆乳 $28
🫗黑糖紫米豆乳 $32

*****
2023-07-29
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
  • 吉列豬扒粢蛋飯
  • 黑糖紫米豆乳
  • 鮮芋泥豆乳
2023-07-31 113 views
屋企人好鍾意食甜品🍮特別係芋圓上次經過樂富廣場見到開左一間豆乳狂人之前喺沙田食過 今次竟然喺樂富見到首先我揀咗三色芋圓豆花芋圓好彈牙 仲有三種唔同嘅顏色 好靚啊😍豆花嘅口感好滑嫩 好唔錯🫶🏻鮮芋泥豆花 芋泥好多好香濃一齊食落去好有層次😚粒粒仙草三色芋圓仙草嫩滑 仲有三色芋圓配襯 好有層次感紫麻薯小丸豆花小丸子好Q彈 咬落去好好味 仲有芋圓 配料好多🥰🥰呢間糖水整體味道都唔錯,份量亦都好多,一份已經夠兩個人食😂#甜品 #滿足感 #小店 #糖水舖 #芋圓 #
屋企人好鍾意食甜品🍮

仙草嫩滑 仲有三色芋圓配襯 好有層次感

紫麻薯小丸豆花
小丸子好Q彈 咬落去好好味
仲有芋圓 配料好多🥰🥰

呢間糖水整體味道都唔錯,份量亦都好多,一份已經夠兩個人食😂

#甜品 #滿足感 #小店 #糖水舖 #芋圓 #
2023-07-30 84 views
🍽️煙韌之選 $45經典嘅煙靭之選😋入邊有芋泥、珍珠、小丸子,口感軟糯煙靭🥰底部仲有仙草同豆腐花,豆腐花非常滑,豆味濃郁,亦都已經有黑糖去調味👍🏻口感同味道都一流😚🍽️Oreo奶蓋可可豆乳 $48可可嘅味道同豆味好夾,再加上豆乳湯人好出色嘅奶蓋,飲到上晒癮😍不過個樽嘅設計好bug,仿照一般鋁罐嘅外型,望落幾靚,但擋住左飲管,逼住飲剩好多奶蓋🥲🍽️豆乳雪糕質感好似軟雪糕咁,同樣充滿到豆乳,啱晒怕肥唔敢食太甜嘅大肚腩🙈味道😋 7.5/10性價比💰 7.5/10環境🔎 6/10服務🫶🏻 6/10打卡指數📸 7/10٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 7/10
🍽️煙韌之選 $45

🍽️Oreo奶蓋可可豆乳 $48