2016-09-28 3547 瀏覽
呢間餐廳係老公喺網上面隨意搵,見到啲食評唔錯,而間鋪亦有好耐歷史就膽粗粗試吓。我地點左三個餸:Clams, Steak with special sauce & 海鮮飯。呢三樣都係客人常點嘅Signature, 食過後佢哋果然名不虛傳。Clams 肥美鮮甜,個湯底同啲芫荽好夾,正 個牛扒嘅重點係個黃色嘅特別牛油汁,建議既然揀得牛扒,就豁出去唔好計較卡路里,揀薯條做拌菜,因為可以最後用來點埋啲汁。扒我哋揀咗medium rare, (可以試吓medium done 可能會更好些). 塊朳質不過不失,但係當佢挾埋啲汁一齊食落口就有意想不到置身於天堂嘅神奇感覺,真係超正啲薯條亦炸得非常之脆,點埋啲汁亦係絕配。諗返都流口水。驚喜未完,個海鮮飯係wet rice, 好似湯飯咁。亦都係超足料,有虎蝦,帶子,muscles, 勁多細啲嘅prawns etc .. 個湯超鮮甜,好好好好味,絕對無誇張。唔怪得基本上每一台都會點呢個飯。唯一缺點就係餐廳唔供應免費水,一定要叫一支, $20-$40 - 硬食一定要俾不過整體嘅體驗好滿意,好滿足。兩個人食都飽上心口都堅持食晒每一碟,因為真係超正。(都有可能喺香

Clams 肥美鮮甜,個湯底同啲芫荽好夾,正
啲薯條亦炸得非常之脆,點埋啲汁亦係絕配。
諗返都流口水。

不過整體嘅體驗好滿意,好滿足。兩個人食都飽上心口都堅持食晒每一碟,因為真係超正。(都有可能喺香港未試過食到咁樣嘅價錢咁樣嘅超水準葡國菜)絕對值得再來!
Clams
Seafood  wet  rice
Steak  with  special  buttered  sauce
2016-09-26
Clams
Seafood  wet  rice
  • 海鮮飯
  • Steak  with  special  butter  sauce