2020-09-01
大黃埔係有好多嘢食嘅,包括左呢一間小妹認證暫時全香港最好食嘅良店雞蛋仔。街坊朋友話,小店高峰期買雞蛋仔要等成20分鐘,為左懲罰佢仲有好多同路人一齊等,秩序良好和平,等食期間店裏嘅電視都會播出頭條新聞啦,香港電台,訪問等節目,所以等的時間過得快。好好彩今日過嚟嘅時候等咗一陣就有得食,但係唔見朋友所講嘅人潮有少少失落。支持顏色經濟圈唔係一日半日嘅事,係行常持久每一日做每日每人幫襯一小店咁慢慢去壯大的,你的支持雖然微小但係都十分十分重要,齒輪雖小,但合作起來可以推動一架船航行,向更遠大嘅方向進發。我哋試咗將自朱古力同橙朱古力雞蛋仔,有一次係小妹自己單獨幫襯食咗一個玉桂蘋果醬格仔餅,飲過泰式珍珠奶茶,桃味梳打,全全部都好好味,格仔餅同埋雞蛋仔外脆內軟,泰式奶茶有香料味好特別,仲附埋茶包俾你越飲越濃茶味~ 正近幾個月雖然百業蕭條,各行各業都需要幫助,大家如果有能力嘅話同路人互相扶持一下捱過這個飲食業的寒冬。
臻子朱古力雞蛋仔