2024-04-28 343 瀏覽
今天來到一家位於銅鑼灣的川菜館,是一家名為小魚兒的新餐館,主要以四川風味為主打菜式。第一次來這裡,環境感覺讓人覺得好舒服好開胃,裝潢是以大紅色為主掉,滿滿的照片看到不同食物的樣子,已經覺得不要流口水了。服務生也很殷勤的招待我們,這裡的位置很寬敞,也有好多人來這裡吃午餐,我們也迫不及待地坐下點東西吃。這裡菜市的款式真的很多,有主打的雞煲和烤魚,但這次我更想要試吃這裡的小吃和小菜,還有麵食,這些價位都是超級划算,所以點了好多東西吃了:香蒜燒生蠔🦪$ 28 一隻麻辣涼拌爽魚皮 $68 大大碟牛魔王(重慶麻辣湯,土豆粉) $68 有好多牛的配菜,牛肉,肥牛,牛丸,千層肚,牛皇喉,可以試曬不同款式的牛🐮另外➕$18配小菜,點了酸辣土豆絲🥔,再➕$18 有一芳的飲品🥤😋,比平時單點便宜好多喔。金湯酸菜魚客飯🐟🍚$73, 這次➕$18 加甜點炸雙皮奶😋香辣醬爆魚扣$108 好夠火候,最鐘意魚扣超級爽脆,唔係度度食到,送飯一流😋金湯花膠雞絲翅撈飯 $68 試食價超級抵,又補又滋潤。最後當然要大讚呢度既服務質素,服務生全部有禮貌又夠活力,令整個餐廳氣氛都開心起來,真正體驗到香港人的服務精神🥰
香蒜燒生蠔🦪$ 28 一隻
麻辣涼拌爽魚皮 $68 大大碟
金湯酸菜魚客飯🐟🍚$73, 這次➕$18 加甜點炸雙皮奶😋
金湯花膠雞絲翅撈飯 $68 試食價超級抵,又補又滋潤。
2024-04-21
2024-03-21 675 瀏覽
假日同阿爸阿媽去了銅鑼灣行街,來到銅鑼灣一期附近食晚飯,因為爸媽是吃魚的愛好者,就揀來這間小魚兒食炭火風味明爐烤魚。👨‍👩‍👧🐟🔥🍽️店舖大部分座位都是卡位,座位闊落,坐得舒適。😌🙌🏼✨ 烤海驢魚($308),烤魚有多款湯底選擇,有辣有唔辣,我地就揀了唔辣的黃金蒜香豆花湯底。海驢魚夠哂重秤,待湯底滾後(約五分鐘),就可以熱住食。餐廳將魚起了條主骨,可以整塊整塊夾來食,方便易食。魚肉鮮嫩甜滑,魚肉非常新鮮,爸媽也大讚好食。除了驢魚外,還有不少配菜,包括滑豆腐、黑木耳、紫洋蔥,青瓜、芫茜、薯粉等,配料豐富。🐟🥒🌿🔥😍✨ 娃娃菜($38),一棵棵整齊的排列,份量都幾多,很新鮮挺身。待驢魚食超過一半後,再落娃娃菜一齊煮,索入魚湯精華,味道鮮甜美味。🥬☺️✨ 牛丸拼墨丸($68),兩款丸都很爽口彈牙,牛丸都幾有牛味。墨丸魚裡很多墨魚粒粒。烤魚之餘,順便打埋邊爐真是很唔錯。🐮🐙✨ 蒜香牛油燒金菇($38),沒想到是用錫紙兜裝住,整盒份量很多,金菇充滿豐富的牛油味,味道香濃,真是會食唔停手。🍄🧈🧄✨ 香蒜燒茄子($48),是川式的燒茄子,除了很多蒜蓉外,還有孜然的調味,使茄子有微微辛辣的味道,幾開胃。🍆

店舖大部分座位都是卡位,座位闊落,坐得舒適。😌🙌🏼
烤海驢魚

娃娃菜

牛丸拼墨丸

蒜香牛油燒金菇

香蒜燒茄子

✨ 香蒜燒茄子($48),是川式的燒茄子,除了很多蒜蓉外,還有孜然的調味,使茄子有微微辛辣的味道,幾開胃。🍆🧂🔥
炸蝦餅

✨ 炸蝦餅($48),炸得好香口,蝦肉夠彈牙, 配泰式辣醬很惹味。🦐😋
炸香芋地瓜丸

✨ 炸香芋地瓜丸($38),一粒粒圓波波的地瓜丸,炸得香脆可口,中間就是軟心的香芋口味,味道甜滑,作為飯後甜品很不錯。😋👍🏼

每款周邊小食都製作出色,而且價錢同樣合理,整體真的不錯。😚👏🏼
烤海驢魚
娃娃菜
牛丸拼墨丸
蒜香牛油燒金菇
香蒜燒茄子
炸蝦餅
炸香芋地瓜丸
2024-02-26 660 瀏覽
@little.fish.hk specializes in sichaun grilled fish 🍲 spicy, numbing, and bold 🔥 tender and flaky grilled fish poached in fragrant broth 🐟 offers an array of vegetables and meat for hot pot 🥢 menu extends beyond grilled fish, from chicken pot, maocai, to chinese bbq 🍢@little.fish.hk 主打川式烤魚 🍲 麻辣鮮香 🔥 魚肉鮮嫩柔軟 湯底香氣四溢 🐟 多款蔬菜肉類 可以打邊爐 🥢 除咗烤魚 仲有雞煲 冒菜 燒烤 等 🍢🍲 海鱸魚 老壇酸菜豆花 HKD$308sichuan grilled fish - sea bass with sauerkraut and tofu pudding 1. 選魚:海鱸魚 鮮嫩厚實2. 口味:老壇酸菜豆花 (小辣 BB 麻) 酸辣溫和 豆花嫩滑3. 火鍋配菜:已配多款配菜 豆芽 豆

🍲 海鱸魚 老壇酸菜豆花 HKD$308
1. 選魚:海鱸魚 鮮嫩厚實
3. 火鍋配菜:已配多款配菜 豆芽 豆花 木耳 寬粉
可以再加配蔬菜肉類 打邊爐
▫️🥬 娃娃菜 HKD$38 份量幾多 鮮甜吸湯
▫️🔮 牛丸拼墨丸 HKD$68 牛丸彈牙 墨丸爽脆

🍠 炸香芋地瓜球 HKD$38
deep fried sweet potato ball with taro
金黃飽滿 外層香脆 內層煙靭
內餡芋蓉 香甜綿密

📍銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈1樓🇭🇰
2024-02-16 243 瀏覽
放工經過銅鑼灣,從地鐵站上路邊,就見到大大隻字小魚兒的LOGO,令我記起之前在將軍澳食小魚兒時候的用餐回憶。加上未諗到想吃咩野,一於去小魚兒吃炸魚。餐廳一如既往,以黑色裝修佈置,中心處處有紅色little fish 文字燈飾,望落去都幾型格。餐廳空間都很大,座位寬敞舒適,二維碼點餐。餐牌菜單款式挺多,雖然川式烤魚總給人感覺就是麻辣,但其實是有不辣的烤魚的。薑蔥爽魚皮 ($68)魚皮係近年在香港開始多人喜歡的小吃,我自從吃過廣州的爽魚皮之後就愛上了。不過在香港可以整到廣州的魚皮味道的食店不多呢,而小魚兒的爽魚皮算係似廣州的那種味道,清香醬汁加上彈牙爽口的魚皮,欲罷不能。香蒜燒生蠔 ($28/隻)烤蠔也相當出色,肥美的蠔肉加上甘香的蒜蓉,為我們食烤魚掀起了序幕!!黃金蒜香豆花江團魚 ($348)今次點了烤江團魚。科普了後,知道江團魚就即是長吻鮠,係一種在長江常見的淡水食用魚類,肉質細嫩鮮美,沒有細刺骨。店員幫手起了條魚後,夾得相當容易,啖啖彈牙魚肉,加上香濃豆花,真係美滋滋呢。魚肉份量相當多,即使不點白飯也是OK夠飽。

薑蔥爽魚皮 ($68)

薑蔥爽魚皮

香蒜燒生蠔 ($28/隻)
香蒜燒生蠔 (一隻)

黃金蒜香豆花江團魚 ($348)
黃金蒜香豆花江團魚

2024-02-15
薑蔥爽魚皮
香蒜燒生蠔 (一隻)
黃金蒜香豆花江團魚
2024-02-10 572 瀏覽
臨近農曆新年就好多飯局 今日約左朋友係銅鑼灣等 諗住去到再揀食咩 早左到就去咗銅鑼灣廣場行下 一岀返馬路就見到好大個牌寫住小魚兒 勁吸精!所以就同朋友決定試下🥰上到去都好企理 員工都好有禮貌 佢叫得做小魚兒無理由唔試下佢嘅魚 所以就叫左個黃金蒜香豆花海鱸魚 加左寬粉同薯仔片 額外再加左個四款配菜嘅冒菜😜個魚好快就上到枱 職員幫手整好個火之後 好快就香味四溢 等登叫左個唔辣嘅試下條魚嘅質素 個魚質素都幾高 首先佢唔腥 加上佢嘅肉質唔會霉霉爛爛咁 個湯底亦都唔會搶哂條魚嘅味道 佢魚嘅隔離放左好多蒜頭 好入味 間中配上魚肉一齊食又係另一種風味 條魚亦都好夠份量 兩個人食完全無問題😎食到中途落嘅寬粉好煙韌 連埋個湯一齊食都好正 薯仔片就不過不失啦過一陣就食個冒菜 叫左雲南酸辣湯 四款菜分別係肥牛 萵筍 蟹粉蟹籽同油麥菜 配蕃薯粉 值得一提嘅係佢菜式多選擇之餘亦都好貼心可以揀辣度 可以就返自己口味😻佢嘅配菜都好食 而個酸辣湯底都帶動到食慾 蕃薯粉唔會好散 水準都好高總括嚟講 佢個烤魚真係全日重中之重 下次再嚟可以試第二款魚同另一個口味

2024-02-08
❣️老壇酸菜魚鍋今次叫咗小麻和小辣😆招牌酸菜湯頭味道好平衡,配料有芽菜、薯粉、木耳萵筍等,除咗酸菜同魚仲有寬大薯粉墊底索晒湯好入味,口感滑溜煙靭,酸度同鹹味恰到好處仲食到魚嘅鮮甜~鮮香味濃且酸辣開胃,酸菜同魚肉份量好充足鍾意酸菜魚嘅朋友一定要試❣️涼拌海蜇每次食川菜必點嘅開胃涼拌菜之一,海蜇含有豐富嘅蛋白質、礦物質和維生素等等有好高嘅營養價~口感脆爽,解膩又消暑❣️蒜香牛油燒扇貝扇貝有一個手掌咁大,面上鋪滿微微焦香的蒜蓉,大大粒嘅帶子充滿着蒜蓉同牛油嘅香氣,趁熱食一大啖食落好滿足❣️燒安格斯牛肉粒個人係好鍾意孜然的味道,烤牛肉粒好香口孜然份量充足
❣️老壇酸菜魚鍋

❣️涼拌海蜇

❣️蒜香牛油燒扇貝

❣️燒安格斯牛肉粒
個人係好鍾意孜然的味道,烤牛肉粒好香口孜然份量充足
2024-06-04
  • 老壇酸菜魚鍋
  • 牛油蒜蓉烤扇貝
上次食烤魚, 但係見到隔離枱食雞煲同串燒,香噴噴太吸引~❤️喜歡重口味同我一樣喜愛香辣朋友仔約食飯, 即刻諗起小魚兒,好想試下佢個雞煲, 上次食咗烤魚同龍蝦都覺得唔錯,今次一於試下雞煲,惹味重慶雞煲好食又過癮❗️每件雞肉都掛滿濃郁醬汁,超級惹味 ,仲可以揀辣度/麻度/ 芫茜/洋蔥都可以,因應自己喜愛選擇, 都幾貼❤️如果有有朋友唔食得辣要唔辣又得,一樣咁好味上次食過避風塘龍蝦🦞好正,不過朋友仔, 喜歡大蝦多過龍蝦🤣🤣廚師推介麻辣大蝦🦐大蝦好有驚喜,真係好大隻,而且肉質飽滿, 口感細嫩Q彈另外叫咗蔬菜竹笙勁入味索晒湯汁,勁正👍🏻萵筍質爽甜加28蚊仲可以任飲

惹味重慶雞煲好食又過癮❗️
如果有有朋友唔食得辣要唔辣又得,一樣咁好味

廚師推介麻辣大蝦🦐
大蝦好有驚喜,真係好大隻,而且肉質飽滿, 口感細嫩Q彈

另外叫咗蔬菜
竹笙勁入味索晒湯汁,勁正👍🏻
萵筍質爽甜

加28蚊仲可以任飲

2024-06-06
平時都會去小魚兒食lunch,最近發現原來夜晚都有抵食雞煲+龍蝦set! ❣️原來除左烤魚外,呢到雞煲、龍蝦都幾好食❣️$28就可以有飲品放題,傾計💬唔怕口喝!🦞龍蝦2人餐$398🔸避風塘澳洲龍蝦(1斤重)🔸- 點了後真係見到廚師係入面切新鮮龍蝦,推介!避風塘口味好脆,辣同惹味,但入面肉質juicy鮮甜彈口。師傅已經拆好曬,啖啖肉夠滋味。🔸椒鹽豆腐🔸- 豆腐滑身,外面脆而不膩🔸重慶雞煲(可以自己選麻同辣度)🔸- 雞煲大大舊雞,雞肉夠嫩,麻香味重,幾有水準另外再點了個香蒜燒茄子,舖滿蒜粒粒,夠惹味。

❣️原來除左烤魚外,呢到雞煲、龍蝦都幾好食
❣️$28就可以有飲品放題,傾計💬唔怕口喝!

🦞龍蝦2人餐$398

🔸避風塘澳洲龍蝦(1斤重)🔸

🔸椒鹽豆腐🔸

- 豆腐滑身,外面脆而不膩

🔸重慶雞煲(可以自己選麻同辣度)🔸

- 雞煲大大舊雞,雞肉夠嫩,麻香味重,幾有水準

另外再點了個香蒜燒茄子,舖滿蒜粒粒,夠惹味。
銅鑼灣🚇呢間小魚兒就喺銅鑼灣港鐵站C出口對出📍地點極之方便,入面採用仿霓虹燈嘅裝飾😎有種 Cyber Punk 嘅感覺。呢度除咗🔥烤魚之外,酸菜魚亦都係佢哋嘅主打🐟菜式之一,份量超乎我想像之中咁大🤩,感覺幾抵食。魚肉🐟鮮嫩香滑又入味,酸香辣麻🌶️味道平衡度高,加上入面又唔少我好鍾意食嘅🍜寬粉,絕對係食過返尋味🤤!金湯花膠🐓雞絲翅撈飯🍚係新出嘅,依家做緊試食價💰$68,真係超值👍。入面有唔少🐟花膠、雞絲🐓同埋魚翅,加上🥣金湯同埋火腿🐖調味用料十足,撈埋白飯🍚一齊食一流呀!佢哋嘅椒鹽🦑魷魚鬚炸得十分之酥脆,🧂椒鹽味好惹味,魷魚鬚😋又鮮嫩,真係唔錯。佢哋仲有多款🔥燒烤食品,🧄香蒜燒茄子🍆又腍又香,蒜味濃郁,🥰茄子新鮮又好味。

2024-06-09 0 瀏覽
前幾天經過銅鑼灣,看到「小魚兒」,屋企人喜歡食烤魚,趁假日就跟家人一起來試試。 餐廳位置方便,裝修以黑色為主調,設計彼有空間感,坐位寛敞舒適。 😋餐廳使用QR code點餐,是日選擇:1️⃣炭火風味烤魚 🔸海爐魚 🔸湯底:黃金特濃蒜香豆花 🍽湯底可自由選擇辣度,像我們不吃辣,推薦黃金特濃蒜香豆花。海驢魚肉身厚實,魚肉新鮮、嫩滑,啖啖肉。還有不少配菜,包括雲耳、大豆芽、豆腐、紫洋蔥,青瓜、芫茜…等等,非常豐富。 2️⃣炸香芋地瓜丸 🍽金黃的外層,外皮酥脆可口,內裡是軟心微甜香芋蓉,甜而不膩。3️⃣脆焦糖燒菠蘿🍽脆脆焦糖表層,菠蘿香甜多汁。4️⃣熱冬瓜茶🍽清甜、解渴5️⃣桂花綠茶🍽淡淡桂花香氣,綠茶清新。

😋餐廳使用QR code點餐,是日選擇:
1️⃣炭火風味烤魚
🔸海爐魚
🔸湯底:黃金特濃蒜香豆花
2️⃣炸香芋地瓜丸
3️⃣脆焦糖燒菠蘿
🍽脆脆焦糖表層,菠蘿香甜多汁。
4️⃣熱冬瓜茶
🍽清甜、解渴
5️⃣桂花綠茶
🍽淡淡桂花香氣,綠茶清新。
2024-06-09
2024-06-09 0 瀏覽
這間川菜館位於銅鑼灣的寶漢大廈,正正對著地鐵站C出口,主打性價比高的雞煲及烤魚等四川菜式。店內環境寬敞舒適,以型格的黑色為主調,更有霓虹燈等,適合多人聚會。剛巧遇到樓下派宣傳單張,分別有兩張優惠卷可使用。海鱸魚 - $308超大尾開邊的海鱸魚,先以碳火烤香充滿風味,魚皮變得香脆,切開肥美飽滿的魚肉好雪白,結實充滿彈性,骨刺較大易去骨,鮮嫩清甜無腥味,含豐富營養;老壇酸菜豆花湯底有著脆嫩的酸菜,酸爽勁道,麻辣刺激,還有芽菜、豆腐及寬粉。蒜蓉牛油燒澳洲龍蝦 - $198肉厚肥美的澳洲龍蝦,細滑柔順的龍蝦肉特別鮮美香甜又多汁,有少少甘香的龍蝦膏,再鋪滿惹味的蒜蓉牛油突顯其鮮味。燒牛肉串 - $23/串燒羊肉串 - $25/串四川式燒烤串燒,有多款香料口味選擇,每串均有豐富的鮮肉,嫩滑多汁而不乾柴,分別滿佈孜然和麻辣粉,濃郁惹味。飲品放題 - $28/位多款罐裝飲品,亦有自家製冷泡茶飲,無糖較健康零負擔。
剛巧遇到樓下派宣傳單張,分別有兩張優惠卷可使用。
海鱸魚 - $308
蒜蓉牛油燒澳洲龍蝦 - $198
燒牛肉串 & 燒羊肉串
燒牛肉串 & 燒羊肉串
燒牛肉串 - $23/串
燒羊肉串 - $25/串
飲品放題
飲品放題 - $28/位
多款罐裝飲品,亦有自家製冷泡茶飲,無糖較健康零負擔。
2024-06-06
2024-06-08 5 瀏覽
銅鑼灣川菜烤魚專門店餐牌上有招牌烤魚之外仲有雞煲,冒菜系列,酸菜魚同串燒等每款都好吸引👍🏻而且環境夠寬敞抽風亦做得好 食完都唔會好大陣味💯🌟碳火風味烤魚有四款魚類可以揀包括海鱸魚,凌波魚,鴨嘴魚同江團魚我哋揀左肉質細嫩厚實既海鱸魚而烤魚口味亦有好多款可以揀有不同程度既辣同麻🌶️自由選擇最後揀左老壇酸菜豆花小辣口味帶香麻辣滋味 而魚肉亦吸收哂香濃既湯汁食落夠哂惹味😋食完烤魚後亦可按個人喜好追加火鍋配菜配菜種類都好多後追加左煙韌既薯粉,爽彈既牛丸墨丸同萵筍💯
銅鑼灣川菜烤魚專門店
餐牌上有招牌烤魚之外
仲有雞煲,冒菜系列,酸菜魚同串燒等
每款都好吸引👍🏻而且環境夠寬敞
抽風亦做得好 食完都唔會好大陣味💯

🌟碳火風味烤魚
有四款魚類可以揀
包括海鱸魚,凌波魚,鴨嘴魚同江團魚
我哋揀左肉質細嫩厚實既海鱸魚
而烤魚口味亦有好多款可以揀
有不同程度既辣同麻🌶️自由選擇
最後揀左老壇酸菜豆花小辣口味
帶香麻辣滋味 而魚肉亦吸收哂香濃既湯汁
食落夠哂惹味😋
食完烤魚後亦可按個人喜好追加火鍋配菜
配菜種類都好多
後追加左煙韌既薯粉,爽彈既牛丸墨丸同萵筍💯

天氣時好時壞,一於食烤魚!我和太太愛去銅鑼灣分店,交通便利,座位寬敞,而且大門外會有$50現金卷可供領取,在銅鑼灣分店堂食烤魚就可以用了。1️⃣第一步選魚。今次我們選了江團魚。($348)江團魚頭部扁平,肉質結實,肉嫩味鮮美,富含脂肪,又無細刺。今晚條魚好大條,非常厚肉。2️⃣第二步選湯底。黃金特濃蒜香豆花是我們必然之選。這款湯底不用加錢,充滿蒜蓉香味。湯底中有豆腐、洋蔥、青瓜、木耳、大豆芽和寬粉。餐廳用3個小火爐加熱,熱力平均。湯汁香濃,不辣亦不會過鹹,最啱食完魚之後用來烚菜。配料中的豆腐如豆腐花般嫩滑,寬粉不是好多,多叫一碗白飯就好了。3️⃣第三步是加配料。我們叫了兩種蔬菜,娃娃菜和油麥菜。(各$38)有菜有魚有飯,吃到捧着肚子呢。
天氣時好時壞,一於食烤魚!

1️⃣第一步選魚。
今次我們選了江團魚。($348)
江團魚頭部扁平,肉質結實,肉嫩味鮮美,富含脂肪,又無細刺。
今晚條魚好大條,非常厚肉。

2️⃣第二步選湯底。

3️⃣第三步是加配料。
我們叫了兩種蔬菜,娃娃菜和油麥菜。(各$38)
有菜有魚有飯,吃到捧着肚子呢。
2024-06-04
2024-06-03 0 瀏覽
最近愛上食烤魚🐟小魚兒🐟招牌菜係炭火風味烤魚仲有唔同嘅魚 唔同辣度同麻度可以揀我揀咗🐟江團魚🐟肉質較肥美 油分重 仲含有膠原蛋白湯底有多款選擇🌶️ 鮮九葉花椒BB豆花 🌶️ 揀咗小麻小辣 又辣又好食好大鍋好大條魚 魚肉真係比平時嘅烤魚嫩滑 😋鍋底配菜有寬粉、芽菜、雲耳、豆腐同青瓜全部都好入味 好食到連配菜都食晒另外叫咗✨牛丸拼墨丸牛丸肉汁好香濃 墨丸都好彈牙仲有火鍋麵 吸哂湯底精華而家仲有避風塘龍蝦避風塘非常香口 龍蝦肉質彈牙 味道鮮甜又有烤魚又有龍蝦 好食好食
最近愛上食烤魚

湯底有多款選擇
🌶️ 鮮九葉花椒BB豆花 🌶️
揀咗小麻小辣 又辣又好食
好大鍋好大條魚 魚肉真係比平時嘅烤魚嫩滑 😋
鍋底配菜有寬粉、芽菜、雲耳、豆腐同青瓜
全部都好入味 好食到連配菜都食晒

另外叫咗✨牛丸拼墨丸
牛丸肉汁好香濃 墨丸都好彈牙
仲有火鍋麵 吸哂湯底精華

而家仲有避風塘龍蝦
避風塘非常香口 龍蝦肉質彈牙 味道鮮甜
又有烤魚又有龍蝦 好食好食
2024-06-02 10 瀏覽
成日都會想食下辣野~🤩係銅鑼灣經過小魚兒,係Sogo後面唔好以為小魚兒只係有烤魚食其他仲有雞煲食ga!!!!!岩哂兩樣都想食既大家😚😋重慶雞煲一隻🐔 $268重慶雞煲,我哋揀咗微辣仲可以揀多芫荽😍唔使加錢添店員好細心咁幫我哋炒熟啲雞雞肉好嫩滑,我覺得微辣啱啱好加埋啲香料炒好香🤤真係好好味😋萵筍 🥬 $48紅薯粉 $28食完雞煲之後就可以加湯打邊爐薯粉吸哂啲湯嘅精華,好入味😋小碗木耳 $43木耳爽脆,加埋少少辣做餐前小食真係一流✨每位加$28 就可以有飲放題冷泡茶,汽水等飲品都可以飲💁🏻‍♀️

成日都會想食下辣野~🤩
係銅鑼灣經過小魚兒,係Sogo後面
唔好以為小魚兒只係有烤魚食
其他仲有雞煲食ga!!!!!
岩哂兩樣都想食既大家😚

😋重慶雞煲一隻🐔 $268
重慶雞煲,我哋揀咗微辣
仲可以揀多芫荽😍唔使加錢添
店員好細心咁幫我哋炒熟啲雞
雞肉好嫩滑,我覺得微辣啱啱好
加埋啲香料炒好香🤤真係好好味

😋萵筍 🥬 $48
紅薯粉 $28
食完雞煲之後就可以加湯打邊爐
薯粉吸哂啲湯嘅精華,好入味

😋小碗木耳 $43
木耳爽脆,加埋少少辣
做餐前小食真係一流

✨每位加$28 就可以有飲放題
冷泡茶,汽水等飲品都可以飲💁🏻‍♀️