👎不可一不可再,成世人食過最難食既拉麵 麵屋一京 2019-09-13喺佢開店既時候食過一次,當時仲係日本人負責煮麵,湯底仲係好濃郁,麵底幾好食,服務態度一流。今次係第二次嚟食,雖然賣相同之前一樣,但質素大不如前。首先講個湯底,分別叫咗一碗豚骨湯,一碗醬油湯,但兩碗既湯底竟然係一樣,仲要淡而無味,同清底冇分別。再講下個麵底,成餅野咁,仲要好硬。食咗少少已經食唔落去,可以話係史上最難食拉麵。廚房煮麵既女人望落乜都唔識咁,落單嗰個人仲要入廚房問佢o唔ok, 真係好無奈。建議大家唔需要食呢間,呢個價位應該出邊是但一間都好食過佢。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享👎不可一不可再,成世人食過最難食既拉麵 麵屋一京 https://s.openrice.com/QrbT0IlKr00檢舉 張貼 評分1味道2環境3服務3衛生1抵食推介美食冇用餐日期2019-09-13用餐途徑堂食人均消費$90 (晚餐)
每次經過旺角都要食! 貴川風味館 2017-07-31自從朋友推介呢間野之後,食過一次就番唔到轉頭。每天黎親都只係叫沙嗲湯底既雞翼米線,湯底真係好香,令人食完好想再食,野飲都唔錯。不過最好揀下午茶時段黎,會比較少人。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享每次經過旺角都要食! 貴川風味館 https://s.openrice.com/QrbT0V54h00檢舉 張貼 評分--味道3環境4服務3衛生4抵食推介美食沙嗲湯底,雞翼用餐日期2017-06-12等候時間3 分鐘 (堂食)人均消費$40 (午餐)
lunch非常推介! 永發茶餐廳 2017-07-31雞煲食過幾次,料既選擇唔係話好多,藥材湯底一般般。反而好推介中午既鮮雞湯飯,食過無數次,每次黎親都要叫呢個,次次都保持到水準,而且雞既份量又足料,價錢唔太貴,上菜又快。我覺得呢個係人生中食過最好食的雞湯飯!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享lunch非常推介! 永發茶餐廳 https://s.openrice.com/QrbT0y2SLW0檢舉 張貼 評分5味道4環境5服務4衛生5抵食推介美食鮮雞湯飯用餐日期2017-07-06等候時間5 分鐘 (堂食)人均消費$40 (下午茶)
野食未熟,仲要受侍應氣! Simplylife Bakery Cafe 2017-07-31點左個虎蝦扭紋粉,簡直不知所謂,嬲到要特登上黎打食評。成碟粉咬落係硬既,根本就未熟,仲食到d粉。食左幾啖諗緊要唔要同侍應講重新煮過既時候,聽到後邊既客人點左個意粉,同樣係未熟,佢地cancel左張單。就更加肯定個廚房係出左問題,於是嗌侍應過黎,點知個侍應望一望就拎轉面走去第二度抹枱。都算,叫過第二個女人過黎,佢望一望碟野,成碟收走,一句說話都冇講過。咁究竟係幫我煮過定點呢?咁我再叫另一個男侍應過黎同佢講,廚房如果唔係煮緊就幫我cancel佢,仍然係一句野都冇答過我。等左一陣,我地頂唔順同個男人講我要取消碟野,佢就即刻同我講:「吓,廚房煮緊啦喎」,咁點解連續3個侍應都唔同我交代一聲呢?我即時埋左張單,野都唔想再食就走,埋單個陣個男侍應仲要好大力推隔尼個凳,連後邊枱客都問佢係咪發緊我地脾氣。碟野已經難食,仲要食到受侍應既氣,我真係建議大家唔好去呢間餐廳!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享野食未熟,仲要受侍應氣! Simplylife Bakery Cafe https://s.openrice.com/QrbT024yLW0檢舉 張貼 評分1味道2環境1服務2衛生1抵食推介美食完全不推介!用餐日期2017-07-31用餐途徑堂食人均消費$100 (晚餐)