2021-08-25 755 views
店如其名 這裡主打來自世界各地的生蠔 絕對能滿足愛食蠔人士的口癮🦪海水的清新瞬間在口中散發 配上合宜的酒款 滋味讓人難以忘懷 餐廳每日會指定一款生蠔推出$10一隻的優惠 雖外型較細小 但勝在新鮮而且口感清爽 性價比頗高.除了生蠔外 這兒的烤豬手也相當出色 為了方便客人食用 豬手已切片 豬手烤至皮脆肉嫩 肉汁豐盈 內裡更帶有滿滿的骨膠原 唯一較遜色的是豬手沒有佐以酸椰菜🍖整體而言 這裡氣氛熱鬧 是適合三五知己把酒談歡的好地方 愛蠔的朋友更是不容錯過🥂
  • 豬手
2021-08-22 650 views
突然間想食蠔即刻入openrice search 見到li 間有得訂位仲要有九折就㩒制book 位去到餐廳環境唔錯 暗暗地幾有情調佢門口仲有前人寫字喺碟到做擺設又幾特別坐低就見到個396/12隻蠔既combo真係幾正 職員有心機介紹啲蠔款仲俾我li d 心大心細既人揀左5 隻試左味先再揀埋剩番嗰啲 服務細心幾好滿足完之後飲番個餐湯 暖暖個胃雖然個雜菜湯冇乜特別但反而個蒜蓉包又脆又香幾正叫左兩個主食一個黑松露野菌意大利飯我本人就覺得冇乜特別 (同埋我都唔係好好) 覺得乾身左少少另一個係黃金軟殼蟹扁意粉我覺得個扁意粉都幾出色聞好香 同食好味 又唔太水不過我係覺得個軟殼蟹呢 我expect 佢炸得黎出面個炸粉殼冇咁厚但個味係好既 這個主食食完好滿足(記得出街食飯 外賣 都要走塑 😌)
突然間想食蠔

不過我係覺得個軟殼蟹呢
我expect 佢炸得黎出面個炸粉殼冇咁厚
但個味係好既
這個主食食完好滿足

(記得出街食飯 外賣 都要走塑 😌)

2021-08-21
2021-08-19 640 views
============== 𝐹𝑜𝑜𝒹 𝐿𝒾𝓈𝓉 𝒻𝑜𝓇 𝐹𝒾𝓋𝑒·• 時令生蠔 10/1pc·• 香辣炸雞翼 $78·• 香脆蒜蓉包 $38·• 炸啤酒味薯條 $58·• 煙肉洋蔥 / 芝士菠菜忌廉汁焗蠔 $138/6pcs·• 經典辣肉腸薄餅 $158·• 卡邦尼扁意粉 $108·• 香草忌廉汁煮馬尼拉蜆 $188·• 美國USDA CAB 肉眼扒 $348❁⃘𖤣𖥧*゚.❁⃘𖤣𖥧*゚.❁⃘𖤣𖥧*゚.❁⃘𖤣𖥧*゚.❁⃘𖤣𖥧*゚.❁⃘𖤣𖥧*゚.❁⃘𖤣𖥧*゚. Oyster Lovers’ Paradise! Average quality嘅地道西餐廳,食物種類都質素都平平無奇,但係為左$10一隻蠔一定要嚟食下🤗。整體質素麻麻,價錢偏貴,但啲野好啱一家大細食~ 冇咩驚喜,除左個蠔$10蚊都有翻咁上下好食。下次嚟會淨係飲下酒食蠔。-♡═━┈┈   時令生蠔 10/1pc ✰✰✰✰✰真係好抵食,個質素亦都合理。口感清爽有適當嘅海水味。我地每人差唔多食左1打🤣。-♡═━┈┈   香辣炸雞翼 $78 ✰✰✰✰好食,不過應該係現成CP雞翼哈哈。-♡═━┈┈   脆蒜蓉包 $38 ✰✰✰✰夠脆夠多蒜蓉,本身特突買
·• 時令生蠔 10/1pc
♡═━┈┈   時令生蠔 10/1pc ✰✰✰✰✰
時令生蠔

♡═━┈┈   香辣炸雞翼 $78 ✰✰✰✰
香辣炸雞翼

好食,不過應該係現成CP雞翼哈哈。
♡═━┈┈   脆蒜蓉包 $38 ✰✰✰✰
夠脆夠多蒜蓉,本身特突買嚟點忌廉汁食,但就咁食都好味。
♡═━┈┈   煙肉洋蔥 / 芝士菠菜忌廉汁焗蠔 $138/6pcs ✰✰
焗蠔

有6種味道,可以6隻都唔同味。啲材料焗住都好分離,唔係好夾。煙肉洋蔥果款好違和,完全好似分開食啲材料咁。
♡═━┈┈   經典辣肉腸薄餅 $158 ✰
經典辣肉腸薄餅

睇個樣都知係最最最差最唔抵食嘅菜式。餅乾底,啲料鋪唔滿,唔知想點🤣。
♡═━┈┈   卡邦尼扁意粉 $108 ✰✰✰
卡邦尼扁意粉

正常味道,太多忌廉冇咩蛋味,個意粉偏淋。
♡═━┈┈   香草忌廉汁煮馬尼拉蜆 $188 ✰✰
白草忌廉馬尼拉蜆

份量細,唔係用新鮮蜆,個汁冇咩味,油淋淋同鹹味。
♡═━┈┈   美國USDA CAB 肉眼扒 $348 ✰✰✰
美國USDA  CAB肉眼扒

肉眼扒比想像中好食,5成熟燒得啱啱好。肉質嫩肉味都重~
2021-08-08
時令生蠔
香辣炸雞翼
2021-08-07 741 views
晚餐。與好姊妹兩公婆很久沒見面,很是想念,所以找一間可以傾計傾得舒服的吃飯。環境很不錯來這裡當然要叫蠔啦,叫完一round又一round,我們三人總共吃了4打,隻隻鮮甜,十蚊一隻,平靚正!除了蠔,我們有order了咸豬手,皮脆肉嫩,高分之作。海鮮簿餅(沒拍照)正常。炸薯條,原本想order啤酒味薯條,缺貨,噢,其實都好吃,就只是退而求其次,有一點點遺憾的味道。最後來個rib,這裡肉食真的一級棒,這個排骨一刀下去就分離,醬汁惹味,即使很飽,墊底薯角沾了醬汁,好吃到真心沒話好說,但豬手太出色,只好將排骨排第二名。因為疫情,10時就要離開,在諾士佛臺樓上舖上落是一大問題,幸好吃得夠飽,拾級而下也不算是回事。是晚傾得盡慶,口福也得到滿足,希望疫情快點過去,下次不用做灰姑娘,10點要離場吧。
晚餐。

環境很不錯

除了蠔,我們有order了咸豬手,皮脆肉嫩,高分之作。

海鮮簿餅(沒拍照)正常。

2021-07-09
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2021-07-14 1048 views
三年冇食過生蠔,今次好驚喜!好好味!仲有雞翼、薄餅、意粉都好有水準!好好食!最緊要係服務態度好~所以侍應都好細心~態度又好~上菜又快~又好味~真係好開心~美味~~
~~
2021-07-03 1657 views
look完食評~抱住得1個半鐘食飯時間 既心態去試下呢間尖沙咀蠔站 又有D喜出望外 先講下食品~10蚊蠔點都要叫下因為真心抵食 而且對得起呢個價既跟住叫左2 round $398 12隻既精選佢都有7~8款 選擇的我地就叫左4款 美國 雪解 迪拜 同 法國名就有d唔記得啦 ~美國 同雪解都係 creamy迪拜同法國都係爽身d既 如果4款裡面 個人就比較鐘意雪解個味回甘夠香 同重口味 不過因為太cream所以食兩三隻都打爆左另外 再叫左d熱食 芝士 pizza 黑松露 risotto 同埋 蟹肉牛油果沙律都係d正常嘢啦~掛住食就冇乜點影相啦總括黎講 食品質素都OK生蠔新鮮 出菜都夠快服務又唔係想像中咁wor叫生蠔個時 我地都有叫落單姐姐推介佢都講解得好詳盡 有禮咁問我地鐘意食乜 推介d乜咁樣間中仲行埋黎問下d蠔得唔得添可能姐姐聲氣 爽快啦但真係唔代表 無禮貌既最後我地都坐左4個鐘 先埋單成餐飯都食得好開心下次會再去的
look完食評~
抱住得1個半鐘食飯時間 既心態
去試下呢間尖沙咀蠔站 又有D喜出望外

先講下食品~10蚊蠔點都要叫下
因為真心抵食 而且對得起呢個價既

跟住叫左2 round $398 12隻既精選
佢都有7~8款 選擇的
我地就叫左4款 美國 雪解 迪拜 同 法國
名就有d唔記得啦 ~
美國 同雪解都係 creamy

成餐飯都食得好開心

下次會再去的

2021-07-02
2021-07-01 1022 views
有一排蠔癮起,連續食左幾晚蠔😂今次呢間餐廳係尖沙咀諾士佛臺,晚餐時間環境昏暗,幾有mood🥂😙本身黎唔係諗住食生蠔,但見到每枱都食生蠔,我地當然都要試下啦😆·1️⃣USDA CAB rib eye 12oz($348)我地今次叫左medium well,因為信佢唔會變左well done😂好彩黎到切開唔係well done就放心😌😎塊扒本身煎得幾香,有牛味,唔洗點醬都好夠味😋肉質唔會太鞋太實,岩岩好🤤12oz嘅扒仲配埋薯蓉,食到好飽🤣🤣·2️⃣黃金軟殼蟹扁意粉($138)呢款意粉mark左係廚師推介,軟殼蟹又幾吸引,一於試下🙊原隻軟殼蟹,size都幾大隻,食落啖啖肉😍黃金其實係指鹹蛋黃,每條扁意粉都好香鹹蛋黃味,但食多幾啖其實有啲油,因為鹹蛋黃本身都幾油,所以食淨左啲扁意粉🥲·3️⃣半打法國生蠔($10/隻)見到每枱都食生蠔,我地又要試😂本身想叫七個國家嘅生蠔set(做緊promo好似係$199),但職員話呢個set星期二先有🥺然後佢就推介我地試$10隻嘅生蠔😂🤣咁平真係唔好太高要求,味道其實唔錯,新鮮有海水味,只係唔夠肥美🙈A先生話下次見到咁平真係唔好試要食返貴野😂😂😂umm...當過下口癮就算
2️⃣黃金軟殼蟹扁意粉($138)
3️⃣半打法國生蠔($10/隻)
見到每枱都食生蠔,我地又要試😂本身想叫七個國家嘅生蠔set(做緊promo好似係$199),但職員話呢個set星期二先有🥺然後佢就推介我地試$10隻嘅生蠔😂🤣咁平真係唔好太高要求,味道其實唔錯,新鮮有海水味,只係唔夠肥美🙈A先生話下次見到咁平真係唔好試要食返貴野😂😂😂umm...當過下口癮就算🤫
2021-06-19 1254 views
蠔站🦪🦪今個weekend同朋友去咗食蠔☺️個個一起身第一餐就係食蠔🤣🤣好幸福🥰🥰🥰每人食左一打🦪,$10隻真係幾扺!雖然比較細隻不過都新鮮☺️☺️🦪另外,我哋仲叫咗一個蟹肉牛油果沙律🥗、黑松露炒野菌、蠔站至尊薄餅、香蒜辣椒橄欖油扁意粉🍝。質素還好🥲本身諗住叫free flow wine,但係一定要成枱四個人都order..我哋有朋友飲得唔多,所以就放棄咗🥲如果多啲彈性就好了。最後想講服務真係差少少⋯其實之前去開其他分店服務都唔錯。但今日全場已經好少枱客,但係都好難叫到一個店員。最後嗰兩轉蠔🦪追左好多次先到⋯同埋店員完全冇親切嘅感覺⋯我會繼續幫襯佢哋嘅$10蠔,但就未必會再黎尖沙咀依間🥲
蠔站🦪🦪

我會繼續幫襯佢哋嘅$10蠔,但就未必會再黎尖沙咀依間🥲
  • 生蠔
今日下午茶時間,我就同朋友嚟咗尖沙咀蠔站,呢度嘅生蠔真係冇得頂,又抵食又有鮮味。我哋除咗叫$10 1隻蠔,仲有叫是日空運 法國蠔set $218/6pcs食咗呢兩款蠔之後,我同閨蜜都覺得兩款都好好味。愛爾蘭生蠔優惠 $10 👍🏻細隻但係有鮮味我哋都瘋狂係咁叫 因為實在太抵。是日空運 法國蠔set $218/6pcs👍🏻👍🏻👍🏻好大隻 肉好豐滿 令我哋食完又再叫而且經openrice訂座 仲有七折優惠。🤩#極力推薦鍾意食生蠔嘅你哋❤️平價又抵食😋
食咗呢兩款蠔之後,我同閨蜜都覺得兩款都好好味。
愛爾蘭生蠔優惠 $10 👍🏻
細隻但係有鮮味
我哋都瘋狂係咁叫 因為實在太抵。

是日空運 法國蠔set $218/6pcs👍🏻👍🏻👍🏻
好大隻 肉好豐滿 令我哋食完又再叫

而且經openrice訂座 仲有七折優惠。🤩
#極力推薦鍾意食生蠔嘅你哋❤️平價又抵食😋

2021-05-30
$250 (Tea)
2021-06-17 489 views
服務態度差,無禮貌,好似趕住收工咁問佢要杯凍啡,佢一句話 無凍啡 就走左最基本既Iced Coffee 都無?唔好玩啦叫左個黑毛豬 餐牌又唔收塊豬 仲要生既 入面有少少血$278 蚊 唔值囉 唔會再黎炸魷魚 好麻麻地 有d淋 唔香 炸得唔好
服務態度差,無禮貌,好似趕住收工咁

問佢要杯凍啡,佢一句話 無凍啡 就走左
最基本既Iced Coffee 都無?唔好玩啦

炸魷魚

炸魷魚 好麻麻地 有d淋 唔香 炸得唔好

Type of Meal
Dinner
Oyster Station分店多多,質素絕對有保證👍🏻襯朋友生日,一齊過嚟食好西🤤————————————————————————10蚊一隻!10蚊一隻!你無睇錯,真係10蚊一隻!前前後後叫左4打生蠔,好食到停唔到,好新鮮,好fresh! 海水味重(個人喜好)。真係好好食❤️❤️❤️❤️————————————————————————肉眼扒,5成熟。意外地,好好好好好食!肉質夠淋唔韌,肉味好濃,就算食肥膏位置都唔會太肥膩,係略嫌一上碟芥辣唔太夠,孤寒呀🤣🤣————————————————————————蜆肉意粉,呢個偏辣,鍾意食辣嘅朋友絕對可以一試,不過要留意番佢嘅份量,我諗佢都係要一個人食㗎咋🤫————————————————————————黑松露野菌pizza👍🏻👍🏻👍🏻呢個都好好食,食落口好creamy, 中間啲芝士完全唔會偷工減料,配合埋野菌嘅香,好食好食好食🤤————————————————————————炸薯條。正正常常啦,送酒就一流👍🏻👍🏻————————————————————————呢個炸雞翼就略嫌炸得太乾,而且冇乜味,靠點醬俾返啲味覺自己😂😂😂——————————————

黑松露野菌pizza👍🏻👍🏻👍🏻
————————————————————————

炸薯條。正正常常啦,送酒就一流👍🏻👍🏻

————————————————————————

炸豬手。呢個超級出色!略嫌嗰醬太過淡味,不過就咁食個豬手都好好味👍🏻👍🏻

仲有1664 Tower。同你輕談淺嚼不夜天🤫
————————————————————————

埋單啦。貴唔貴就見仁見智,不過整體嚟講其實都好好食,仲要一提嘅係佢啲職員服務好有心,而且仲要好搞笑,成個過程好舒服👍🏻👍🏻👍🏻
2021-05-30 864 views
朋友介紹這裏有$10生蠔,質素都不錯所以我們就來試一試。不知道優惠做到何時,所以出發前特意打電話再確認我們兩人先叫了半打生蠔試一試 看看會否中伏😂大小中規中矩,尚算新鮮,都算抵食好過食某d自助餐,每人一轉只取兩隻好瘦嘅生蠔於是我哋再叫多另外半打生蠔坐定定等食我哋還叫咗黑松露pizza和軟殼蟹意粉。二想不到的味道唔錯。Pizza好重黑松露味而且Pizza底又薄又趣,好啱我口味軟殼蟹意粉就成隻上,都算幾大隻,啖啖肉。炸得非常酥脆,非常易切,意粉好均勻咁有鹹蛋黃味,都好入味,但係成個意粉就比較油下次可以再來。
朋友介紹這裏有$10生蠔,
質素都不錯
所以我們就來試一試。

不知道優惠做到何時,
所以出發前特意打電話再確認

我們兩人先叫了半打生蠔試一試
看看會否中伏😂

大小中規中矩,
尚算新鮮,都算抵食

好過食某d自助餐,每人一轉只取兩隻好瘦嘅生蠔
於是我哋再叫多另外半打生蠔
坐定定等食

我哋還叫咗黑松露pizza和軟殼蟹意粉。

二想不到的味道唔錯。
Pizza好重黑松露味

而且Pizza底又薄又趣,好啱我口味

軟殼蟹意粉就成隻上,
都算幾大隻,啖啖肉。
炸得非常酥脆,非常易切,
意粉好均勻咁有鹹蛋黃味,
都好入味,
但係成個意粉就比較油

下次可以再來。
Type of Meal
Dinner
2021-05-28 897 views
同朋友慶生,壽星想食蠔,咁就再次光臨蠔店!係,我哋唔係第一次光顧,返兜嘅原因係食物質素有保証,特價蠔($10隻)好抵食,員工亦會詳細解釋當日返咗咩蠔,任君選擇!環境光線柔和,適合同朋友把酒談歡!當日叫咗 : 蟹肉牛油果沙律($108)這個沙律非常清新,牛油果又唔會太熟,一pat pat 咁,加埋蟹肉 係上面,perfect match! 叫這個沙律係換醒舌尖味蕾,預備食蠔了!頭輪叫咗一打 $10隻蠔試吓水溫先,今日係 愛爾蘭 Carlingford,味道偏海水味,蠔身比較爽身,雖然蠔嘅 size 大細不一,但勝在夠新鮮!絕對係抵到爛!雖然想叫多一打,但肚子容量細,要留噃D空位比更正嘅蠔呢!第二輪蠔係係出面蠔吧自己揀嘅,始終唔係第一次食,其實自己已有心水,不過見到有新款蠔,所以今次試吓佢哋一共叫咗 18隻蠔,有日本新返嘅雪解 (size 頗大亦屬 creamy 品種,但味道唔算太濃,所以佢係排第一去食先) 今次亦試咗由 Dubai 新返嘅Dibba bay, 這個入口海水味非常濃,爽身,但餘韻帶有少少金屬味跟住係西班牙嘅 Arousa, 這個屬偏甜同 creamy 嘅品種,同之前嘅Di
同朋友慶生,壽星想食蠔,咁就再次光臨蠔店!
環境光線柔和,適合同朋友把酒談歡!
當日叫咗 :
蟹肉牛油果沙律($108)
跟住係西班牙嘅 Arousa, 這個屬偏甜同 creamy 嘅品種,同之前嘅Dibba bay 係兩極化,直情係 刺激味蕾!
最後兩款係法國蠔,Sentinelles & Grillardeau, 同係偏濃海水味,爽身但最後係帶甜味收場
隻隻蠔都好新鮮,同無蠔殼碎,讚一個!
再加埋加拿大海胆($378)。。今晚絕對係三高之夜!!!
終於輪到熱葷了,叫咗辣味薯角($58)同香辣炸雞翼($78) 暖暖胃先,兩款炸物就不過不失,配啤酒一流!
再來炸豬手 ($278),
皮脆肉嫩份量大,非常味美!
Pesto 虎蝦意大利飯 ($148)
有兩大隻虎蝦係面,亦沒有煎過火喉,pesto sauce 去煮risotto 都唔算太常見,但亦出其地夾,飯亦不會煮得太淋,這個必食,如果係鍾意pesto sauce嘅話!
最後叫咗 卡邦尼意粉( $108)
這個就比較遜色,可能同我平時食開唔一樣,汁唔夠 creamy, 面頭係隻生蛋。。。
餐廳亦有幫手係甜品碟上寫祝福語,甜品得兩款,分別係心太軟同焦糖燉蛋 ($65),兩款甜品都正正常常,但有見到廚師有花心機去整靚個甜品上碟的!
埋單大約 $2400, 4個人,絕對係值嘅!
辣味薯角
德國豬手
柏士圖虎蝦意大利飯
心太軟
焦糖燉蛋
好多朋友都介紹呢間餐廳,十蚊一隻生蠔價錢太吸引啦!終於同男朋友黎試試佢水準如何,餐廳環境都幾闊落,坐得舒服,亦都有幾部電視播下concert,mv, 幾好feel睇好多食評話侍應態度唔好我地都唔太感覺到呢樣野,不過收盤的確好快手,我地食完d生蠔,侍應即刻黎收冰盤不過可能係防止d冰咁快溶,都合理既講返野食,我地唔係太肚餓,諗住嗌住少少食住先。嗌左一打十蚊生蠔,水準參次,平均黎講冇鮮甜味,感覺可能唔太新鮮雖然價錢平,但質素黎講唔過關,始終一分錢一分貨另外仲嗌左經典辣肉腸pizza, 包底好薄,亦都好脆,食落直頭似餅乾我就覺得還好,一般般。不過男朋友就覺得太硬另外我地都覺得上菜時唔夠熱,好快成個pizza就凍左而凍左既pizza底更加硬總括而言,餐廳既gimmic 10蚊一隻生蠔的確會吸引客人幫襯,不過如果淨係黎試呢種生蠔應該會失望而回生蠔餐牌上有其他款式既生蠔,有興趣可以一試評分:環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️舒適 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️優閒 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
好多朋友都介紹呢間餐廳,十蚊一隻生蠔價錢太吸引啦!
睇好多食評話侍應態度唔好
不過可能係防止d冰咁快溶,都合理既

雖然價錢平,但質素黎講唔過關,始終一分錢一分貨
10蚊生蠔

我就覺得還好,一般般。不過男朋友就覺得太硬
另外我地都覺得上菜時唔夠熱,好快成個pizza就凍左
而凍左既pizza底更加硬

經典辣肉腸pizza

生蠔餐牌上有其他款式既生蠔,有興趣可以一試

評分:
環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️
舒適 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
優閒 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
啤酒薯條每次食都覺得好好味,同埋叫2客,太好味。如果沒限時,就更加好,因為7點食至8點半,7點45分同我地講last order, 8點就要幫我地埋單結帳。非常掃興。
  • 啤酒薯條