2020-11-10 1340 瀏覽
自從各大酒店餐飲打折後,係酒店覓食次數又增加左,是因分分鐘平過街食。今次試既就係位於美獅美高梅入面「濤岸」,主打美國加州美式美食,份量夠大又足料,適合同一大班朋友或者屋企人食飯,呢到更加係慶祝生日聖地,感覺當晚除左我地之外都係慶祝緊生日,餐廳特別有服務員用相機影相送番比你紀念,氣氛相當唔錯。有興趣既朋友仔,優惠期間記得提早預約,當晚現場幾full下。.是日餐點:精選生蠔 (6隻 $188)八爪魚沙律 ($138)蝦肉卷餅 ($138)龍蝦薄餅 (細$118)朱古力蛋糕 ($68).餐前麵包有點大😅,不過搭配住牛油或者自家蕃茄醬又真係幾好味。前菜沙律有八爪魚、洋蔥、薯仔、橄欖、鷹嘴豆、香芹、檸檬汁等組合而成,同我想像中有些少出入,八爪魚份量不多,口感較普遍,相反薯仔個類澱粉質超標😅。生蠔正正常常,當日質量還算新鮮,中間個舊係包裝得靚靚檸檬🍋😂,你地又估唔估到呢!.Taco由脆脆卷餅包住烤蝦、捲心菜、芫荽及芒果莎莎,跟牛油果醬同蕃茄他他醬兩款配搭,整個口感豐富又清爽🥰,個人建議即上即食,保持到餅底脆,放耐多陣濕左食到有啲狼狽。另一款覺得唔錯既係龍蝦薄餅,熱辣辣仲有芝士拉絲,基本上以龍蝦雜菇
是日餐點:

精選生蠔 (6隻 $188)

八爪魚沙律 ($138)

蝦肉卷餅 ($138)

龍蝦薄餅 (細$118)
朱古力蛋糕 ($68)

Taco由脆脆卷餅包住烤蝦、捲心菜、芫荽及芒果莎莎,跟牛油果醬同蕃茄他他醬兩款配搭,整個口感豐富又清爽🥰,個人建議即上即食,保持到餅底脆,放耐多陣濕左食到有啲狼狽。另一款覺得唔錯既係龍蝦薄餅,熱辣辣仲有芝士拉絲,基本上以龍蝦雜菇為主,雖然龍蝦肉不多,但確實味道唔錯😋。遠遠望到吧台後係現場即烤pizza,視覺享受左先啦!
最後飯後甜品朱古力雪糕,非常之美國style,螞蟻人會很喜歡。整餐晚飯出菜率夠快,約十多分鐘放滿一枱,隨意叫左白酒紅酒各一淺嘗,質素亦不錯。無太大驚喜感,但總體味道不錯,性價比算高👍👍。

_
⭐️ 需加一服務費