這間位於銅鑼灣駱克駅的酒吧餐廳,主打正宗地道的西班牙菜式。店內設有室內外座位,環境寬敞舒適,優雅的裝潢充滿浪漫氣氛,適合約會或多人聚會。西班牙八爪魚粒寶石生菜沙律(甜椒蛋黃醬) - $138細緻爽甜的娃娃菜淋上甜椒蛋黃醬,還有爆汁的三文魚籽及蕃茄乾,八爪魚粒煙韌彈牙好鮮甜。香煎鵝肝多士配甜酸青瓜柚子莎莎 - $78/件厚度十足的鵝肝,煎封鎖住豐腴的油香,綿密得入口即化,香脆多士吸收多餘油脂,莎莎酸甜解膩。西班牙薯仔蛋餅 - $98鬆軟綿密的蛋餅外層好香脆,切開中央流出濕潤的蛋液,夾著一片片薄切薯仔,還有軟臘肉腸增添口味。慢煮加利西亞式八爪魚腳 - $198超大條八爪魚腳肥美飽滿,切開有著深櫻桃色和純白色的肉,慢煮保留清甜的章魚原味,軟腍又帶點煙韌,清新宜人。西班牙海鮮飯 - $298熱呼呼的熱鍋保持新鮮溫度。粒粒分明的米飯吸飽鮮美的高湯及鮮蕃茄,微微焦香的鍋巴好有口感,還有去殼去腸的鮮虎蝦爽滑彈牙、青口及蜆肉鮮甜無渣,鮮味十足。Dance Tonight - $108玫瑰花茶作為基底,帶有淡淡的花香,同時又有酸甜的蔓越莓及荔枝,充滿著果香。Lady Caprice - $108幼滑細膩
西班牙八爪魚粒寶石生菜沙律(甜椒蛋黃醬)
西班牙八爪魚粒寶石生菜沙律(甜椒蛋黃醬)
西班牙八爪魚粒寶石生菜沙律(甜椒蛋黃醬) - $138
Dance Tonight - $108
Lady Caprice
Lady Caprice
Lady Caprice - $108
幼滑細膩的沙冰毫無冰塊感,濃郁的鮮士多啤梨,伴隨著淡淡的菠蘿酸甜,還有幼滑的鮮奶及朱古力醬作點綴。
2024-05-07
Type of Meal
Dinner
今晚係銅鑼灣食晚飯係網上搵到呢間西班牙菜嘅樓上鋪就即刻book左了🇪🇸🫢一入到去覺得好有氣氛🤩雖然地方細左dd 但佢地嘅服務好好👍🏻店員都好nice🫰🏻佢見我地坐個位凍即刻話幫我地較細個冷氣🥹上菜方面佢地會盡量等我地食完一個菜再上下一個菜😃個人覺得呢d服務係香港真係好難得👍🏻😂至於今次就叫左4個菜🤤蕃茄卡普亞鯷魚脆包:作為前菜酸mei mei 幾開胃😝同鯷魚呢個combination 不錯配埋脆包成個口感幾好🤤西班牙薯仔蛋餅:一上到黎成個蛋餅好厚🤫食落會有淡淡嘅蛋香😋同薯仔嘅配搭一定唔會死👍🏻慢煮加利西亞式八爪魚腳:見到差唔多枱枱都有叫呢碟菜😂八爪魚腳好長🤩經過慢煮之後依然好嫩滑🫢配埋佢個醬好好食🤤川式麻辣鮮蜆手工闊條麵:個人覺得係個fusion 菜黎但個汁佢較得好好👍🏻辣辣地唔會食到太漏🤩蜆肉新鮮🤓手工闊條麵掛曬d汁上去好好食🤩Overall黎講呢間西班牙菜樓上鋪無論食物服務定性價比都唔錯👍🏻會係再黎嘅一間餐廳🤫但就建議大家book左先喇🫢味道:8/10價錢:8/10服務:9.5/10環境:8/10
味道:8/10
價錢:8/10
服務:9.5/10
環境:8/10
2024-05-03
2024-05-04 29 views
之前已經收藏咗想試,咁啱adhoc約食飯無idea就搵返出嚟。食物ok, 試咗蛋餅、八爪魚腳、同豬鞍扒。蛋餅外皮係為咗成型就整得熟啲,外面稍嫌偏實,內裏流心。八爪魚腳presentation幾搶眼,本身都冧唔會硬,配上醬汁吊吊味唔錯。主菜豬鞍扒係最鍾意,肉質彈牙熟度適中,配菜的菇同薯蓉都煮得好味,仲有炸過嘅羽衣甘藍,調咗味幾特別。食物整體唔錯,算係對得起呢個價錢。飲品方面就比較遜色,百幾蚊一杯,我會覺得比較普通。甜品食我最鍾意食嘅churro, 有賣相,但覺得炸得唔夠透,裏面太濕。Overall冇咩投訴,但係價錢偏貴未必會encore。
2024-04-28
  • 薑味橙香橡果黑毛豬鞍架
2024-05-03 21 views
味覺新體驗之西班牙特色,棒,華麗精緻,滿滿西班牙異國獨特風情。餐廳食物真材實料,極度欣賞調酒師傅的飲品,很獨特,帶滿滿故事,突出了菜式鮮味。時尚摩登感餐廳,室內座位寬敞,室外位置亦舒適牛肉他他入味,滿滿口感,彈牙又新鮮。西班牙和牛他他,盛載牛肉他他的器皿非常獨特,鐵月球,型格。打開一看,牛肉他他上蔥花做出絢爛吸引的牛肉他他服務熱情友善,感受到快樂,巧妙的變身的具氣氛餐廳傳統薯仔旦餅烹調到有傳統感,保留薯香,煎到很好吃,棒喔,很喜歡紐西蘭比目魚柳配香草牛油味,含豐富蛋白質,魚香香濃,特色有情調西班牙餐廳,吃著香脆魚柳,清香,身心舒暢。 牛油香味滿滿,肉質彈口,賣相華麗精緻,滿滿香氣呢自家製西班牙流心巴斯克旦糕皇牌軟心巴斯克旦糕,巴斯克旦糕香氣,好好味!軟心感覺,入口很軟滑,而且芝士味道突出,配搭雪糕。美潤店子提供紅白酒,香檳,特色調酒!吃著西班牙餐,呈浪漫感覺,棒,完美平衡了味道

時尚摩登感餐廳,室內座位寬敞,室外位置亦舒適

牛肉他他

服務熱情友善,感受到快樂,巧妙的變身的具氣氛餐廳

傳統薯仔旦餅
烹調到有傳統感,保留薯香,煎到很好吃,棒喔,很喜歡

紐西蘭比目魚柳

自家製西班牙流心巴斯克旦糕

2024-05-02 35 views
只有1830 / 2030我地就揀2030,一嚟到就有枱,應該冇人book 1830。建議訂枱時間可以flexible啲,因為2030先食,食完已經好攰好眼瞓🥱服務殷勤…有點太殷勤…..如果想同店家討論下菜式嘅話好適合你!但如想有多啲空間girls’ talk嘅就要㨂個私人啲嘅位。蟹膏蟹肉餅 入面有蔬菜(椒類)令到成件事冇咁漏。雖然我個人係好討厭食三色椒,但係我都接受到,感覺清爽咗。我一開始就食呢一個前菜,所以比較鍾意佢嘅口感。朋友們就係食咗帶子刺身先,佢哋反而覺得蟹餅冇乜特別,而帶子刺身好fresh。所以先後次序很重要🤪後面個個就係Hokkaido Scallop Ceviche $128都有6片帶子,份量足👌🏻新鮮、清爽、作為starter一流。為咗啲海鮮,我地仲開咗枝白酒。本來想開個枝冇得sample, 最後試咗house white就開咗一枝。Fantinel Pinot Grigio $420易入口,但好Flat,配合唔到啲菜式,更唔好話單飲,不推介。燒八爪魚第一印象:咁細嘅同睇menu圖片有啲距離…但味道不錯👍🏻最欣賞嘅係佢嘅texture!!柔軟同時有口感,唔會好實好un
只有1830 / 2030

服務殷勤…有點太殷勤…..
如果想同店家討論下菜式嘅話好適合你!

Stuffed baby  crab  cakes

蟹膏蟹肉餅
入面有蔬菜(椒類)令到成件事冇咁漏。
雖然我個人係好討厭食三色椒,但係我都接受到,感覺清爽咗。
我一開始就食呢一個前菜,所以比較鍾意佢嘅口感。

所以先後次序很重要🤪

都有6片帶子,份量足👌🏻
新鮮、清爽、作為starter一流。

為咗啲海鮮,我地仲開咗枝白酒。
Fantinel Pinot Grigio $420

Grilled  Galician  Octopus
燒八爪魚
第一印象:咁細嘅
同睇menu圖片有啲距離…
但味道不錯👍🏻最欣賞嘅係佢嘅texture!!
柔軟同時有口感,唔會好實好un好難咬,
烹調時間拿捏得很好。
但呢個價位我唔會encore

Blue  Mussles

呢個fusion款laksa青口比到surprise我!
醬汁香口又順滑,唔會太濃但味道很多層次。
青口反而變咗次要,忍唔住叫多份Baguette$38嚟沾醬食🤗

Baguette

Gambas  Al  Ajillo

西班牙大蒜奶油蝦
呢個係西班牙菜必食之一!
虎蝦好新鮮好香!
好食嘅!(平凡地) 但沒有驚艷到我…
油唔夠熱唔夠香,
蒜頭同橄欖油都唔突出唔夠出色,所以佢啲包我都係拎咗去點青口個sauce…
(如果唔大食嘅就唔好叫多份baguette啦,我見到個蝦有包個時都嚇咗一嚇)
呢個菜式都係Sabor整得一流啲

Seafood  paella

海鮮燴飯
另一個西班牙菜必食🤗
上面嘅海鮮係之前嘅菜式都食過,唯獨係沙白….
4隻有3隻都有沙。
飯比傳統嘅冧身,配合返港人口味,味道豐富濃厚。

tortilla de patatas
薯仔蛋餅
首先公平講句,佢地上菜都快,我地幾個女仔傾住計食所以唔算食得快,當我哋食佢嘅時候已經唔係熱。
蛋味唔香濃,被疏菜洋蔥味搶咗。
整體來講都唔算厚重(好事嚟嫁冇咁飽)

Churros $88
配士多啤梨朱古力醬
Churros好好食,但可以再熱啲脆啲
個醬我好鐘意,因為酸酸甜甜冇咁飽濟。
但如果愛甜嘅朋友就prefer傳統嘅純朱古力醬。
如果佢係鴛鴦醬就好了。

Cheesecake $98
算係半軟身,唔太rich,但香嘅。
反而旁邊嘅士多啤梨同藍莓好甜好新鮮🤣

Baguette
Gambas  Al  Ajillo
Seafood  paella
  • 香脆甜椒煎蟹餅
這間位於銅鑼灣的西班牙餐廳,環境輕鬆,設室外雅座,用餐氣氛甚佳。餐廳堅持嚴選食材,著重食物質素,提供精巧多變的Tapas、唇齒生香的風乾火腿、絢爛吸引的西班牙海鮮飯等各款西班牙美食,加上服務熱情友善,讓食客感受到充滿熱情的美食國度。Wagyu Beef Tartar $118🦋和牛他他開胃清新牛肉菜式,肉質鮮嫩,入口軟綿綿,以矜貴的黑魚籽作點綴,突顯貴氣。Hokkaido Scallop Ceviche $128🦋北海道帶子刺身 (日式麻油柚子醋)鮮嫩的帶子刺身配搭鮮果及三文魚籽,絢麗繽紛的賣相加上微酸的醬汁,令人食慾大增。Pan Seared Foie Gras Toast $68🦋香煎鵝肝多士配甜酸青瓜柚子莎莎鵝肝的油香香氣縈繞口腔,加上青瓜柚子莎莎,有助減膩消滯。Tortilla De Patatas $98🦋西班牙薯仔蛋餅 西班牙經典菜式之一,單單是火腿、洋蔥、薯仔、雞蛋,估不到就可以端出這樣美味菜式,味道層次豐富,蛋香四溢。Roasted Suckling Pig $398🦋西班牙烤乳豬 經過慢煮再烤焗的西班牙乳豬,外皮酥脆,肉質鬆化多汁,肥膏甘香,令人迷醉其中。Seafo

Wagyu Beef Tartar $118
🦋和牛他他

Hokkaido Scallop Ceviche $128
🦋北海道帶子刺身 (日式麻油柚子醋)

🦋香煎鵝肝多士配甜酸青瓜柚子莎莎
鵝肝的油香香氣縈繞口腔,加上青瓜柚子莎莎,有助減膩消滯。

Tortilla De Patatas $98
🦋西班牙薯仔蛋餅

Roasted Suckling Pig $398
🦋西班牙烤乳豬

Seafood Paella $298 Lobster Tail +$288
🦋西班牙海鮮飯 龍蝦尾
西班牙海鮮飯絕對是西班牙美食的代表,每粒藏紅花西班牙米飯皆被鮮濃的湯汁包圍著,香氣四溢,飯粒粒粒分明甚有嚼口,米飯上放上各式海鮮再烤焗,配上龍蝦尾更是錦上添花。

🦋 Yuzu Paloma $158
🦋Golden Seacoast $108
🦋Red Sangria $108
來吃西班牙菜,怎麼不配上西班牙水果酒?紅酒/白酒加入了切片水果及白蘭地,清新又易入口。或者呷一杯富有熱帶風情的Golden Seacoast與清香迷人的 Yuzu Paloma,舉杯相聚,共酌一夕,盡興微醺之夜。

🦋巴斯克芝士蛋糕 $98
經典而甜蜜的巴斯克焦香芝士蛋糕,芝士味巨濃,流心的效果如巴塞隆拿的陽光般溫暖沁人,充滿熱情的驚喜為西班牙之旅落下帷幕。
2024-04-25 23 views
康文署舉辦第二屆香港流行文化節,以「也文也武」為主題,特備多項精彩活動,包括在香港文化中心大堂擺展,讓市民一賭多款七十至千禧年代電視武俠劇的頭飾、服裝和道具,讓大家重新細味經典,感受武俠情懷,週末留港消費也不會悶!位於銅鑼灣的「Casamigos」是⼀家西班菜酒吧餐廳,提供一系列的冷熱盤小食、主茶、酒,氣氛活潑,蠻適合親朋好友間聚會及情侶約會。餐廳:✨餐廳以黑色為主調,部分座位是露天,氣氛更「Chill」更輕鬆,配合柔和燈光,營造了非常適合酌酒、品嚐料理的氣氛。服務:✨當天正值晚市,人流極多,職員依然友善有禮,上菜速度快,用餐時間非常充足。食物:🍰 巴斯克芝士蛋糕 ($98)💗筆者推介!✨表面帶黃金焦香,入口「芝」味濃郁,質感綿密濕口,有流心效果,超好吃!🐮 和牛他他 ($118)✨肉質紅潤鮮嫩,富韌勁,牛肉風味不錯,配上奢華矜貴的魚子醬,即使你是否牛肉愛好者也定必Like👍🏻。🐚 北海道帶子刺身配日式麻油柚子醋 ($128)✨採用刺身級帶子,味道還算鮮甜,拌上日式麻油柚子醋,清新胃口。🦆 香煎鵝肝多士配甜酸青瓜柚子莎莎 ($68/ 件)✨鵝肝軟腍甘香,沒有帶難嗅的內臟味道,配上輕脆多

餐廳:

服務:

食物:
🍰 巴斯克芝士蛋糕 ($98)

💗筆者推介!

🐮 和牛他他 ($118)

🐚 北海道帶子刺身配日式麻油柚子醋 ($128)

🦆 香煎鵝肝多士配甜酸青瓜柚子莎莎 ($68/ 件)

✨鵝肝軟腍甘香,沒有帶難嗅的內臟味道,配上輕脆多士和酸爽甜的青瓜柚子莎莎醬同吃,有助解油膩。

🐷 西班牙烤乳豬 ($398)
✨整體皮脆肉香,咬下脆皮,聽着在口中喀滋喀滋的聲音,特別誘惑。
✨已去膏,肥瘦適中,肉質纖維幼細帶鹹香,卻不會太油膩,不錯。

🍳 西班牙薯仔蛋餅 ($98)

✨蛋控必點的厚蛋餅,結實又富飽腹感,是老少咸宜的菜式。

🥘 西班牙海鮮飯 ($298,龍蝦尾需另+$288)

✨面層鋪有3隻大蝦、大蜆及整條色澤雪白,質感實在的龍蝦尾,配上經典西班牙燴飯,色澤不俗,但米飯未完全熟透,口感較硬。

🍹 Golden Seacoast ($108)

✨帶病赴約的筆者正在戒酒,混入Orange、Passionfruit和Vanilla,加以Sprite的無酒精mocktail呈漂亮的橘色,如夏日的黃昏,清甜可口,用作解膩。

🍸 Casa Yuza Paloma ($158)
🍷 Red Sangria ($108)
2024-04-24 23 views
喺銅鑼灣想搵個地方👬同朋友飲吓嘢🥂吹吓水 見呢間個名幾特別 🤣其實唔識讀依間嘅食物都偏向精緻 首先叫做兩鵝肝多士 賣相好靚📸 鵝肝油脂感重 多士正常發揮原條🦑魷魚鬚伴他他醬 呢度菜幾有創意 魷魚煮到比較腍 仍然彈牙 好鐘意佢大大碌🤣 好口感意大利🥔薯波 薯波係煙韌既 有新鮮感 配上🥫蕃茄醬 簡單 好食 飽肚西班牙油炸鬼配🍓🍫醬 依個係小編超鍾意食💯 係類似炸粟米條上面鋪咗糖漿 呢度賣相📸📸📸 切開細細條方便食 香脆熱辣辣😮‍💨🥂一人一杯Cocktail 朋友鍾意重酒味 個杯綠色Picdo De Jade 我鐘意酸甜易入口 黃色個杯Yuzu Paloma

2024-04-24 21 views
今晚想搵個地方食晚飯同chill下,去左朋友公司附近既樓上西班牙菜,環境幾有氣氛,食物質素亦高,有好多都想食,我地share左幾樣。西班牙海鮮飯 $298 加龍蝦尾($288)這道菜結合了西班牙的傳統海鮮飯和龍蝦尾,味道非常豐富多樣。海鮮飯的米飯吸收了海鮮的鮮甜湯汁,每一種海鮮的風味都能充分展現出來,蜆肉特別出色。而龍蝦尾則帶來了濃郁的海鮮風味,肉質鮮嫩彈牙,味道如果濃啲更惹味。香煎鵝肝多士配甜酸青瓜柚子莎莎 $68/pc這道菜將鵝肝的豐潤口感和多士的酥脆口感完美結合在一起。香煎的鵝肝外脆內嫩,入口即化,散發著濃郁的鵝肝香氣。配上甜酸青瓜柚子莎莎的酸甜清爽,為菜式增添了一絲清新的風味。這道菜的口感層次豐富,味道和諧,令人想再食第二件。慢煮加利西亞式八爪魚 $188這道菜以慢煮的方式製作,讓八爪魚的肉質變得非常軟嫩。八爪魚的香氣和風味在慢煮的過程中得到了充分的釋放,讓人一入口就能感受到它的鮮美。搭配上加利西亞式的調味料,這道菜散發著濃郁的海鮮風味,帶來一種獨特的口感享受。如果你喜歡海鮮,這道慢煮加利西亞式八爪魚絕對會讓你大呼過癮。和牛他他 $118和牛他他是一個讓人驚艷的菜式,這道菜的和

西班牙海鮮飯 $298 加龍蝦尾($288)

香煎鵝肝多士配甜酸青瓜柚子莎莎 $68/pc

慢煮加利西亞式八爪魚 $188

和牛他他 $118
和牛他他是一個讓人驚艷的菜式,這道菜的和牛切片非常嫩滑,口感極佳,肉質鮮美。搭配上魚子醬和醬料的調味恰到好處,既能突出和牛的風味,又不會蓋過它的原味。

伊比利亞忌廉火腿球 $28/pc
這道菜以西班牙著名的伊比利亞火腿為主角,搭配上濃郁的忌廉醬汁,味道非常特別。火腿球外酥內軟,每一口都能感受到火腿的鮮美。忌廉醬汁的濃郁口感和火腿的鹹香完美融合,帶給人一種豐富的味覺享受。這道菜絕對是一個美味的開胃菜。

巴斯克蛋糕 $98
本身口感豐富,多層蛋糕與奶油的結合帶來了豐富的口感和層次感。具有濃郁的奶油和香草的味道,給人一種濃郁而滑順的口感,必叫既甜品

St.sarah $158
威士忌為基調 配以接木花及桃味的調酒 接木花味道清淡 與桃味意外合襯

Casa yuza paloma $158
casamigos為基調 酒精濃度不算高 適合女仔飲 而且有小小梳打 幾易入口
2024-04-22
2024-04-24 17 views
之前曾經來到這裏吃過一次,印象深刻,今晚現在訂枱來這裏吃過晚餐。幸好已經訂了枱,全場爆滿,坐無虛設。西班牙烤乳豬¼隻$398,即點即制,上枱時,熱騰騰的,乳豬外皮香脆,內裏肉汁豐富,如果加點自家製醬汁,可以減少油膩感。手切西班牙伊比利亞36個月風乾火腿$188,以份量來說,都不算太少,鹹香味道十足,果然是西班牙名物。西班牙薯仔蛋餅$98,蛋餅外表帶點蕉香味道,香脆可口,內裏味道層次豐富,差不多每枱都點這個,證明質素不會差。蒜蓉白酒汁煮蜆$128 ,蜆肉鮮甜。加上香濃咖啡白酒和蒜蓉汁,更加令到蜆肉更加美味可口。Red sangria $108,紅酒味道香濃,生日果味十足,是正宗的西班牙🇪🇸的風味。.

2024-04-21 23 views
今日約咗姐姐響銅鑼灣食午飯,姐姐揀咗呢間食西班牙菜的餐廳。佢話之前同同事嚟食過覺得很不錯,帶我嚟試吓。餐廳下午Menu有set lunch或者a la carte,選擇好多。我哋揀咗幾款Tapas再加兩款主食慢慢嘆。熏熟成吞拿魚薄片$158薄薄嘅吞拿魚好有魚鮮味配埋啲橄欖蓉同埋沙律菜一齊食,好清新嘅一個凍Tapas。北海道帶子刺身$128呢個凍嘅Tapas賣相精緻,打卡一流,北海道帶子刺身夠厚身,口感爽滑,加上三文魚子,味道非常鮮味。個醬汁做得好出色,果用配合柚子汁加上麻油,香得來又好清新。紐西蘭比目魚配龍蝦湯$198擺盤好靚,大大件嘅比目魚放在薯蓉上,周圍淋上了龍蝦湯而且還上薰衣草乾花,好靚。比目魚煎得外皮甘香,魚肉滑溜,魚油豐富,蘸龍蝦濃湯,非常鮮甜。薯蓉Creamy,與龍蝦濃湯混合一齊吃,非常好吃。香脆甜椒煎蟹膏蟹餅(北海道黑蟹籽)$128啖啖蟹肉混合了甜椒炸得香脆,上面鋪上蟹膏及黑蟹籽,味道鮮味,好邪惡。西班牙海鮮飯$298賣相吸引,勁多海鮮,有大蝦,大蜆同埋青口。個飯好香,少少飯焦,個飯入面仲有d配料,例如啲甜椒同埋啲腸粒。另外,個飯上面仲有少少蒜味嘅沙律醬,無論用嚟撈飯或者

熏熟成吞拿魚薄片$158

北海道帶子刺身$128

紐西蘭比目魚配龍蝦湯$198

香脆甜椒煎蟹膏蟹餅(北海道黑蟹籽)$128

西班牙海鮮飯$298
賣相吸引,勁多海鮮,有大蝦,大蜆同埋青口。個飯好香,少少飯焦,個飯入面仲有d配料,例如啲甜椒同埋啲腸粒。另外,個飯上面仲有少少蒜味嘅沙律醬,無論用嚟撈飯或者點海鮮食,都好正。餐廳好細心,啲大蝦已經剝殼,食起上來好方便,加分加分,啖啖肉,肉質爽口。

2024-04-20 16 views
首嚐Cwb 西班牙菜🇪🇸Hokkaido Scallop Ceviche北海道帶子刺身(日式麻油柚子醋)帶子刺身好厚身,食落好爽口鮮甜,上面仲淋咗啲麻油柚子醬食落幾fresh ,再加埋啲魚籽鹹鹹酸酸勁好食!食兩個都ok🥹Wagyu Beef Tartar和牛他他呢個調味偏酸,就唔太啱我同男朋友口味🥹Smoked Tuna Carpaccio燻熟成吞拿魚薄片吞拿魚唔算好肥美,但燻熟完好香,一上檯好大碟,不過下面好多係沙律鋪底~Seared New Zealand Halibut Fillet with Herb Butter Sauce香煎紐西蘭比目魚柳配香草牛油汁鍾意食魚嘅一定要試呢個!魚柳煎得啱啱好,魚皮好香脆,魚肉就好嫩滑,配埋香草牛油汁同埋薯蓉,超好味!!!!Hand-made TagliatelleClam & Cream of Chinese Spicy Sauce川式麻辣忌廉鮮蜆手工闊條麵呢個又係高質之一!蜆都幾多,幾大隻幾飽滿,食落都冇沙~闊條麵好彈牙,個麻辣忌廉汁勁creamy同真係幾辣下🤣男朋友一路話好辣一路係咁食就知有幾好食!自家製巴斯克芝士蛋糕配雲呢拿雪糕巴斯克芝
首嚐Cwb 西班牙菜🇪🇸

Hokkaido Scallop Ceviche
北海道帶子刺身(日式麻油柚子醋)

Wagyu Beef Tartar
和牛他他
呢個調味偏酸,就唔太啱我同男朋友口味🥹

Smoked Tuna Carpaccio

香煎紐西蘭比目魚柳配香草牛油汁

Hand-made Tagliatelle
川式麻辣忌廉鮮蜆手工闊條麵

自家製巴斯克芝士蛋糕配雲呢拿雪糕
巴斯克芝士蛋糕中間係軟心的!甜度剛剛好!食落唔會好膩!好食!

Overall 食物都好高質🥹環境同埋氣氛都相當好!絕對值得一試!
銅鑼灣人氣西班牙菜,味道有水準而且價錢合理,每一道菜都非常滿意,絕對值得一試!!😍😍- 蕃茄卡普亞鯷魚脆包 HK$88 🐟🥖香脆又鮮味開胃菜!!咸香鯷魚油脂豐富,搭配清新蕃茄莎莎及千層酥脆餅,味道豐富口感有層次!!- 燻熟成吞拿魚薄片 HK$158 🐟🌫️濃郁鮮香吞拿魚!!吞拿魚薄片帶有濃郁煙燻香氣,經過熟成後油脂豐富香氣十足。配菜洋蔥及西芹中和魚油油膩感,同時突顯了吞拿魚鮮香!!一定要試試,絕對唔會失望!!- 西班牙海鮮飯 HK$298 🥘正煮味道西班牙炒飯!!燴飯充滿鮮味,米飯中間濕潤有彈性,鍋邊則有脆口飯焦,超驚喜!!大蜆及青口都非常新鮮且肉質豐滿有彈性,大蝦鮮味香濃煎得香脆可口!!份量偏大,大概有1.5人份量!!
蕃茄卡普亞鯷魚脆包

- 蕃茄卡普亞鯷魚脆包 HK$88 🐟🥖

- 燻熟成吞拿魚薄片 HK$158 🐟🌫️

- 西班牙海鮮飯 HK$298 🥘
蕃茄卡普亞鯷魚脆包
2024-04-18 21 views
係銅鑼灣想搵個氣氛好服務好又好味既西班牙菜, 哩間不二之選, 仲要好方便一出地鐵站行幾步就到啦!餐廳成個環境佈置都舒服有氣氛, 室內有個長型酒吧, 室外就飲野傾計chill既feel。由開頭既tapas以至到甜品都好高質, 擺盤賣相亦有心思, 係用心既出品。TAPAS: 和牛他他 + 香脆甜椒煎蟹膏蟹餅和牛他他入口滑得黎有粒粒魚子醬既脆卜卜口感,  調味偏清爽可以食到鮮牛肉本身既鮮味,  完全唔會有丁點既腥味或怪味。蟹膏蟹餅外皮薄而酥脆,成粒都係滿滿既蟹膏蟹肉, 蟹既鮮味超突出。MAIN: 西班牙乳豬 好岩同幾個朋友share, 我諗3-4人食1/4隻再加其他野食已經好足夠。色香味俱全, 乳豬皮非常薄脆, 皮肉之間唔會好多肥膏, 只係有層薄薄既油脂, 就係哩個位超級香!  配左個自家既醬汁, 甜甜地帶D蒜香味, 點少少黎食係令味道更加有層次減低膩感。Dessert: Red Velvet Churros churros酥香少少鬆化, 冇油膩感有肉桂香, 仲有佢個士多啤梨朱古力醬整到好滑, 點埋黎食仲好味。仲有唔同既酒類,  mocktail等等, 叫杯酒出outdoor摸下酒杯底都一流
TAPAS: 和牛他他 + 香脆甜椒煎蟹膏蟹餅

MAIN: 西班牙乳豬

Dessert: Red Velvet Churros

仲有唔同既酒類,  mocktail等等, 叫杯酒出outdoor摸下酒杯底都一流。特別一提哩度D service堅好店員態度好好有禮貌, 值得一讚👍🏻

2024-04-14 32 views
我們原本沒有打算出這裡,但是我們想去的那家店原來星期日不辦公,就誤打誤撞的進去這家了。 由於這是第一次,我們覺得點一些「安全保險」的西班牙菜比較穩妥,所以就叫了薯仔蛋餅,慢煮八爪魚和海鮮飯。有點覺得海鮮飯太乾,但味道是OK的,3道菜我最喜歡的是蛋餅,如果薯仔可以有多點口感更好。每道菜的賣相絕對美,味道都可以,但我個人仍為並不是最美味的一家。雖然如此,這家都是可以再來的,起碼這次給我勇氣再回來,再嘗試其他東西。