♡ 香港豆乳專家|豆乳狂人♡-講到近期最出位嘅 ~ 就梗係豆乳狂人啦 😍佢哋嘅豆乳產品真係冇得彈~ 種類多,而且質素都幾高✌️而且仲有得坐喺舖頭入面慢慢嘆 🍵🧋- ♡ 奶蓋紫麻糬波波豆乳 ♡ $68一見到就覺得好驚喜 用罐裝載住 ~ 成個兜都係香滑嘅奶蓋😍再加埋啲Q彈嘅小丸子,真係一啖接一啖咁飲唔停。🤣-♡ 多芒小丸子 ♡ $48呢款大愛🫶小丸子口感唔會太硬,裡面嘅芒果果肉🥭又夠香甜,十分足料‼️食落去好有層次感。-♡ 鮮芋泥西米露 ♡ $35芋頭味道香濃,鍾意芋泥一定要食~西米煮到好彈牙,食落好滑好滋味。-♡ 多芒楊枝甘露 ♡ $48又係超級多芒果🥭~加埋西柚果肉真係最消暑甜品✌️-❥#⇢店鋪資料:SOYmart by 豆乳狂人 (樂富)樂富聯合道198號樂富廣場 ZoneA 1樓1168-1170號舖## 🔍尋找同區美食📍➾ #礦泥黃X樂富-#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處#香港美食
♡ 香港豆乳專家|豆乳狂人♡
講到近期最出位嘅 ~
就梗係豆乳狂人啦 😍

佢哋嘅豆乳產品真係冇得彈~

種類多,而且質素都幾高✌️
而且仲有得坐喺舖頭入面慢慢嘆 🍵🧋

♡ 奶蓋紫麻糬波波豆乳 ♡ $68

一見到就覺得好驚喜
用罐裝載住 ~
成個兜都係香滑嘅奶蓋😍
再加埋啲Q彈嘅小丸子,
真係一啖接一啖咁飲唔停。🤣
♡ 多芒小丸子 ♡ $48

呢款大愛🫶
小丸子口感唔會太硬,
裡面嘅芒果果肉🥭又夠香甜,
十分足料‼️食落去好有層次感。
♡ 鮮芋泥西米露 ♡ $35

芋頭味道香濃,鍾意芋泥一定要食~
西米煮到好彈牙,
食落好滑好滋味。
♡ 多芒楊枝甘露 ♡ $48
又係超級多芒果🥭~
加埋西柚果肉
真係最消暑甜品✌️

⇢店鋪資料:
SOYmart by 豆乳狂人 (樂富)

🔍尋找同區美食📍
➾ #礦泥黃X樂富
#香港美食地圖#香港美食指南
TakeAway
2023-07-27 57 views
呢間以豆乳做主打既舖頭,長期都多人🥹呢日假日去到,都己經坐滿哂,亦都見門口外面有吾少人買外賣🤫佢除左有豆乳飲品,仲有好多款甜品同小食,樣樣都好吸引,真係難怪咁多人幫趁😎.👁‍🗨牛油果鰻魚玉子粢飯(7.5/10)💲55.➰超大個既粢飯,兩個人食,一人食一半都已經有啲飽肚感🥲入面依舊有粢飯會有既油炸鬼同埋肉鬆,個飯就未算係好熱,但係個油炸鬼仲係脆卜卜🤫牛油果,鰻魚同玉子呢個配搭又幾Match😬好足料.👁‍🗨海苔肉鬆脆皮木棉豆腐(7/10) 💲38. ➰又係份量超多,豆腐上面有大量紫菜肉鬆好惹味,木棉豆腐外脆內軟,係比較有口感偏硬既豆腐.👁‍🗨 紫麻薯小丸豆花 (7.5/10) 💲58. ➰呢個紫薯系列係新出既,打開個蓋面頭全部都係細細粒既小丸子,側面仲有啲紫薯奶凍,底下就係天然既紫薯蓉同豆花,間中都會食倒粒粒紫薯,甜度都算適中,豆花夠滑帶點豆味🫢成杯野口感十足,岩哂紫薯愛好者.👁‍🗨 7.6豆乳焙茶(7.5/10) 💲36. ➰豆乳同焙茶味平衡得岩岩好,焙茶香濃得離又飲倒濃郁既豆乳味,不過佢既豆乳偏向杰身,飲完又係會有飽肚感😂.🔛 整體評分(7.5/10)

👁‍🗨牛油果鰻魚玉子粢飯(7.5/10)💲55

👁‍🗨海苔肉鬆脆皮木棉豆腐(7/10) 💲38

👁‍🗨 紫麻薯小丸豆花 (7.5/10) 💲58

👁‍🗨 7.6豆乳焙茶(7.5/10) 💲36

🔛 整體評分(7.5/10)
2023-07-27 54 views
同朋友茶餘飯後想搵個地方歇的下腳呢間採用日本豆乳製作嘅甜品店堂食嘅座位寬敞幾舒適餐廳唔同季節都會推出限定款式今期主角係紫薯✨紫麻薯小丸豆花豆花添上,大大球紫麻薯加上軟軟糯糯嘅小丸子,味道唔會太甜✨多芒楊枝甘露超多芒果肉 同 柚子肉勁香甜...每啖都濃郁嘅香芒味✨多芒西米同樣滿到快瀉...西米口感爽彈奶嘅比例恰好✨三色芋圓豆花滑嘟嘟嘅豆花,配上三種芋圓香滑得嚟又帶點煙靭,雙重口感✨仙草豆花仙草清涼幼滑嘅感覺實在難以抗拒同豆花Mix埋一齊好夾
同朋友茶餘飯後
想搵個地方歇的下腳

呢間採用日本豆乳製作嘅甜品

堂食嘅座位寬敞幾舒適

餐廳唔同季節都會推出限定款式

今期主角係紫薯

✨紫麻薯小丸豆花
豆花添上,大大球紫麻薯
加上軟軟糯糯嘅小丸子,味道唔會太甜

✨多芒楊枝甘露
超多芒果肉 同 柚子肉
勁香甜...每啖都濃郁嘅香芒味

✨多芒西米
同樣滿到快瀉...西米口感爽彈
奶嘅比例恰好

✨三色芋圓豆花
滑嘟嘟嘅豆花,配上三種芋圓
香滑得嚟又帶點煙靭,雙重口感

✨仙草豆花
仙草清涼幼滑嘅感覺
實在難以抗拒
同豆花Mix埋一齊好夾
2023-07-27
Tea
嚟到樂富廣場行街,見豆乳狂人成日都咁受歡迎咁多人排隊,一於坐低試試佢🥰🍠紫麻薯小丸豆花 $58依個係新推出嘅紫紫系列,紫薯never disappoint,一啲都唔甜😋加上麻薯,豆花同小丸子,層次口感都好豐富‼️🍚吉列豬扒粢蛋飯 $45🍚牛油果鰻魚玉子粢飯 $55兩個不同口味嘅粢飯同樣好食,又夠大份,無論早餐定午餐定晚餐都好夠食🤤但我哋相對欣賞吉列豬,比較乾身口感好👍🏻牛油果🥑就夠哂健康!🍗 酥炸雞軟骨 $38雞軟骨有一盒,都算大。香香脆脆,肉又夠多!Bible rating: 8.5/10📍地址:SOYmart by 豆乳狂人 (樂富)樂富聯合道198號樂富廣場 ZoneA 1樓1168-1170號舖

🍠紫麻薯小丸豆花 $58

🍚吉列豬扒粢蛋飯 $45
🍚牛油果鰻魚玉子粢飯 $55

🍗 酥炸雞軟骨 $38
雞軟骨有一盒,都算大。香香脆脆,肉又夠多!

Bible rating: 8.5/10

📍地址:SOYmart by 豆乳狂人 (樂富)
  • 牛油果鰻魚玉子粢飯
2023-07-24 80 views
粢飯豆漿一向係傳統嘢食嚟,呢間豆乳狂人就將佢哋華麗轉身,加入唔少新派元素,剩睇個名就已經非常吸引。牛油果鰻魚玉子粢飯 $55剩係粢飯都有4款選擇,揀咗呢款加咗牛油果同鰻魚嘅款式。粢飯好大件,入口質地岩岩好,口感黏糯唔會太硬,入面包住鹹香肉鬆、脆卜卜嘅油炸鬼,當然唔少得仲有牛油果、鰻魚同玉子,非常豐富,呢個配搭新穎又好味。奶蓋紫麻薯波波豆乳 $68呢到嘅豆乳會加入唔同配料做成各式各樣嘅手調飲品,揀咗呢杯奶蓋紫麻薯波波豆乳,豆乳本身唔會太甜,豆味香濃,加埋紫麻薯甜味就岩岩好,入面仲加咗小丸子,煙靭有咬口,飽腹感十足。面頭嘅奶蓋都整得唔錯,奶滑順喉。飲品仲會跟3粒糰子,點少少奶蓋食一流。多芒楊枝甘露 $48食飽當然要買d甜品返去孝敬屋企人。呢碗楊枝甘露,入面有滿滿嘅芒果同柚子肉,生果夠新鮮,加埋粒粒西米,口感豐富。仙草豆花 $28另外仲買咗碗仙草豆花,仙草滑溜Q彈,豆腐花嫩滑冇渣,一次過可以食哂兩款口味。。。SOYmart by 豆乳狂人 (樂富)樂富聯合道198號樂富廣場 ZoneA 1樓1168-1170號舖。。

牛油果鰻魚玉子粢飯 $55

奶蓋紫麻薯波波豆乳 $68

多芒楊枝甘露 $48

仙草豆花 $28

SOYmart by 豆乳狂人 (樂富)

上星期起樂富廣場食拉麵,經過見到有豆乳狂人!今個星期特登來二訪佢😋上次去荃灣分店 (原來已經一年前),試咗狂人粢飯、三色豆花同桃膠豆乳,印象幾好今次見menu多咗唔少新款式~當然要試,選擇困難症好嚴重▶️ 狂人粢飯 ($32)超級足料!有油炸鬼、榨菜、肉鬆,係基本粢飯材料拎上手仲暖笠笠油炸鬼好大條好長🤩由頂到底每啖都有炸得乾身唔油膩,食到尾都仲好脆👍🏻肉鬆味道夠鹹,好惹味,多到跌晒出嚟!榨菜比預期多,咬落爽脆,帶少少酸甜糯米飯黏得嚟有嚼口,唔會太硬難吞或濕到爛糯米厚度啱啱好包得住滿滿嘅餡料,成完美比例雖然平時唔係成日食粢飯,但呢個好出色,冇乜野可以挑剔💕▶️ 牛油果鰻魚玉子粢飯 ($55)除咗原味,宜家仲有牛油果鰻魚玉子、吉列豬扒、牛油果吉列炸蝦青瓜絲全部粢飯大大件,足料飽肚入面有肉鬆、青瓜絲、油炸鬼、牛油果、鰻魚、玉子牛油果非常軟熟🥑不過味道唔太出,可能俾其他材料搶咗鰻魚反而好出,口感黏黏地,鰻魚汁甜味同鹹肉鬆成反差都有油炸鬼,但係就冇原味嗰個咁大條整體呢款味道比較日式▶️ 吉列豬扒粢蛋飯 ($45)有肉鬆、青瓜絲、油炸鬼、榨菜、玉子、吉列豬扒用上沙律醬令粢飯冇咁乾吉列豬扒同樣香脆🐷▶️ 紫
上星期起樂富廣場食拉麵,經過見到有豆乳狂人!
今個星期特登來二訪佢😋
今次見menu多咗唔少新款式~當然要試,選擇困難症好嚴重

▶️ 狂人粢飯 ($32)
超級足料!有油炸鬼、榨菜、肉鬆,係基本粢飯材料
拎上手仲暖笠笠
油炸鬼好大條好長🤩由頂到底每啖都有
炸得乾身唔油膩,食到尾都仲好脆👍🏻
肉鬆味道夠鹹,好惹味,多到跌晒出嚟!
榨菜比預期多,咬落爽脆,帶少少酸甜
糯米飯黏得嚟有嚼口,唔會太硬難吞或濕到爛
糯米厚度啱啱好包得住滿滿嘅餡料,成完美比例
雖然平時唔係成日食粢飯,但呢個好出色,冇乜野可以挑剔💕
狂人粢飯

▶️ 牛油果鰻魚玉子粢飯 ($55)
全部粢飯大大件,足料飽肚
入面有肉鬆、青瓜絲、油炸鬼、牛油果、鰻魚、玉子
牛油果非常軟熟🥑不過味道唔太出,可能俾其他材料搶咗
鰻魚反而好出,口感黏黏地,鰻魚汁甜味同鹹肉鬆成反差
都有油炸鬼,但係就冇原味嗰個咁大條
整體呢款味道比較日式
牛油果鰻魚玉子粢飯

▶️ 吉列豬扒粢蛋飯 ($45)
有肉鬆、青瓜絲、油炸鬼、榨菜、玉子、吉列豬扒
用上沙律醬令粢飯冇咁乾
吉列豬扒同樣香脆🐷
吉列豬扒粢蛋飯

▶️ 紫麻薯小丸豆花 ($58)
最新推出嘅《紫薯麻糬》系列,兩個都係我嘅至愛💜
豆花底夾雜真紫薯蓉,面頭有好多粒粒小丸子同大大嚿淺紫色麻薯,好豐富!
紫麻薯小丸豆花

豆花口感幼滑細緻,好香黃豆味,同超市一盒盒嘅明顯唔同😋本身亦唔甜
真紫薯蓉帶天然甜味,含有花青素同纖維,感覺健康🍠
紫麻薯味道幾驚喜,超重牛奶味🥛好似食緊牛乳布甸咁,不過就唔係軟糯煙韌type
小丸子似白色嘅珍珠,可惜整得淋咗少少,已經溶溶地,冇咁Q彈
成個組合非常正,甜度適中,多重口感層次,十分推介❣️

▶️ 鮮芋泥豆乳 ($32)
芋泥用真材實料芋頭新鮮製造,磨到好滑身
一開始同豆乳分開兩層,芋泥佔1/3
個人唔係芋頭控,所以覺得一般,但鍾意佢芋泥唔會加糖調到好甜👍🏻
建議飲前溝勻,否則去到尾吸唔到杰身嘅芋泥

▶️ 7特濃豆乳 ($24)
無糖淨豆乳,更能品嚐到豆香味
特別在比較杰身濃厚

▶️ Oreo奶蓋珍珠豆乳 ($48)
非常邪惡但豐富😈
外賣俾屋企人,個膠樽好似可樂罐咁啤實咗,唔驚倒瀉
Oreo奶蓋珍珠豆乳

佢嘅豆乳同豆花真係冇得頂👍🏻保持到水準之餘能夠起眾多芋圓甜品舖中突圍而出
粢飯今次食覺得出色過上次,多料咗,油炸鬼又脆啲 (可能分店問題?)

欣賞佢不斷推出新系列,帶俾食客新鮮感,試成世都試唔晒成個Menu🙈
樂富呢間冇荃灣嗰間咁大,相對寧靜啲舒服啲,星期日2pm嚟到唔使等位,order少啲上菜亦快啲
服務唔錯,好有禮貌

價錢上本身覺得粢飯偏貴,飲品甜品合理,但食完之後認為物有所值,平均$80/人一個lunch算抵食
全部野咁大份足料,食到超飽又滿足
未試過嘅朋友仔真係要試吓啦💕包你一試難忘,回頭率勁高‼️
牛油果鰻魚玉子粢飯
吉列豬扒粢蛋飯
2023-07-21 97 views
今日諗住去呢間飲下野,食下野。但完全冇諗過可以咁伏😭😭😭😭😭我飲咗鮮芋泥豆乳,入面好多口感奇怪嘅乳泥,好難飲,飲飲下仲有d咸,超難飲😭💩💩💩😡😡🤮🤮🤮🤮仲有就係和風七味炸脆雞,都成$32😡😡最過份係佢得6舊勁細嘅雞,似一隻雞翼分一半,仲要一咬落去勁多油🤮🤮🤮🤮仲要冷氣機滴水,真係好無奈😭😭😭😭💩要自己執走自己嘅垃圾😭😭😭以後真係唔會再食啦😭😭😭😭

2023-07-10 171 views
每次經過樂富都會想食呢間🤪係地鐵站隔離商場 好方便次次去都唔少人幫襯👍🏻豆乳好香 水果亦好多好新鮮今次試ge都好出色:😋芒果仙草🥭😋抹茶雪糕🍵 想要更多食物推介 follow me on openrice/instagram
每次經過樂富都會想食呢間🤪
係地鐵站隔離商場 好方便
次次去都唔少人幫襯👍🏻
豆乳好香 水果亦好多好新鮮
今次試ge都好出色:
😋芒果仙草🥭
😋抹茶雪糕🍵

2023-06-12 372 views
今日走咗去樂富搵食🙌🏻 平時見人打卡就多,都係第一次食呢一間,點咗個紫麻薯豆乳🥛紫薯香甜 豆乳非常濃郁。朋友點了紫麻薯小丸子,呢個甜品口感好豐富,小丸子好煙靭 豆腐花亦都好滑,配搭紫麻薯甜度啱啱好。我見大部份人都點咗個粢飯,我都點左個吉列豬扒粢蛋飯,豬扒香脆熱辣辣,油炸鬼都好脆,裏面有榨菜肉鬆沙律醬蛋,口感係非常之豐富👍🏻

2023-06-10 297 views
其實我好鍾意食/ 飲豆類製品🤩所以呢間我想食好耐👅不過聽大家嘅評價好似好壞參半🫣所以一於去試下~想知究竟我有無中伏就睇埋落去👇🏻❶ 狂人豆花 - 凍三色芋圓豆花 💰$𝟑𝟐食完荃灣分店個煙韌之選再食呢個我覺得都有啲對比…🥲先讚一讚芋圓份量都幾多 夠大粒同煙韌👍🏻而且食得出有芋頭、蕃薯同埋紫薯味🍠但個問題係啲豆花係完全唔甜架。。🤯其實我本身已經唔係話食開好甜嘅人嚟🥲但係豆花無甜味就搞到好難覺得佢好好食🫠就算芋圓食都救唔到所以如果可以額件事會好好多~❷ 狂人粢飯 💰$𝟑𝟐粢飯入面有油炸鬼、肉鬆、榨菜油炸鬼要讚 因為好夠脆 而且唔油🤓配搭埋肉鬆同榨菜味道都唔錯不過下次除非我好肚餓 如果唔係都未必會再叫🤣另外店員好貼心 將粢飯對半切開👍🏻咁食又方便啲 打卡又靚啲😂🤣🤣🏷 𝐒𝐎𝐘𝐦𝐚𝐫𝐭 𝐛𝐲 豆乳狂人|@soymarthk📍 荃灣大河道𝟏𝟎𝟎號海之戀商場𝟐樓𝟐𝟎𝟑𝟔號舖📍 樂富聯合道𝟏𝟗𝟖號樂富廣場 𝐙𝐨𝐧𝐞𝐀 𝟏樓𝟏𝟏𝟔𝟖-𝟏𝟏𝟕𝟎號舖📍 沙田大涌橋路𝟐𝟎-𝟑𝟎號河畔花園地下𝟐𝟖號舖• ─── @𝓱𝓮𝓲.𝓵𝓮𝓽𝓼.𝓯𝓮𝓪𝓼𝓽 ─── •👧🏻|香港𝟎𝟎後𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰❤️‍🔥|美食情報💥|真實
其實我好鍾意食/ 飲豆類製品🤩
所以呢間我想食好耐👅
不過聽大家嘅評價好似好壞參半🫣
所以一於去試下~
想知究竟我有無中伏就睇埋落去👇🏻

❶ 狂人豆花 - 凍三色芋圓豆花 💰$𝟑𝟐
食完荃灣分店個煙韌之選再食呢個
我覺得都有啲對比…🥲
先讚一讚芋圓份量都幾多 夠大粒同煙韌👍🏻
而且食得出有芋頭、蕃薯同埋紫薯味🍠
但個問題係啲豆花係完全唔甜架。。🤯
其實我本身已經唔係話食開好甜嘅人嚟🥲
但係豆花無甜味就搞到好難覺得佢好好食🫠
就算芋圓食都救唔到
所以如果可以額件事會好好多~

❷ 狂人粢飯 💰$𝟑𝟐
粢飯入面有油炸鬼、肉鬆、榨菜
油炸鬼要讚 因為好夠脆 而且唔油🤓

• ─── @𝓱𝓮𝓲.𝓵𝓮𝓽𝓼.𝓯𝓮𝓪𝓼𝓽 ─── •
👧🏻|香港𝟎𝟎後𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰
❤️‍🔥|美食情報💥|真實食評🫦
💰|尋覓𝐂𝐏值高嘅美食👅

𝓝𝓸𝓽𝓱𝓲𝓷𝓰 𝓫𝓻𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓹𝓮𝓸𝓹𝓵𝓮 𝓽𝓸𝓰𝓮𝓽𝓱𝓮𝓻 𝓵𝓲𝓴𝓮 𝓰𝓸𝓸𝓭 𝓯𝓸𝓸𝓭👩🏻‍🤝‍👩🏼🍩
𝓗𝓮𝓲 𝓛𝓮𝓽’𝓼 𝓕𝓮𝓪𝓼𝓽, 𝓪𝓵𝔀𝓪𝔂𝓼 𝔂𝓸𝓾𝓻 𝓹𝓵𝓪𝓬𝓮💗

★ 🥰如果喜歡我嘅分享✨
➜ 記得𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰🫶🏻 @hei.lets.feast❤️‍🔥
咁就唔會錯過我嘅最新帖文啦🥳

★ 😋如果睇完想去試✨
➜記得𝐛𝐨𝐨𝐤𝐦𝐚𝐫𝐤🏷 / 𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞比朋友仔一齊睇👩🏻‍🤝‍👩🏼
狂人豆花 - 凍三色芋圓豆花
2023-05-27 269 views
今日特登嚟到樂富試佢地嘅芋泥豆乳 因為網上評價好好 喺YouTube都見到有人大力推介 但係嚟到試完覺得好失望😔首先要讚下店舖裝修 燈光柔和 木系設計 座位闊落 就算多人過嚟飲嘢都可以坐得好舒服 唔好嘅位係飲完嘢之後個枱面要自行清理杯嘢飲比想像中差 店員話唔落糖漿係微甜 其實係成杯嘢冇乜味 落咗糖漿就正常啲 但芋泥味完全唔夠濃 同之前飲過某間台式飲品店完全唔同 嗰間啲芋泥又濃又滑 比較之下我就唔會幫親呢間 俾$32就寧願飲維他奶啦

鮮芋泥豆乳
2023-05-24 219 views
🤓🤓🤓行過路過唔好錯過😆😆當等緊車嘅時候,就見到依間舖頭初頭係俾佢🗓️「期間限定」🍨榴槤🍨嗰啲嘢吸引嘅,點知…去到又見到我第二愛嘅「芋泥」,好彩我記得跟住要跟朋友嘅車,所以唔敢食榴槤😂揀🟣⚪️「芋泥豆漿」呢度有分濃厚/薄滑,我揀咗厚身😆😆講真嘅, 如果真係肚餓,飲呢杯嘢其實都幾頂得住幾粒鐘, 佢同出面啲珍珠奶茶嘅價錢差唔多,但係阿姨鍾意佢呢個樽🤣🤣問咗店員,呢個樽係可以重複使用♻️+可以加熱,but芋泥就唔可以加熱📝因為會變酸,其他飲品係可以加熱,佢仲有好多款式同口味㗎, 我朋友揀左桃膠豆漿😎好似都唔錯😎我揀嘅芋泥佢冇芋頭粒粒係入邊, 好細滑少少甜味, 唔會太甜, 豆漿係微甜, 好厚身,好似自己屋企搵豆漿機落多啲豆嘅效果,呢間嘢可以入去搵位坐低食「黐飯」同食「甜品」感覺好唔錯咁😋😋我下次都試吓入去食☺️☺️今次買住外賣先@soymarthk #豆漿狂人 #芋泥 #芋頭 #tarosoymlik #taro #芋泥豆漿 #桃膠 #桃膠豆漿 #飲品 #甜品 #輕食 #舒適 #樂富站 #醫肚 #趕時間 #厚滑 #香濃豆乳 #樂富美食 #soymart #飲飽食醉 #foodstagram #foods
🤓🤓🤓行過路過唔好錯過😆😆
當等緊車嘅時候,就見到依間舖頭

#foodstagram #foodsearch #soyproducts #eatplayfunclub #eatsatgram #hkfoodies #foodies_hk #foodslover #hkfoods #foodiehk
芋泥豆乳
仲有桃膠系列
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Tea
芋泥豆乳
仲有桃膠系列
  • 鮮芋泥豆乳
2023-05-23 276 views
🫙煙韌之選--$45✅芋圓、小丸子、黑糖珍珠、牛乳布丁✅甜度啱啱好✅好足料👍🏻一個人食唔哂要打包✨好適合打卡🫙Oreo 奶蓋珍珠豆乳--$48✨oreo同奶蓋意外好夾✨豆乳味道濃✅連黑糖珍珠❌份量偏少🥲飲幾啖已經超過一半-----個人評評分❤️:8.3/10性價比💸:7.4/10環境📷:8/10回頭🤓:會總結:環境算chill🤤👍🏻有打卡位,可以當甜品去食,但唔好當買手搖🤧因為份量唔算多,但質素ok🤩
🫙煙韌之選--$45
✅芋圓、小丸子、黑糖珍珠、牛乳布丁
✅甜度啱啱好

Oreo 奶蓋珍珠豆乳
煙韌之選
Oreo 奶蓋珍珠豆乳
2023-05-09 251 views
已經係三度再訪啦☺️大愛呢間鋪嘅豆乳最近仲推出咗紫薯系列急不及待嚟試一試🤭仲有好多小食可以叫🔸紫紫之選 $63 呢杯不得了!係濃縮所有紫色甜品為一杯嘅產品。係混合左紫麻糬、紫米、紫薯、芋圓及紫薯奶蓋,口感好豐富。🔸紫麻糬豆乳 $53 紫薯同豆乳真係perfect match。豆乳混合咗紫薯蓉、麻糬、紫米。麻糬超Q軟,唔會勁大舊,一啜就飲到。味道唔甜,健康之選!🔸7‘ 特濃豆乳 $24叫左熱飲,豆乳味道極濃,仲要係無糖架!非常健康呀~🔸吉列豬扒粢蛋飯 $45呢到粢飯做得幾好份量十足, 食一個已經飽哂, 豬扒酥脆,蛋香甜仲有油炸鬼、炸菜和肉鬆夠哂惹味。🔸GOLD純度鹹蛋黃炸脆雞 $38炸雞啲皮好脆身,雞肉好juicy,鹹蛋黃味唔會太濃。炸雞塊加上鹹蛋黃味,味道更加豐富,真係超邪惡嘅配搭!🔸和風七味脆皮木棉豆腐 $32木棉豆腐切成小塊,表面包咗一層脆皮。灑上七味粉,色澤好靚!豆腐味道好清新,口感好脆身。
已經係三度再訪啦☺️
大愛呢間鋪嘅豆乳
最近仲推出咗紫薯系列
急不及待嚟試一試🤭
仲有好多小食可以叫

🔸紫紫之選 $63

🔸紫麻糬豆乳 $53

🔸7‘ 特濃豆乳 $24
叫左熱飲,豆乳味道極濃,仲要係無糖架!非常健康呀~

🔸吉列豬扒粢蛋飯 $45

🔸GOLD純度鹹蛋黃炸脆雞 $38

🔸和風七味脆皮木棉豆腐 $32
2023-05-06
Lunch
2023-04-18 317 views
今日同🐥經過這裡,被這間店的香濃豆香吸引了入去更吸引眼球的是豆漿種類好多,又有豆花及小食店內已坐滿了客人,外賣的也有很多。點餐後堂食要自助取餐,用餐完要自已清理垃圾。因此無加一收費。我們揀了:鮮芋泥豆乳$32 ~ 有好足料的芋泥,豆乳香濃,質地比較傑身,而且不太甜,好飲三色芋圓豆花$32 ~ 芋圓好足料,口感煙韌豆腐花香滑,衹有豆香沒有甜味,感覺健康不過如果喜歡食豆腐花要落糖的你,就要考慮下是否接受到了。但有一缺點是用太多外賣膠盒,不太環保
今日同🐥經過這裡,被這間店的香濃豆香吸引了入去
更吸引眼球的是豆漿種類好多,又有豆花及小食
店內已坐滿了客人,外賣的也有很多。

我們揀了:

三色芋圓豆花$32 ~ 芋圓好足料,口感煙韌
豆腐花香滑,衹有豆香沒有甜味,感覺健康
不過如果喜歡食豆腐花要落糖的你,就要考慮下是否接受到了。

但有一缺點是用太多外賣膠盒,不太環保
2023-04-15
$32 (Tea)