2014-04-04 324 瀏覽
星期一晚上九時一個人拖著疲倦既身軀及已死既腦細胞,走到韓國街希望搵d食物落肚!那間常買的前菜外賣店已關門,依稀記得以前幫襯過間「北口」坐位超唔舒服但多平靚正小食!到達門口眼見好似冇客以為打烊點知有位少女出來話好多野食賣曬,冇曬面、飯!問佢仲有咩食,佢又冇正面答我相反介紹我去隔離裝修好光鮮感覺young既「roll and mari」食,話都係佢地,由於太攰唔想諗所以冇睇真個menu就⋯⋯⋯瀨野!!!先坐低俾左杯水同menu,睇完冇一樣野吸引我!⋯⋯成個menu最平既都係個平平無奇既壽司要$55加一,果一刻超想走,無奈唔想郁~~極之唔想下order 了special set($170+10%😑)問左waiter食唔曬可以打包,咁不如我轉外賣,waiter 打完單問我收$竟然計我加一!咁算~我照食但要求俾外賣盒我!炒年糕(正常味道,本人超愛吃魚糕串尤其加了年糕汁!欣賞呢份算多魚糕了)紫菜粉絲卷(唔係新鮮炸,似microwave 叮熱,唔脆完全冇味,須加年糕汁才美味)三色紫菜卷(米有d硬,裡面味道有d怪,唯有又要加汁吃)後來才發現是"叔"!只怪我當時冇曬還擊能力到我話要走幫我裝起食物,佢拎左
到我話要走幫我裝起食物,佢拎左個超市果d大大個白色膠袋,食物冇俾蓋直接放入大膠袋(下!)問佢冇蓋架?佢話冇!佢見我O曬嘴幾秒,先提出幫我拎入去2盒pack埋一盒再啤過膠,年糕有俾蓋!
我離開時竟然見到原先果間北口多左兩個食客!!!只怪自己黑仔,一開始唔夠堅持!
恭喜呢間野成為第一間我俾<<喊>>既食店
2014-03-31