又係手痕買左團購, 買了午市用, 即11:30-1:30.前一晚先落機, 由於快到期, 所以要盡快安排食左佢.早兩星期打黎, 有個亞姐聽電話, 話FULL BOOKING, 但叫我過兩日打黎, 經理返工, 直接問經理.當時心想, 服務態度都幾好喎, 有情講.兩日後我就打去, 順利卜了, 好開心, 就算攰到不似人型, 都晨雞咁早由老遠出黎食.點知...我同老公準時11:30就座, 入到去有20個位, 7枱, 當中都有一半入座, 都OK丫.太餓了, 超想快D有熱野落肚, 想畫點心之際.此店劃點心好新穎, 有張過左膠既MENU, 店面唯一一個亞姐, 忙到出哂煙, 完全冇同我地講過點落單.我地坐左15MIN先見自己份茶具上枱. 茶呢...又係自己出去攞同REFILL既.亞姐忙乜? 唔好問, 冇人知.諗緊食乜既同時, 聽到亞姐同D客講, 以下係冇既野. 早上11點幾咋蝦餃, 糯米包, 牛仔骨, 煎蘿蔔糕, 生煎包, 菜肉包解決左餐具問題, 裝到人地點劃點心, 我地又劃, 劃完交功課.由落單到第一碟野上枱, 足足等左30MIN, 乾等, 奇就奇在不停有街客入黎散叫, 唔係團購客.當然都有街客入黎見
又係手痕買左團購, 買了午市用, 即11:30-1:30.
前一晚先落機, 由於快到期, 所以要盡快安排食左佢.
當時心想, 服務態度都幾好喎, 有情講.

太餓了, 超想快D有熱野落肚, 想畫點心之際.
亞姐忙乜? 唔好問, 冇人知.
蝦餃, 糯米包, 牛仔骨, 煎蘿蔔糕, 生煎包, 菜肉包

當然都有街客入黎見冇人招呼走左去. 喺呢30MIN里面, 眼見隔離枱不斷有點心上枱, 唯獨我地冇, 唉.......

此店標榜全部點心即叫即包即蒸, OK, 我等!!!
等左30MIN(即12:00), 估你唔到最先上既係....鮮蝦肉餅飯.
由於太肚餓, 秒殺左. 呢兜蒸飯, 問心嗰句, 堅好食既, 味好, 料多. 之後都ENCORE左一兜.
鮮蝦肉餅飯
10MIN之後(12:10), 終於見點心喇, 蟹柳蒸雞同干蒸牛肉.
蟹柳蒸雞, 只係偏咸, 整體係好食既 (唔知關唔關太餓事)
干蒸牛肉, 我只諗到好JUICY黎形容, 咬開里面, 哇.....乜咁多晶瑩剔透既肥羔.......
蟹柳雞肉, 干蒸牛肉
干蒸牛肉的內部
跟住就黎鳳爪, 呢碟我冇食, NO COMMENT
鳯爪
再等了25MIN (即12:35), 見到燒賣了同煎腸粉
燒賣啖啖肉, 對比之下比較少肥肉, 但真的偏咸了. 後尾都有ENCORE
煎腸粉, 煎到有點過了火, 啖啖都痴牙, 好有口感的.
燒賣
煎腸粉
喺乾等既同時, 其實個肚仲係空空的, 我地又叫左個鮮蝦肉餅飯, 出奇地落單計10MIN內已經上枱, 當然再次秒殺了. 真的好餓好餓.....

最後黎既係.....炸雲吞, 12:40落枱
落枱之後, 老板娘就話"你地係團購, 所有蝦都唔包, 不過都落左枱, 由佢啦, 講聲你知", 下......你一開始講, 我地咪唔畫囉, 鬼知咩, 完全冇人講過. 算, 叫佢收番, 佢又話無謂, 我地唯有照食, 好似皇恩浩蕩咁.
喺呢一刻先如夢初醒, 點解個幾鐘前叫既蝦腸, 炸雲吞, 追極都唔見.
炸雲吞, 同坊間的差火多, 我喜歡食炸野, 所以覺得好食.
炸雲吞
知到唔叫得蝦, 蝦類只包燒賣, 我地再落其他點心, 但等左30MIN, 即係等到1:15, 終於忍唔住, 走喇, 乜都唔食喇. 等到幾時??

老實講, 有2另外兩枱團購客只係早我地2MIN入座, 人地都食飽走左, 其間不停有點心上枱, 得我地等了又等.....

後話: 我地食開團購, 完全明白團購有團購既遊戲規則, 完全唔係諗住摶大霧. 只要就座講聲就得. 一定會少好多誤會.

我絕對絕對唔會再黎, 亦唔會推介比我身邊的朋友, 差到冇得再差, 仲好意思收我地5蚊服務費.
哪里有受惠過服務?????

題外話/補充資料: 一入座, 亞姐同我核對姓乜, 我話黃小姐, 佢話哦..黃太, 我主動提供電話頭3位數字. 點知.....亞姐大聲朗讀哂我全個電話8位數字出黎, 仲問我啱唔啱, 我著哂火. 答佢"啱呀, 全舖都知喇". 亞姐知機, 即刻收聲. 由我地坐底到走既1HR 45MIN, 喺10MIN內跳左兩次FUSE, 係全店黑哂冇哂電嗰隻. 搞咩呢???
2014-09-21
用餐優惠