2013-03-17 242 瀏覽
一月十六日,遊完張保仔洞,本應按自己中午既行程出發去豬士家同允升甜品,但可能係天意,當天的允升沒開門,而行來行不亦找不到豬士家的蹤跡,祗好找找其他地方醫肚啦。行到海傍街,看到一間設計很寫意的露天茶座,於是便走進去try try 一家大細的英文名好奇怪〜 WSYZ cafe, 唔知有乜意思呢?小店原來係一間別緻西餐廳,有意粉、沙律、Burger等食品。 係寧靜小店看着大街與海,慢慢細嘗煙三文凱撒沙律及Iced Mint Chocolate Coffee別有風味。沙律是即做的,翠綠羅馬生菜很新鮮清甜,沙律汁加上碎芝士、煙肉粒、麵包粒十分香,増加味道層次感;而三文魚片都算厚身,但只得2片實在太少了,希望下次來吃會多返啲啦。Iced Mint Chocolate Coffee 賣相很正,有層次的,朱古力醬、Cream 奶,Coffee 分開一層層好得意,Mint 冰涼味道好出,朱古力咖啡好滑,不太甜,啱哂我,份量大大杯啱哂炎炎夏日。 下次再遊長洲希望再有新驚喜啦
,而行來行不亦找不到豬士家的蹤跡

一家大細的英文名好奇怪〜 WSYZ cafe, 唔知有乜意思呢?小店原來係一間別緻西餐廳,有意粉、沙律、Burger等食品。 係寧靜小店看着大街與海,慢慢細嘗煙三文凱撒沙律Iced Mint Chocolate Coffee別有風味。
2013-01-16