正顯示第 115
篩選食評 :
特別條件
篩選條件
APR 19

行開氹仔嗰邊想搞搞新意思唔飲台式飲品 咁啱俾我見到一間飲泰式嘢嘅鋪頭 應該係新開咗冇耐裝修都幾新淨 叫咗杯泰式綠奶茶之前好少見到有得飲嘅 就試試佢啦 利申好鍾意飲甜野 所以覺得不過睇返呢杯都唔錯嘅 不過提一提你哋佢好似仲甜過泰式原味奶茶
日本靜岡培茶拿鐵
鮮奶酪
哞熹黑糖拿鐵
哞熹黑糖拿鐵
APR 19

第一次嚐試澳門飲珍珠類飲品,今次同成班朋友一齊飲,所以試到好多種味,先講賣相靚,再講味道不錯。 黑糖味夠濃郁、黑芝麻味好香、抹茶色靚、豆乳都ok喎,最好味係鮮奶酪 Panna cotta,隻杯仔仲有腳,可以企得穩穩陣陣😊 價錢方面同香港差唔多,不過任何飲品加珍珠唔使加錢,仲有溫馨提示先攪20吓才飲,因為甜漿都沉底🥤
APR 19

我想食早餐。去到問有冇早餐個員工話有自己行咗去。之後我去睇menu 揾唔到早歺個牌再問。個叫man 既員工係电腦個menu 出嚟。我都未睇又close.返。咁我問佢可唔可以睇個menu.佢竟然話都無menu.係e D囉 我話我想㖒下有擇呀。全程好悔氣同不知所謂 至於食物個粥可以但細。其他非常油同好咸。 可以唔诜再幫襯
APR 19

去過4次左右 平時都係lunch時間去 佢有前菜啦 一個小菜 一個湯 飯就另加錢既 一壺茶 香片 鐵觀音 有4隻比您揀 仲有甜品 今次夜晚去食 飯 湯都要另加錢 唔知幾時改左 不過味道都係有水準 但就細碟左d 佢d湯係無味精 所以我好like👍🏻 呢個蝦醬蒸豬腩肉我食左3次 蕃茄牛肉係新菜式 第一次試 味道都👌🏻 酸甜既 其實都真係抵食
2019-04-14
是次消費
每人約$220 (午餐)
APR 19

因為係氹仔呢邊睇show,時間唔多,又唔想諗食乜,就求其係呢邊揀左間酒店食自助餐。今次係klook買voucher,午餐每位$220,兩個時段11:00-1:00 & 1:00-3:00。當日1點去到聽到店員話已經無得walk-in。 呢到拎野食既地方都好集中,各國既野食都會有,而且選擇不少。 睇食評話甜品session係好值得試,但本人覺得麻麻地,味道一般。 個人最推薦係麵檔部,可以要菜底清清腸胃,阿姐都比得好大方,魚片都有十塊。 中式野比較出色,凍蝦肉質都幾彈牙。 想食葡tart既朋友呢到有大量😁😁
2019-04-13
每人約$25
APR 19

Weekend假期兩day去澳門睇show,咁難得兩日一夜,當然搵時間去澳門食好西啦🤤 去完必到景點大三巴,就到附近十月初五街食野。呢間椰子雪糕想食好耐,但每次都搵唔到間野,有google大神幫手終於都搵到喇。 我地黎到既時候都就收檔,雪櫃都得返幾個雪糕,好彩仲有最想食既椰子味 ($25) 咪以為個價錢好貴,其實個杯係滿滿新鮮既椰子雪糕,兩個人食都得!講返野食味道,佢食落係似sorbet多過似雪糕,但唔會好快溶,食落口好fresh!
APR 19

黎到澳門都會想食下水蟹粥,但大多數食店都要叫一大兜,人少少邊到會食得晒,上網搵到呢間有得叫一碗,就黎試試佢。 我地六點幾黎到打算食個early dinner,雖然店內位置唔多,但呢個鐘數都唔使等位。 我地叫左蟹皇撈麵($48) 同一碗既水蟹粥 ($84),價錢覺得都算合理,起碼食水蟹粥係明碼實價,講到明一碗有一隻蟹,多人仲可以叫大鍋。 蟹皇撈麵個面舖滿左蟹皇,一黎到就聞到好香,食落口唔會好腥,麵都好彈牙,好味! 水蟹粥就粥都好綿密,d蟹膏撈埋粥到都好配合!
腰果曲奇
腰果曲奇
椰汁糕
椰汁糕
2019-04-14
APR 19

黎過澳門好多次,以前都會買下鳳凰卷同肉干,不過其實無乜特別,要買既話香港都會有。有次朋友介紹呢間係葡京入面既樂宮餅店既曲奇,一試之下,真係念念不忘,要encore! 今次好早黎到,但都已經買唔到0.2kg既綠色罐合桃曲奇。收到朋友柯打,一共買左3罐0.2kg ($50) + 1罐 0.5kg ($100) 橙色罐腰果曲奇。比錢時見到椰汁糕都好吸引,就買 埋試下。 曲奇好鬆脆,差不多塊塊都有腰果粒,食得出落左超多牛油整,但食完一塊就想食第二塊,非常邪惡! 椰汁糕都好有椰味,夠彈牙,唔會一食即散又唔會溶。
MorpheusIspahan
MorpheusGold
是次消費
每人約$200 (下午茶)
APR 19

碼頭落船第一站目的地-Morpheus,坐酒店shuttle bus直達,非常方便。Zaha Hadid 矚目又破格的設計,只可用眼睛去看,而不可言喻,實在是很avant garde。 在lobby的Pierre Herme Lounge,也是又享負盛名的法國殿堂級甜品大師Pierre Herme 開的。 無論邊個角度睇都咁完美。 Easter egg型態很有趣,加了銀箔帶點高貴feel。店員制服很有質感,服務不錯,會為客人介紹食物。 Tea Ispahan ($68) 荔枝紅桑子玫瑰茶,附牛油cookie,果味香而不俗,配Ispahan甜點喝很match。 Morpheus Ispahan ($138) 是Mor...
2019-04-21
是次消費
每人約$1000 (晚餐)
APR 19

朋友過生日、來這家餐廳晩餐慶祝。 不竟是一家五星級酒店內的餐廳、裝潢設計華麗、空間寬敞;餐廳員工有禮、服務周到;可惜餐廳內的食物質量與價錢不成正比。 如果沒有會員優惠卡可以獲得折扣,不會考慮再次光顧。
檢視所有留言 ()
15分鐘 (堂食)
2019-04-22
APR 19

今日去澳門玩,所以行了去澳門都官也街食午晚餐。因為太多人了。所以順便選了一間葡國餐廳吃飯。 一進入到,有很多葡萄牙的裝飾品,應該是球賽的吧。 位置都幾多,都有很多人去食。而有兩層,第二層要行一條很長的樓梯。 餐廳掛滿了葡萄牙🇵🇹國旗和老闆跟別人的合照。 價錢都幾貴,點了二件炸蝦角$22。一件炸馬介休球$11。一個西班牙飯$178。一個焗鴨飯$178。 馬介休球 都幾香脆,而且馬介休味都很濃,都幾好食。 而炸蝦角 雖然脆口,但蝦蓉不太鮮美。 西班牙飯 材料都幾多。但飯比較乾身,蜆肉同蝦粒都...
APR 19

每一次你澳門都一定會去試食雙皮奶嘅 次次都會去義順 不過係澳門唔同間嘅 今次就去新馬路嗰間 一如往常嘅公司文化員工對客嘅禮貌都係有待進步嘅 今次仲誇張十足限時進食咁 不過雙皮奶就一如既往咁好啦都係
APR 19

趁復活節假期,去澳門二日一夜遊,當然主力是食好嘢啦✌️ 因為落大雨,留在酒店行街送嘢、朋友很窩心,訂了一個很正的萄國菜👍 Parma ham 真係頂瓜瓜,味香入口兼濃,真係唔知點點形容🥰 然後因為唔識叫,就order 咗個 mixed 拼盤,cheese 好味道呢✌️其他的小食and salad 🥗 都勁出色🥕🉐️ 另外一個紅酒燴牛肋骨,肉香美味,好正。另外有個肉鬆煎蛋🍳好好味😋 最後當然不可不試葡國雞飯,個葡汁 非常 super 地方環境非常好👍
2019-04-20
是次消費
每人約$90 (下午茶)
APR 19

平時過澳門通常都係去官也街或者大三巴嗰邊食嘢,今次係出發前嘗試經旅行社預訂mgm Cotai 既好鍋下午茶套餐。。。 包六款點心或者小食同埋兩位茗茶。 食之前有上網睇過參考菜單,不過去到發現少咗好多選擇,但冇辦法啦都要照食。。。 下午四點鐘左右入到去,人不多。叫咗鹹水角、魚旦粉、小籠包、鍋貼、蝦餃同楊枝甘露⋯⋯ 每項點心如果散叫的話介乎$45至$80⋯⋯老實如果唔係套餐我一定唔會考慮⋯⋯tongue但係套餐就$200都唔使,計落去真係好平⋯⋯ 講返點心先,最有驚喜就一定係小籠包,皮薄餡靚仲有好多湯汁,一籠得...
APR 19

今日過去睇Ekin,下午無咩做。。於是乎上網book定美斯美高梅好煱就book定個下午茶食likelike 去到地方都幾大幾靚!不過d員工個個講普通話reallyreally 食客都內地人多。。。仲見到有人係到做直播? 不過d員工好有禮貌,用ipad落order 都幾方便mad 不過今日個菜單同之前睇果個有d唔同。。。等左一陣就好快上菜like普遍嚟講都ok的。。不過如果無買套餐我就唔會食囉。。所以都可以一試ge。。個鹹水角,鍋貼都幾好食chopstickchopstick 我以行下,坐下,休息下,都幾好heartheart
Top