人流不錯,食物不過不失。十蚊生蠔係扺食,但鹹到你唔會再嗌然之後再食正價生蠔,味道好啲但都一般意粉可以,冇乜大問題整體約朋友,慢慢座,飲酒吹水,okay!但真係想享受美食,就再搵下!
人流不錯,食物不過不失。
十蚊生蠔係扺食,但鹹到你唔會再嗌
然之後再食正價生蠔,味道好啲但都一般
意粉可以,冇乜大問題

整體約朋友,慢慢座,飲酒吹水,okay!
但真係想享受美食,就再搵下!
2024-04-11 67 views
第二次來蠔站了!想食平生蠔首選!$10一隻🦪係邊到搵😍 特價蠔海水味重,雖然比較細隻,但呢個價錢黎講,非常好!另外再叫咗個海鮮拼盤,生蠔可以選擇,如果想吃高級一點的可以補差價。拼盤刺身新鮮,有蝦🦐、赤貝、帆立貝、螺🐚,我們叫了一支sparkling wine,更加突出了鮮味!另外我們叫了蟹肉牛油果沙律,非常精緻,放在一個酒杯形狀上面。味道也不錯,濃濃的蟹肉味,加上牛油果味非常夾!主食方面,我們叫了香辣蒜香蜆肉意粉,非常惹味。但蜆肉味較淡!

2024-03-07 309 views
適達生日月🥳友人知我鍾意食生蠔🦪🤤事前專登預備位於尖沙咀諾士佛臺的Oyster Station前菜:香芒牛油嬲果大蝦沙律,牛油果🥑份量十足黃金軟穀蟹扁意粉🍝初時見到粉量細細,同朋友都擔心唔夠食,點知食落,口感、飽腹度一流🤣🤣最期待就係好鍾意的生蠔🦪啦😍餐廳主打$10隻生蠔🦪每次一次打一盤12隻生蠔一盤打卡一流,味道仲有淡淡的海水🌊味個人最鍾意加檸檬汁味道已經好鮮甜我食左8隻以為食左好多啦點知旁邊兩位女士兩人食左4盤生蠔🦪真係好棒場🤣🤣最後朋友為我order甜品,confirm 名字後都寫錯個名🤣笑稱可以改名了食飽滿足☺️
適達生日月🥳

友人知我鍾意食生蠔🦪🤤

前菜:香芒牛油嬲果大蝦沙律,牛油果🥑份量十足

最期待就係好鍾意的生蠔🦪啦😍

食飽滿足☺️
2024-02-16
  • 10蚊蠔
2024-03-04 258 views
生蠔 $10/隻堂食指定生蠔$10/隻優惠,店員冇介紹係邊隻,但同自助餐嘅生蠔質素接近,重海水味,配白酒飲唔錯,以蠔做主題嘅餐廳黎講,絕對吸引。香脆蒜蓉包 $38比較普通,冇特別重蒜蓉味,但焗得好脆,牛油都落得好足,夠香。香辣炸雞翼 $78似係自己做炸漿,因為每隻雞翼嘅脆皮都厚薄不一,辣度其實冇乜,但配泰式辣醬中和返啲油膩感係幾好。如果你本身唔鍾意泰式辣醬,可能問店員要tabasco/檸檬都係一個唔錯嘅選擇。黃金軟殼蟹扁意粉 $158意粉可以選擇長通粉/扁意粉/天使麵軟殼蟹炸漿有啲多,口感好脆,但同時都太油膩。自問極愛軟殼蟹嘅我,完全食唔晒,有啲失望。意粉醬嘅鹹蛋黃亦都有啲多,食落好粉,如果係好似香辣蒜油炒意粉嘅做法可能會好啲? or 落多少少cream做返多啲creamy嘅口感都可以中和下食沙嘅感覺。 但味道係夠味,如果軟殼蟹少啲漿應該係夾嘅。食飯當日係爆場,店員明顯不足,但好值得一贊嘅係:忙到甩轆,完全冇停過手,要等好耐先有人serve,但店員係好helpful,唔會唔記得左你嘅要求,而且語氣係好nice,0脾氣。如果你係收左工,同同事想食下蠔chill下飲下嘢,呢度係一個唔錯嘅選
生蠔 $10/隻

香脆蒜蓉包 $38

香辣炸雞翼 $78

黃金軟殼蟹扁意粉 $158
意粉可以選擇長通粉/扁意粉/天使麵

如果你係收左工,同同事想食下蠔chill下飲下嘢,呢度係一個唔錯嘅選擇。
指定生蠔
香辣炸雞翼
黃金軟殼蟹扁意粉
香脆蒜蓉包
2024-02-14 259 views
一心諗住慶祝情人節前中後嘅乘客都漏單多次同店員反映佢哋都表示跟進最後1.5小時後 發現根本冇落單最錯係我自己選擇了這店舖永不錄取祝大家到此店時吃得幸福適合那些想減肥又想坐成晚感受氣氛的食客
一心諗住慶祝情人節
永不錄取
祝大家到此店時吃得幸福
適合那些想減肥又想坐成晚感受氣氛的食客
2024-02-11 267 views
沉日睇完無美斯既球賽⚽️本身諗住番屋企不過嬲嬲地 所以去食最愛既生蠔🦪一黎梗係整兩打先啦👍🏼新鮮卡邦尼長通粉又係必食嘅🫶🏻👍🏼👍🏼不過食完都滯滯哋但每次嚟親都必定嗌重芝士🧀Pizza🙈🙈
沉日睇完無美斯既球賽⚽️

不過食完都滯滯哋
但每次嚟親都必定嗌

重芝士🧀Pizza🙈🙈
2024-01-23 286 views
結婚25年了❤️❤️,揾個地方慶祝下!老公同我都鍾意食生蠔配白酒,所以就去咗蠔站(諾士佛臺)共進晚餐。我哋叫咗兩打$10蠔及一支白酒,絕配!仲有炸薯條、藍芝士羽衣甘藍沙律、肉眼扒、比目魚、龍蝦天使麵,每碟美食擺盤都很精緻,極之美味。特別一提伴菜有驚喜!椰菜花蓉及紫薯蓉超級啱口味,普通餐廳未必有得食。我哋由7:00p.m.食到9:15p.m.非常滿足,盡興而歸!下次再有喜慶節日或聚餐,必為首選!😘
2024-01-16
2024-01-18 297 views
今日嚟到尖沙咀諾士佛臺酒吧街揾食, 環境都算大 , 枱與枱之間距離唔多,可能係酒吧關係 比較光線比較暗。 餐廳播歌嘅range都好大😂歐美、日本、K-Pop都有!今日星期六,七點幾嘅黃金時間,都晤算多客人,享用時間:限時1.5小時 ,叫咗個 四色芝士pizza,炸雞翼,啡菇黑松露飯, 另外叫咗佢嘅招牌🌟十蚊一隻蠔我哋嗌咗兩打,蠔雖然細隻但係以$10價錢嚟講算好抵,上菜都好快,四色pizza 皮薄 重芝士,正! 雞翼 正常水準,不過不失,最鍾意係啡菇黑松露飯,有濃鬱嘅黑松露味, 令人回味。整體食物水準令人滿意, 職員服務好有禮貌, 有時間會再光顧
今日嚟到尖沙咀諾士佛臺酒吧街揾食,
環境都算大 ,
枱與枱之間距離唔多,
可能係酒吧關係 比較光線比較暗。
餐廳播歌嘅range都好大😂
歐美、日本、K-Pop都有!
今日星期六,七點幾嘅黃金時間,都晤算多客人,
享用時間:限時1.5小時 ,
叫咗個 四色芝士pizza,
炸雞翼,啡菇黑松露飯,
另外叫咗佢嘅招牌🌟十蚊一隻蠔
我哋嗌咗兩打,
蠔雖然細隻但係以$10價錢嚟講算好抵,
上菜都好快,
四色pizza 皮薄 重芝士,正!
雞翼 正常水準,不過不失,
最鍾意係啡菇黑松露飯,
有濃鬱嘅黑松露味,
令人回味。
整體食物水準令人滿意,
職員服務好有禮貌,
有時間會再光顧
2023-12-01 546 views
喺尖沙咀返工,有幾間蠔店一直都係我嘅waiting list入邊,今次終於有機會過嚟食呢間舖頭。咁就叫咗幾種都係美國嘅生蠔啦,感覺味道係由淡去到濃味,發現佢嘅秘製蕃茄汁又真係幾好味,價錢亦都相當親民,有機會可以再嚟

2023-11-25 554 views
係香港想食高質少少既蠔,又或者想喪食唔心痛又唔想係普通放題質素,我心目中,必定會諗起佢-蠔站地點位於尖沙咀諾士佛台,非常易搵,一去到環境都係非常舒適,好岩聚會或者拍下拖浪漫一下前菜芒果牛油果大蝦沙律🥗作為一個牛油果控,真係必點,牛油果既幼滑加上芒果既香甜,仲有大蝦的彈牙,作為前菜真係過之而無不及做人最緊要成雙成對,前菜都係一樣,蟹餅非常之出色,一絲絲嘅蟹肉混合少少彩椒,保留清爽度,又係必點到今晚主角 ,$10蠔,一聽價錢都知性價比極高,仲要係甘新鮮,一人打半都係基本啦如果唔食蠔,都唔使擔心,佢pizza作為前菜都係唔錯嘅非常香脆,芝士仲拉絲 😍😍😍

前菜

芒果牛油果大蝦沙律🥗

2023-11-10 527 views
今日係南非蠔$10隻,海水味重新鮮creamy略咸,非常高質量,其他蠔吧至少$39隻,叫左半打一個人嘆再加其他蠔收尾,滿足突然想食蠔的欲望!下午2:30無人包場一樣😎
下午2:30無人包場一樣😎
$10蠔都咁高質味美🤩
2023-10-24 612 views
因為好中意食蠔,就揀左一間多好評嘅餐廳試下。同朋友2個人叫左20隻$10蠔,另外再叫左12隻推介生蠔!真係好好食好滿足🤤🤤就算$10隻既生蠔一啲都唔失禮,比相象中大隻,全部蠔都好新鮮,試左幾隻西班牙蠔好creamy同海水味重😍真心推薦!另外叫左豬手,豬手都正宗,有跟酸菜,酸菜亦有切絲,唔錯,但個皮唔夠脆,有改善空間。仲有叫左風乾火腿配蜜瓜,24個月既火腿好濃郁,蜜瓜好甜,呢個組合真係好完美🤤餐廳氣氛都唔錯,店員有禮貌,已經好期待下一次再去了。
因為好中意食蠔,就揀左一間多好評嘅餐廳試下。
餐廳氣氛都唔錯,店員有禮貌,已經好期待下一次再去了。
2023-10-20
Celebration
Birthday
  • 伊比利亞風乾火腿伴哈密瓜
2023-10-14 635 views
朋友生日飯,朋友鍾意食蠔,就揀咗呢一間蠔站!$10一隻蠔勁抵食,呢個價錢,食到新鮮蠔,喺香港真係好難搵🥰🥰當然唔止淨係食$10蠔咁少!黎得蠔站,梗係要試吓佢其他唔同嘅推介生蠔🦪😋😋美國蠔咸味重啲,但好creamy👍🏻👍🏻太平洋蠔,好爽口,啖啖肉🥹🥹👍🏻👍🏻好好食!西班牙蠔,好新鮮,好creamy 😋😋果然一分錢,一分貨!!!!🥰🥰👍🏻重質有質,重量都有量!任君選擇💛💛好值得推薦🫡🫡另外個炸魷魚圈,炸到好脆但入面又唔乾身,同埋係好厚肉,唔係薄it it 嘅👍🏻讚讚讚!!!辣味蜆肉扁意粉,真係有啲辣,但辣得黎又好惹味,可惜蜆肉冇乜味,好白烚完,就咁擺喺面頭🤨🤨最後仲有個香脆蒜蓉芝士包,真係超級脆🤣好香脆,好好食😋
朋友生日飯,朋友鍾意食蠔,就揀咗呢一間蠔站!
美國蠔咸味重啲,但好creamy👍🏻👍🏻
太平洋蠔,好爽口,啖啖肉🥹🥹👍🏻👍🏻好好食!
西班牙蠔,好新鮮,好creamy 😋😋
果然一分錢,一分貨!!!!🥰🥰👍🏻
重質有質,重量都有量!任君選擇💛💛好值得推薦🫡🫡
最後仲有個香脆蒜蓉芝士包,真係超級脆🤣好香脆,好好食😋
$10蠔
辣味蜆肉扁意粉
香脆芝士蒜蓉包
  • 炸魷魚
2023-08-06 936 views
尖沙咀蠔站我黎過好幾次,每次食完都會有下一次返轉頭嘅機會,食物質素保持得唔錯。但今次再幫襯,可能因為疫情過後,餐廳人手有啲短缺,個個侍應都做到踢晒腳~想叫order都真係需要耐心等候一下。··🍕【四式芝士薄餅】我個人麻麻地芝士,但依個芝士薄餅我竟然食咗成四塊😱薄薄嘅餅底鋪滿咗滿滿嘅芝士,分量十足,而薄餅薄身脆口,同餡料重量十足嘅芝士配搭,一啲都唔會有好膩好滯。·🦪【$10生蠔】雖然唔可以同靚生蠔媲美,但佢依個價錢絕對對得上佢嘅質素!覺得好食過自助餐生蠔😂·🪿【法式煎鵝肝】我唔好鵝肝所以無試到,得老公試咗。佢既評語:「真係好普通,兩粒星」
$10生蠔
法式煎鵝肝
四式芝士薄餅
2023-07-30
Celebration
Birthday
四式芝士薄餅
2023-07-31 709 views
本來想去食燒生蠔 結果冇位置搜了一下 看到這裏竟然有一間生蠔$10嗰隻 然後看到評論竟然說$10的也不錯 那我就懷着食評價的心情 過來一探究竟 一坐下的時候什麼都沒看 便問了服務員是不是有$10的生蠔 他說有 我便說先來一打 然後還在看其他食物的時候 生蠔便已經上枱了 我沒有問是什麼生蠔 看樣子應該是美國的熊本吧 小小的一隻 吃了兩隻之後馬上先追加一打 結果吃完兩打生蠔之後 只點了一個蟹餅 蟹餅可以吧 就不過多評論了 然後什麼也吃不下了 原本還想試試看他的意大利麵 還是下次
本來想去食燒生蠔 結果冇位置
然後什麼也吃不下了 原本還想試試看他的意大利麵 還是下次