正顯示第 115
特別條件
篩選條件
味噌燒黑鱈魚
是次消費
每人約$650 (午餐)
OCT 18

What’s App 却後餘生的三位C9,來個澳門喪食之旅! 雅吉Aji 是澳門第一家日式秘魯菜餐廳(Nikkei Cuisine) 午餐book 左12點,要了lunch set 前菜:display 美得很,底部系豆蓉,中間系鵝肝醬,上面系芒果蓉display 很美,口感系淋滑的!友人試的秘魯啤酒。另一選了很久,決定要某隻Rose酒,可惜缺貨了。侍應提議請她飲過另一隻白酒,她由失望的表情轉向列嘴而笑了! 我的荔枝清酒,有荔枝香,但過甜了!隔離系檸檬梳打,用作清清味雷。秘日式薄切魚生上枱已很吸引了魚生,醬汁有秘魯紅辣椒,芝麻油及麵包屑同吃。 燒...
2018-03-18
是次消費
每人約$40 (下午茶)
OCT 18

記得細個跟阿爸阿媽去澳門,一定會帶我周圍去食好嘢!其中一間必去嘅係祥記麵家。 今次嚟澳門玩兩日一夜,又再重遊故地嚟祥記! 嚟得祥記,大部份人都會叫佢哋嘅招牌蝦籽撈麵,我梗係其中一份子啦! 祥記麵家嘅竹昇麵仲仍然係人手製,一路食一路望入廚房都見到有伙記喺度造麵。造出嚟麵條夠晒彈牙而且無檢水味,而蝦籽都好香又無腥味,再加埋薑蔥嘅香味,我個人嚟講就覺得唔錯! 我相信我咁鐘意食祥記嘅其中一個原因係有一份情意結,情意結的確會令食物好味d!另外就係店舖嘅舊裝修令人有好多回憶!
豬耳沙律、
西汁牛尾
海鮮焗飯
海鮮焗飯
OCT 18

六人第一次去這間利安咖啡屋食萄菜, 雖然門外餐牌並無標名價錢。但即管一試, 食後感覺蒲菜美味, 色香味齊。服務質素亦佳, 侍應生不斷替客人更換新碟. 美中不足的是沒有麵包奉送,式不防再去再試試其他菜ㄧ, 平均每位收費$250, 可算抵食。
咖哩雞
2018-10-16
每人約$200
OCT 18

朋友介紹話本地人都去呢間度食葡國菜 本身預約左坐室內,但室內嘅咖喱香料味係勁重勁濃,友人接受唔到,所以就室外,都幾舒服嘅! 佢嘅葡國雞雞肉好嫩滑,好好味啊,每人可以食到一碗飯! 烤羊架都好香好好味,非常推薦 呢間餐廳嘅價錢非常合理,食物又正! 呢個酥皮龍蝦湯味道一般,味道不過不失 焗生蠔都幾正,薯蓉好好味,不過生蠔太細隻。 食咗呢幾樣野都係三百幾四百蚊!抵食!👍🏻👍🏻 不過如果有朋友想去食最好就預約枱,因為都幾多人等位!
2018-10-13
是次消費
每人約$170 (下午茶)
OCT 18

三位C9,來個澳門喪食之旅! 到埗已是下午4:30pm,第一站來到Ritz Carlton 51/F,來個偽貴婦tea!叫了兩位的Afternoon tea! 飲品要了二壺茶,伯爵茶及水果茶,也足夠三人一起飲用了!侍應也不時加熱水,service 好好!環境很寬敞舒服,但十分清靜,閒聊只可以細細聲。 底層的scone 很好,不會很鬆散!中間的甜點,不是十分突出!有兩款啫喱的甜品。最高多數系咸點,小巧精緻! 聊聊天後才出發去酒店check in!
這篇是 [非食評]
8分鐘 (堂食)
2018-10-12
是次消費
每人約$35 (午餐)
OCT 18

Foodie搬左去東望洋新街巴士站上山頂醫院電梯口位置~6號17號28c巴士都去到~ 最新出左臭味相投的腐乳醬吐司 最經典必吃是招牌福地吐司 係用自製的牛肉乾or豬肉乾夾出黎的 全澳獨家...另外黃金蝦餅吐司也是經典之作 蝦餅配咸蛋黃一食第一啖非常香口 賣相同份量都非常足料~
OCT 18

Order左 厚黑糖奶茶加珍珠,落單員話珍珠要另外加要時已經覺得奇怪,因為唔係應該黑糖珍珠咖咩?! 不過都冇理咁多照落左order D珍珠唔係黑色,係有少少半透明咁,煙煙un un 咬感唔錯,但飲品就冇物黑糖味,自己飲落就覺得好似係甜甜地,茶味重d既珍珠奶茶 Koi Cafe有3個size ge 杯選擇,我呢個只係s size加埋珍珠,亦可以選擇不同level的甜度及冰,大概只係$26(好似係),價錢中等,作為飯後一杯小甜品都唔錯
這篇是 [非食評]
OCT 18

8月第1次幫襯🔥🐂10月特登再來encore🔥🦐 個鉄板龍🦐好正呀😋😋😋隻龍🦐鉗大到呢👍 帶子也不錯😍😍開雙飛後仍然好大隻👍😋😋 個甜品亦有驚喜😍😍balloonballoon
OCT 18

兩公婆去遊澳門,上網揾到這間試試, 點知大失所望, 所有食物都是超鹹的兼有味精就不在話下啦!服務態度更差, 一坐低侍應語氣勁差的説: (只可以食個半鐘, 叫嘢食只可一次過,唔好拖佢啲時間。) 仲慘過唔洗錢! 好啦!都忍住氣, 落 order (看上述相片) 看看是否真的美味! 結果以後不用去了, 人均收費$380。 sickdislikedislikedislike
檢視所有留言 ()
15分鐘 (堂食)
2018-10-07
是次消費
每人約$30 (下午茶)
OCT 18

打卡影相好正呀 嚟到澳門玩, 一路好想搵一啲好靚或者好hit嘅cafe 餐廳影相, 打卡呃like🤪🤪 呢間cafe專係飲水果茶, 珍珠奶茶等! 環境真係一流, 好少女feel, 好多粉紅裝飾擺設, 有小小感覺去左台灣嘅小店! 我地喺度影左好多相呀^^ 我地叫左兩杯茶, 都加左芝士奶蓋, 芝士味香濃, 無論同水果茶還是純茶類都一樣夾! 不過可能客人較多嘅關係, 店內人手又唔夠, 佢哋製作茶都較慢, 我們都好像等超過15-20分鐘, 如果改善一下就好了!
OCT 18

由於本人每到一個地方就會周圍搵嘢食,今日決定試下麗軒,因為我是顏值控。麗軒的裝修是一間高大上的中式裝修餐廳,環境舒適,適合與友人細訴人生,且服務態度非常好,點心出品絕對一流,去片請看下圖
東坡肉帶子燒賣
是次消費
每人約$160 (午餐)
OCT 18

過咗澳門玩,住巴黎人酒店,中午就在巴黎軒食晏畫,這𥚃在巴黎鐵塔五樓,地方好企理,座位又好舒服,招呼好好,服務員成日同我地斟茶水,換碟! 我地點咗雪山焗义燒包,鮑魚煎糯米雞,東坡肉帶子燒賣,藍蝦班球粥,馬蹄义燒蒸腸粉,义燒伊面! 呢度D食物好得,雖然的色咗D,但味道好好! 雪山义燒包好夠熱, 鮑魚煎糯米鷄果兩粒鮑魚仔好得意,成隻金元寶咁,咬落好入味同埋好腍吓! 東坡肉帶子燒賣,饀料有冬菰絲同黑松露,然後外面包住好薄嘅五花腩,食落香滑可口,又不會覺得肥膩! 再試果個藍蝦班片粥好得,鮮蝦甜...
檢視所有留言 ()
30分鐘 (堂食)
每人約$12
OCT 18

因為住在附近,吃過3次。服務有侍改善。沒有耐性。價格相宜,味道可以。但是人多光顧時,味道不及之前了。下午2:00后到達,2:20下單3:00才起麵。趕時間就要考慮清楚!
2018-10-12
是次消費
每人約$120 (午餐)
OCT 18

過澳門之前幾日,就已經通過Messenger book好位同落好單,因為見有網友話一定要book位,怕去到無位就失望而回。 一如各位推介,必食嘅「燒雞釀飯」、「忌廉薯蓉焗馬介休」、「葡汁焗四蔬」、「芥末燒羊鞍」我都有點,我哋一行4人,之前一日已經食唔停,而去之前嘅早餐又食得晏,都驚食唔晒。 去到同老闆講已訂好位同餐,佢哋隔咗無耐就一個個餸送上,而且仲熱辣辣添,但因為好好食,份量都可以話啱啱好(其實多咗少少)因為食完早餐都唔夠3個鐘,但真心好食👍👍wowwowwow (不過掛住食唔記得影相)tongue
檢視所有留言 ()
10分鐘 (堂食)
2018-10-07
是次消費
每人約$30 (下午茶)
OCT 18

難怪受歡迎 喺澳門食過咁多次豬扒包, 世記咖啡嘅厚蛋豬扒包係最好食👍🏻👍🏻👍🏻 新馬路呢間店唔起眼, 佢係一條巷仔最入面嘅店, 巷仔入口又唔見有特別嘅指示, 所以都要花少少時間搵, 不過搵好嘢食都係值得嘅! 天氣咁熱, 喺店外面落完order, 可以喺店入邊坐低等下, 因為豬扒包係即點即製, 我哋等左大約8-10分鐘, 門外已經聚集左唔少客人啦~! 啱啱炸好嘅豬扒好熱, 要小心熱親個口🤣🤣 豬扒大大件, 個包都包唔晒, 仲有超滑嘅厚蛋, 令成個豬扒包加分!! 仲有呢度嘅咖啡都係一定要試吓, 味道香濃, 飲唔停口!!
Top