2023-07-31 709 views
本來想去食燒生蠔 結果冇位置搜了一下 看到這裏竟然有一間生蠔$10嗰隻 然後看到評論竟然說$10的也不錯 那我就懷着食評價的心情 過來一探究竟 一坐下的時候什麼都沒看 便問了服務員是不是有$10的生蠔 他說有 我便說先來一打 然後還在看其他食物的時候 生蠔便已經上枱了 我沒有問是什麼生蠔 看樣子應該是美國的熊本吧 小小的一隻 吃了兩隻之後馬上先追加一打 結果吃完兩打生蠔之後 只點了一個蟹餅 蟹餅可以吧 就不過多評論了 然後什麼也吃不下了 原本還想試試看他的意大利麵 還是下次
本來想去食燒生蠔 結果冇位置
然後什麼也吃不下了 原本還想試試看他的意大利麵 還是下次
2023-07-13 621 views
食物質素唔錯,各國生蠔🦪拼盤新鮮,另外再試咗$10特價生蠔,食落都唔錯,雖然鹹咗少少,但係以$10依個價錢嚟講,已經算相當出色。經OpenRice book仲有正價餐牌八五折,三個人開咗兩支白酒,兩打生蠔,兩個main course (一個意粉,一個豬仔骨)兩個小食(炸雞翼,薯條),最後埋單都係每人五百幾蚊算好抵食👍🏻途中發生咗少少插曲,開酒時開斷咗個木塞有待加強開酒技巧,一致認為可以再encore
有待加強開酒技巧,一致認為可以再encore
  • 啤酒薯條
  • 蟹肉牛油果沙律
2023-07-12 554 views
想食蠔,就來咗蠔吧。叫咗2個生蠔拼盤,生蠔拼盤有8隻,來自唔同國家,$199. 生蠔易入口,但普遍偏咸。另外叫咗冬陰公意粉,本身以為冬陰公應該比價濃味,但意粉味道偏清淡,都不錯的。再叫咗半半pizza, 芝士&蠔站, pizza 正常發揮,不錯。店員收盤速度好快,真係你食完嘅下一秒即刻收走。訂座時寫有85折 但埋單並無任何折扣!!!係走咗諗返先發現冇比優惠,唔老實。餐廳應該主動結算折扣,而唔洗食客要求。講真我食飯係專注食飯傾偈, 唔expect 要我自己記住有冇優惠。大家如果去記得留意有冇比折扣,餐廳唔會自己比,比人感覺好差。。
店員收盤速度好快,真係你食完嘅下一秒即刻收走。

2023-06-20 645 views
疫情前,好多朋友都知道呢間嘢,食物唔差,地點方便,又收得夜,又有蠔食,多唔敢講,但應該嚟過超過20次。。。都大大話話2,3年冇嚟,一入到舖都覺得怪怪地,好似變咗劈場咁😵😵係,係劈場,咩解究一間西餐廳變成咁?一個貌似老闆定經理嘅女人披頭散髮傳菜,轉頭又响我地隔離同班男人猜枚😧無錯係猜枚,真係估你唔到。。。講返嘢食,加咗價貴咗,菜色高級咗,多咗熟食海鮮菜色,但餐廳以生蠔做主題嘅生蠔竟然可以差成咁你地不如cut咗佢啦,薄到好似X夫芝士咁,不過我明,實有人衝出嚟話:「$10一隻仲想點?」所以我地再叫咗一打正價$39一隻嘅生蠔🦪,12只裡面得一只冇碎殼,係一只呀,主打賣生蠔嘅餐廳可以開到咁,真心建議不如正正經經做好餐廳食品先,人均消費差唔多600,咁嘅用餐經驗真係冇下次👋🏻👋🏻

2023-06-10 496 views
呢間蠔站都食過幾次,咁多年都仲keep住有$10蠔冇加價🥹🥹🥹真係食到好爽!之前都有食過樂富同荃灣分店,環境黎講尖沙咀分店覺得感覺都幾好,又方便朋友收工約埋一齊食飯😀同朋友都好鐘意食生蠔,一黎就決左一人一打,要食到爽住走🤣🤣🤣$10黎講當然唔會好大隻啦,但每隻都好鮮甜,性價比高!另外仲點左香蒜蜆肉意粉$158、雞翼同薯條雞翼同薯條味道正正常常,熱辣辣。個意粉我就覺得比較淡冇乜味同埋偏油。不過重點係黎食蠔,其他野都不是重點🤣
$10蠔

另外仲點左香蒜蜆肉意粉$158、雞翼同薯條
雞翼同薯條味道正正常常,熱辣辣。
個意粉我就覺得比較淡冇乜味同埋偏油。

不過重點係黎食蠔,其他野都不是重點🤣

$10蠔
2023-04-27 595 views
點了生蠔、牛扒、紅酒、炸魷魚圈和凱撒沙律,整體來說,我的評價是中性的,這家餐廳提供的食物沒有令人失望,但也沒有太出色的表現。生蠔非常新鮮,肉質嫩滑,可以品嚐到海洋的風味,而且每個生蠔都很大。牛扒烤得恰到好處,肉汁豐富,口感優良,但是配菜有些單調,沒有什麼驚喜。紅酒的品種和品質都不錯,有一些微妙的果香和橡木味道,但是它並沒有令人驚艷的地方。炸魷魚圈外酥內嫩,但是油膩感有點重,需要搭配沙拉一起食用。凱撒沙律是一個普通的選擇,沒有太多特色,但是它的鮮嫩蔬菜和醬汁搭配得很好。

2023-03-26 496 views
只有99元的生蚝比较好吃,价格低的品质就不怎么样了。而且生蚝都比较咸,总的来说,报吃。10元的特价生蚝个头好小好黑啊,通过openrice预定有折扣,还是比较划算的。
2023-03-26 398 views
朋友过生日 要吃生蚝 香港同事推荐的蚝站 离家比较近就去了 提前让准备靠窗的位置或者birthday是不是有准备小蛋糕or 小甜品 结果不是靠窗位置 也没有任何跟birthday的布置 最终才明白 只是专门吃生蚝的bar 那确实跟预想的差了很多很多

那确实跟预想的差了很多很多
2023-03-26
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
  • 生蚝
本人好鍾意食生蠔🦪 同男友初相識亦有一段小小故事 所以今年情人節男友特登揀一間有生蠔嘅餐廳同我過情人節💕今次因為情人節塞車 本身約咗7:30食但係塞完車 搵完位泊車遲咗半個鐘,八點先到本身九點要交枱,所以得返一個鐘後食餐廳環境都可以,餐廳會播懷舊英文老歌,有時又會播啲流行歌 非常跳脫😂唔知係咪book位嘅時候冇講定,要窗邊位侍應安排咗一個好細嘅枱俾我哋兩個人加埋我攞住一大摘花 小手袋同埋花都唔知放喺邊😑*訂位嘅時候要求 窗邊位或者高枱會坐得舒服好多‼️*食物方面,有啲$10雞嘅生蠔我覺得唔值得試,因為真係食咗等於冇食侍應會有張白色紙仔,寫住每日嘅時令生蠔款式嗰啲係比較有性格 特色嘅生蠔 🦪咁個都還可以嘅,但係唔係特別平 口感都🆗啦除咗生蠔頭盤我哋叫咗豬手 同埋 軟殼蟹意粉賣相唔好 但係食落都還可以 我會評為普通西式菜式 無咪特別驚喜 唔知點解叫開 蠔bar/ 蠔站 食嘅生蠔都唔係特別好食而且啲牛扒、飯麵菜式 都比較似椰林閣西式茶餐廳🤭🤣呢一間,我覺得上嚟傾偈飲嘢 食少少蠔會適合過食一餐 full set dinner😛不過可以選擇我都會揀去其他餐廳😅但係最緊要係同邊個人食 所以因為係情人

今次因為情人節塞車 本身約咗7:30食
但係塞完車 搵完位泊車遲咗半個鐘,八點先到
本身九點要交枱,所以得返一個鐘後食

唔知係咪book位嘅時候冇講定,要窗邊位
侍應安排咗一個好細嘅枱俾我哋兩個人
加埋我攞住一大摘花 小手袋同埋花都唔知放喺邊😑

*訂位嘅時候要求 窗邊位或者高枱
會坐得舒服好多‼️*

食物方面,有啲$10雞嘅生蠔
我覺得唔值得試,因為真係食咗等於冇食
侍應會有張白色紙仔,寫住每日嘅時令生蠔款式
嗰啲係比較有性格 特色嘅生蠔 🦪
咁個都還可以嘅,但係唔係特別平 口感都🆗啦
除咗生蠔頭盤
我哋叫咗豬手 同埋 軟殼蟹意粉
而且啲牛扒、飯麵菜式 都比較似椰林閣西式茶餐廳🤭🤣

呢一間,我覺得上嚟傾偈飲嘢 食少少蠔
會適合過食一餐 full set dinner😛
不過可以選擇我都會揀去其他餐廳😅
但係最緊要係同邊個人食 所以因為係情人節對住我嘅情人 自製加分上拉返高少少😁
5分總分 佢都有3分嘅😏
2023-03-06 358 views
之前喺樂富見到呢間分店都一直想試下呢間咁岩生日諗食咩 想食蠔朋友搵左呢間🫶叫左雙併pizza, 生蠔,豬手,沙律,白酒豬手完全唔推介,肉韌皮硬唔脆,芥末蜜蜂但冇芥末🤨🤨pizza揀左兩隻味 芝士同蠔站至尊但食落兩隻味冇咩分別咁,亦冇特別好味沙律正常,中上蠔可能流量快,所以新鮮,細細隻但都ok嘅,配埋白酒最開心想食平啲嘅蠔又唔想自己開,想出街食就可以食呢間而且生日仲可以叫蛋糕寫字👍加分,而且心太軟都幾好味😂😂
之前喺樂富見到呢間分店都一直想試下呢間
咁岩生日諗食咩 想食蠔
朋友搵左呢間🫶

叫左雙併pizza, 生蠔,豬手,沙律,白酒

豬手完全唔推介,肉韌皮硬唔脆,芥末蜜蜂但冇芥末🤨🤨
pizza揀左兩隻味 芝士同蠔站至尊
但食落兩隻味冇咩分別咁,亦冇特別好味
沙律正常,中上
蠔可能流量快,所以新鮮,細細隻但都ok嘅,配埋白酒最開心

想食平啲嘅蠔又唔想自己開,想出街食就可以食呢間
而且生日仲可以叫蛋糕寫字👍加分,而且心太軟都幾好味😂😂
  • 心太軟
2023-03-04 320 views
約咗鍾意食生蠔嘅朋友食晏,就揀咗呢間試下。每人點咗個main course,大家都點咗steak,訂枱時攞咗OpenRice嘅7折。我叫咗medium rare,但嚟到係medium well 朋友叫rare,嚟到係medium個芥辣係好味嘅到主角生蠔🦪嘞!個人比較鍾意食細隻嘅生蠔🦪,鍾意爽脆嘅,唔鍾意Creamy,嗌咗4款唔同嘅🦪試下(Creamy冇嗌),全部都好新鮮另外,佢重有HK$10隻🦪,我哋先嗌咗1打試下。雖然比較淡,但全部都好新鮮,抵食所以我哋都encore唔少食完之後,我哋都覺得如果冇食扒🥩,個胃會放得落多d🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🤣🤣🤣
約咗鍾意食生蠔嘅朋友食晏,就揀咗呢間試下。

朋友叫rare,嚟到係medium

個芥辣係好味嘅

到主角生蠔🦪嘞!

另外,佢重有HK$10隻🦪,我哋先嗌咗1打試下。
雖然比較淡,但全部都好新鮮,抵食

所以我哋都encore唔少

炭燒美國CAB頂級西冷(10安士)
10蚊隻生蠔🦪
10蚊隻生蠔🦪
2022-12-30 1668 views
一入餐廳就感受到酒吧氣息🍻嚟 蠔站 當然為咗食蠔🦪,眼見每枱枱面都起碼有半打生蠔,原來餐廳有優惠,指定生蠔$10 一隻,所以先上半打作為頭盤。指定生蠔帶點海水味,不過略瘦🙂所以係侍應生介紹下,再要咗半打是日生蠔🦪(Sentinelles, Anceline, Ostra Regal)。對蠔嘅認識只係入門級,不過呢半打生蠔,要🌊海水味,夠;要 Creamy,有;要爽口,有;要鮮甜,都有,而且食後有回甘,食完好滿足😋其他前菜和主菜味道都唔錯,吃得開心,自自然開咗兩枝白酒,同👯👯‍♀️朋友 chill 一 chil🥂🔅炸薯條🔅白酒香蒜辣椒蜆肉扁意粉🔅脆炸德國咸豬手配蜜糖芥末籽醬🔅Tiramisu (二人份)🔅Caliterra Reserva (Chile – Sauvignon Blanc)🔅Grange Du Midi VDP D’OC (France – Chardonnay) 不過食到最後,甜品嘅 Tiramisu 🍰同我認知嘅有好大出入。侍應生話佢係 Tiramisu,士多啤利味。三角型嘅切法、餡料、賣相同味道,都挑戰緊我記憶中嘅 Tiramisu🤨😅。如果落單時都提一提係特別版,成
一入餐廳就感受到酒吧氣息🍻

🔅炸薯條
🔅白酒香蒜辣椒蜆肉扁意粉
🔅脆炸德國咸豬手配蜜糖芥末籽醬
🔅Tiramisu (二人份)

不過食到最後,甜品嘅 Tiramisu 🍰同我認知嘅有好大出入。侍應生話佢係 Tiramisu,士多啤利味。三角型嘅切法、餡料、賣相同味道,都挑戰緊我記憶中嘅 Tiramisu🤨😅。如果落單時都提一提係特別版,成件事嘅觀感會好唔同。
2022-12-21 661 views
食蠔要平最出名都係去蠔站,$10/隻有人開蠔真係冇得輸雖然平,但係都好好食,比想像中好雖然唔算肥美,但都有啲肉地仲有海水味,好味道唔錯不過服務真係好差,又黑面又唔睬你佢知道你貪平,所以服務唔好平就要受氣?
食蠔要平最出名都係去蠔站,
$10/隻有人開蠔真係冇得輸

雖然平,但係都好好食,比想像中好
雖然唔算肥美,但都有啲肉地仲有海水味,好味道唔錯

不過服務真係好差,又黑面又唔睬你

佢知道你貪平,所以服務唔好

平就要受氣?

2022-11-29 793 views
抵食$10蚊生蠔+高質晚餐其實幾驚喜!點解咁講?因為我在將軍澳分店果間食過一次,好難食,服務又唔得!原來分店問題,尖沙咀衣間好服務,第一個印象起碼冇中伏感覺🥰🥰今日我朋友一個人食過半打生蠔,賣相OK. 朋友讚新鮮😆好有海水味🤩也幾大隻😁有驚喜!($10隻) (半打$60蚊)好抵食呀😍😍推薦一下比未試過朋友們之後叫左Pizza虎蝦意大利炒飯,做到有燴飯感覺😂😂好食好多,好入味,雖然貴但係值😅😅大蜆扁意粉,麻麻心太軟有流心,正。
抵食$10蚊生蠔+高質晚餐

心太軟
有流心,正。

2022-11-28
2022-11-22 555 views
冇事想食啲新鮮嘅豪又唔想嘥咁多錢嘅話就一定會嚟呢度食,呢度啲oyster $10隻即叫即開好新鮮,而且仲有其他嘅小食,特別推介肉丸啦炸雞翼同埋薯條~喺OpenRice book仲抵有時有7折