2023-03-06 1452 瀏覽
人人都知澳門多嘢食,但發覺食嚟食去都係面嗰浸,今次澳門嘅地膽朋友就帶我哋去食地道嘅澳門菜-乳豬海鮮煲😻我哋嚟食嘅時候已經夜晚10點幾,餐廳依然座無虛席,等咗一陣有張吉枱,嗱嗱聲落咗個特色嘅乳豬海鮮煲先除咗乳豬海鮮煲之外,仲有好多唔同嘅小菜小炒,可惜呢餐嘅我哋今晚嘅第二場🙈下次有機會再試!乳豬海鮮煲上菜嘅時候海鮮係生嘅,見到蝦好生猛大隻,而且有海量嘅蜆同沙白,仲有大大隻嘅桶蠔鮑魚每張枱都有個特製嘅機器,較好時間之後個鍋蓋就會自己降落嚟大概10至15分鐘就食得,每一樣海鮮都好新鮮,湯底係泰式酸辣湯,好重香茅檸檬葉味,配海鮮真係一流,非常之惹味!!!!除咗海鮮之外底下仲有好多娃娃菜同埋冬瓜,成大個煲都只不過係三百零蚊!性價比極高!

每張枱都有個特製嘅機器,較好時間之後個鍋蓋就會自己降落嚟

• 乳豬海鮮煲