2021-06-24
前排👧🏻s去咗BEANS位於將軍澳popcorn嘅分店BEANS The Backyard食嘢,餐廳入面嘅座位唔算太多,所以有興趣嘅朋友就要預返少少時間排隊等位啦。👧🏻s嗰日真係等到極度肚餓,前幾碟上嘅嘢食基本上係秒速清曬,所以有啲嘢食就冇相俾大家睇啦,希望大家會見諒😘✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧1) 法式藍帶芝士雞肉卷 + 新鮮沙律 HK$148擁有金黄色外表嘅雞肉卷再加上mozzarella cheese同parma ham,依個配搭究竟有咩人可以抗拒?💛雞肉嘅肉質唔會太老,仲有薯條同沙律伴碟。不過薯條嘅分量有啲多,配埋個雞肉卷整體黎講會有少少油膩,👧🏻覺得如果可以減少少薯條換多啲沙律就更好啦。😋😍賣相:🌕🌕🌕🌕🌑😋味道:🌕🌕🌕🌕🌑2)慢煮燒烤汁手撕豬薄餅 HK$92👧🏻仲記得呢個pizza一上就比我地秒速食完,因為真係好好食‼️手撕豬肉唔會太乾,芝士份量亦唔會太少,而且pizza個sauce亦唔會太鹹,真係好正❗️唯一一個缺點就係份量有啲細,如果好多人一齊或者好似👧🏻s咁大食嘅就應該唔夠飽啦。😔😍賣相:🌕🌕🌕🌗🌑😋味道:🌕🌕🌕🌕🌕3) 煙燻雞胸香菇藜麥意大利飯 HK$10
✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
1) 法式藍帶芝士雞肉卷 + 新鮮沙律 HK$148
😍賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
2)慢煮燒烤汁手撕豬薄餅 HK$92
😍賣相:🌕🌕🌕🌗🌑
😋味道:🌕🌕🌕🌕🌕
3) 煙燻雞胸香菇藜麥意大利飯 HK$108
👧🏻記得呢個risotto一黎到嘅時候大胃👧🏻就諗緊,每個人係唔係淨係會分到2、3羹😆,不過👧🏻諗對普通女仔黎講份量應該係足夠嘅。一入口已經食到個risotto非常creamy,雞胸肉亦都唔會太乾身,香菇嘅分量都好充足,真係好好味!😋
😍賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
4) 黑松露軟殼蟹意大利粉 HK$102
最後要介紹嘅係軟殼蟹意粉,由於意粉係喺risotto之後先上嘅,可能因為上一個risotto實在太creamy嘅關係,食嗰陣就覺得意粉會比較淡味。🤔 軟殼蟹嘅size雖然唔算大,不過味道very good,即使放係意粉上面耐咗都唔會變得非常淋身。🤤
😍賣相:🌕🌕🌕🌑🌑
✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
✨整體評分✨(5分滿分!)
🏠環境:🌕🌕🌕🌕🌑
🤵🏻服務:🌕🌕🌕🌗🌑