2023-11-29 687 瀏覽
一年無過黎食brunch,水準依然咁好。$495一位,前菜任食,主食選一個,包你一定滿足,但又唔係自助餐食好多唔係可以回本嘅野又味道麻麻。今次又係下午食完,夜晚都唔駛食野。加多$100就有非酒精飲品任飲,不過我會選擇$190任埋sake,紅白汽酒任飲。先講野食,前菜任食,海鹽枝豆,軟殼蟹卷,素菜壽司卷,辣蔥三文魚卷任你食,係有得任吃,不過不能吃太多,因為其他前菜好食都多而且又唔會咁飽。好食嘅好多,雜錦刺身,番茄、鹽燒雞翼、和牛他他,配菜有馬山椒同火箭菜,粟米加上青檸味噌醬,點左黑糖醬嘅唐揚炸雞都係我私心要一點再點嘅推薦。如果食得飽,點番d綠花椰菜苗同芝麻菜和風沙律可以幫助消化,食完準備挑戰呢個主菜。主菜有阿波美地雞、北海道白金豚、海鹽燒油甘魚鮫、角切刺身丼、舞茸菇高菜土鍋飯,溫泉玉子、西京銀鱈魚、南澳洲M6和牛後腰肉,同和牛西冷,八個選擇中,唯獨牛同魚要加錢,不過都值得因牛嘅質素好高,個人覺得舞茸菇高菜土鍋飯粟米都好推薦,加左粟米•松露油後都非常香,西京銀鱈魚都做得剛剛好的perfect 油香同juicy。甜品部分,無限量每位都有得食季節水果,另外兩個係京都抹茶流芯蛋糕,柚子焦糖法式燉

一年無過黎食brunch,水準依然咁好。

甜品部分,無限量每位都有得食季節水果,另外兩個係京都抹茶流芯蛋糕,柚子焦糖法式燉蛋,兩個都做得細緻,特別係法式燉蛋,同平時係餐廳a la carte點的份同味道都一樣。

如果想搵個地方坐朋友食下傾下一個下午,絕對值得試吓,唔算貴又叫做幾好食,怪不得呢個brunch都維持到有不少人支持。