2024-04-19 26 views
忙咗大半個月嘅我,終於可以唞一唞😉 縱使有幾眼瞓… 點都要食餐好嘅獎勵吓自己️😚 聽朋友講,佐敦附近開咗間 #日本料理 佐敦七福神和食亭(夢工房集團)環境同食物都唔錯,一於試吓佢🤤 由地面行上到餐廳大門,有股似曾相識嘅感覺,就好似喺東京街頭行上樓上居酒屋嘅場景,加上餐廳周圍都擺滿日式嘅擺設,突然有種返咗「鄉下」嘅感覺🤭服務員先為我哋安排座位,遞上熱茶🍵 #小秘書 已經急不及待打開餐牌搵嘢食🤤 佢哋嘅食物種類都唔少👀 有各式各樣嘅 #刺身、#壽司、#天婦羅、#日本小食、#串燒… 不過小秘書第一眼已經被餐牌上嘅 #八品刺身拼盤 吸引住👀 #海膽、#八爪魚、#帶子、#北寄貝、#三文魚、#油甘魚,仲有 #甘蝦… 非常豐富🤤 拼盤裡面嘅 #魚生刺身 都非常新鮮,#海膽 味道鮮甜,加埋少少醬油再用 #紫菜 包住嚟食,一啖一口零舍滿足🤤 #牛油焗帶子 味道香甜,經烤焗過嘅海鮮特別惹味🤤 #芝士焗天火蠔 非常肥美,入口充滿蠔嘅鮮味,好滿足呀🤤 而佢哋嘅 #炸物 亦都做得相當出色,我哋叫嘅 #忌廉蟹肉薯餅、#魷魚鬚,同埋 #海老天婦羅,入口完全冇油膩感,仲食到食物原有嘅鮮味,師傅喺控制火候上的確有一手😉

#牛油焗帶子 味道香甜,經烤焗過嘅海鮮特別惹味🤤 #芝士焗天火蠔 非常肥美,入口充滿蠔嘅鮮味,好滿足呀🤤 而佢哋嘅 #炸物 亦都做得相當出色,我哋叫嘅 #忌廉蟹肉薯餅、#魷魚鬚,同埋 #海老天婦羅,入口完全冇油膩感,仲食到食物原有嘅鮮味,師傅喺控制火候上的確有一手😉 最後食埋個熱辣辣嘅 #海膽蟹肉茶碗蒸,滑滑嘅口感,加埋 #海膽、#蟹肉 嘅鮮味,正好為呢餐畫上完美嘅句號🤤

餐廳整體食物質素同服務都令人滿意,而且食物嘅擺設同裝飾都做得好精美😚 確係一間食得又睇得嘅日式料理☺️

📍 七福神和食亭 (佐敦)彌敦道311-313號1樓
2024-04-18
Celebration
Birthday
2024-04-09 104 views
佐敦這家餐廳,我已到訪幾次,對他們甚有信心,約朋友聚餐當然第一時間要到這處。芥辣八爪魚日本芥辣與八爪魚粒的鮮甜完美結合,刺激著味蕾,令人胃口大開。芝麻雞翼雞皮沾上白芝麻,然後炸之金黃,咬開香脆外皮,雞肉嫩滑多汁,人閒美食。串燒拼盒五品金菇牛肉卷配合燒汁,口感多層次,味道可口。青唐辛子豚肉,豚肉卷著細細條的青椒仔,爽口又清新。燒雞翼:燒至外脆內嫩,肉汁豐富。雞軟骨,燒得脆脆用來佐酒一流。冬菇,燒得鮮嫩多每一樣都讓人回味無窮,是一場豐富的口感之旅。鰻魚西京燒串燒香濃的麵豉醬汁舖滿在鰻魚肉上,燒得焦香,鰻魚肉質紮實彈牙,整串魚油香而不膩。鐵板燒牛舌牛舌口感軟綿綿,配上洋葱香甜和濃郁醬汁,我完全被征服了。清酒煮大蜆大大隻新鮮肥美的大蜆,用清香日本酒來泡煮後,酒香與大海味交織,令人難以忘懷。三文魚腩壽司和油甘魚壽司魚肉新鮮度高,油脂豐富,米飯柔軟度適中,每一細節都處理得恰到好處。信州蘋果梳打清新爽口,是夏日裡的一股清流。Sapporo啤酒則是日式料理中不可或缺的一部分,其泡沫細膩,口感清爽。柚子生忌廉吉士芭菲以其獨特的柚子香氣和生忌廉的滑順,為這頓豐盛的晚餐畫上了完美的句點。總括來說,這家餐廳的

芥辣八爪魚

芝麻雞翼

串燒拼盒五品
金菇牛肉卷配合燒汁,口感多層次,味道可口。
青唐辛子豚肉,豚肉卷著細細條的青椒仔,爽口又清新。
燒雞翼:燒至外脆內嫩,肉汁豐富。
雞軟骨,燒得脆脆用來佐酒一流。

鰻魚西京燒串燒

鐵板燒牛舌
牛舌口感軟綿綿,配上洋葱香甜和濃郁醬汁,我完全被征服了。

清酒煮大蜆

三文魚腩壽司和油甘魚壽司

信州蘋果梳打
清新爽口,是夏日裡的一股清流。

Sapporo啤酒
則是日式料理中不可或缺的一部分,其泡沫細膩,口感清爽。

柚子生忌廉吉士芭菲

總括來說,這家餐廳的料理展現了日式料理的多元化,每一道菜都值得細細品嚐。
Type of Meal
Dinner
「七福神和食亭」位於佐敦地鐵站附近,開業多年,聽說性價比頗高,食物質素不錯<蟹籽沙律> $60小份沙律也很大份,沙律有青瓜絲、蟹柳絲、蟹籽、蛋黃醬作配料,清新開胃<玉子燒> $63玉子燒額外加芝士多$3。玉子燒質地厚實,入口濕潤,亦品嚐到芝士香味<紫蘇免治雞肉餅> $68/3pcs雞肉餅質地鬆軟,加上獨特的紫蘇葉香氣,喜歡<海膽蟹肉茶碗蒸> $38/pc茶碗蒸即叫即製,質感滑溜,有海膽、蟹肉、雜菇,海膽味道明顯<蟹味噌甲羅燒> $68配紫菜珍珠飯 甲羅燒由蟹肉+味噌組成,伴紫菜及珍珠飯。味道鹹香,帶有蟹肉鮮味,是白飯小偷<鰻魚炒飯> $90炒飯份量十足,飯粒炒得乾身,鰻魚粒粒增加口感<大阪燒醬油豚肉炒麵> $90豚肉炒麵充滿大阪燒醬汁,並加油大量椰菜、蘿蔔伴炒,入口爽脆惹味。壽司三文魚$22火炙三文魚$28火炙三文魚腩$40火炙帶子$30日本馬糞海膽$88壽司整體質素不俗,當中小編最喜歡火炙三文魚腩和日本馬糞海膽;三文魚腩油脂和魚肉比例剛好,馬糞海膽細滑鮮甜,推介大家也要點看

<蟹籽沙律> $60

<玉子燒> $63

<紫蘇免治雞肉餅> $68/3pcs
雞肉餅質地鬆軟,加上獨特的紫蘇葉香氣,喜歡

<海膽蟹肉茶碗蒸> $38/pc
茶碗蒸即叫即製,質感滑溜,有海膽、蟹肉、雜菇,海膽味道明顯

<蟹味噌甲羅燒> $68
配紫菜珍珠飯

<鰻魚炒飯> $90
炒飯份量十足,飯粒炒得乾身,鰻魚粒粒增加口感

<大阪燒醬油豚肉炒麵> $90

壽司
三文魚$22
火炙三文魚$28
火炙三文魚腩$40
火炙帶子$30
日本馬糞海膽$88
壽司整體質素不俗,當中小編最喜歡火炙三文魚腩和日本馬糞海膽;三文魚腩油脂和魚肉比例剛好,馬糞海膽細滑鮮甜,推介大家也要點看看
  • 蟹籽沙律
  • 鰻魚炒飯
  • 蟹肉味噌甲羅燒
  • 壽司
1K
2024-01-23 479 views
位於佐敦的「七福神和食亭」是一間屹立多年的日本料理餐廳,餐廳門口以致裝修亦充滿懷舊風味,這裏最多好評就是性價比超高,食物質素高,但價錢超平和份量大,今日我和朋友就嚟試一試,食物一上枱份量真係有點嚇親,完全估唔到真係咁抵食,非常適合一班好友聚會多人分享🥗蟹籽沙律$ 60就係呢個蟹籽沙律份量嚇親人,比坊間正常Size 起碼大三倍,大量青瓜絲、蟹柳絲和蟹籽,伴上沙律醬,清新開胃🍲豆腐野菜湯 $ 80用上大量蔬菜、豆腐和香菇,湯底用上豆乳,味道飲落充滿奶香,蔬菜亦非常清甜🍢我們點了三款串燒,份量都係比坊間的大,而且燒得非常唔錯,尤其係雞翼大大隻,雞皮香脆,肉質嫩滑,充滿雞油香,牛肉和豚肉亦燒得剛剛好,非常美味🐷味噌豚肉$ 32🐮大蔥金菇牛肉串 $ 38🐓雞翼串$ 50🍙鰻魚飯糰(一本)$ 50驚喜之作,飯團燒得外脆焦香內軟充滿燒汁香,鋪面的鰻魚非常厚肉和得香口軟腍,配合飯團一齊食更加滋味🐠岩鹽油甘魚鮫$ 98油甘魚鮫油脂豐富,皮一樣係超級脆,淡淡魚油香魚肉嫩滑,充滿鹽香,好味到連骨都食埋🦑墨魚咀唐揚$ 65墨魚咀香脆又彈牙,炸粉厚度啱啱好,一啖一口,作為小食一流🦀忌廉蟹肉薯餅$ 60蟹肉配以牛

🥗蟹籽沙律$ 60

🍲豆腐野菜湯 $ 80

🐷味噌豚肉$ 32
🐮大蔥金菇牛肉串 $ 38
🐓雞翼串$ 50

🍙鰻魚飯糰(一本)$ 50

🐠岩鹽油甘魚鮫$ 98

🦑墨魚咀唐揚$ 65
墨魚咀香脆又彈牙,炸粉厚度啱啱好,一啖一口,作為小食一流

🦀忌廉蟹肉薯餅$ 60
蟹肉配以牛奶味忌廉餡料,軟滑細膩,外層香脆而不太油膩,薯香皮脆,滋味無窮

▪️壽司原來全部兩件起,這個價錢而家好少食到,我們點了這幾款用了新鮮,而且壽司飯軟熟,美味
🍣金龍蝦反卷 $ 55
🍣火灸三交魚腩壽司$ 40
🍣火炙帶子 $30
🍣火灸蟹棒壽司$ 20
🍣甘蝦壽司$ 28
  • 墨魚咀唐揚
  • 岩鹽油甘魚鮫
這間居酒屋在佐敦都開了很多年了,最近剛好夜繽紛,就跟朋友過來逛一下,順便吃個晚飯,想不到這間餐廳真的挺有驚喜的,性價比又高!香芒花之戀(70元)看價錢挺貴的,不過來到的份量還是挺吸引的,上面是蟹籽沙津,下面是大量的沙津醬加三文魚和飯,配上香甜的芒果,口感又脆又嫩又滑,鮮味十足!甜蝦壽司(28元)甜蝦比想像中大隻,味道鮮甜。三文魚腩壽司(特長)(32元)特長真的有驚喜,差不多是平常的1倍,口感嫩滑有油香!帶子刺身(6切)(72元)份量挺不錯,味道鮮甜,口感滑嫩,帶點檸檬香。北寄貝(8本)(68元)口感非常爽滑!墨魚咀唐揚(65元)炸漿薄薄的一層,吃起來外脆內爽滑,配上沙津醬解膩!醬油燒京蔥雞肉(50元)非常大串的串燒,雞肉嫩滑多汁,帶點酒香,京蔥香甜!鐵板燒牛舌(98元)性價比十足的牛舌,全是厚切,口感軟嫩,牛味十足!石鍋香蒜牛肉飯(85元)來到還是滾燙的狀況,蒜香味很足,味道帶點和風牛肉飯的味道,不過牛肉的質素挺高,亦很大片,牛味香濃!而且還有飯焦!麻辣風吉列大雞扒配他他醬(88元)這個是倍增菜單的,果然是非常大塊,差不多是平常的2倍尺寸,炸得非常香脆,內裡嫩滑,味道帶點辣椒粉,但不會

香芒花之戀(70元)

甜蝦壽司(28元)

甜蝦比想像中大隻,味道鮮甜。

三文魚腩壽司(特長)(32元)

特長真的有驚喜,差不多是平常的1倍,口感嫩滑有油香!

帶子刺身(6切)(72元)

份量挺不錯,味道鮮甜,口感滑嫩,帶點檸檬香。

北寄貝(8本)(68元)
口感非常爽滑!

墨魚咀唐揚(65元)

炸漿薄薄的一層,吃起來外脆內爽滑,配上沙津醬解膩!

醬油燒京蔥雞肉(50元)

非常大串的串燒,雞肉嫩滑多汁,帶點酒香,京蔥香甜!

鐵板燒牛舌(98元)

性價比十足的牛舌,全是厚切,口感軟嫩,牛味十足!

石鍋香蒜牛肉飯(85元)

麻辣風吉列大雞扒配他他醬(88元)

這個是倍增菜單的,果然是非常大塊,差不多是平常的2倍尺寸,炸得非常香脆,內裡嫩滑,味道帶點辣椒粉,但不會很辣!

生忌廉吉士銅鑼燒餅(45元)

這個也是倍增菜單的,中間大量的生忌廉吉士真的非常邪惡,味道非常香甜,而且銅鑼燒餅內還有紅豆來增香,中和了吉士的甜膩感!
2024-01-09
4 day(s) ago 0 views
今天去了位於佐敦地鐵站附近的這家餐廳,這店一直是我心目中的超高性價比之選,其中的午餐真是尤其化算。今天吃的午餐正正是我認為最高性價比的極盛海鮮丼。這個大碗裝滿了不同的刺身,有厚切三文魚、甘蝦、帶子、三文魚籽,每一口都充滿了海鮮的鮮味,每一口都能嚐到不同刺身的口感,實在太幸福。除了極盛海鮮丼外,他們隨餐附送的的茶碗蒸也非常美味。蒸得剛剛好的蛋身,讓人覺得口感柔軟,而且上枱時還是溫熱溫熱,溫暖了整個人。小食方面我點了酥炸雞軟骨,雞軟骨外皮酥脆,裡面的軟骨吃起來有嚼勁。配上一點點沾沙律醬更是絕配,讓人一口一口接著吃,停不下來。然後,我加點了士多啤梨活乳酸沙冰。酸甜的士多啤梨搭配濃郁的活乳酸沙冰,讓人在品嚐的同時感到清新又甜蜜。

4 day(s) ago 0 views
通常同朋友想食日本嘢,都會嚟七福神食勝在選擇多,價錢平餐廳有串燒,刺身,一品料理等刺身盛盒 4刺身盛盒4包括三文魚、海膽、帶子、黑鯛、甘蝦,刺身肥美,味道鮮甜,而海膽更為推介,十分鮮甜,一啲苦澀味都冇日本京蔥雞串雞肉採用雞髀肉,口感更滑,外皮燒得少少焦香,份外惹味活鰻西京串估唔到係咁大一串,我同朋友仲叫咗兩串,魚皮燒得香脆,魚肉汁嫩滑多汁,性價比高,推介牛舌牛舌嘅質素高,入口彈牙,爽嫩多汁,牛味香濃清酒煮蜆蜆肉肥美,每粒都脹卜卜,因為啱啱熟,食落口好軟棉,再飲一羹清酒,味道好夾南蠻炸雞炸雞上菜嘅時候啱啱炸好,好熱,一咬落去已經聽到香脆嘅聲音,熱辣辣嘅肉汁隨即流出, 正!我同朋友都好滿意呢餐,性價比高,有多款式
通常同朋友想食日本嘢,都會嚟七福神食
勝在選擇多,價錢平

餐廳有串燒,刺身,一品料理等

刺身盛盒 4

日本京蔥雞串
雞肉採用雞髀肉,口感更滑,外皮燒得少少焦香,份外惹味

活鰻西京串

牛舌
牛舌嘅質素高,入口彈牙,爽嫩多汁,牛味香濃

南蠻炸雞

我同朋友都好滿意呢餐,性價比高,有多款式
5 day(s) ago 0 views
老友相聚 一於食啲精品,加個飽肚嘅一前一後, 食飽就算喇,一人叫一個烏冬 加個八品刺身盛盒。這餐又飽又甜口。二人套餐石鍋香辣海鮮手打烏冬呢個烏冬海鮮好靚,每樣一件,烏冬夠滑,冇叫錯原因,大蝦一隻,青口蜆仔,魷魚鮮嫩,都好鮮味,烏冬夠滑漏好味。咖哩牛肉撈烏冬咖哩牛肉汁夠香,野味自家鍾意食, 加埋個烏冬,雖然湯汁少咗的,但係食落都係好香好味。海膽蟹肉茶碗蒸茶碗蒸係我最鍾意食嘅一個素材, 加埋海膽蟹肉鮮嫩,同埋仲有個金箔喺度,呢個都係好鍾意嘅一個食品。八品刺客盛盒八品全盒海膽一版甜蝦三文魚帶子甘魚八款刺身每樣三件,新鮮可口,一版海膽睇見新鮮可口,至愛之食品,甜蝦三隻,隻隻都咁新鮮,朋友之我鍾意畀我食多隻,有吞拿魚,三文魚,甘魚,口切嘅帶子,鮮甜入口滿足。環境清靜,食品可口,傾談暢快!

二人套餐

甜蝦
三文魚
帶子
甘魚

環境清靜,食品可口,傾談暢快!

2024-04-11 8 views
今晚同朋友約會選擇了位於佐敦的日式料理-7福神和食亭,該店裝修日系風格座位寬闊,而且一向選料嚴謹的高質素食材所以刺身一定最新鮮,我是經常光顧此店;今晚選擇了幾款喜歡的刺身及壽司三文魚腩、赤貝、八爪魚、油甘魚、三文魚及蟹籽軍艦每款都好肥美鮮甜爽口,至於熟食都有好多選擇基於只得我和朋友兩人所以略略略挑選了鯖魚和大蝦海鮮烏冬,鯖魚大件份量合理美味香有魚味,至於海鮮烏冬配料都有五六款海鮮濃郁的湯滲入彈牙的烏冬好滋味!此店性價比高我亦經常相約朋友相聚的好地方👍
今晚同朋友約會選擇了位於佐敦的日式料理-7福神和食亭,該店裝修日系風格座位寬闊,而且一向選料嚴謹的高質素食材所以刺身一定最新鮮,我是經常光顧此店;今晚選擇了幾款喜歡的刺身壽司三文魚腩、赤貝、八爪魚、油甘魚、三文魚及蟹籽軍艦每款都好肥美鮮甜爽口,至於熟食都有好多選擇基於只得我和朋友兩人所以略略略挑選了鯖魚和大蝦海鮮烏冬,鯖魚大件份量合理美味香有魚味,至於海鮮烏冬配料都有五六款海鮮濃郁的湯滲入彈牙的烏冬好滋味!此店性價比高我亦經常相約朋友相聚的好地方👍
2024-04-08 9 views
餐廳裝修環境以和風為主題,地方都好大好多座位,食物種類繁多,今次就散叫,不過見到有個二人餐都好抵食,下次黎再試叫咗個小的蟹籽沙律🥗份量都好多,面層有好多蟹籽,青瓜絲🥒都幾新鮮見到餐牌幅圖🈶 一口吉列牛乳芝士🧀️,咁長嘅拉絲真系好吸引😍 但實物就冇乜拉絲,不過勝在芝士好香軟魷魚須唐份量都好多,炸到外酥香內彈牙,食落好惹味蟹味噌甲羅燒揀咗配鱈魚乾,金黃酥香嘅外皮加上濃郁嘅蟹味噌,放上鱈魚乾一齊食,真系好滋味壽司揀咗帶子➕池魚,前者入口鮮甜,後者非常新鮮見到網上好多人食脆皮煎餃子🥟又真系幾好食,面層非常香脆,個皮薄得黎又夠juicy,食落好香滑鹽燒三文魚頭都算大件,魚肉嫩滑冇腥味海膽蟹肉茶碗蒸個味道很不錯,水蛋十分滑溜生忌廉吉士銅鑼燒餅個賣相好吸引🤩見到圖片就想試,吉士唔會太甜,連埋薄薄嘅銅鑼燒一齊食,滋味滿滿飲品叫咗杯芒果活乳酸沙冰,飲落充滿芒果香,唔系死甜,味道真系唔錯👍🏻紫蕃薯鮮忌亷奶昔賣相好吸睛😻仲好好飲,味道唔會太甜,剛剛好

魷魚須唐份量都好多,炸到外酥香內彈牙,食落好惹味

壽司揀咗帶子➕池魚,前者入口鮮甜,後者非常新鮮

鹽燒三文魚頭都算大件,魚肉嫩滑冇腥味

海膽蟹肉茶碗蒸個味道很不錯,水蛋十分滑溜

紫蕃薯鮮忌亷奶昔賣相好吸睛😻仲好好飲,味道唔會太甜,剛剛好
2024-04-04 17 views
📍 七福神和食亭-佐敦 係番工前,係公司附近食餐好西👋呢間是結合日式料理的平價居酒屋店內裝潢充滿日式居酒屋的氛圍感😍手握壽司🍣比較欣賞三文魚勁大塊!又勁厚!!!食得出三文魚嘅軟稔新鮮!✨三文魚壽司✨鰻魚壽司✨玉子旦壽司✨油甘魚壽司✨螺肉不錯的前菜~✨芝麻八爪魚大頭八爪魚個頭真係非常大個,配埋少少芝麻,好夾🐙✨火灸帶子帶子夠唒鮮甜~✨鰻魚飯超厚實的鰻魚搭配店家客製蒲燒醬反覆疊層烤鰻魚 醬香 碳烤香色+香+味皆俱鰻魚外脆內嫩細𡟹 配甜鹹蒲燒醬配上熱騰騰日本米🍚絕配!✨三文魚腩刺身好肥美的三文魚腩,己經好吸引!厚切之餘色澤鮮明有光澤,油潤肥美肉質嫩滑!呢個價值嚟講性價比已經超高🫰🏻✨海老天婦羅一客有5隻,隻隻都好大隻新鮮炸起,非常脆口🍤✨荔枝香桃梳打好適合夏天飲嘅飲品🥤甜甜酸酸更開胃😚✨忌廉綠茶熱綠茶嘅清甜帶點忌廉口感!一冷一熱~過癮🫰🏻
📍 七福神和食亭-佐敦
係番工前,係公司附近食餐好西👋
呢間是結合日式料理的平價居酒屋
店內裝潢充滿日式居酒屋的氛圍感😍
手握壽司🍣
比較欣賞三文魚勁大塊!又勁厚!!!
食得出三文魚嘅軟稔新鮮!
✨三文魚壽司
✨鰻魚壽司
✨玉子旦壽司
✨油甘魚壽司
✨螺肉
不錯的前菜~

✨芝麻八爪魚
大頭八爪魚個頭真係非常大個,配埋少少芝麻,好夾🐙
✨火灸帶子
帶子夠唒鮮甜~
✨鰻魚飯
超厚實的鰻魚搭配店家客製蒲燒醬
反覆疊層烤鰻魚 醬香 碳烤香
色+香+味皆俱
鰻魚外脆內嫩細𡟹
配甜鹹蒲燒醬配上熱騰騰日本米🍚絕配!

✨三文魚腩刺身
好肥美的三文魚腩,己經好吸引!

✨海老天婦羅
一客有5隻,隻隻都好大隻新鮮炸起,非常脆口🍤

✨荔枝香桃梳打
好適合夏天飲嘅飲品🥤甜甜酸酸更開胃😚
✨忌廉綠茶
熱綠茶嘅清甜帶點忌廉口感!
一冷一熱~過癮🫰🏻

好彩有朋友介紹!估唔到佐敦有間隱世高質居酒屋 店鋪空間感足有大檯 一大班人或者大家族聚會都冇問題 真唔錯👍🏻重點係menu應有盡有 想食咩都有每份都大大份 超級抵食呀😋.✨壽司鰻魚 $24 吞拿魚 $48 甘蝦 $28蟹籽 $26 三文魚腩 $32 帶子 $26✨金龍蝦反卷 $55✨三文魚腩刺身 $82.每件都好肥美 尤其三文魚腩好新鮮長條一件真係完全唔夠侯😗.✨脆皮煎餃子 $60香港好少見咁日式嘅煎餃 底成塊脆皮好過癮😍.✨蟹籽沙律加芒果 $72大大份超級建議加芒果 份量一啲都唔馬虎味道清新好甜🤩🤩.✨七味炸雞籃 $68比想像中多好多舊 十幾舊件件juicy.✨Kirin啤酒 $72✨牛肉壽喜燒火鍋 $98
好彩有朋友介紹!估唔到佐敦有間隱世高質居酒屋
✨七味炸雞籃 $68
比想像中多好多舊 十幾舊件件juicy
✨Kirin啤酒 $72

✨牛肉壽喜燒火鍋 $98

如果大家已經吃膩了尖沙咀的餐廳不妨多走一個站到佐敦覓食可能會有意想不到的驚喜aka平價又高質的美食小公主認為他們的a la carte menu已經非常划算而他們的午市套餐絕對是划算出新高度而且水準不賴ᙏ̤̫ ᙏ̤̫͚ 相信如果不是開在橫街窄巷而且是樓上店的話應該是排隊人龍店呢໒꒰ྀི -᷅ ⤙ -᷄ ꒱ྀི১⁼³₌₃˚○◦˚.˚◦○˚ . ˚○◦˚.˚◦○˚ . ˚○◦˚.˚◦○˚ . ˚○◦˚.˚◦○˚ . 𑁍 刺身盛合1 $228刺身拼盤有三文魚、赤身、油甘魚、甜蝦和帆立貝整體新鮮度和水準不俗 三文魚肥美鮮甜而赤身雖然精瘦但沒有筋 ̴̤̆◡̶͂⁼̴̤̆𑁍 鹿兒島鰻魚飯團 $50鰻魚燒得皮脆肉嫩而且很肥美飯團是醬油飯團 甜甜的有飯焦很不錯吃𑁍 玉子燒 $60玉子燒有足足八件!份量超級實誠感覺可以四人分享耶雖然質感不夠紮實豐厚 但甜度和蛋香補救𑁍 清酒煮海蜆 $95清酒煮蜆的份量也是很足夠大蜆鮮甜沒有沙酒香濃烈 適合小公主這樣的嗜酒人士些許的紅辣椒粒令顏色更鮮艷之餘亦為清酒湯底增添一些辣味刺激感ᜊ•ᴗ•ᜊ 𑁍岩鹽燒特大油甘魚鮫 $98油甘魚鮫是居酒屋的必點菜式!而且因魚鰭活動周邊肌肉令魚鮫的肉質結實又幼滑 而且油脂豐富魚
如果大家已經吃膩了尖沙咀的餐廳
不妨多走一個站到佐敦覓食
可能會有意想不到的驚喜aka平價又高質的美食
小公主認為他們的a la carte menu已經非常划算
而他們的午市套餐絕對是划算出新高度
而且水準不賴ᙏ̤̫ ᙏ̤̫͚
相信如果不是開在橫街窄巷而且是樓上店的話

𑁍 刺身盛合1 $228
刺身拼盤有三文魚、赤身、油甘魚、甜蝦和帆立貝
整體新鮮度和水準不俗

酒香濃烈 適合小公主這樣的嗜酒人士
些許的紅辣椒粒令顏色更鮮艷之餘
亦為清酒湯底增添一些辣味刺激感ᜊ•ᴗ•ᜊ

𑁍岩鹽燒特大油甘魚鮫 $98
油甘魚鮫是居酒屋的必點菜式!
而且因魚鰭活動周邊肌肉
令魚鮫的肉質結實又幼滑 而且油脂豐富
魚皮燒至焦香
是這餐飯的MVP無誤呢꒰ঌ( ⌯’ ‘⌯)໒꒱

𑁍海膽蟹肉茶碗蒸 $38
𑁍 蟹籽沙律(細)$60
𑁍 蟹味噌甲羅燒 $68
2024-04-03 11 views
位於佐敦地鐵附近嘅七福神和食亭, 交通非常便利。地方闊落舒適, 卡位午市套餐好多選擇, 還有刺身, 壽司和小食。蒲燒鰻魚飯定食鰻魚肉厚甜滑, 外皮燒得香脆。野菜炒豚肉定食炒得幾香口, 野菜新鮮爽脆, 豚肉肉香不肥膩。定食套餐均配有珍珠白飯, 味噌湯和小食。8品刺身盛盒 468賣相精美, 八款刺身都好新鮮。海膽口感似奶油, 甘香順滑, 有濃郁海水味。油甘魚充滿油脂香氣, 口感豐富。甘蝦肉質嫩滑, 爽脆彈牙, 北寄貝爽滑鮮甜。三文魚手卷和鰻魚手卷即叫即做, 熱辣辣香脆紫菜卷三文魚和鰻魚壽司飯, 口感豐富。還有三文魚壽司和鰻魚壽司, 呢餐真係相當滿足。
位於佐敦地鐵附近嘅七福神和食亭, 交通非常便利。

蒲燒鰻魚飯定食
鰻魚肉厚甜滑, 外皮燒得香脆。

野菜炒豚肉定食
炒得幾香口, 野菜新鮮爽脆, 豚肉肉香不肥膩。
定食套餐均配有珍珠白飯, 味噌湯和小食。

8品刺身盛盒 468

還有三文魚壽司和鰻魚壽司, 呢餐真係相當滿足。
2024-03-28 22 views
今次幾個人叫左二人餐加一個主食,飽到上心口。簡單黎講,上菜快同食物好大份,又有湯、刺身、麵同甜品。雖然叫2人餐冇左全單9折的優惠,但晚市黎講唔算貴,坐位都算闊落。大力推介辣海鮮烏冬同清酒煮蜆,好暖胃。炸豬扒冇咩特別
今次幾個人叫左二人餐加一個主食,飽到上心口。

大力推介辣海鮮烏冬同清酒煮蜆,好暖胃。

炸豬扒冇咩特別
炸豬扒