2016-11-22 1530 瀏覽
今日係屈小姐生日既大日子!賴生帶左佢黎澳門玩丫!係上次去澳門既時候,屈小姐話過想試緬甸野,上次太趕,今次有時間啦!兩個人拖住好肚餓既身軀去到!好好彩,冇乜人等!入到去坐低,環境同茶餐廳冇乜分別,不過佢有幅牆係貼滿晒野食相連名,方便人叫野食嫁! 不過一向同Mr.O 有交情既屈小姐,未黎之前已經睇定哂食咩啦~1)魚湯粉 (4.5星)- 個湯底有d傑身,好濃味,好鮮!- 配幼身湯粉,似幼河粉,入口好滑,而且掛到湯汁!好正!- 面度有炸過既脆片(黃豆片?),湯粉連少少湯再放少少脆片係面!一啖放入口!多重口感!正!(註:不過浸落湯會淋哂⋯所以要盡量保持佢係面)2)椰汁雞麵 (5星) - 個椰汁雞湯好濃椰汁味! 而且有微辣,唔錯!- 呢碗就用油麵,同個湯好夾XD! 真係要服左呢間野配搭既用心!- 椰汁雞雞肉好滑,好入味,唔會炆得耐而鞋!正野3)菜心(全走)(3星)- CP值較低⋯26蚊先得1細碟- 不過我地鍾意食菜,冇計啦😋食完個lunch! 同屈小姐行下三盞燈!要繼續再食!#生日快樂#與妳食盡天下#旅行就要放肆食
今日係屈小姐生日既大日子!賴生帶左佢黎澳門玩丫
!兩個人拖住好肚餓既身軀去到!好好彩,冇乜人等

1)魚湯粉 (4.5星)

- 個湯底有d傑身,好濃味,好鮮!

- 配幼身湯粉,似幼河粉,入口好滑,而且掛到湯汁!好正!

所以要盡量保持佢係面

2)椰汁雞麵 (5星)

- 個椰汁雞湯好濃椰汁味!
 而且有微辣,唔錯!

- 椰汁雞雞肉好滑,好入味,唔會炆得耐而鞋!正野

3)菜心(全走)(3星)

- CP值較低⋯26蚊先得1細碟

- 不過我地鍾意食菜,冇計啦😋

食完個lunch! 同屈小姐行下三盞燈!要繼續再食!

#生日快樂

#與妳食盡天下